Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#826 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 11 February 2011 - 17:33

Παντως πολυ ωραια συζητηση, πολυ ωραια εικονα δινετε για τους αντικαπνιστες...
Συγχαρητηρια απο εμενα. :bahhh:

ezgif.com-resize.gif

#827 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 11 February 2011 - 17:48

Και θέλω να μου απαντήσετε όσο πιο ειλικρινά μπορείτε. Αυτά που λέτε εδώ ότι σας ενοχλεί το τσιγάρο, έχει τύχει έστω και μια φορά να πάτε να τα πείτε σε κάποιον δίπλα σας ή σε κάποιο μαγαζί ,club ,καφετέρια που καπνίζει ένα σωρό κόσμος να πιάσετε και να τους πείτε " Ξέρεις φίλε με ενοχλεί το τσιγάρο σου γι'αυτό και γι'αυτό κλπ κλπ κλπ." Εγώ πιστεύω πως όχι και απλά κάθεστε και ανέχεστε το τσιγάρο χωρίς να πείτε κουβέντα. Γιατί??

φιλε tenshi εγω δεν το κανω καθαρα απο θεμα ευγενειας. Οσο κι αν με ενοχλει το τσιγαρο δεν εχω καμια ορεξη να φερω τον αλλον σε δυσκολη θεση. Αυτο.
Το ιδιο ομως πρεπει να κανουν και οι καπνιστής.

2po6sfa_jpg.gif

#828 rahxephon

rahxephon

"Hokuto stinken my ass!!!

• Members
  • 106 posts

Posted 16 February 2011 - 20:28

Κάπνισμα, ο «σιωπηρός θάνατος»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, η οποία έχει οριστεί στις 31 Μαΐου, δε θα ήταν δυνατό να μη γίνει αναφορά στη συνήθεια που «σκοτώνει» ετησίως 20.000 ανθρώπους στη χώρα μας. Ας δούμε, λοιπόν, και την άλλη όψη μετά το μανιφέστο των καπνιστών που δημοσιεύσαμε τον προηγούμενο μήνα.
Αρχικά, το κάπνισμα αποτελούσε μέρος της καθημερινής ζωής των Ινδιάνων της Αμερικής. Μετά την ανακάλυψη της τελευταίας από τους Ευρωπαίους το 1492, όμως, εξαπλώθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, υπολογίζεται ότι καπνίζουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κακό όμως για το κάπνισμα ξεκίνησε από τη στιγμή που επιστημονικές μελέτες υποστήριξαν τη σχέση του με την εμφάνιση διαφόρων σοβαρών νοσημάτων για τον άνθρωπο. Η εισπνοή του καπνού αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ασθενειών όπως το εμφύσημα και καρκινογενέσεων στο λάρυγγα και τους πνεύμονες καθώς επίσης και για την πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων. Βέβαια, δεν κινδυνεύουν μόνο οι ενεργητικοί καπνιστές, αλλά και οι παθητικοί, οι οποίοι αναγκάζονται να εισπνέουν τον εκπεμπόμενο καπνό των καπνιστών.
Γιατί, όμως, στις μέρες μας, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει για τις δυσμενείς συνέπειες του καπνού στην υγεία, ένα υπολογίσιμο μερίδιο αυτών, ιδιαιτέρως οι νέοι, συνεχίζει να αψηφά τις προειδοποιήσεις και εξακολουθεί να καπνίζει;
Σύμφωνα με τον 21χρονο φοιτητή Δ. Λαζόπουλο «ο καπνός σε βοηθά να χαλαρώσεις». Ο Δημήτρης, αν και καπνιστής, επιχειρεί να το σταματήσει. Ο ίδιος συμβουλεύει: «οι άνθρωποι που δεν καπνίζουν να μην το κάνουν ποτέ». Το κάπνισμα, ανάμεσα στα άλλα, προκαλεί μειωμένη αντοχή και πολύ ενοχλητικό βήχα. Επίσης, ο Δημήτρης αντιδρά σε κάθε μορφή προβολής του καπνού μέσω της τηλεόρασης πιστεύοντας ότι «δεν πρέπει να διαφημίζεται καθόλου».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο επίσης 21χρονος φοιτητής Παντελής Παυλής. Ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει: «Λυπάμαι όσους καπνίζουν». Ο Παντελής δεν καπνίζει. Προτιμά να γυμνάζει το σώμα του, κάνοντας body building . «Θεωρώ ότι οι περισσότεροι καπνίζουν, επειδή το τσιγάρο προσφέρει στυλ». Συγχρόνως συμβουλεύει όσους καπνίζουν είτε να ελαττώσουν το τσιγάρο, είτε να το σταματήσουν. Ο Παντελής προσθέτει ότι οι καπνιστές έχουν μειωμένη ευεξία και μεταξύ των άλλων, το τσιγάρο προκαλεί μειωμένες σεξουαλικές επιδόσεις και ευθύνεται… για τη δημιουργία λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Τέλος, τονίζει ότι ο καπνός εκτός από ανθυγιεινός είναι και αντιαισθητικός, αφού είναι υπαίτιος για την εμφάνιση κίτρινων λεκέδων στην οδοντοστοιχία.
Ανάμεσα στα άλλα πρέπει να εξεταστεί και η συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στο φαινόμενο. Πρόσφατα, η Φινλανδία, η οποία διαθέτει αναλογικά ένα από τα μικρότερα ποσοστά καπνιστών στην Ε.Ε., προέβη στην απαγόρευση του καπνού σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους. Στη χώρα μας η κατάσταση είναι διαφορετική. Αν και υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, αυτό απλά δεν τηρείται. Ίσως ο περιορισμός του καπνού δε συμφέρει τα κρατικά έσοδα, αφού κάθε χρόνο το ελληνικό κράτος αποκομίζει τεράστια ποσά από τη φορολόγηση των τσιγάρων…
Τελικά, καθένας από μας, κάποια φόρα, πρέπει να αναρωτηθεί γιατί οι θάνατοι από έμφραγμα, καρδιοπάθειες και όγκους στο αναπνευστικό σύστημα έχουν πολλαπλασιαστεί σήμερα μεταξύ των καπνιστών σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες. Και τότε σίγουρα το τσιγάρο θα αποτελέσει μια δυσάρεστη ανάμνηση της ιστορίας του πολιτισμού μας.
Posted Image

