Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Περί καπνίσματος

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
947 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καπνίζετε ή οχι (511 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 ψήφοι [25.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 ψήφοι [74.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 74.67%

Ψήφισε

#556 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:23

ενταξει ρε φιλε και ετσι οπως το λες και μενα ειναι διαιωμα μου αν θελω να καπνιζω και στα τετοια μου τι θα παθεις εσυ...
Δεν παει ετσι...καταλαβαίνω άμα σε ενοχλει και θα παω πιο περα η θα το σβήσω αλλα και εσυ δεν θα παθεις τπτ αν καθεισεις στο πιο διπλα τραπεζι και οχι διπλα μου...και οι 2 μεριες μπορουν να κανουν υποχωρίσεις...

Το θέμα είναι οτι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προστατευθουν οι μη καπνηστές από τον καπνό μας.Θα μπορούσε το κράτος να αναγκάζει τα μαγαζιά να βάλουν εξαερισμό ή να έχουν χώρο για καπνιστές και μη..Η στην τελική να γίνουν μαγαζιά μόνο για καπνιστές και μαγαζιά για μη καπνιστές.Ετσι ο καθένας θα μπορεί να κάνει τις επιλογές του.

μα εγω δεν σε βλαπτω που καθομαι. ειναι πολυ απλο

1. Όχι, δεν είναι ανήθικο γιατί οι καπνοβιομηχανίες δεν σε εξαναγκάζουν να καπνίσεις αλλά σου δίνουν αυτό που επιλέγεις εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου. Η συναλλαγή είναι εθελοντική και οι κανόνες της γνωστοί και από τις δύο πλευρές. Όπως και σε κάθε ανάλογη συμφωνία ο τρίτος της υπόθεσης που θα προσπαθήσει να ορίσει διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που θέλουν οι δύο βασικοί συμμετέχοντες προφανώς και κάνει κάτι το ανήθικο.

οπως και ενας εμπορος οπλων εμπορευτε τα οπλα του

#557 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:28

Όχι, καθότι εκεί το όπλο όντως μπορεί να σκοτώσει ή να χρησιμεύσει σε επιθέσεις, και δεν είναι λάθος να μπούν περιορισμοί στην οπλοκατοχή για π.χ. πρώην κρατούμενους. Πιστεύω γνωρίζεις και εσύ ότι το παράδειγμα σου απέχει έτη φωτός από αυτό που είπα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#558 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:32

Τα ίδια μπορείς να πεις για το ποτό. Γιατί κανένας δεν λέει τα ίδια για το ποτό;

ειπα εγω κατι

μιλαω σαν νοητο ον (που δεν ξερει ορθογραφια :beaten:) δεν εχω καμια αποδιξει ουτε ακουω τι κανουν οι αλλοι αλλα ης ψηχης και εκ εμπειριας...
οταν τρωως τρωως τρωως, χοντρενεις
οταν πηνεις πηνεις πηνεις σουρχεται να ξερασεις (και νερο νανε καπια στγμη δε παει...)
σινεπως πιστευω πως η καταχρηση ειναι το προβλημα κ στο τσιγαρο (οπως σε ολο τα αγαθα)... μη πω για ιαπονια που εχουν το πιο μεγαλο ηλικομενο πληθισμο... (καπνιζουν τρονε πινουν ... σε μετρο...και οχι δεν εχω αποδιξεις :()

αυτα απο μενα ετσι κι αλλιος βαρεθικα :canthelp:
αμα το παμε ετσι ενοχως μεχρι να αποδιχτεις οτι ειναι αθοως ... ε φερε μου μια ερευνα που να λεει πως το καπνισμα δεν προκαλει προβλιματα...
αλλα επιμενο "μετρο αριστο" που και που ναι! οπως το κανουν πολλοι εδω και πραβω τους!
και απ τη αλλη λετε για τη δικια σας ζωη οχι (για πρωτη φορα καταλαβενω τη τραβανε οι γονεις μας...) δεν ειναι μονο δικια σας εχεται φιλους που σας αγαπανε αν παθεται καρκινω και μετα απο πολλα βασανα πεθανεται οι γιλοι σας και στεναχοριμενει θα ειναι αλλα θα εσθανονται ενοχη που δεν προσπαθισανε να σας το κοψουν (οσοι καπνιζεται)"
αυτο ειναι ολο που με βασανιζει λετε να με νοιαζει να εχω δικιο και σεις αδικο ...
μακαρι το καπνισμα να μην ειναι βλαβερο (επισεις το ποτο ή τα ναρκοτικα)
και μαλον ολη η συζητηση εκει βασιζεται ... παντος οπως ναχει αν καποιος σας πει να το κοψεται μπορειτε να θεορισεται το εαυτο σας πολοι συμαντικο γιατι αυτος νιαζεται για μας

