Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Περί καπνίσματος

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
947 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καπνίζετε ή οχι (511 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 ψήφοι [25.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 ψήφοι [74.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 74.67%

Ψήφισε

#676 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Νοέμβριος 2010 - 20:28

πάντως τη λύση για τη παχυσαρκία την έχω

Spoiler:

#677 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2010 - 09:52

το καπνισμα ειναι (ψυχολογικη) υγεια, τουλαχιστον απο προσωπικη εμπειρια.

οσο για την σωματικη υγεια, οτι προβληματα προκαλει το καπνισμα θα ειναι πολυ μικροτερα μεσα στα επομενα 10 χρονια.εχουν ηδη φτιαξει πνευμονια αρουραιων στο εργαστηριο. Το breakthrough εχει γινει.
οχι οτι ο καρκινος του πνευμονα θα εχει ποτε πλακα. απλα το καπνισμα πολλων ετων δεν θα οδηγει τοσο συχνα σε θανατο οπως τωρα.

τελοσπαντων.

ο καθενας καπνιζει οσο θελει, αν θελει. εγω μετα απο 6 χρονια κανω ακομα 2 πακετα τη βδομαδα, που γινονται 3 οταν γυριζω ελλαδα. Υπαρχουν περιοδοι που κανω παραπανω και περιοδοι που κανω λιγοτερο. Αμα δεν το ελεγχεις και κανεις 3 πακετα τη μερα εχεις προβλημα και πρεπει να το ελατωσεις η να το κοψεις αν δεν αντεχεις το λιγοτερο.

φιλοι μου που δεν καπνιζουν κ μου εχουν ζητησει τσιγαρο τους εχω πει οχι. διοτι αν θελουν να το ξεκινησουν δεν θα τους το δωσω εγω, οπως και δεν πηγα εγω να παρω τσιγαρο απο φιλο μου οταν το αρχισα.

νομιζω οτι αυτο που γινεται που δεν μπορεις να καπνισεις μεσα ειναι μεγαλη υπερβολη. πιστευω οτι πρεπει να υπαρχουν μερη για καπνιστες και μερη που δεν επιτρεπεται το καπνισμα. και οσοι θελουν ας πανε οπου θελουν. προσωπικα οταν πινω θελω πολυ το τσιγαρο, οταν δεν καπνιζω κ πινω, γινομαι τυφλα διοτι πινω πολυ περισσοτερo :P
... η κανω διαλλειματα κ βγαινω εξω για τσιγαρακι, αλλα δεν ειναι το ιδιο. ειδικα οταν κανει κρυο και εχει χιονια (οπως εχει εδω που ειμαι).

στην τελικη πιστευω οτι ο καθενας πρεπει να εχει την επιλογη να καπνιζει η οχι, και να ειναι σε χωρο που καπνιζουν η οχι.

οσο για τους αντικαπνιστες. οσο εκνευρισμενοι ειστε εσεις οταν ειστε υποχρεωμενοι να καπνιζεται απο δευτερο χερι, αλλο τοσο ειμαστε εμεις οταν δεν μπορουμε να καπνισουμε πουθενα μεσα. Δεν ειναι κανεις ανωτερος απο τον αλλο. δεν εχετε δικιο επειδη δεν καπνιζετε. απλα κανετε μια διαφορετικη επιλογη.

you will get my Lucky Strikes from my cold dead hands.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.

#678 DaiKenja

DaiKenja

άλλου παπά Evangelion

• Members
  • 42 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2010 - 11:23

Ωραιο thread ! (το ανακαλυψα καπως αργα βεβαια)

Είμαι καινούρια οπότε όλα τα ανακαλύπτω αργά...:emptyonexg1:

Επισης θα ηθελα να κανω μια φιλικη προταση στους αντιδραστικους καπνιστες οτι καλο ειναι να υπερασπιζομαστε τα δικαιωματα μας με σθενος αλλα σιγα το πραγμα! Αμα καναμε ετσι για ενα σωρω αλλες καταφορες αδικιες που συνανταμε καθημερινα θα ζουσαμε σε ενα σιγουρα καλυτερο κοσμο.

Θα συμφωνήσω - και όχι μόνο ως χρόνια και αμετανόητη καπνίστρια. Ο νόμος αυτός είναι όμως απαραίτητος. Γιατί κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμός στο συνάνθρωπο σημαίνει πολιτισμός.