#829 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 16 February 2011 - 21:16

Δεν καταλαβαίνω γιατι συνεχίζεται να επιτρέπεται να πετάει ο καθένας εδώ οποιαδήποτε αντικαπνιστική πληροφορία χωρίς πηγές, κοπιαρισμένες απο κάθε ιστότοπο αμφίβουλου εγκυρότητας; Τουλαχιστον ποστάρεται αρθρα με αξιοπιστία, δεν είναι 'νημα-κάδος'για κάθε αντικαπνιστικό αρθρο... Αντε με τον κάθε Παντελή-Δημήτρη και οποιαδήποτε 'ηλίθια' συγκριση μεταξύ των καπνιστών-μη καπνιστών (Ο Δημητρης καπνίζει, δεν έχει αντοχές αλλα δεν γυμνάζεται αντίθετα ο Παντελής δεν καπνίζει και κάνει body-building, ελέος με τα παιδιάστικα παραδείγματα.)

Και παρολαυτά συνεχίζεται να το επιτρέπεται αν και είναι ασχετο με τις αρχικές ερωτήσεις, που έχουν ως βάση τη διαδικάσια του καπνίσματος και όχι τις συνέπειες.

#830 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 16 February 2011 - 21:25

στη σχολη μου ήτανε ένας τύπος που κάπνιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο, είπε πως έχει μονο νικοτίνη αλλα ούτε καπνό ούτε pisa οποτε είναι σα να καπνίζεις τσιγάρο μονο που είναι πολύ πιο healthy και δεν ενοχλεί τους γύρο. φαίνεται αρκετά cool υπόθεση για όσους από εσάς καπνίζouv

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#831 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 16 February 2011 - 21:35