αρχικα δεν με ενοιαζε πως με βλαπτει το παθιτηκο καπνιζμα με ενοιζαν οι φιλοι μου αλλα τιποτα δεν αλαξε τιποτα σιγα σιγα ηλπιζα να πετιχω τη ευχη μου λεγοντας πως με πειραζει (πραγματι με πειραζει και με εκνευριζει τορα πια αλλο που δεν το διχνω φατσικα..)
αλλα κ παλι τιποτα τωρα δεν κανω τοσο παρεα μαζι τους ουτε αυτη με πανε γιατι τους πριζω με υτο το τσιγαρω... και αν τους δω θα καπνισουν βαου τελεια ... τωρα λεω δεν εχω προβλιμα με το τσιγαρω ειμαστε παλι πιο κοντα και δεν υπαρχει προβλιμα ... τουλαχιστον εγω προσπαθησα μακαρι να μη γινει τιποτα ... σαν παθητικος καπνιστης εχω μεγαλιτερες πιθανοτητες να παθω καρκινω αλλα ναι ισως αν παθω κατι να το κοψουν...

αντε κραξτε με για προγανδα αν μιλαω εκ ψηχης να δω τη θα καταλαβεται

κατα τα αλλα τα βατοπαιδια τη γιναναι τοσα σκανδαλα θαμενα απο τη κριση και διαφορα μετρα... οτι καηκαν σχεδον ολα τα δενδρα και πως οταν παω νεαμακρι το βουνο ειναι μαυρο και τατακαμενω ...
και αλλα πολλα off Topic
Piece man (και ακουω Metal :P)
Imagination is the only limit!

#559 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:32

Όχι, καθότι εκεί το όπλο όντως μπορεί να σκοτώσει ή να χρησιμεύσει σε επιθέσεις, και δεν είναι λάθος να μπούν περιορισμοί στην οπλοκατοχή για π.χ. πρώην κρατούμενους. Πιστεύω γνωρίζεις και εσύ ότι το παράδειγμα σου απέχει έτη φωτός από αυτό που είπα.

ναι ηταν απλα μια συνιδητοποιηση.

#560 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:34

Ποιός είπε ότι δεν τα λένε? Μια βασική όμως διαφορά με το τσιγάρο είναι ότι το ποτό δεν προκαλεί τις ίδιες σωρευτικές συνέπειες αν υπάρχει μέτρο. Ίσα ίσα έχει αποδειχτεί ότι ένα ποτηράκι κρασί με μέτρο έχει ευεργετικές ιδιότητες. Βέβαια στην κατάχρηση υπάρχουν άλλες παρενέργειες πολύ πιο σοβαρές αλλά εδώ μιλάμε για τις καθημερινές περιπτώσεις.

Και στις δύο κατηγορίες πάντως υπάρχει ευαισθητοποίηση στον βαθμό στον οποίο γίνονται επικίνδυνα για την δημόσια υγεία. Και μέτρα για το ποτό έχουν ληφθεί και οι ανάλογες εκστρατείες γίνονται και όλο το σετάκι.

Αλλά σοβαρά τώρα είναι κάπως ατελέσφορο σε κάθε συζήτηση αλκοόλ,τσιγάρο ναρκωτικά να χρησιμοποιείται το επιχείρημα "στην άλλη κατηγορία γιατί δεν λένε τα ίδια"? Πέρα από το ότι είναι αβάσιμο, στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για κάτι συγκεκριμένο και λέμε τι προβλέπεται σε αυτόν τον τομέα.

