Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#811 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 08 February 2011 - 23:25

Ναι βέβαια. Τι να καπνίζει τι να τρως λίγο παραπάνω. Το ίδιο είναι.
Τρομερό επιχείρημα έχεις πάντως.

Δεν είναι αηδία, it's an acquired taste

ουαουα!! Μήπως είναι και η έκτη αίσθηση;
Πωωω ρε φίλε, κοίτα να δεις τι χάνουμε εμείς οι μη-καπνιστές!

Αααα ξέχασα. Υπάρχει κι ο ναργιλές τον οποίο κάνω δυο-τρεις φορές τον χρόνο.
Η διαφορά όμως είναι ότι εγώ και την ουαουα sensation αποκτώ, και τα πνευμόνια μου μένουν καθαρά...
ヤクザ   あいしてる!

#812 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 08 February 2011 - 23:35

Το ότι δεν σ' αρέσει είναι άλλο θέμα.
Το σωστό ρήμα είναι το δέχομαι, ναι ή όχι.

Μα στην δική μου προσωπική αποψη δεν έχει καμία σχέση η βιομηχανία...

Το τι πιστεύεις εσύ μας είναι αδιάφορο. Άσε τους ειδικούς να κρίνουν για το αν είναι βλαβερό (το οποίο έχει αποδειχθεί πως είναι).

Ρώτησε εμένα τι πιστευω... αρα ναι τον ενδιαφέρει τι θα πω, αλλιώς δεν κάνουμε συζήτηση...

Αφού αποδέχεσαι πως το ενεργητικό κάπνισμα κάνει κάποιο κακό, πως γίνεται να θεωρείς υπερβολικά τα όσα λένε οι επιστήμονες. Τι κέρδος έχουν να παραφουσκώσουν το θέμα;
Όλοι τους κομπλεξικοί είναι και δεν γουστάρουν τους καπνιστές;

Έτσι για το γαμώτο ε;

Το έγραψα πιο πάνω, αν θες ξαναδιαβασέτω αν όχι δεν μπορώ να κάνω κάτι, θες να επαναλαμβάνομαι όλη την ώρα ασκόπος;

Δεν είσαι ούτε καρδιολόγος, ούτε πνευμονολόγος, ούτε παθολόγος, ούτε καρκινολόγος για να θεωρείς μια ιατρική γνωμάτευση υπερβολική ή όχι.

Το εξήγησα και αυτό παραπάνω, εχει τύχει να κάνεις Μαθηματική στατιστική, να διαβάσεις σοβαρά τις έρευνες που παραθέτεις ο ίδιος, υποθέτω πώς όχι. Υπάρχουν πολύ λόγοι για την υπερβολή σε σχέση με το κάπνισμα...

--------------
Πάντως όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, είσαι κανονικό πνεύμα αντιρρησίας.
Αρνείσαι να δεχτείς ορισμένα πράγματα τα οποία δεν είσαι σε θέση να κρίνεις.

Απο που και ως που δεν είμαι σε θέση να κρίνω; Εσύ θες να μην είμαι σε θέση να κρίνω και ναι είσαι επικίνδυνος... επειδή το πιο πιθανό είναι να πιστευεις ότι ποτέ δεν είσαι σε θέση να κρίνεις...

Και κάτι τελευταίο:
Πίσω από το επαναλαμβανόμενο και συστηματικό κάπνισμα, κρύβονται διάφοροι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες οι οποίοι ωθούν το άτομο στο εθισμό.
Δεν θεωρώ φυσιολογικό το γεγονός κάποιος σε ηλικία 13, 15, 18, 25, 30 , 40 ετών να αρχίσει να φουμάρει συστηματικά μια αηδία όλη την ώρα. Απλά δεν αιτιολογείται με βάση την λογική αυτή η συμπεριφορά.
Οπότε το πρόβλημα το έχουν οι καπνιστές.
Είναι ανήθικο λοιπόν να φορτώνεις το πρόβλημά σου και στους άλλους.

