Που ακριβώς υποστήριξα ότι το τσιγάρο κάνει καλό;
Eδω:
(το τσιγάρο ότι και να πείτε είναι stress reliever)
Και κάτι μπας και ανοίξεται λίγο τους πνευματικού σας ορίζοντες:
'Ο Βολταίρος είχε πει: "Δε συμφωνώ με ότι λες, αλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Αλλα ποιός θα πει σήμερα: "δε συμφωνώ με ότι παίρνεις, αλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το παίρνεις";
Όμως νομίζω ότι το δικαίωμα να παίρνει κανείς ότι θέλει, είναι πιο στοιχειώδες απο το δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Γιατι είναι δυσκολότερο να βλάψεις ένα τρίτο παίρνοντας κάτι, απ'ότι λέγοντας κάτι.
Σε μία ελεύθερη κοινωνία, το κράτος δεν έχει καμία δουλειά με το ποιές ιδέες βάζουν οι άνθρωποι στο κεφάλι τους. Θα έπρεπε επίσης να μην έχει καμία δουλειά με το ποιές ουσίες βάζουν στον οργανισμό τους..."
Thomas S. Szasz
Εν μερει συμφωνω με μερικα απο τα τελευταια σου λογια, αλλα να υποθεσω οτι το ιδιο πιστευεις και για ολα τα υπολοιπα ναρκωτικα ετσι?
Εγω προσωπικα πιστευω πως το κρατος ειναι για να προειδοποιει τον κοσμο για της επιπτωσεις και οχι να απαγορευει την χρηση της καθε ουσιας, ακομα και αν ριχνουν καπως το δηθεν κοινωνικο επιπεδο της χωρας.
Απο κει και περα ομως, οταν οι συνηθειες καποιου επιρεαζουν αρνητικα τους αλλους, ειναι αλλη ιστορια.
Συμφωνα με αυτο που ειπες, εγω προσωπικα προτιμαω να μπω σε ενα μαγαζι και να πουν ολοι:"τι θελει αυτος ο βλακας εδω", παρα να αρχισουν να καπνιζουν και να μου χαλανε την αναπνοη.
Πολλοι λενε πως τα λογια μπορουν να δημιουργησουν πολυ χειροτερη βλαβη σε καποιον απ'οτι τη σωματικη, αλλα αυτο εχει να κανει περισσοτερο με τις αμυνες του αλλου.
Συγνωμμη αν βγαινω off topic, αλλα εσυ το ανεφερες απο μονος σου.
Οσο γι αυτους που λενε οτι σεβονται τους αλλους και δεν καπνιζουν σε κλειστους χωρους για να μην τους ενοχλουν(Carnival of Rust πχ), αμα ηταν ολοι σαν και εσας, το προβλημα σιγουρα δεν θα ηταν τοσο μεγαλο.
Οντως θα προτιμουσα τον κοσμο χωρις το καπνισμα, αλλα οπως οι αλλοι πρεπει να αποδεχτουν και να σεβαστουν αν γινεται, τις δικες μου ιδιαιτεροτητες και παραξενιες, το ιδιο πρεπει να κανω και εγω.
Θα ηταν ωραια αν πραγματικα μικρα ποσοστα ανθρωπων ειχαν αυτη τη συνιθεια, και μαλιστα δεν με πειραζουν τοσο τα πιο σπανια μεσα οπως οι πιπες, που δειχνουν και μια ιδιαιτεροτητα στον αλλον.
Αυτο που με ενοχλει πανω απ' ολα ειναι οταν μαζευονται σε ενα μερος πολλοι περιστασιακοι καπνιστες, και να καπνιζουν τσιγαρακια χωρις να το χρειαζονται καν.
Εχετε παρατηρησει οτι παρολο που τα ποσοστα των συνολικων καπνιστων σχεδον ποτε δεν ξεπερνουν το 40%, αλλα οτι αν πας σε ενα bar, club ή κατι τετοιο συνηθως καπνιζει το 90% των ανθρωπων εκει μεσα?
Edited by Kamui, 23 February 2011 - 00:10.