Btw Kain δεν είμαι σίγουρη τι είδους μελέτη ψάχνεις online αλλά μπορείς να ρωτήσεις αναλυτικότατα τον γιατρό της γειτονιάς σου επί του παθητικού καπνίσματος next time you have a check up or smth.

Εντάξει, παραδέχομαι πως μπορεί να βγήκα off-topic, αλλά στην ουσία προσπαθούσα να θυμίσω την ποτοαπαγόρευση, που όπως όλοι ξέρουμε όχι μόνο δεν κράτησε, αλλά όσο κράτησε προκάλεσε περισσότερο κακό παρά καλό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την περίπτωση του καπνίσματος.

Στην ουσία αυτό που δεν μου αρέσει στην όλη συζήτηση είναι το λυσσασμένο πάθος και αυταρέσκεια και των δύο πλευρών. Αντί να κάνουν και οι δύο πλευρές ένα βήμα πίσω και να συμβιβαστούν για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, η κάθε πλευρά σπρώχνει ανελέητα την άλλη μέχρι στο τέλος να μείνει μόνο ένας.

Η έρευνα που αναζητώ θέλω να έχει ποσοστά, να γράφει πού και πότε έγινε, να έχει πηγές και ονόματα, και φυσικά να μπορώ να τη διασταυρώσω με άλλες έρευνες, π.χ. με έρευνες σχετικές με το ποσοστό του πληθυσμού που μπορεί να αποκτήσει καρκίνο του πνεύμονα ανεξάρτητα από το αν είναι καπνιστής, μη καπνιστής ή παθητικός καπνιστής. Κάτι πάω να βρω στη λίστα του Black Kaiser, αλλά δεν έχω βρει ακόμα, οπότε ακόμα ψάχνω. Γιατί θέλω μια τέτοια έρευνα για να πειστώ; Για να φέρω ένα παράδειγμα, θυμηθείτε λίγο την γρίπη των χοίρων που μας την πουλούσαν ως πανδημία ενώ δεν ήταν τίποτε άλλο από την απλή χειμωνιάτικη γρίππη που εμφανίζεται κάθε χρόνο...

@matassos:
1. Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν είναι δικαίωμα του άλλου να καπνίσει; Έχεις δοκιμάσει ποτέ να του ζητήσεις ευγενικά να κάνει πιο πέρα; Ή να του πεις ευγενικά πως εδώ είναι ο χώρος των μη καπνιστών; Εγώ ναι, και πιάνει.

3. Αυτό το "αποδεδειγμένα" είναι που θέλω να επιβεβαιώσω.

4. Ξέρεις, για να φέρω ένα παράδειγμα, πόσα μπορεί να κολλήσει κάποιος από τσίμπημα ψείρας;

Ο φίλος sintar μιλά σωστά.

αμα το παμε ετσι ενοχως μεχρι να αποδιχτεις οτι ειναι αθοως ...

Έτσι δεν το πάνε όλοι με το παθητικό κάπνισμα;

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#561 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:44

@Kain: οταν μιλαμε για το θανατο η ευγενεια τελειωνει ...
αλλα ναι ψαχνουμε μια λυση και για τις τρις πλευρες (καπνιστες αντικαπνιστες και παθιτικη καπνιστες...)

δεν ξερω ποσο καλες ειναι η ερευνες μας τωρα αλλα:
Spoiler:

#562 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:45

Η έρευνα που αναζητώ θέλω να έχει ποσοστά, να γράφει πού και πότε έγινε, να έχει πηγές και ονόματα, και φυσικά να μπορώ να τη διασταυρώσω με άλλες έρευνες, π.χ. με έρευνες σχετικές με το ποσοστό του πληθυσμού που μπορεί να αποκτήσει καρκίνο του πνεύμονα ανεξάρτητα από το αν είναι καπνιστής, μη καπνιστής ή παθητικός καπνιστής. Κάτι πάω να βρω στη λίστα του Black Kaiser, αλλά δεν έχω βρει ακόμα, οπότε ακόμα ψάχνω. Γιατί θέλω μια τέτοια έρευνα για να πειστώ; Για να φέρω ένα παράδειγμα, θυμηθείτε λίγο την γρίπη των χοίρων που μας την πουλούσαν ως πανδημία ενώ δεν ήταν τίποτε άλλο από την απλή χειμωνιάτικη γρίππη που εμφανίζεται κάθε χρόνο...

