Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Περί καπνίσματος
Posted 25 October 2010 - 14:46
Erebos το οτι εχει πεσει η κινηση ειναι Fact...
Posted 25 October 2010 - 16:17
Θα ηθελα να πω ως μη καπνιστης οτι ο νομος εγινε την χειροτερη χρονικη περιοδο που μπορουσε να γινει στην αρχη μιας τρομερης κρισης.
Σε αυτους που δεν βλεπουν μειωση στις καφετεριες ειναι διοτι οπως και η ιδιοι ειπαν ο νομος δεν εφαρμοζεται και αν γινει πραγματικη εφαρμογη θα το δουμε μετα τις εκλογες οπου τοτε θα εχουμε κατρακυλα.
Επισης θα ηθελα να κανω μια φιλικη προταση στους αντιδραστικους καπνιστες οτι καλο ειναι να υπερασπιζομαστε τα δικαιωματα μας με σθενος αλλα σιγα το πραγμα! Αμα καναμε ετσι για ενα σωρω αλλες καταφορες αδικιες που συνανταμε καθημερινα θα ζουσαμε σε ενα σιγουρα καλυτερο κοσμο.
Στην τελικη μεχρι και ο ποιο αρρωστημενος καπνιστης δεν προκειτε να διαφωνησει στο ποσο πολυ πεφτει η ποιοτητα της ζωης του καπνιζοντας.
Προσεξτε μιλαω για την ποιοτητα οχι για το προσδοκιμο οριο ζωης και αλλα τετοια χαζα, δηλαδη 1)την εξαρτηση με την οποια κανεις σαν υστερικος οταν σου λειπει 2)σου μειωνει τις αντοχες, 3) σου βρωμιζει τα πνευμονια και σε κανει να χωνεις χλεπες καθε λιγο λες και εισαι 80 χρονων 4) χανεις πολλα λεφτα που θα τα εδινες σε μια πραγματικη διασκεδαση.
Μηπως να χαλαρωσετε ,να το σκεφτητε ποιο σοβαρα και να παραδεχτητε τον εθισμο σας που εχει μετατραπει πλεον σε δικαιωμα;
Edited by sgouver, 26 October 2010 - 07:52.
Posted 25 October 2010 - 18:01
Επισης θα ηθελα να κανω μια φιλικη προταση στους αντιδραστικους καπνιστες οτι καλο ειναι να υπερασπιζομαστε τα δικαιωματα μας με σθενος αλλα σιγα το πραγμα! Αμα καναμε ετσι για ενα σωρω αλλες καταφορες αδικιες που συνανταμε καθημερινα θα ζουσαμε σε ενα σιγουρα καλυτερο κοσμο.
Θα συμφωνησω σαυτοπου quotαρω σε ολο τα αλλα διαφωνω απλα δεν εχω το κουραγιαο να γραψω τωρα
+1 σε μονο και Lord Leon καλυτερα δεν θα μπορουσα να τα πω
Posted 25 October 2010 - 18:13
Ευτυχώς έχω σταθεί τυχερή και στη κυρίως παρέα μου, κανεις δεν καπνίζει (!) οπότε δεν έχουμε σοβαρά ζητήματα με αυτό το θέμα.
We don't exactly fit in. Anywhere. And we've made that our greatest strength
Posted 25 October 2010 - 18:21
Όχι δεν καπνίζω, και δεν θέλω να το αρχίσω.Γιατί? Πολύ απλά, γιατί δοκίμασα και δε μου άρεσε. :ΡΌσο για τους καπνιστές δικαίωμά τους, αρκεί να το αρχίσανε γιατί γουστάρανε και όχι για να πουλήσουν μούρη.Από τη στιγμή που καπνίζουνε συνειδητά- γνωρίζοντας πως αυτοκαταστρέφονται δεν μου πέφτει λόγος εμένα. Επίσης δεν είχα ποτέ ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα με τον καπνό εγώ, αλλά δε μπορώ να πω πως ήμουν ευτυχισμένη κάθε φορά που επέστρεφα σπίτι ντουμανιασμένη και παραζαλισμένη με τα φρεσκοσιδερωμένα μου ρούχα να μυρίζουν κάπνα.Θεωρώ πως στο συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός και να γίνονται υποχωρήσεις. Όσο δικαίωμα έχω εγώ στο να θέλω να αναπνέω καθαρό αέρα, άλλο τόσο έχει και ο καπνιστής, άλλο αν εγώ προσωπικά δεν εγκρίνω την πράξη του.
Ευτυχώς έχω σταθεί τυχερή και στη κυρίως παρέα μου, κανεις δεν καπνίζει (!) οπότε δεν έχουμε σοβαρά ζητήματα με αυτό το θέμα.
