Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος


  • This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

  1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

    Percentage of vote: 25.33%

  2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

    Percentage of vote: 74.67%

Vote

#496 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 August 2010 - 21:59

Αυτη καθαυτή κανένα,οι λόγοι που την υποκεινούν όμως είναι άλλη ιστορία.


Ναι αυτούς τους λόγους θέλω να μου αναπτύξεις αν θέλεις. ^^

lol Tenshi

#497 predictor

predictor

    Know your place!

  • Members
  • 95 posts

Posted 28 August 2010 - 22:57

Εμ . . . για να λεει οτι ειναι αλλη ιστορια, προφανως θα "πεσει" offtopic αν αναπτυξει τους λογους που την υποκινουν.
Tωρα για το αν θα αρχιζα το καπνισμα (εχοντας διαβασει την πρωτη page) . . . δεν εχω ορεξη, so NO! Κ επειτα, δεν "βλεπω" καποιο κινητρο στον οριζοντα(?), still NO :P

#498 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 28 August 2010 - 23:20

Βλεπω και τον θειο μου,τον παππου μου και αλλους συγγενεις που χασαμε λογο του καταραμενου τσιγαρου,τι καταλαβαινεις αν καπνιζεις??Τιποτα απλα καταδικαζεις τον εαυτο σε γρηγορο και επιπονο θανατο δινωντας πονο στους συγγενεις σου λογο του οτι μια στιγμη για την μαγκια η την περιεργεια καπνισες!!!Am i wrong??
Posted Image

#499 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 28 August 2010 - 23:25

Από περιέργεια και μόνο, τι είδους συμφέροντα μπορεί να κρύβει μια αντικαπνιστική καμπάνια?


Πολλά έως άπειρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Ρεπουμπλικανού Τζων Μακέιν ο οποίος και είχε προτείνει στην Βουλή των Αντιπροσώπων (αν θυμάμαι σωστά) ψήφισμα για την καταπολέμιση του καπνίσματος (συγκεκριμένα αν θυμάμαι καλά θα έβαζε ένα minimum στη τιμή των πακέτων τουλάχιστον στα 5 δολλάρια).
Πέρα από το ότι χρησιμοποίησε αυτή του τη προσπάθεια ως μέσο διαφήμισης της πολιτικής του καριέρας (συμφέρον νούμερο ένα) με την πρόφαση της ηθικής προστασίας του πολίτη, υπάρχει και το συμφέρον του κράτους με την υψηλότερη φορολογία στα τσιγάρα, άρα και μεγαλύτερα έσοδα στο κρατικό μηχανισμό κλέβοντας τις τσέπες των κορόιδ...εεε, πολιτών ήθελα να πώ.
Τυγχάνει να έχω και έγγραφο με ομιλίες του Μακέιν και άλλων πολιτικών στο θέμα, αλλά αλίμονο και αν θυμάμαι που το έχω χώσει αφού έχω κάπου ένα χρόνο να το διαβάσω. Για την ιστορία πάντως, ο Μακέιν και οι υποστηρικτές του έχασαν τη μάχη αφού οι καπνοβιομηχανίες το έριξαν στην αντίθετη προπαγάνδα, λέγοντας ότι οι προτάσεις αυτές θα οδηγούσαν πολλούς εργαζόμενους σε καπνοβιομηχανίες στην ανεργία, οπότε και τελικά κέρδισαν την υπόθεση αυτή.

Πέρα από αυτό αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν υπηρεσίες και άνθρωποι που ουσιαστικά κερδίζουν το ψωμί τους μέσα από τέτοιες καμπάνιες (για αυτό το τελευταίο δεν παίρνω όρκο αφού δεν έχω ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα). Υποθέτω και αυτοί έχουν συμφέρον να δωθούν χρήματα εκεί.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι οι αντικαπνιστικές εκστρατίες είναι κάτι λάνθασμένο. Κάθε ιδέα που διαφημίζεται κρύβει εκπροσωπεί το συμφέρον κάποιου/ας/ου. Το ζήτημα είναι κατά πόσο το μήνυμα έχει σημασία για εμάς, αν υπάρχει η ελευθερία να διαφημίσει κανείς ένα αντίθετο μήνυμα αλλά και το να χρεώνεται το κόστος της διαφήμισης μόνο αυτός που θέλει να το προωθήσει (ή όποιος θέλει εθελοντικά να χρηματοδοτήσει τη προσπάθεια αυτή).

Τέλος να προσθέσω πως ναι, το Thank you for smoking είναι ταινιάρα και πρέπει όπωσδήποτε να το δείτε.:thatsit:

Edited by red pyramid, 29 August 2010 - 00:35.

Posted Image

#500 Blacker_than dark

Blacker_than dark

    chaotic evil

  • Members
  • 295 posts

Posted 28 August 2010 - 23:54

πραγματικα ειμαι πολυ περιεργος και μου περασε πολλες φορες απο το μυαλο να το δοκιμασω, αλλα κατανοω οτι δεν θα μου προσφερει τιποτα, και θυμαμαι οτι ο θειος μου πεθανε στα 54-55 του απο καρκινο παροτι το ειχε κοψει γυρω στα 15-20 χρονια τωρα, και βλεπω και τον πατερα μου που ουτε να ανεβει την σκαλα για τον τρiτο οροφο δεν μπορει, ξεθεωνεται και σταματαω τον εαυτο μου πριν προλαβει να κανει καμια βλακεια..