@matassos:
1. Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν είναι δικαίωμα του άλλου να καπνίσει; Έχεις δοκιμάσει ποτέ να του ζητήσεις ευγενικά να κάνει πιο πέρα; Ή να του πεις ευγενικά πως εδώ είναι ο χώρος των μη καπνιστών; Εγώ ναι, και πιάνει.

3. Αυτό το "αποδεδειγμένα" είναι που θέλω να επιβεβαιώσω.

4. Ξέρεις, για να φέρω ένα παράδειγμα, πόσα μπορεί να κολλήσει κάποιος από τσίμπημα ψείρας;

Ο φίλος sintar μιλά σωστά.

1. μα πρεπει να του το ζητησω? ο αλλος τουβλο ειναι? οπως δεν περνω εγω μια βουβουζελα να αρχισω να φυσαω στο κεντρο της ναβαρινου ετσι και ο αλλος δεν χρειαζετε να καπνιζει μπροστα μου

3. μιλαω για το καπνισμα αυτο καθε αυτο, οχι για το παθητικο καπνισμα. τωρα αν πιστευεις οτι και αυτο δεν ειναι βλαβερο τοτε μεγια σου με χαρα σου, πανε κανε ενα τσιγαρακι με τον φιλο σου τον σινταρ και σας το κερναω και γω αν ειναι

4 τωρα συνεχιζεις αυτη την off topic συζητηση -_-'

αντι να ψαχνεις στο ιντερνετ πανε σε ενα γιατρο της προκοπης και θα σου δωσει τα στοιχεια πολυ απλα, αν εξακολουθεις να πιστευεις οτι οι συνεπειες του τσιγαρου ηταν μια μουφα οκ τι να πω..

#563 DuKe

DuKe

Starting...

• Members
  • 16 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:52

Η προσωπική μου άποψη είναι εξής :

Κατ'αρχήν είμαι καπνιστής.
Πιστεύω πως είναι λάθος από την στιγμή που αναγκαστικά μοιράζεσαι κάποιον κλειστό χώρο με άλλα άτομα που δεν καπνίζουν, να τους υποχρεώνεις να αναπνέουν τον καπνό σου. Αν πας επίσκεψη σε έναν φίλο ή συγγενή που δεν είναι καπνιστής και τον ενοχλεί το τσιγάρο (και να μην τον ενοχλούσε δηλαδή) ή δεν θα καπνίσεις καθόλου ή άμα δεν κρατιέσαι τόσο πια θα βγεις στο μπαλκόνι.
Όσο για το παθητικό κάπνισμα στα αλήθεια δεν νομίζω ότι χρειάζεται να διαβάσει κανείς καμιά έρευνα για να καταλάβει ότι από την στιγμή που ο άλλος εισπνέει καπνό σίγουρα δεν του κάνει καλό στην υγεία του.. εδώ στα μάτια σου μπαίνει και κοκκινίζουν ή δακρύζουν.. φαντάσου να μπαίνει στα πνευμόνια του άλλου λοιπόν.. υπάρχουν για να παίρνουν οξυγόνο όχι καπνό με πόσες βλαβερές ουσίες πάνω. Επιπλέον ο οργανισμός ενός παθητικού καπνιστή δεν έχει συνηθίσει σαν τους καπνιστές σε αδρανοποίηση οσμικών της μύτης, ξήρανση φάρυγγα κτλ
οπότε είναι πολύ ενοχλητικό.

Μερικοί λένε ότι υπάρχουν τόσα και τόσα πράγματα που βλάπτουν... είναι ανάγκη να τα προσθέτουμε και άλλα στην λίστα? Είναι σαν να λες "ε δεν βαριέσαι αφού όλοι πετάν σκουπίδια κάτω εγώ θα κάνω την διαφορά στο περιβάλλον?" Ναι εσύ θα την κάνεις, η μαγική λέξη είναι πρωτοβουλία και δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να κάνεις κάτι, μπορείς να αρχίσεις με το να ΜΗΝ κάνεις κάποια άλλα πράγματα.