+++++++++++
Πολύ σωστή άποψη
EDIT: Μία άποψη που ξέχασα είναι ότι διαφωνώ τελείως μ'αυτό που λένε γενικά οι γονείς:''Α αυτός καπνίζει, για πρόσεξε τον'' Το οτι δε καπνίζει κάποιος δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο ''παιδί'' από αυτόν που καπνίζει
Edited by zoro77, 25 October 2010 - 18:50.
Posted 25 October 2010 - 18:47
Συγνωμη, αλλα εγω δεν την θεωρω ως αυταποδεικτη και εχω καθε δικαιωμα να μην την θεωρω ως τετοια. Αφ'ενος απο την προσωπικη μου εμπειρια (βγαινω συνηθως Εξαρχεια) δεν εχω προσεξει πτωση της κινησης και αφ'ετερου ακομα και αν ισχυε κατι τετοιο εχω αλλους 10 παραγοντες στους οποιους μπορω να το αποδωσω (οικονομικη υφεση, αυξημενη φορολογια, μειωμενη αγοραστικη δυναμη λογω πληθωρισμου, αυξημενα εξοδα για γονεις λογω εναρξης σχολικης περιοδου, ασχημη ψυχολογια της αγορας εν γενει) ενω αλλοι παραγοντες (οπως η μη εφαρμογη ουσιαστικα της απαγορευσης σε μεγαλο μερος των καταστηματων και η δυνατοτητα μεχρι πολυ προσφατα των πελατων να καθονται εξω απο τα καταστηματα λογω καλου καιρου) ερχονται σε αντιθεση με την προαναφερθεισα μειωση. Συνδυαζοντας το παραπανω με το οτι οι ερευνες σε αυτο το ζητημα σε χωρες του εξωτερικου ειναι ambivalent δεν μπορω να το παρω ως δεδομενο και μεχρι να εχω πληρεστερα στοιχεια θα αμφιβαλλω.
@ red pyramid: Δεν εχει νοημα να διαφωνισουμε στα επι μερους στοιχεια της αναλογιας, αν μη τι αλλο την χρησιμοποιησα καθαρα για να δειξω αυτο που ηθελα σε μια συγκεκριμενη περιπτωση, οχι για να εξομοιωσω τις 2 καταστασεις. Απλα στο θεωρητικο μερος της απαντησης σου (στην οποια σε γενικες γραμμες δεν διαφωνω) υπαρχει θεμα δημοσιας υγειας που δεν ειναι παντα ζητημα αμεσης επιλογης (παθητικο καπνισμα). Εκει ειναι που για μενα το θεμα της λειτουργιας της ελευθερης αγορας/επιλογης χωλαινει.
Για να αποφυγω τετοιου ειδους απαντησεις εγραψα παραπανω αυτο:Odin ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το λογικό σφάλμα στο οποίο υποπέπτεις όταν συγκρίνεις μια εγκληματική συμπεριφορά με μια βλαπτική συνήθεια...
Απο εκει και περα δεν μπορω να πω κατι παραπανω :/PS. Τα παραπανω αποτελουν αναλογιες για να αντιληφθουμε τα λογικα σφαλματα που διαπραχθησαν, οχι αμεσες συγκρισεις.
Επισης, μιας και αναφερθηκε πολλες φορες το επιχειρημα της ατμοσφαιρικης ρυπανσης, οι μετρουμενες τιμες για διαφορους ρυπους ειναι αυτες. Θα ηταν πολυ ενδιαφερουσα η συγκριση με εσωτερικους χωρους για να δουμε κατα ποσο συγκρισιμες ειναι οι επιδρασεις των εξατμισεων και των τσιγαρων στην επιβαρυνση της υγειας μας.
Posted 26 October 2010 - 00:14

Αργυρουπολη δεν ξερω αλλα εξαρχεια, περα απο τα μαγαζια γυρω γυρω απο την πλατεια, και τα γυφτοκυριλε εστιατορια της μπενακη οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται με το νομο, ειναι αληθεια αυτό.