Edited by Blacker_than dark, 29 August 2010 - 01:07.


#501 bifteki

bifteki

    Anime Amateur

  • Members
  • 84 posts

Posted 29 August 2010 - 00:31

:smokingg:κάπνισμα = φόρος βλακείας των 3 ευρό απλός αυτή είναι η γνώμη μου :borednn9:
:awww:

#502 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 29 August 2010 - 00:51

πραγματικα ειμαι πολυ περιεργος και μου περασε πολλες φορες απο το μυαλο να το δοκιμασω, αλλα κατανοω οτι δεν θα μου προσφερει τιποτα, και θυμαμαι οτι ο θειος μου πεθανε στα 54-55 του απο καρκινο παροτι το ειχε κοψει γυρω στα 15-20 χρονια τωρα, και βλεπω και τον πατερα μου που ουτε να ανεβει την σκαλα για τον τροτο οροφο δεν μπορει, ξεθεωνεται και σταματαω τον εαυτο μου πριν προλαβει να κανει καμια βλακεια..


Τότε πολύ απλά δεν πέθανε λόγω του καπνίσματος, αυτό προσπαθώ να υποδείξω, την συσχέτηση του καρκινου με το τσιγάρο (ή τον καπνό in general). Ο καρκίνος μπορεί και να τύχη λόγω του όλου σημερινού lifestyle.

Όσο για αυτά που λέτε για τις αντικαπνιστικές προπαγάνδες, ανέφερα ποιο πάνω, τις σχέσεις τον διαπλεκόμενων, κανένας δεν χάνει, ούτε καν οι καπνοβιομηχανίες.

Παράξενο δε είναι ότι ενώ όλης αυτής της "ενημέρωσης" τα ποσοστά πωλήσεων καπνού αυξάνονται.

Τέλος, μην βάλουμε μεμονομένα περιστατικά ανθρώπων οι κοντινών μας φίλων κτλ. Δεν έχει νόημα, μιλάμε για το μεγαλύτερο πλήθος των ανθρώπων που καπνίζουν ή μη και τα αποτελεσματα των δύο σε σχέση με την υγεία, ή τουλάχιστον ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από το οποίο μπορεί να εξαχθεί στατιστική μελέτη.

#503 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 August 2010 - 00:58

Εμ . . . για να λεει οτι ειναι αλλη ιστορια, προφανως θα "πεσει" offtopic αν αναπτυξει τους λογους που την υποκινουν.


Κοίτα σε ένα thread με τον γενικό τίτλο "περί καπνίσματος" είναι κάπως δύσκολο να βγείς offtopic, εκτός και αν θέλεις να μιλήσεις για τους εξωγήινους και ότι όλα είναι μια συνωμοσία των Ελ.

Τώρα αν δεν θέλει να την αναπτύξει την σκέψη του είναι σεβαστό.

Red pyramid αν θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση θα το κάνει πιστεύω όποια κατάσταση και αν είναι αυτή. Δεν σημαίνει όμως ότι η αντικαπνιστική καμπάνια κινείται στο σύνολό της από συμφέροντα και σκοπιμότητες τέτοιου είδους.

Και ειλικρινά μου φαίνεται αστείο να κατακρίνουμε τα έσοδα από τον φόρο τα οποία θεωρητικά τουλάχιστον θα πάνε προς το κοινό καλό (γιατί ο κρατικός μηχανισμός αυτό αντιπροσωπεύει) από τα πολύ μεγαλύτερα έσοδα τα οποία γίνουν πισινούλες και βιλίτσες του επιχειρηματία.

Και όση μάστιγα και αν είναι η ανεργία στις σύγχρονες κοινωνίες νομίζω δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες του τσιγάρου στους μακροχρόνιους καπνιστές και σε πληθυσμιακό αριθμό και σε σοβαρότητα.

#504 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 29 August 2010 - 01:03

Κοίτα σε ένα thread με τον γενικό τίτλο "περί καπνίσματος" είναι κάπως δύσκολο να βγείς offtopic, εκτός και αν θέλεις να μιλήσεις για τους εξωγήινους και ότι όλα είναι μια συνωμοσία των Ελ.

Τώρα αν δεν θέλει να την αναπτύξει την σκέψη του είναι σεβαστό.

Red pyramid αν θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση θα το κάνει πιστεύω όποια κατάσταση και αν είναι αυτή. Δεν σημαίνει όμως ότι η αντικαπνιστική καμπάνια κινείται στο σύνολό της από συμφέροντα και σκοπιμότητες τέτοιου είδους.

Και ειλικρινά μου φαίνεται αστείο να κατακρίνουμε τα έσοδα από τον φόρο τα οποία θεωρητικά τουλάχιστον θα πάνε προς το κοινό καλό (γιατί ο κρατικός μηχανισμός αυτό αντιπροσωπεύει) από τα πολύ μεγαλύτερα έσοδα τα οποία γίνουν πισινούλες και βιλίτσες του επιχειρηματία.