Είναι ανήθικο να θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο απο τους καπνιστές, σε επίπεδο αηδίας. Είναι πολλά αλλά πράγματα τα οποία κάνουν χειρότερο κακό και καταναλισκονται απο όλο τον κοσμο αλλα ναι αυτά δεν ενοχλούν, δεν έχουν τον καπνό βλέπεις. Το αλκοολ έχει δείκτη επικινδυνότητας το 72% ~=20% παραπάνω απο την ηρωίνη το καπνισμα ΤΣΙΓΑΡΟΥ στο 26% της κάνναβης στο 20%. Λες το πρόβλημα το έχουν οι καπνιστές, αρχικά το παρουσιάζεις απόλυτα, αλλα είναι ευκολο επειδή δεν είσαι εσύ σε αυτή την κοινωνική όμαδα να τους βρίζεις για τις μισές αρρωστιες του πλανήτη, ναι έτσι βουλευει. Αν και θα σου φανεί παράξενο, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ο ανθρωπος είναι αδύναμος να δει την πραγματικότητα, του αρέσουν οι καραμελομένες λέξεις και όπως έλεγε και ο Σατρ του αρέσει να βρισκεται απο πάνω (έτσι ορίζει και την ζωή). Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να κάνω ΤΙΠΟΤΑ για έναν άνθρωπο που ακούει απλά και δεν κρίνει, βασικά ότι ήταν να το κάνω το έκανα. Θες να φορτώσεις όλες τις συγχρονες αρρωστιες σου στο τσιγάρο ΚΑΝΤΩ, σε εμένα προσωπικά δεν θα έχει καμία διαφορα.

Το ότι είναι αηδιαστικό ασε τον καθένα να κρίνει, είναι αρκετά χαλαρωτικό σίγουρα, είναι αλλα πράγματα εκει έξω που με αηδιάζουν πιο πολύ αλλα εμένα προσωπικά δεν τους το προσδίδω σαν αρνητικό γιατι κάποιου άλλου μπορεί να είναι ο παράδεισος (πχ φαστ φοοδ, ανθρωπους μετά απο πολύ ποτό που δεν αντέχουν.)

#813 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 posts

Posted 08 February 2011 - 23:39

Τα ίδια μπορείς να πεις και για το ποτό και για το πολύ φαγητό.

Θα μπορούσες να πεις τα ίδια, αν την ώρα που τρώω την pizza μου σου έχωνα κι εσένα ένα hamburger στο στόμα. Picture it!
----

Επίσης, αν το παθητικό κάπνισμα δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑ κακό, ούτε καν θα το συζητάγαμε τώρα.
Μαζί σου διαφωνεί η Phillip Morris, κάθε σοβαρός και ασόβαρος οργανισμός υγείας, η κοινή λογική και τα ρούχα που βρωμάνε τσιγαρίλα. Και δεν πήγα καν σε μπαρ, πήγα στο kidom του Allou Fun Park.
Το αν σε σκοτώνει ή όχι μπορείς να το αμφισβητήσεις, το αν το δικαίωμά μου να αναπνέω είναι σπουδαιότερο από το δικαίωμά σου να καπνίζεις μπορεί να το αμφισβητήσεις, αλλά το "κανένα κακό" είναι λάθος όπως κι αν το δεις.
Το δε τραγικό να απαγορεύσουμε το κάπνισμα καθολικά εκτός από τις περιόδους των εορτών όπου θα μπορούμε να βρομίζουμε τους άλλους ελεύθερα είναι εκ φύσεως αντιφατικό.
Ή βλάπτει και το απαγορεύουμε ή δε βλάπτει και το επιτρέπουμε.
Δε γίνεται να λέμε δε βλάπτει αλλά ας απαγορευτεί.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#814 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 08 February 2011 - 23:40

Μα και μόνος σου είπες ότι αν δεν βλάπτει ΠΑΛΙ σε ενοχλεί... επειδή είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου... εσύ είσαι που μιλάς αντιφατικά.

#815 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 posts

Posted 08 February 2011 - 23:47

Ορίστε;
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι βλάπτει.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#816 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 08 February 2011 - 23:56

Ποτέ μου δεν γενίκευσα. Ποτέ μου δεν είπα πως για όλα φταίνε οι καπνιστές.
Όποιος έχει όμως την μύγα...