#679 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 10:31

σεβασμός στο συνάνθρωπο σημαίνει πολιτισμός.

εμεις οι καπνιστες δεν ειμαστε συνανθρωποι?

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.

#680 DaiKenja

DaiKenja

άλλου παπά Evangelion

• Members
  • 42 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 17:32

εμεις οι καπνιστες δεν ειμαστε συνανθρωποι?

πως δεν είμαστε, αλλά να επιβάλεις στον άλλο τη κακιά σου συνήθεια δεν είναι τουλάχιστον γαϊδουριά? μεταξύ μας πιστεύω ότι καλό μου κάνει κ εμένα την ίδια να καπνίζω λιγότερο έτσι - και στην υγεία μου αλλά και στην τσέπη μου...

#681 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 18:44

"Η υπακοή στην απαγόρευση του καπνίσματος ενισχύει τον έλεγχο του σώματος και την πειθάρχηση της συμπεριφοράς."

Δεν μπορώ να συμφωνήσω παραπάνω. Είναι ένα πείραμα που πέτυχε (ακομα ένα μαλλόν) στα κοινωνικά ζώα, προπαγάνδισε κάτι αρκετά και είναι σίγουρο ότι θα δεμονοποιηθεί. Το κάπνισμα περνάει μια δεμονοποίηση, η έρευνες για το παθητικό κάπνισμα είναι οι περισσότερες χρηματοδοτούμενες από ανάλογα κεφάλαια (όπως και όταν προσπαθούσαν να αποδείξουν το αντίθετο η καπνοβιομηχανίες. Φυσικά, θα ήταν ηλίθιο να αρνηθεί κανείς τις αρνητικές συνέπειες του σώματος κτλ απλά παρουσιάζονται σε υπερβολικό βαθμό όταν η σημασία της ανθρώπινης ζωής έχει μειωθεί στο χείριστο επίπεδο. Συγκεκριμένα, μετράμε και προπαγανδίζουμε με όποιο μέσο τους θανατός από την χρήση του καπνού αλλά πουθενά δεν βλέπω επίσημες και εγκυρες στατιστικές (εκτός απο την διεθνή αμνηστία) να μιλάνε για τους θανάτους εργατών στην βάση του καπιταλισμού (Κίνα, Ινδία, κτλ) αλλά και θανατοι/αυτοκτονίες απο το στρεςς (το τσιγάρο ότι και να πείτε είναι stress reliever) στην συγχρονη εργασία και πιο συγκεκριμένα σε περιοδούς οικονομικών εξάρσεων. Δεν βλέπω πουθενα να αναφερεται η αρνητική συνέπεια της ηλιοθεραπείας κτλ. Απλά προωθείτε και "καταναλώνεται" για άλλη μια φορά η ψευδαιστηση του υγειούς lifestyle η οποία δεν έχει καμία επαφή απο την πραγματικότητα.

Όσο για τον εθισμό, θα μπορούσε κανείς να παει σε ένα εμπορικό κέντρο και να δει κυρίες και άντρες να καταναλώνουν με μανία εις βάρος της πνευματικής διαυγειας, όπως πολλές άλλες συνήθειες του σημερινού ανθρώπου. Το κράτος και η οποιαδήποτε εξουσία δεν θα έπρεπε να χρειαστεί να επέμβει στις σωματικές συνήθειες του ανθρώπου αν και εφόσων υπήρχε μία γνήσια Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, η ναζιστική Γερμανία είχε τα πιο αυστηρά μετρά κατά του καπνίσματος με σκοπό την πειθάρχηση της συμπεριφοράς. Ο διαχωρισμός των ανθρώπων ως μη καπνιστές (υγιείς) και καπνιστές (πρεζόνια) είναι το λιγότερο ρατσιστικός και κατεπέκταση εξοργιστικός.

#682 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 18:59

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ....... ξυρίζεται.
.......= insert όποιο από τα δύο θέλετε και δεν σας προσβάλλει.