Η νικοτίνη δεν είναι το μόνο που κάνει το τσιγάρο 'ενδιαφέρον', είναι η εξερευνησει διαφόρων καπνών, γευσέων, room notes. Βέβαια ο μέσος καπνιστής χρεισιμοποιεί το τσιγάρο ως μέσο προσληψης νικοτίνης και μόνο, γι'αυτό υπάρχουν και τα Leader,Marlboro, etc στην αγορά, φθηνά τσιγάρα αμφιβόλου ποιότητος και γρήγορης κάυσης με διαφορες 'φτιαχτές' ουσίες για να μεταφέρουν την νικοτίνη γρηγορότερα στο αίμα. Ναι υπάρχουν τσιγάρα με ωραίο room note που δεν είναι αρωματικά, αν και απευθύνεται πιο πολύ σε καπνό πίπας αυτή η κατηγοριοποίηση, ένα απο τα καλύτερα τσιγάρα που έχω δοκιμάσει είναι το Sobranie Cocktail, πολυτελές τσιγάρο, με άριστα καπνά και επιδόσεις για τσιγάρο 'lights' (7/0.7 αντίστοιχα). Στην Ελλάδα εκτός απο το Καρελιας Excellence δεν υπάρχει αξιοπρεπές πολυτελές τσιγάρο. Στην Αγγλία και στη Γερμανία βέβαια, αν και με ολη αυτή την επίθεση, όπως και στην Αμερική ο καπνιστής τσιγάρου έχει επιλογές, το ιδιο συμβαίνει και με τους καπνούς πίπας. Ο καπνός ειναι κάτι που απολαμβάνεται ως 'εμπειρία' είναι όπως το καλο ποτό/φαεί. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ, οι μανιώδεις καπνιστές συνήθως 'τύχανε' βρικανε μια μάρκα και κατασταλάξαν εκεί, ο 'καπνιστής' είναι αυτός που δοκιμάζει, αξιολογή και απολαμβάνει, προπαντώς δεν αγχώνεται για το πότε θα πάρει την δόση του, όπως παρουσιάζεται εδω μέσα. Τέλος όποιος πάει Αγγλία ή Γερμανία και είναι καπνιστής ας μην τσιγκουνευτεί τα 10 ευρώ, όλα σχεδόν τόσο έχουν άλλωστε, για ένα άριστο τσιγάρο όπως το Sobranie Black Russian και το Sobranie Cocktail ή αντίστοιχα όποιος πάει Γερμανία ας δοκιμάσει ένα απολαυστικό αφιλτρο με Oriental καπνά (εκλείπουν, νικάει η φθηνή - δεν λέω ότι είναι άσχημη - Virginia) Orienta.

#832 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 16 February 2011 - 22:01

To Marlboro βέβαια είναι από τα πιο ακριβά τσιγάρα..

Στην Ελλάδα εκτός απο το Καρελιας Excellence δεν υπάρχει αξιοπρεπές πολυτελές τσιγάρο.

Το δοκίμασα σήμερα για πρώτη φορά. Οι πρώτες εντυπώσεις από το συγκεκριμένο τσιγάρο ήταν εξαιρετικές. Μετά βέβαια έκλεισε ο λαιμός, όπως και πριν μία εβδομάδα που είπα να δοκιμάσω τον καπνό του Karelia. Τώρα μετά από 5 τσιγάρα μου φαίνεται ελαφρύ για τα γούστα μου, αν και αφήνει ωραία γεύση (ο λαιμός βέβαια συνεχίζει να μπουκώνει). Μάλλον θα παραμείνω στον Old Holborn, αν και θέλω να δοκιμάσω και τον Camel και τον Drum τον καπνό.

Τι rule of thumb υπάρχει για το τι χαρτάκι πάει με τον καπνό ή είναι καθαρά θέμα γούστου;

#833 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 16 February 2011 - 22:26

Αναλογα τα γουστα και φυσικά τι 'δύναμη'του καπνου, χαρακτηριστικά:
-ανάλογο πάχος με το γαλάζιο ριζλα για πιο βαρύς καπνούς
-κάτι πιο χοντρό για κίτρινους, ασπρους (δεν καπνίζω τέτοιους)

Αν και το Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον Καπνοπαραγωγών είναι το καλύτερο χαρτάκι που έχω δοκιμάσει και πάει με όλα.

Το Excellence δεν είναι ελαφρύ τσιγάρο, έχει το ανώτατο όριο που επιτρέπει η ΕΕ, απλώς το χαρμάνι δεν περιέχει καπνούς 'γεύσης' που τους λέμε. Αν υπήρχε η δυνάτοτητα αυτό το τσιγάρο να είχε πίσσα στο 14 περίπου και νικοτίνη στο 1.2 περίπου θα ήταν άψογο τσιγάρο (τοπ), τώρα βρισκεται απλά στα καλύτερα. Ο καπνός Καρέλια και τα υπολοιπα προιοντα του δεν έχουν καμία σχέση με την συγκεκριμένη ποιότητα (ειδικά ο συγκεκριμένος -αρωματικός,βγάζει υγρασία, κακό χαρμάνι, ανυπαρκτη γευση) το μόνο που θα έψαχνα θα ήταν το Καρελια Αγρινίου που άντε να τα βρεις πόσο μάλλον φρέσκα.

Το Καρελιας Excellence είναι απο τα λίγα τσιγάρα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων καπνών για στριφτό, το οποίο δεν με ενοχλεί καθόλου στο λαιμό και αφηνει ωραία γευση, το αρωμα που αφήνει στο χώρο θα το ονόμαζα καλό έως και ανεχτό. Έχω κάνει τρία πακέτα και είναι πραγματικά εξαίσιο τσιγάρο παρά τα μειωνεκτίματα του (συμπεριλαμβανομένης και της τιμής) με αργή καυση, θα το πρότινα σε καθέναν.