------

Αγόρι μου, δεν είσαι σε θέση να κρίνεις επειδή δεν είσαι αυθεντία στο θέμα. Δεν είσαι ούτε απλός παιδίατρος.
Μπορούμε όλοι μας να λέμε το μακρύ και το κοντό μας. Ούτε εγώ μπορώ να κρίνω αν το τσιγάρο βλάπτει. Όμως πιστεύω τα αμέτρητα ινστιτούτα που υποστηρίζουν πως είναι βλαβερό.
Πιστεύω ρε γαμώτη μου και τον ίδιο τον κατασκευαστή που το λέει. Ξαφνικά πετάγεσαι εσύ σαν πορδή για να πετάξεις την αμπελοφιλοσοφία σου;
Ε ήμαρτον πια.

Τέσπα το έχουμε κουράσει. Η συζήτηση θα έπρεπε να είχε σταματήσει από την στιγμή που έγραψες περί "αντικαπνιστική προπαγάνδα" και να θεωρείς ασόβαρους και υπερβολικούς όλους τους ειδικούς και τις αυθεντίες επί του θέματος.

Ένα τελευταίο πράγμα θέλω να μου πεις όμως:
Που στηρίζεις τα περί "αντικαπνιστική προπαγάνδα". Τι ωφελεί αυτούς που την υποκινούν, αν θεωρήσουμε πως το παθητικό κάπνισμα δεν βλάπτει και ότι το ενεργητικό δεν είναι και τόσο βλαβερό, ;.
ヤクザ   あいしてる!

#817 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 09 February 2011 - 00:00

εγώ καπνίζω

και όπως λέει το κοριτσάκι απο κάτω Haters you can kill yourself.

Posted Image

#818 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 09 February 2011 - 00:04

Το συμπέρασμα ότι μισούμε τους καπνιστές που το έβγαλες τώρα εσύ;
Δεν μισώ κανέναν.
Απλά κάποιοι θα πρέπει να αποδεχτούν μερικά πράγματα, όσο δύσκολο κι αν τους είναι να ζουν με αυτά.
ヤクザ   あいしてる!

#819 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 09 February 2011 - 00:09

Αναφέρθηκα παραπάνω σε αυτό που με ρωτάς, αναφέρει και κάποια περισσότερα το βιβλίο που δεν καταδέχτηκες να διαβάσεις. (πολλά περισσότερα)

ΠΡΕΠΕΙ, όχι δεν θες να επιβληθείς, όχι.

#820 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 09 February 2011 - 08:03

Θα μπορούσες να πεις τα ίδια, αν την ώρα που τρώω την pizza μου σου έχωνα κι εσένα ένα hamburger στο στόμα. Picture it!

Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα σε έβριζα... Πάντως μέχρι στιγμής δε μου έχει συμβεί να με βρίσουν επειδή καπνίζω, οπότε ή δεν έχω συναντήσει πολλούς αντικαπνιστές ή απλά προσέχω πολύ που θα καπνίσω.

Γενικά συμβιβασμός μπορεί να γίνει αν υπάρχει καλή θέληση, αν όμως έχω απέναντι μου κάποιον φανατίλα θα συνεχίσω να φουμάρω.

Ή βλάπτει και το απαγορεύουμε ή δε βλάπτει και το επιτρέπουμε.

Η απλά κάνουμε μαγαζιά και χώρους οπού επιτρέπεται το κάπνισμα και χώρους όπου δεν επιτρέπεται.

#821 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 posts

Posted 09 February 2011 - 11:48

Πάντως μέχρι στιγμής δε μου έχει συμβεί να με βρίσουν επειδή καπνίζω, οπότε ή δεν έχω συναντήσει πολλούς αντικαπνιστές ή απλά προσέχω πολύ που θα καπνίσω.

well.. τωρα τι να πεις σε καπιον που απολαμβανει το τσιγαρο του κι ας ειναι διπλα σου και να σε ενοχλη... τοση αλητηα υπαρχη στο κοσμο και ο λαος υποφερη να πο πως το τσιγαρο με ενοχλη :/ στο τελος θα ειμαστε και κακοι αν το κανουμε αυτο, δηλαδη να λεμε σε οποιων καπνιζει δηπλα, προστα, απο πισο μας, να παει πιο περα (30 μετρα αν γινεται, αλλιος δεν εχει νοημα... )
αυτα..
ειδικα τωρα που λενε... λενε να απαγορευεται να καπνιζεις σε κλειστους χορους ...λεμε τωρα πως γινεται αν εγω πο πως με ενοχλη το πανακριβο πια απο φορολογια τσιγαρο του που δεν μπορει να το κανει παρα μονο, που, εκει που ενοχλη εμενα :/ ... οχι δεν μπορω να πω κατι
Imagination is the only limit!