Το θέμα είναι να υπάρχει συνείδηση των πράξεων μας και πως επηρεάζουν αυτές τους δίπλα μας ούτε να βλέπουμε εγωιστικά/φανατικά τα πράγματα από την πλευρά του ο καθένας ούτε να χρειαζόμαστε κάποιον να κάνει τον μπαμπούλα, αν και αυτό πρακτικά είναι αδύνατο αφού ο καθένας θέλει να περάσει το δικό του -ειδικά εμείς οι Έλληνες. Πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον και αυτά ισχύουν για καπνιστές και μη.

Τώρα για κάτι επιχειρήματα του τύπου "να το κόψετε δεν κάνει καλό".... μια παράκληση προς τους μη-καπνιστές : μη μας ζαλίζετε να το κόψουμε! ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι μας κάνει κακό (δε περιμέναμε εσάς για να μας ενημερώσετε, το βλέπουμε στο σώμα μας.. όταν βήχουμε ή όταν ξυπνάς βουλομένος το πρωί και βγάζεις καφέ πτύελα), ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ πόσο κακό κάνει στα πνευμόνια μας (ματάκια και αφτάκια έχουμε και διαβάζουμε τις έρευνες/ακούμε για τους κινδύνους), ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι βρωμάμε τσιγαρίλα, τα ξέρουμε όλα αυτά! Με το να μας 'βομβαρδίζετε' με κριτική και βλέμματα λύπησης ή/και ειρωνίας (κυρίως), ΔΕ βοηθάτε την κατάσταση. Αντιθέτως, μας εκνευρίζετε και μας πεισμώνετε..

Και φυσικά όσο δίκαιο και αν έχεις για κάποια πράγματα ή όποια άποψη και αν έχεις για ένα θέμα δεν μπορείς να υποβιβάζεις τον άλλον και να του φέρεσαι σαν είναι αυτός κατώτερος και εσύ ο ανώτερος, να απαιτείς με υπερβολές ή άσχημο τρόπο κάτι από αυτόν... είναι προφανές που θα καταλήξει το πράγμα και ότι δεν θα βγάλει κανείς άκρη.

edit : Μπράβο σας πάντως για τα αποτελέσματα του poll μου έκανε εντύπωση.

Και κάτι τελευταίο.. για αυτούς που λένε το κόβω όποτε θέλω... συνήθως αυτοί οι ίδιοι είναι που δεν το κόβουν. :smokingg:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από DuKe: 31 Αύγουστος 2010 - 01:17

#564 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 00:56

1. Θα σε πειράξει τόσο πολύ απλώς να του το ζητήσεις; Είναι στα αλήθεια τόσο μεγάλος κόπος να πεις μια πρόταση; Είναι στα αλήθεια τόσο δύσκολο;

3. Παρεξήγησα. Το κάπνισμα αποδεδειγμένα προκαλεί καρκίνο. Όποιος, όμως, θέλει να το εφαρμόζει χωρίς να βλέπτει τον άλλο έχει την ατομική ελευθερία να το κάνει. Χωρίς να βλέπτει τον άλλο σημαίνει στο σπίτι του, σε ανοιχτούς χώρους, ή σε χώρους καπνιζόντων.

4. Δεν είναι off-topic. Είναι παραλληλισμός.

Τέλος, είναι πραγματικά τόσο κακό να ψάχνεις για στοιχεία ώστε να σχηματίσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα πριν αρχίσεις να υποστηρίζεις κάτι; Δεν θυμάμαι ποτέ να υποστήριξα πως το παθητικό κάπνισμα είναι αβλαβές, αλλά δεν έχω σκοπό να υποστηρίξω και το αντίθετο εάν δεν έχω αρκετές πληροφορίες για να το επιβεβαιώσω. Προτιμώ να είμαι σίγουρος για τι μιλάω πριν αρχίσω να υποστηρίζω κάτι, και όχι απλώς να το πιστεύω επειδή "το λένε οι έρευνες", αλλά να δω ο ίδιος αυτές τις έρευνες. Το γεγονός πως οι αντικαπνιστές του θέματος δεν με έχουν ακόμα προμηθεύσει με μια σχετική, ολοκληρωμένη και λεπτομερή έρευνα, παρά επικαλούνται τα λόγια της διάνοιας, πιστεύω πως θα έπρεπε να βάζει και τις δύο πλευρές σε σκέψεις. Δεν είναι κακό να αναρρωτιέσαι πότε πότε εάν όντως αυτό που υποστηρίζεις επαληθεύεται, και να αναζητάς αυτή την επαλήθευση, έτσι, για να είσαι σίγουρος. Ξαναφέρνω το παράδειγμα της γρίππης των χοίρων. Ως τώρα δεν είμαι με καμία πλευρά, και όσο μιλάω μιλάω πιο πολύ για την κοινωνική συμπεριφορά των αντικαπνιστών και τις κοινωνικές συνέπειες της αντικαπνιστικής καμπάνιας. Και όσοι αναρρωτιούνται γιατί θέλω αποδείξεις και στοιχεία για να πειστώ για έναν ισχυρισμό, ξαναλέω να ψάξουν στο Google το Υδροξυλικό Οξύ.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kain: 31 Αύγουστος 2010 - 01:03