Φυσικά όλα αυτά αφορούν την δικιά μου παλετά και την δική μου 'καπνιστική' εμπειρία. Κάτι αναλογο αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει, αν θα έδινα την δευτερη θέση σε ένα τσιγάρο πιο φθηνο, περιόδους κρίσης δεν έχω πάντα τόσα λεφτά για να ξοδέψω, θα ήταν σίγουρα το (Ζ/)Σαντε φιλτρο κασετίνα, αψογο τσιγάρο για τα λεφτά του.

#834 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 17 February 2011 - 00:02

Το Excellence δεν είναι ελαφρύ τσιγάρο, έχει το ανώτατο όριο που επιτρέπει η ΕΕ, απλώς το χαρμάνι δεν περιέχει καπνούς 'γεύσης' που τους λέμε. Αν υπήρχε η δυνάτοτητα αυτό το τσιγάρο να είχε πίσσα στο 14 περίπου και νικοτίνη στο 1.2 περίπου θα ήταν άψογο τσιγάρο (τοπ), τώρα βρισκεται απλά στα καλύτερα. Ο καπνός Καρέλια και τα υπολοιπα προιοντα του δεν έχουν καμία σχέση με την συγκεκριμένη ποιότητα (ειδικά ο συγκεκριμένος -αρωματικός,βγάζει υγρασία, κακό χαρμάνι, ανυπαρκτη γευση) το μόνο που θα έψαχνα θα ήταν το Καρελια Αγρινίου που άντε να τα βρεις πόσο μάλλον φρέσκα.

Είμαι από την προηγούμενη εβδομάδα με ψιλοκλειστό λαιμό και συνάχι, οπότε ίσως να φταίει και αυτό. Πάντως ο λαιμός έγινε πιο κλειστός από τότε που τα δοκίμασα. Σα γεύση μου αρέσει πολύ (δεν νιώθω την ανάγκη να πιω νερό μετά) αλλά δε μου φαίνεται τόσο γεμάτο, μου θυμίζει πιο ελαφριά τσιγάρα, αυτά που τραβάς πιο πολύ αέρα.

το αρωμα που αφήνει στο χώρο θα το ονόμαζα καλό έως και ανεχτό.

Συμφωνώ.
Σίγουρα για main τσιγάρο δεν είναι και λόγο τιμής. Ψάχνω και για "έτοιμο" τσιγάρο σε συνδυασμό με τον καπνό. Με βλέπω να ψάχνω για Σαντε στο today αύριο.

Πάντως σαν καπνιστής του Marlboro και άνθρωπος που δεν έχει πρόβλημα να κάνει τράκα ακόμα και Old Navy κόκκινο ή να καπνίσει και Leader για λίγο καιρό, ο καπνός του Karelia είναι ότι πιο άθλιο έχω καπνίσει (σε ότι αφορά το λαιμό μου). Μετά το Marlboro μέντα.

#835 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 17 February 2011 - 14:53

Αναλογα τα γουστα και φυσικά τι 'δύναμη'του καπνου, χαρακτηριστικά:
-ανάλογο πάχος με το γαλάζιο ριζλα για πιο βαρύς καπνούς
-κάτι πιο χοντρό για κίτρινους, ασπρους (δεν καπνίζω τέτοιους)

Ε αυτό είναι ιεροσυλία!
Κίτρινος Drum με ασημένιο rizla και slim swan = το καλύτερο, και πιο ελαφρύ για όσους τους νοιάζει αυτό, τσιγάρο του γαλαξίαααα!!
xD

Posted Image

#836 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 17 February 2011 - 16:36

Μόνο που το γαλάζιο δεν έχει καθόλου χλωρίνη και αφήνει τον καπνό να μην αναμιχτεί με ξένες 'ουσίες', όσες γίνεται τουλάχιστον, και να έρθει στο στόμα όσο πιο αυθαρτος, καθαρός γίνεται με αποτέλεσμα και την αρτιότερη κατανόηση των περιπλοκων γευσεων, αν καποιων τον νοιάζει φυσικά.

Απο εκεί και περα σίγουρα θα πρότινα σε οποιονδήποτε που κάνει στριφτά να το γυρίσει σε Σιγάροχαρτο Καπνοπαραγωγών, ένα άριστο χαρτί. Για τα φιλτράκια δεν έχω να πω πολλά, προτιμώ Swan κιτρινα γιατι τα Rizla έχουν μία παράξενη (σφικτότερη) υφή και δεν τραβιέται το ίδιο ευκολα ο καπνος. Είναι όμως καθαρά θεμα γουστου και χρηματικής ευχέρειας.