#822 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 09 February 2011 - 12:10

Βλέπω πάρα πολύ κόσμο που παραπονιέται εδώ για το τσιγάρο με ένα σωρό επιχειρήματα για το πόσο κακό κάνει στους καπνιστές αλλά και στην ομήγυρη. Εδώ ξέρουμε να τα λέμε όλα ωραία και καλά, το θέμα είναι στην πράξη τι κάνουμε.

Και θέλω να μου απαντήσετε όσο πιο ειλικρινά μπορείτε. Αυτά που λέτε εδώ ότι σας ενοχλεί το τσιγάρο, έχει τύχει έστω και μια φορά να πάτε να τα πείτε σε κάποιον δίπλα σας ή σε κάποιο μαγαζί ,club ,καφετέρια που καπνίζει ένα σωρό κόσμος να πιάσετε και να τους πείτε " Ξέρεις φίλε με ενοχλεί το τσιγάρο σου γι'αυτό και γι'αυτό κλπ κλπ κλπ." Εγώ πιστεύω πως όχι και απλά κάθεστε και ανέχεστε το τσιγάρο χωρίς να πείτε κουβέντα. Γιατί??

Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλά άτομα που ΔΕΝ το έχουν κάνει.

Το λέω αυτό γιατί βλέπω πως μερικοί θέλουν να κάνουν τους καμπόσους πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Δεν λέω ότι τα επιχειρήματα σας (τα περισσότερα έστω)πως είναι λάθος.

Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα σε έβριζα... Πάντως μέχρι στιγμής δε μου έχει συμβεί να με βρίσουν επειδή καπνίζω, οπότε ή δεν έχω συναντήσει πολλούς αντικαπνιστές ή απλά προσέχω πολύ που θα καπνίσω.

Γενικά συμβιβασμός μπορεί να γίνει αν υπάρχει καλή θέληση, αν όμως έχω απέναντι μου κάποιον φανατίλα θα συνεχίσω να φουμάρω.

Συμφωνώ και φυσικά θα έκανα και εγώ το ίδιο με τον aboumonkey.

Babba από τι στιγμή που λες " σου έχωνα " στο στόμα ένα hamburger δεν ακούγεται και πολύ φιλικό.

Όσο για τα μαγαζιά τα περισσότερα ( σχεδόν όλα μη σας πω ) αντί για τασάκι φέρνουνε σφηνοποτηράκια με νερό για να σβήνεις εκεί μέσα τα τσιγάρα.

Φυσικά αν πας με την προκατάληψη του superαντικαπνιστή σε κάποιο μαγαζί ενώ ξέρεις ότι το 90 % καπνίζει μέσα, τότε λογικό είναι και να το προσέχεις όλη την ώρα, να γκρινιάζει κλπ κλπ.

Εγώ προσωπικά καπνίζω 1-2 τσιγάρα τη μέρα και μπορεί να μη κάνω και κανένα μέσα στην εβδομάδα.

Tiger-stock-blog-header.jpg

#823 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 09 February 2011 - 12:59

Και θέλω να μου απαντήσετε όσο πιο ειλικρινά μπορείτε. Αυτά που λέτε εδώ ότι σας ενοχλεί το τσιγάρο, έχει τύχει έστω και μια φορά να πάτε να τα πείτε σε κάποιον δίπλα σας ή σε κάποιο μαγαζί ,club ,καφετέρια που καπνίζει ένα σωρό κόσμος να πιάσετε και να τους πείτε " Ξέρεις φίλε με ενοχλεί το τσιγάρο σου γι'αυτό και γι'αυτό κλπ κλπ κλπ." Εγώ πιστεύω πως όχι και απλά κάθεστε και ανέχεστε το τσιγάρο χωρίς να πείτε κουβέντα. Γιατί??

Κοίτα, προσωπικά δεν είναι του στιλ μου να νταντεύω και να βάζω χέρι στον άλλο επειδή καπνίζει. Οι καπνιστές ξέρουν πολύ καλά πως όταν βρίσκονται σε μια παρέα, οι μη καπνιστές θα ενοχλούνται λίγο-πολύ.
Πιστεύω πως οι καπνιστές θα ήταν καλό να ρωτούν τους γύρω τους, αν ενοχλούνται από το τσιγάρο, και να πράττουν αναλόγως.
Έτσι πιστεύω πως αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους άλλωστε.

Και στο κάτω κάτω σιγά μη κάτσω να τσακωθώ κιόλας επειδή ο άλλος είναι ζώο και δεν μπορεί να αντιληφθεί ορισμένα πράγματα. Εξάλλου, στις βραδυνές εξόδους πάω να διασκεδάσω κι όχι να τσακωθώ.
ヤクザ   あいしてる!

#824 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 February 2011 - 13:03

Αγνοώντας τα τραγελαφικά posts που προηγήθηκαν, θα απαντήσω κατευθείαν στον Tenshi, μιας και είμαι κι εγώ ένα από τα άτομα στα οποία απευθύνεται η συγκεκριμένη ερώτηση. Here's how I look at it.

Όπως έχω αναφέρει και πολλά posts πιο πίσω, το παθητικό κάπνισμα είναι απλά άλλο ένα από τα πολλά πράγματα που επιβαρύνουν την υγεία μας σ' αυτόν τον κόσμο, και, arguably, δεν είναι καν το πιο επιβλαβές απ' όλα.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν αντιδρώ σαν υστερικός κάθε φορά που κάποιος στο ίδιο τραπέζι με μένα πάει να ανάψει τσιγάρο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δε μου καίγεται και καρφάκι. Άλλωστε, ΕΙΝΑΙ επιβλαβές.

The way I see it, it's a matter of courtesy. Επαφίεται στην αγωγή και στην ευγένεια του καπνιστή να καταλάβει από μόνος του ότι ο καπνός του δεν είναι επιθυμητός στην περιοχή όπου αναπνέουμε εμείς οι υπόλοιποι, και να πάει να κάνει το τσιγάρο του λίγα μέτρα παραπέρα.

Από κει και πέρα...

Αν στο ίδιο τραπέζι με μένα είναι κάποιος καπνιστής που δεν είναι φίλος μου, και πάει να βγάλει τσιγάρο, αμέσως θα του πω να πάει να το καπνίσει παραπέρα. Ευγενικά μεν, αλλά ανυποχώρητα. Έχω και τους νόμους με το μέρος μου, δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση.

Τώρα, αν ο άλλος είναι φίλος μου, και βαριέται να σηκωθεί από το τραπέζι για να καπνίσει, το ανέχομαι, γιατί είναι φίλος μου. Δε σημαίνει ότι το επιθυμώ όμως. Κι αν ξεπεράσει τα 2 τσιγάρα, θα του το πω.

Γιατί με τους φίλους δείχνω μια άλφα ανοχή; Γιατί είναι φίλοι, τόσο απλά. Έτσι κάνεις με τους φίλους, δεν εξαντλείς την αυστηρότητά σου πάνω τους. Διάολε, έχω δει φιλίες να καταστρέφονται, να φταίνε ανοησίες σαν το τσιγάρο. Δεν θα φτάσω ως εκεί.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι μέσα μου απογοητεύομαι λίγο κάθε φορά που κάποιος φίλος ανάβει τσιγάρο μπροστά μου με το σκεπτικό "έλα μωρέ, τι θα πάθεις". Αυτό το courtesy που ανέφερα πιο πάνω δυστυχώς λείπει από την πλειοψηφία των ελλήνων καπνιστών.

Τέλος, για να στο πω κι αλλιώς... αν πάω για καφέ με κάποιο φίλο και μου καπνίσει 20 τσιγάρα στη μούρη, με ύφος "και τί έγινε;" πολύ απλά δεν θα ξαναπάω μαζί του για καφέ. Κι αν με ρωτήσει γιατί, θα του εξηγήσω.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#825 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 09 February 2011 - 13:37

Τώρα, αν ο άλλος είναι φίλος μου, και βαριέται να σηκωθεί από το τραπέζι για να καπνίσει, το ανέχομαι, γιατί είναι φίλος μου. Δε σημαίνει ότι το επιθυμώ όμως. Κι αν ξεπεράσει τα 2 τσιγάρα, θα του το πω.

Θα συμφωνήσω σε αυτό μαζί σου καθώς και

Γιατί με τους φίλους δείχνω μια άλφα ανοχή; Γιατί είναι φίλοι, τόσο απλά. Έτσι κάνεις με τους φίλους, δεν εξαντλείς την αυστηρότητά σου πάνω τους. Διάολε, έχω δει φιλίες να καταστρέφονται, να φταίνε ανοησίες σαν το τσιγάρο. Δεν θα φτάσω ως εκεί.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι μέσα μου απογοητεύομαι λίγο κάθε φορά που κάποιος φίλος ανάβει τσιγάρο μπροστά μου με το σκεπτικό "έλα μωρέ, τι θα πάθεις". Αυτό το courtesy που ανέφερα πιο πάνω δυστυχώς λείπει από την πλειοψηφία των ελλήνων καπνιστών.

Είναι αυτονόητο πως και το άτομο που θα ανάψει το τσιγάρο θα πρέπει να σεβαστεί τον άλλον ειδικά αν είναι φίλος του και γνωρίζει ότι το τσιγάρο θα τον ενοχλήσει.
Προσωπικά πάντα θα ρωτήσω το φίλο μου " σε πειράζει το τσιγάρο " και επειδή ξέρω ότι θα πει "ναι, αλλά δε πειράζει κάπνισες εδώ" δεν θα το κάνω γιατί ξέρω ότι το είπε για να μη με στεναχωρήσει. Θα βγω είτε στο μπαλκόνι είτε θα πάω λίγο πιο πέρα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που έχω ξεχαστεί για τον α,β λόγο και το έχω ανάψει μπροστά του δεν είναι σωστό,απλά εκείνη τη στιγμή δε θα με κόψει να το σκεφτώ. Θα το συνειδητοποιήσω μετά και θα του ζητήσω συγγνώμη ,αλλά να φυσήξω 20 + βάλε τσιγάρα στα μούτρα ενώ γνωρίζω ότι τον ενοχλεί, αυτό δεν θα το έκανα ποτέ.
Σε παραδέχομαι γιατί εσύ έχεις τα κότσια και πιο σημαντικό την ευγένεια να πεις σε κάποιο άτομο " θα μπορούσες σε παρακαλώ να πας λίγο πιο εκεί γιατί με ενοχλεί ο καπνός? " Και επειδή έχει τύχει και σε εμένα να με ενοχλεί ο καπνός από άλλα άτομα τους το λέω πάντα ευγενικά. Οι περισσότεροι (όλοι μη σας πω) αλλάζουν μεριά ή πηγαίνουν πιο πέρα να το καπνίσουν χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα εφόσον τους το έχεις ζητήσει ευγενικά.

@Jimilegolas

Τώρα αν θεωρείς τον άλλο ΖΩΟ όπως λες και εσύ με αυτή την νοοτροπία και σκέψη που έχεις, πόσο μάλλον θα νευριάζεις σε κάτι τέτοιες καταστάσεις είναι κρίμα δικό σου.

Σαφώς και πρέπει ο καπνιστής να γνωρίζει τα όρια του και τους τρόπους του, αλλά σε ένα μαγαζί βλέποντας τους περισσότερους να καπνίζουν δε θα μπει στη σκέψη του ότι μπορεί να ενοχλήσει κάποιον για τον λόγο του ότι βλέπει τους άλλους.

Είναι αυτό που λέμε " Go with the flow". Θα ανάψει το τσιγάρο ασυναίσθητα όπως γίνεται εξάλλου τις περισσότερες φορές ή από συνήθεια.

Δεν είμαι υπέρ του καπνίσματος, αλλά ούτε και κατά γι'αυτό και δεν το κατακρίνω. Αυτό είναι στη κρίση του καθενός.

Ανάλογα την περίσταση θα αντιδράσω κι εγώ ανάλογα.

Edited by Tenshi, 09 February 2011 - 16:13.
typo

Tiger-stock-blog-header.jpg