Συγχαρητηρια απο εμενα.

Posted 11 February 2011 - 17:33
Posted 11 February 2011 - 17:48
Και θέλω να μου απαντήσετε όσο πιο ειλικρινά μπορείτε. Αυτά που λέτε εδώ ότι σας ενοχλεί το τσιγάρο, έχει τύχει έστω και μια φορά να πάτε να τα πείτε σε κάποιον δίπλα σας ή σε κάποιο μαγαζί ,club ,καφετέρια που καπνίζει ένα σωρό κόσμος να πιάσετε και να τους πείτε " Ξέρεις φίλε με ενοχλεί το τσιγάρο σου γι'αυτό και γι'αυτό κλπ κλπ κλπ." Εγώ πιστεύω πως όχι και απλά κάθεστε και ανέχεστε το τσιγάρο χωρίς να πείτε κουβέντα. Γιατί??
Posted 16 February 2011 - 20:28
Κάπνισμα, ο «σιωπηρός θάνατος»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, η οποία έχει οριστεί στις 31 Μαΐου, δε θα ήταν δυνατό να μη γίνει αναφορά στη συνήθεια που «σκοτώνει» ετησίως 20.000 ανθρώπους στη χώρα μας. Ας δούμε, λοιπόν, και την άλλη όψη μετά το μανιφέστο των καπνιστών που δημοσιεύσαμε τον προηγούμενο μήνα.Posted 16 February 2011 - 21:16
Posted 16 February 2011 - 21:25
Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.
Posted 16 February 2011 - 21:35
Posted 16 February 2011 - 22:01
Το δοκίμασα σήμερα για πρώτη φορά. Οι πρώτες εντυπώσεις από το συγκεκριμένο τσιγάρο ήταν εξαιρετικές. Μετά βέβαια έκλεισε ο λαιμός, όπως και πριν μία εβδομάδα που είπα να δοκιμάσω τον καπνό του Karelia. Τώρα μετά από 5 τσιγάρα μου φαίνεται ελαφρύ για τα γούστα μου, αν και αφήνει ωραία γεύση (ο λαιμός βέβαια συνεχίζει να μπουκώνει). Μάλλον θα παραμείνω στον Old Holborn, αν και θέλω να δοκιμάσω και τον Camel και τον Drum τον καπνό.Στην Ελλάδα εκτός απο το Καρελιας Excellence δεν υπάρχει αξιοπρεπές πολυτελές τσιγάρο.
Posted 16 February 2011 - 22:26
Posted 17 February 2011 - 00:02
Το Excellence δεν είναι ελαφρύ τσιγάρο, έχει το ανώτατο όριο που επιτρέπει η ΕΕ, απλώς το χαρμάνι δεν περιέχει καπνούς 'γεύσης' που τους λέμε. Αν υπήρχε η δυνάτοτητα αυτό το τσιγάρο να είχε πίσσα στο 14 περίπου και νικοτίνη στο 1.2 περίπου θα ήταν άψογο τσιγάρο (τοπ), τώρα βρισκεται απλά στα καλύτερα. Ο καπνός Καρέλια και τα υπολοιπα προιοντα του δεν έχουν καμία σχέση με την συγκεκριμένη ποιότητα (ειδικά ο συγκεκριμένος -αρωματικός,βγάζει υγρασία, κακό χαρμάνι, ανυπαρκτη γευση) το μόνο που θα έψαχνα θα ήταν το Καρελια Αγρινίου που άντε να τα βρεις πόσο μάλλον φρέσκα.
Συμφωνώ.το αρωμα που αφήνει στο χώρο θα το ονόμαζα καλό έως και ανεχτό.
Posted 17 February 2011 - 14:53
Ε αυτό είναι ιεροσυλία!Αναλογα τα γουστα και φυσικά τι 'δύναμη'του καπνου, χαρακτηριστικά:
-ανάλογο πάχος με το γαλάζιο ριζλα για πιο βαρύς καπνούς
-κάτι πιο χοντρό για κίτρινους, ασπρους (δεν καπνίζω τέτοιους)
Posted 17 February 2011 - 16:36
Posted 17 February 2011 - 16:38
Posted 17 February 2011 - 16:41
Posted 17 February 2011 - 16:44
Posted 17 February 2011 - 16:47
Είμαι από την προηγούμενη εβδομάδα με ψιλοκλειστό λαιμό και συνάχι, οπότε ίσως να φταίει και αυτό. Πάντως ο λαιμός έγινε πιο κλειστός από τότε που τα δοκίμασα. Σα γεύση μου αρέσει πολύ (δεν νιώθω την ανάγκη να πιω νερό μετά) αλλά δε μου φαίνεται τόσο γεμάτο, μου θυμίζει πιο ελαφριά τσιγάρα, αυτά που τραβάς πιο πολύ αέρα.
Και εγώ αυτό θα σου πρότινα, αν δεν μπορείς να καπνίζεις 'συνέχεια' το Καρελιας καλύτερα να έχεις ένα main και το πρώτο για κάνει παραπάνω, μετά απο φαγητό όχι στα γρήγορα, σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα πρότινα το (Ζ/)Σαντε Φιλτρο Κασετίνα ή κάποια συλλογή 'αφιλτρων' τσιγάρων που υπάρχουν στην ελληνική αγορά (Lucky Strike αφιλτρο, Camel αφιλτρο) αν και οι συγκεκριμένες εταιρίες συνήθως δεν βγάζουν καλά καπνά/τσιγάρα, η χαμηλή ζήτηση του αφιλτρου αυξάνει την ποιότητα ραγδαία στο ίδιο το χαρμάνι, αν και πάλι δεν είναι τόσο καλά όσο οι Αμερικάνικες εκδοχές τους ή όσο το Ζ/Σαντε.Συμφωνώ.
Σίγουρα για main τσιγάρο δεν είναι και λόγο τιμής. Ψάχνω και για "έτοιμο" τσιγάρο σε συνδυασμό με τον καπνό. Με βλέπω να ψάχνω για Σαντε στο today αύριο.
Πάντως σαν καπνιστής του Marlboro και άνθρωπος που δεν έχει πρόβλημα να κάνει τράκα ακόμα και Old Navy κόκκινο ή να καπνίσει και Leader για λίγο καιρό, ο καπνός του Karelia είναι ότι πιο άθλιο έχω καπνίσει (σε ότι αφορά το λαιμό μου). Μετά το Marlboro μέντα.