Και εχω και ενα ακομη παραπονο. Υπαρχουν αρκετα μερη - στην αθηνα τουλαχιστο - που απαγορευοταν το καπνισμα πολυ πριν ξεκινησει ο νομος. Πηγαινω για χρονια ειτε με φιλους ειτε και μονος, ενω ειμαι καπνιστης, γιατι η μυρωδια στο εστιατοριο που δεν εχει αναψει ποτε τσιγαρο η στο τειοποτειο που εχουν βραστει ηβισκοι λεβαντες χαμομηλια κτλ. ειναι ασυγκριτη. Δε με νοιαζει να μην αναψω τσιγαρο μια δυο ωρες, αποζημιωνομαι. Αλλα σας μιλαω ειλικρινα: κάθε φορά ημασταν τρεις κι ο κουκος. Δε με χαλαγε αλλα εχω την απορια οοοολοι αυτοι οι μη καπνιστες που ηταν; Μα στις καφετεριες περιτριγυρισμενοι απο τασακια και παραπονουμενοι για τον καπνο , φυσικα. Σόρυ αλλα αυτοι χανουν κι οπως ειχε πει καποιος οταν ξεφυλλιζα το θρεντ, "το τσιγαρο κανει κακο, αλλά και η γκρινια κακό κανει."
Posted 26 October 2010 - 00:31
Και εχω και ενα ακομη παραπονο. Υπαρχουν αρκετα μερη - στην αθηνα τουλαχιστο - που απαγορευοταν το καπνισμα πολυ πριν ξεκινησει ο νομος. Πηγαινω για χρονια ειτε με φιλους ειτε και μονος, ενω ειμαι καπνιστης, γιατι η μυρωδια στο εστιατοριο που δεν εχει αναψει ποτε τσιγαρο η στο τειοποτειο που εχουν βραστει ηβισκοι λεβαντες χαμομηλια κτλ. ειναι ασυγκριτη. Δε με νοιαζει να μην αναψω τσιγαρο μια δυο ωρες, αποζημιωνομαι. Αλλα σας μιλαω ειλικρινα: κάθε φορά ημασταν τρεις κι ο κουκος. Δε με χαλαγε αλλα εχω την απορια οοοολοι αυτοι οι μη καπνιστες που ηταν; Μα στις καφετεριες περιτριγυρισμενοι απο τασακια και παραπονουμενοι για τον καπνο , φυσικα. Σόρυ αλλα αυτοι χανουν κι οπως ειχε πει καποιος οταν ξεφυλλιζα το θρεντ, "το τσιγαρο κανει κακο, αλλά και η γκρινια κακό κανει."
+1
http://www.nosmoke.gr/entertainmentwithoutsmoke.html

Posted 27 October 2010 - 12:31
Ωραιο thread ! (το ανακαλυψα καπως αργα βεβαια)
Θα ηθελα να πω ως μη καπνιστης οτι ο νομος εγινε την χειροτερη χρονικη περιοδο που μπορουσε να γινει στην αρχη μιας τρομερης κρισης.
Σε αυτους που δεν βλεπουν μειωση στις καφετεριες ειναι διοτι οπως και η ιδιοι ειπαν ο νομος δεν εφαρμοζεται και αν γινει πραγματικη εφαρμογη θα το δουμε μετα τις εκλογες οπου τοτε θα εχουμε κατρακυλα.
Στην τελικη μεχρι και ο ποιο αρρωστημενος καπνιστης δεν προκειτε να διαφωνησει στο ποσο πολυ πεφτει η ποιοτητα της ζωης του καπνιζοντας.
Προσεξτε μιλαω για την ποιοτητα οχι για το προσδοκιμο οριο ζωης και αλλα τετοια χαζα, δηλαδη 1)την εξαρτηση με την οποια κανεις σαν υστερικος οταν σου λειπει 2)σου μειωνει τις αντοχες, 3) σου βρωμιζει τα πνευμονια και σε κανει να χωνεις χλεπες καθε λιγο λες και εισαι 80 χρονων 4) χανεις πολλα λεφτα που θα τα εδινες σε μια πραγματικη διασκεδαση.
Μηπως να χαλαρωσετε ,να το σκεφτητε ποιο σοβαρα και να παραδεχτητε τον εθισμο σας που εχει μετατραπει πλεον σε δικαιωμα;
Κατι τετοιο προσπαθω να εξηγησω κι εγω τοση ωρα.Καλα που υπαρχουν και ατομα που ξερουν να μιλανε χαρισματικα γιατι σε μερικους εγω τους επεσα φασιστικος...
Δεν σας υποχρεωνουμε να μην καπνιζετε γενικα,ουτε σας κοροιδευουμε με καποιον τροπο.
Απλα προσπαθουμε να σας απελευθερωσουμε απο μια καταρα που μας κυνηγαει ολους.
Το ιδιο προσπαθει να κανει και το κρατος.Και οσοι θελετε το ακολουθειτε.
Κατι ασχετο αλλα on topic:Εχετε δει στην τηλεωραση που οταν καπνιζουν μερικες φορες βαζουν λογοκρισια,λες και δεν καταλαβαινουμε τι γινεται?Το καταλαβαινω να το απαγορευουν στα συριαλ, αλλα αυτο δεν ειναι καπως γελοιο?