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#565 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 01:08

Η προσωπική μου άποψη είναι εξής :

Κατ'αρχήν είμαι καπνιστής.
Πιστεύω πως είναι λάθος από την στιγμή που αναγκαστικά μοιράζεσαι κάποιον κλειστό χώρο με άλλα άτομα που δεν καπνίζουν, να τους υποχρεώνεις να αναπνέουν τον καπνό σου. Αν πας επίσκεψη σε έναν φίλο ή συγγενή που δεν είναι καπνιστής και τον ενοχλεί το τσιγάρο (και να μην τον ενοχλούσε δηλαδή) ή δεν θα καπνίσεις καθόλου ή άμα δεν κρατιέσαι τόσο πια θα βγεις στο μπαλκόνι.
Όσο για το παθητικό κάπνισμα στα αλήθεια δεν νομίζω ότι χρειάζεται να διαβάσει κανείς καμιά έρευνα για να καταλάβει ότι από την στιγμή που ο άλλος εισπνέει καπνό σίγουρα δεν του κάνει καλό στην υγεία του.. εδώ στα μάτια σου μπαίνει και κοκκινίζουν ή δακρύζουν.. φαντάσου να μπαίνει στα πνευμόνια του άλλου λοιπόν.. υπάρχουν για να παίρνουν οξυγόνο όχι καπνό με πόσες βλαβερές ουσίες πάνω. Επιπλέον ο οργανισμός ενός παθητικού καπνιστή δεν έχει συνηθίσει σαν τους καπνιστές σε αδρανοποίηση οσμικών της μύτης, ξήρανση φάρυγγα κτλ
οπότε είναι πολύ ενοχλητικό.

Μερικοί λένε ότι υπάρχουν τόσα και τόσα πράγματα που βλάπτουν... είναι ανάγκη να τα προσθέτουμε και άλλα στην λίστα? Είναι σαν να λες "ε δεν βαριέσαι αφού όλοι πετάν σκουπίδια κάτω εγώ θα κάνω την διαφορά στο περιβάλλον?" Ναι εσύ θα την κάνεις, η μαγική λέξη είναι πρωτοβουλία και δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να κάνεις κάτι, μπορείς να αρχίσεις με το να ΜΗΝ κάνεις κάποια άλλα πράγματα.

Το θέμα είναι να υπάρχει συνείδηση των πράξεων μας και πως επηρεάζουν αυτές τους δίπλα μας ούτε να βλέπουμε εγωιστικά/φανατικά τα πράγματα από την πλευρά του ο καθένας ούτε να χρειαζόμαστε κάποιον να κάνει τον μπαμπούλα, αν και αυτό πρακτικά είναι αδύνατο αφού ο καθένας θέλει να περάσει το δικό του -ειδικά εμείς οι Έλληνες. Πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον και αυτά ισχύουν για καπνιστές και μη.