Απλά ο ρατσισμός (υγιείς/ μη υγιείς) δεν υπάρχει μόνο για καπνιστές/ μη καπνιστές, αλλά και για πολλές ακόμη κατηγορίες ανθρώπων που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, έμμεσα κυρίως (κάποιες φορές άμεσα). Δε νομίζω να είναι τόση ταλαιπωρία το να βγεις έξω να καπνίσεις. Αν επεκταθεί (ή έχει επεκταθεί) και αλλιώς αυτός ο διαχωρισμός (καπνιστές/ μη καπνιστές) τότε το ξανασυζητάμε...
Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε και να κουβεντιάσουμε (στο forum) από το αν μπορείς ή όχι να καπνίζει στο τάδε καφέ.
Νομίζω ότι στην Ελλάδα είναι πολύ οι καπνιστές οπότε δεν τίθεται θέμα στοχοποίησης κλπ, κλπ. Ούτε ότι το να μην καπνίζεις σε "αποκοιμίζει"..

Spoiler:

#683 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 19:02

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο που θα καπνίσεις αλλά στο τρόπο που επιβάλλεται το που θα καπνίσεις και το αν θα καπνίσεις (αυξήσεις φόρων, απαγόρευση καπνίσματος) και επικαλούμενη την δημόσια υγεία επιβάλονται πάνω στα σώματα των πολιτων αλλά στις αποφάσεις αυτών.

#684 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 19:07

το τσιγάρο ό,τι και να πείτε είναι stress reliever

Όσοι το πιστεύουν αυτό, απλά δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η νικοτίνη.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#685 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 19:11

^Δεν εχεις καπνισει, δεν εχεις γνωμη. τελος.
Ειναι οντως stress reliever...

2bbd14fc.jpg

#686 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 19:19

Έμμεσοι φόροι Μπορεί να μην είναι 100% σωστή ή να μην ισχύουν ακριβώς αλλά με ένα γρήγορο search δεν βρήκα κάτι άλλο.
Δεν ξέρω τι και κατά πόσο έχει αλλάξει, αλλά για μένα βενζίνη >>>> τσιγάρο.
Κάτι παρόμοιο μπορεί να ή θα ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης.

#687 Erebos

Erebos

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 19:21

^Δεν εχεις καπνισει, δεν εχεις γνωμη. τελος.
Ειναι οντως stress reliever...

Έχω καπνίσει, έχω γνώμη. Δεν έχει όμως σημασία, γιατί μιλάει η Επιστήμη. Τέλος.

Ο εγκέφαλος σε κάνει να νομίζεις ότι είναι stress reliever, γιατί στην πραγματικότητα το κάθε επόμενο τσιγάρο που καπνίζεις κάνει reset τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις της νικοτίνης του προηγούμενου. Γι' αυτό αντί να περιμένει να περάσει η επίδραση του τσιγάρου από μόνη της, ο εγκέφαλός σου σου λέει να ξανακαπνίσεις.
Διαβάστε τουλάχιστον όσοι καπνίζετε. Μην στηρίζεστε στο πώς αισθάνεστε. Η εξαπάτηση του εγκεφάλου είναι ο βασικός στόχος της νικοτίνης.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#688 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 19:30

"Ο διαχωρισμός των ανθρώπων ως μη καπνιστές (υγιείς) και καπνιστές (πρεζόνια) είναι το λιγότερο ρατσιστικός και κατεπέκταση εξοργιστικός.

Και τόσο μα τόσο αληθινός...

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#689 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 19:50

Και τα επιχειρηματά σου; Με το που βλέπεις κάποιων να καπνίζει πιστευεις ότι είναι "άρρωστος". Όσο για τον εγκεφαλο, όλα γύρω απο αυτόν είναι μια πλάννη (ουσίες που εκρίνονται απο τον ίδιο ή απο εξωτερικούς παραγοντες που σε κάνουν να νιώθεις διαφορετικά), το θέμα λοιπόν είναι πως ακριβώς νιώθεις.

#690 Erebos

Erebos

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2010 - 22:34

Όσο για τον εγκεφαλο, όλα γύρω απο αυτόν είναι μια πλάννη (ουσίες που εκρίνονται απο τον ίδιο ή απο εξωτερικούς παραγοντες που σε κάνουν να νιώθεις διαφορετικά), το θέμα λοιπόν είναι πως ακριβώς νιώθεις.

Όλα τα ναρκωτικά σε κάνουν να νιώθεις καλά. Αυτό είναι το θέμα?
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα