Το ότι δεν σ' αρέσει είναι άλλο θέμα.
Το σωστό ρήμα είναι το δέχομαι, ναι ή όχι.
Μα στην δική μου προσωπική αποψη δεν έχει καμία σχέση η βιομηχανία...
Το τι πιστεύεις εσύ μας είναι αδιάφορο. Άσε τους ειδικούς να κρίνουν για το αν είναι βλαβερό (το οποίο έχει αποδειχθεί πως είναι).
Ρώτησε εμένα τι πιστευω... αρα ναι τον ενδιαφέρει τι θα πω, αλλιώς δεν κάνουμε συζήτηση...
Αφού αποδέχεσαι πως το ενεργητικό κάπνισμα κάνει κάποιο κακό, πως γίνεται να θεωρείς υπερβολικά τα όσα λένε οι επιστήμονες. Τι κέρδος έχουν να παραφουσκώσουν το θέμα;
Όλοι τους κομπλεξικοί είναι και δεν γουστάρουν τους καπνιστές;
Έτσι για το γαμώτο ε;
Το έγραψα πιο πάνω, αν θες ξαναδιαβασέτω αν όχι δεν μπορώ να κάνω κάτι, θες να επαναλαμβάνομαι όλη την ώρα ασκόπος;
Δεν είσαι ούτε καρδιολόγος, ούτε πνευμονολόγος, ούτε παθολόγος, ούτε καρκινολόγος για να θεωρείς μια ιατρική γνωμάτευση υπερβολική ή όχι.
Το εξήγησα και αυτό παραπάνω, εχει τύχει να κάνεις Μαθηματική στατιστική, να διαβάσεις σοβαρά τις έρευνες που παραθέτεις ο ίδιος, υποθέτω πώς όχι. Υπάρχουν πολύ λόγοι για την υπερβολή σε σχέση με το κάπνισμα...
--------------
Πάντως όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, είσαι κανονικό πνεύμα αντιρρησίας.
Αρνείσαι να δεχτείς ορισμένα πράγματα τα οποία δεν είσαι σε θέση να κρίνεις.
Απο που και ως που δεν είμαι σε θέση να κρίνω; Εσύ θες να μην είμαι σε θέση να κρίνω και ναι είσαι επικίνδυνος... επειδή το πιο πιθανό είναι να πιστευεις ότι ποτέ δεν είσαι σε θέση να κρίνεις...
Και κάτι τελευταίο:
Πίσω από το επαναλαμβανόμενο και συστηματικό κάπνισμα, κρύβονται διάφοροι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες οι οποίοι ωθούν το άτομο στο εθισμό.
Δεν θεωρώ φυσιολογικό το γεγονός κάποιος σε ηλικία 13, 15, 18, 25, 30 , 40 ετών να αρχίσει να φουμάρει συστηματικά μια αηδία όλη την ώρα. Απλά δεν αιτιολογείται με βάση την λογική αυτή η συμπεριφορά.
Οπότε το πρόβλημα το έχουν οι καπνιστές.
Είναι ανήθικο λοιπόν να φορτώνεις το πρόβλημά σου και στους άλλους.
Είναι ανήθικο να θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο απο τους καπνιστές, σε επίπεδο αηδίας. Είναι πολλά αλλά πράγματα τα οποία κάνουν χειρότερο κακό και καταναλισκονται απο όλο τον κοσμο αλλα ναι αυτά δεν ενοχλούν, δεν έχουν τον καπνό βλέπεις. Το αλκοολ έχει δείκτη επικινδυνότητας το 72% ~=20% παραπάνω απο την ηρωίνη το καπνισμα ΤΣΙΓΑΡΟΥ στο 26% της κάνναβης στο 20%. Λες το πρόβλημα το έχουν οι καπνιστές, αρχικά το παρουσιάζεις απόλυτα, αλλα είναι ευκολο επειδή δεν είσαι εσύ σε αυτή την κοινωνική όμαδα να τους βρίζεις για τις μισές αρρωστιες του πλανήτη, ναι έτσι βουλευει. Αν και θα σου φανεί παράξενο, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ο ανθρωπος είναι αδύναμος να δει την πραγματικότητα, του αρέσουν οι καραμελομένες λέξεις και όπως έλεγε και ο Σατρ του αρέσει να βρισκεται απο πάνω (έτσι ορίζει και την ζωή). Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να κάνω ΤΙΠΟΤΑ για έναν άνθρωπο που ακούει απλά και δεν κρίνει, βασικά ότι ήταν να το κάνω το έκανα. Θες να φορτώσεις όλες τις συγχρονες αρρωστιες σου στο τσιγάρο ΚΑΝΤΩ, σε εμένα προσωπικά δεν θα έχει καμία διαφορα.
Το ότι είναι αηδιαστικό ασε τον καθένα να κρίνει, είναι αρκετά χαλαρωτικό σίγουρα, είναι αλλα πράγματα εκει έξω που με αηδιάζουν πιο πολύ αλλα εμένα προσωπικά δεν τους το προσδίδω σαν αρνητικό γιατι κάποιου άλλου μπορεί να είναι ο παράδεισος (πχ φαστ φοοδ, ανθρωπους μετά απο πολύ ποτό που δεν αντέχουν.)