Τώρα για κάτι επιχειρήματα του τύπου "να το κόψετε δεν κάνει καλό".... μια παράκληση προς τους μη-καπνιστές : μη μας ζαλίζετε να το κόψουμε! ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι μας κάνει κακό (δε περιμέναμε εσάς για να μας ενημερώσετε, το βλέπουμε στο σώμα μας.. όταν βήχουμε ή όταν ξυπνάς βουλομένος το πρωί και βγάζεις καφέ πτύελα), ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ πόσο κακό κάνει στα πνευμόνια μας (ματάκια και αφτάκια έχουμε και διαβάζουμε τις έρευνες/ακούμε για τους κινδύνους), ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι βρωμάμε τσιγαρίλα, τα ξέρουμε όλα αυτά! Με το να μας 'βομβαρδίζετε' με κριτική και βλέμματα λύπησης ή/και ειρωνίας (κυρίως), ΔΕ βοηθάτε την κατάσταση. Αντιθέτως, μας εκνευρίζετε και μας πεισμώνετε..

Και φυσικά όσο δίκαιο και αν έχεις για κάποια πράγματα ή όποια άποψη και αν έχεις για ένα θέμα δεν μπορείς να υποβιβάζεις τον άλλον και να του φέρεσαι σαν είναι αυτός κατώτερος και εσύ ο ανώτερος, να απαιτείς με υπερβολές ή άσχημο τρόπο κάτι από αυτόν... είναι προφανές που θα καταλήξει το πράγμα και ότι δεν θα βγάλει κανείς άκρη.

Πιστεύω πως οποιοδήποτε ποστ και να γίνει μετά από αυτό είναι περιττό. Το παλικάρι τα είπε όλα πολύ σωστά.
Μη το κουράζετε άλλο το θέμα!
Το τσιγάρο μια ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει, το ίδιο και οι αντικαπνιστικές εταιρίες/άτομα κλπ.
Υπάρχουν ντοκιμαντέρ, βιβλία επιστημονικές έρευνες και αμέτρητα άρθρα για το πόσο βλαβερό είναι το τσιγάρο, τις συνέπειες του και τα προβλήματα που προκαλεί. Αν κάποιον τον ενδιαφέρει πραγματικά να μάθει, θα μάθει. Από εκεί και πέρα είναι στην κρίση του κάθε ανθρώπου για το αν θέλει να καπνίσει, και αν θα σέβεται τους γύρω του.

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για πιο λόγο καπνίζει κάποιος. Είτε είναι για μαγκιά, είτε για να χαλαρώσει, είτε για τη παρέα,είτε από στεναχώρια, ή το οτι πλέον έχει εθιστεί, μέχρι και για φαρμακευτικούς λόγους, το ίδιο αυτό άτομο θα το αφήσει στη κρίση του για το αν θα το σβήσει το ρημάδι ή αν θα το καπνίσει.

Tiger-stock-blog-header.jpg

#566 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 01:21

+1 στο Duke
:kakashithumbup:

#567 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAtelier BOZ

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 02:17

Semi-offtopic: Kain, αν έχεις χρόνο, μπορείς να δοκιμάσεις το PubMed. Ένα search για "passive smoking" δίνει χιλιάδες αποτελέσματα βέβαια, αλλά μάλλον είναι αυτό που ψάχνεις.

6dqFccT.gif

#568 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 17:00

+1 στον Duke και απο μενα

[media]http://www.youtube.com/watch?v=pM685dGSfuI[/media]

2bbd14fc.jpg

#569 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 19:16

ωραιο βιντεο ποσταρες @didimakia αλλα πιστευω οτι ειναι λιγο μουφα και θα σου πω γιατι,
Ο πατερας μου καπνιζει πανω απο 30 χρονια, γυρω στα 40 τσιγαρα την ημερα, αν βγαζουν τοση πισσα 400 τσιγαρα τι θα γινει με τα 100 χιλιαδες που εχει καπνισει ο πατερας μου, λογικα δεν θα ειχε πνευμονια πια, θα ειχαν γεμισει, δεν θα μπορουσε να αναπνευσει...

ezgif.com-resize.gif

#570 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2010 - 19:19

Ο πατερας μου καπνιζει πανω απο 30 χρονια, γυρω στα 40 τσιγαρα την ημερα, αν βγαζουν τοση πισσα 400 τσιγαρα τι θα γινει με τα 100 χιλιαδες που εχει καπνισει ο πατερας μου, λογικα δεν θα ειχε πνευμονια πια, θα ειχαν γεμισει, δεν θα μπορουσε να αναπνευσει...

ΓΙΕ ΜΟΥ!
Posted Image

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things