Edited by Kamui, 27 October 2010 - 13:43.
Posted 27 October 2010 - 15:19
Ως φανατικος, μεχρι αηδιας, καπνιστης θα συμφωνησω με kamui. Και εγω πιστευω οτι ειναι αδυναμια και μαλιστα προσωπικα παραδεχομαι οτι ειμαι κατα καποιον τροπο σαν πρεζακι (στη light εκδοχη του). Δεν με πειραξαν στο ελαχιστο αυτα που ειπε και οσο γιαυτο περι κοινωνιας φανταζομαι θα μιλαει στην συγκεκριμενη περιπτωση για αλληλοσεβασμο. Noble ονειρα, αλλα επισης ονειρα θερινης νυκτος (θα ελεγα κ αλλα αλλα θα βγω οφ τοπικ και βαριεμαι που ζω)

Θεωρω πολυ λογικο το να μην επιτρεπεται να αναγκαζεις τον αλλον να εισπνεει τον καπνο σου. Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις σε αυτο, εκτος και αν πιστευει οτι το παθητικο καπνισμα ειναι αβλαβες. Απο κει και περα πασο.
Και τελος, υποθετω οτι ολοι οι καπνιστες πια ξερουν τις επιπτωσεις. Οσο δεν καταπατανε τις ελευθεριες των αλλων, το περεταιρω κυρηγμα ειναι ανουσιο και ενοχλητικο (εκτος ισως οταν προκειται για - η προερχεται απο - καποιο πολυ κοντινο προσωπο).
Edited by RestInPieces, 27 October 2010 - 16:18.
Posted 28 October 2010 - 23:35
Posted 29 October 2010 - 02:25
Ενα θεμα σαν και αυτο δεν θα μπορουσε να περασει απαρατηρητο απο εναν φανατικο αντικαπνιστη σαν εμενα.
Γενικα, το θεωρω απολυτως ηλιθια ανουσιο και πιστευω πως αντι για μαγκια,δηχνει μονο ψυχικη αδυναμια.Ποτε επιτελους αυτος ο κοσμος θα σταματισει να καταστρεφει τα ονειρα που εχω για την ιδανικη κοινωνια...
Οποιοσδηποτε εχει το δηκαιωμα να κατεστρεψει την υγεια του με καθε τροπο,τι γινεται ομως οταν επηρεαζει και την υγεια των αλλων?
Πολλοι θεωρουν αδικο και φασιστικο τον νεο νομο περι απαγορευσης του καπνισματος.
Κατα τη γνομη μου,φασισμος ειναι οταν ενας ασυνηδειτος δεν σου επiτρεπει να αναπνευσεις ελευθερα στο ιδιο σου το περιβαλλον,και να απολαυσεις μια ηρεμη και αισιοδοξη στιγμη σε ενα χωρο που υποτηθεται πως ανηκει σε ολους.
[FONT="]THOSE WHO TURN ME INTO A PASSIVE SMOKER WILL BE PUNISHED BY THE GAVEL OF LAW, IN THE NAME OF JUSTICE![/FONT]
Για αυτο πολυ απλα υπηρχε ο προηγουμενος νομος που χωριζε τα καταστηματα σε καπνιστες και μη καπνιστες.
Αμα δεν τους εκαναν τα μετρα που πηραν τοτε οι καταστηματαρχες, με τους εξαερισμους, τους ημιυπαιθριους, τα χωρισματα και τι στο διαολο αλλα αναγκαστηκαν να πληρωσουν, ας βαζανε καποια προστιμα για οσους δεν το κανανε σωστα.
Τωρα, η αυξηση στην τιμη των τσιγαρων (x3 φορες), οι νομοι και οι ξανα αλλοι νομοι που αναιρουν τους προηγουμενους νομους κ αναγκαζουν τον καταστηματαρχη να αλλαζει ολη την ωρα το μαγαζι του και να πληρωνει και να ξαναπληρωνει, μεχρι που στο τελος του λενε "Φιλε, τσαμπα τα εκανες ολα, το καπνισμα απαγορευτηκε γενικα", τα προστιμα ΚΑΙ στον πελατη αλλα ΚΑΙ στον καταστηματαρχη, ακομα και σε αυτον που καπνιζει μεσα στο αμαξι του και δεν ενοχλει κανεναν.. Εμενα ξερεις πως μου ακουγονται ολα αυτα?
Guess what: Ενας ακομα τροπος να βγαλουν κι αλλα λεφτα.
Posted 13 November 2010 - 14:46
Posted 15 November 2010 - 00:09
Κρίμα...το εκανε ο πρωθυπουργός αλλα εφαγε ακυρο, ουτε λογος για το 8εμα.