#837 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 17 February 2011 - 16:38

Καλά εντάξει, "Η τέχνη του καπνίσματος, edition 2011" :hihi2:

Posted Image

#838 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 17 February 2011 - 16:41

Swan smooth (μαυρα) & silver rizla paper.
Καπνιζω λιγα, αλλα θελω να κανω καπνο οχι φλωριές!
:P
Οταν περναω όμως από καπνοπωλειο δινω κατι παραπάνω αλλα αυτά εδώ
Posted Image αξίζουν κάθε σέντσι.

stasou%2520mygdala.jpg

#839 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 17 February 2011 - 16:44

Posted Image:sick:
Καλά ρε συ Lord Leon, τα συγκεκριμένα είναι τόσο μα τόσο κατεστραμμένα. Απορώ πώς τα αντέχεις. Swan και πάλι swan!

btw τα έχουν και περίπτερα :P

Posted Image

#840 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 17 February 2011 - 16:47

Είμαι από την προηγούμενη εβδομάδα με ψιλοκλειστό λαιμό και συνάχι, οπότε ίσως να φταίει και αυτό. Πάντως ο λαιμός έγινε πιο κλειστός από τότε που τα δοκίμασα. Σα γεύση μου αρέσει πολύ (δεν νιώθω την ανάγκη να πιω νερό μετά) αλλά δε μου φαίνεται τόσο γεμάτο, μου θυμίζει πιο ελαφριά τσιγάρα, αυτά που τραβάς πιο πολύ αέρα.

Σίγουρα δεν έχει την υφή του χοντροκομένου καπνού 'φθηνών' εταιριών, συγκεκριμένα θα σου πρότινα να κόψεις το Marlboro μιας και το θεωρώ το McDonalds των τσιγάρων, το ότι δεν σου φαίνεται γεματο ευθύνεται στην λίγη πίσα που έχει για τα είδη τον καπνών που έγιναν blended, νομίζω το αναφερα και προηγουμένος - φταίει η ΕΕ, σίγουρα δεν είναι 'lights' τσιγάρο.

Συμφωνώ.
Σίγουρα για main τσιγάρο δεν είναι και λόγο τιμής. Ψάχνω και για "έτοιμο" τσιγάρο σε συνδυασμό με τον καπνό. Με βλέπω να ψάχνω για Σαντε στο today αύριο.

Πάντως σαν καπνιστής του Marlboro και άνθρωπος που δεν έχει πρόβλημα να κάνει τράκα ακόμα και Old Navy κόκκινο ή να καπνίσει και Leader για λίγο καιρό, ο καπνός του Karelia είναι ότι πιο άθλιο έχω καπνίσει (σε ότι αφορά το λαιμό μου). Μετά το Marlboro μέντα.

Και εγώ αυτό θα σου πρότινα, αν δεν μπορείς να καπνίζεις 'συνέχεια' το Καρελιας καλύτερα να έχεις ένα main και το πρώτο για κάνει παραπάνω, μετά απο φαγητό όχι στα γρήγορα, σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα πρότινα το (Ζ/)Σαντε Φιλτρο Κασετίνα ή κάποια συλλογή 'αφιλτρων' τσιγάρων που υπάρχουν στην ελληνική αγορά (Lucky Strike αφιλτρο, Camel αφιλτρο) αν και οι συγκεκριμένες εταιρίες συνήθως δεν βγάζουν καλά καπνά/τσιγάρα, η χαμηλή ζήτηση του αφιλτρου αυξάνει την ποιότητα ραγδαία στο ίδιο το χαρμάνι, αν και πάλι δεν είναι τόσο καλά όσο οι Αμερικάνικες εκδοχές τους ή όσο το Ζ/Σαντε.

Κανε μερικές δοκιμές και δες πιο σ'αρέσει. Μου έρχεται ένα πακέτο Orienta το Σάββατο (πάρτι) και μάλλον το παλικάρι δεν βρήκε το Sobranie (**** δηλαδή).

Edit: Δεν μ'αρέσει και πολύ αλλα δεν μπορώ να το πω 'άσχημο', σίγουρα υπάρχουν καλύτερα στο εμπόριο. Τα μαύρα swan όμως είναι όντως κατεσταμμένα, ο ενεργός ανθρακας που έχουν μέσα κρατάει την περισσότερη πίσσα και νικοτίνη, το πρόβλημα είναι ότι όταν συμβαίνει αυτό χάνεται και όλη η γευση του καπνού και φυσικά θες να καπνίσεις και περισσοτερο, φέρνει δηλαδή τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν σ'αρέσει βέβαια.