Και όση μάστιγα και αν είναι η ανεργία στις σύγχρονες κοινωνίες νομίζω δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες του τσιγάρου στους μακροχρόνιους καπνιστές και σε πληθυσμιακό αριθμό και σε σοβαρότητα.


Αν είναι ο φόρος να πάει για το κοινό καλό, να γίνει άμεσος φόρος και να μην επιρρεάζει μόνο ένα σύνολο ανθρώπων αμφιβόλου εισοδήματος. Αυτά αλλού, τα αποφασίζομεν και διατάσσομεν, το νέο φόρτε την σημερινής ελληνικής (ie μεταπωλητευτικής) πολιτικής, αν θέλει φορους άμεσα όχι έμμεσα, έτσι κινήτε βρώμικα.


#505 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 29 August 2010 - 01:11

1. Red pyramid αν θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση θα το κάνει πιστεύω όποια κατάσταση και αν είναι αυτή. Δεν σημαίνει όμως ότι η αντικαπνιστική καμπάνια κινείται στο σύνολό της από συμφέροντα και σκοπιμότητες τέτοιου είδους.

2. Και ειλικρινά μου φαίνεται αστείο να κατακρίνουμε τα έσοδα από τον φόρο τα οποία θεωρητικά τουλάχιστον θα πάνε προς το κοινό καλό (γιατί ο κρατικός μηχανισμός αυτό αντιπροσωπεύει) από τα πολύ μεγαλύτερα έσοδα τα οποία γίνουν πισινούλες και βιλίτσες του επιχειρηματία.

3. Και όση μάστιγα και αν είναι η ανεργία στις σύγχρονες κοινωνίες νομίζω δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες του τσιγάρου στους μακροχρόνιους καπνιστές και σε πληθυσμιακό αριθμό και σε σοβαρότητα.


1. Παραπάνω ανέφερα μία περίπτωση στην οποία ένα πολύ γνωστό και συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο είχε συμφέρον από μία καμπάνια τέτοιου είδους. Δεν έχω κάνει κάποια ειδική έρευνα για το ζήτημα αλλά υποθέτω ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση, ειδικά όμως στο παραπάνω, από τη στιγμή που τόσο ο χρηματοδότης όσο και οι υποστηρικτές της καμπάνιας (το σύνολο της δηλαδή και αυτό που της δίνει ζωή οικονομικά) έχουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν μπόρώ να καταλάβω πως δεν δικαιώνεται το "υπάρχουν συμφέροντα και πίσω από τέτοιου είδους καμπάνιες;"

2. Ναι, ξέρω τι αντιπροσωπεύει θεωρητικά ο συγκεκριμένος μηχανισμός, προφανώς και δεν το δέχομαι πρακτικά. Προσωπικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα υπερκέρδη των καπνοβιομηχανιών από τη στιγμή που ο καπνιστής δίνει εθελοντικά τα χρηματά του, έχω όμως αρκετά μεγάλο πρόβλημα με το να παίρνει κάποιος τα χρήματα μου με τη λογική του να με προφυλάξει από τις δικές μου επιλογές -σημείωση: δεν είμαι καπνιστής-. Όχι ότι πρακτικά έχει ιδιαίτερη σημασία τι θέλω εγώ, αφού η πλειοψηφία δεν σκέφτεται ανάλογα και τουλάχιστον για την ώρα δεν θα περάσει το δικό μου.

3. Προφανώς εδώ δεν διαφωνούμε, αν και δεν ήταν αυτό η ουσία του ποστ μου, δεν πρόκειται να υποστηρίξω κάποιον πολιτικό απλά επειδή δεν θα περάσει ένα νόμο σχετικά με το κάπνισμα.
Posted Image

#506 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 August 2010 - 01:17

Αν είναι ο φόρος να πάει για το κοινό καλό, να γίνει άμεσος φόρος και να μην επιρρεάζει μόνο ένα σύνολο ανθρώπων αμφιβόλου εισοδήματος. Αυτά αλλού, τα αποφασίζομεν και διατάσσομεν, το νέο φόρτε την σημερινής ελληνικής (ie μεταπωλητευτικής) πολιτικής, αν θέλει φορους άμεσα όχι έμμεσα, έτσι κινήτε βρώμικα.


Γιατί πριν την μεταπολίτευση ρωτούσαν τον κοσμάκη αν ηθελε να του βάλουν φόρους? :P LOL

Όσον αφορά τώρα τους φόρους ο φόρος ο οποίος επιβάλλεται στα τσιγάρα είναι Κανονιστικός και επιβάλλεται σε όλα εκείνα τα αγαθά τα οποία δημιουργούν εξωτερικές κοινωνικές επιβαρύνσεις (πχ και στα ποτά). Υπάρχει συγκεκριμένη λογική πίσω από αυτό.

Κατά δεύτερο λόγο στο οικονομικόκοινωνικό του θέματος. Τα τσιγάρα είναι αγαθό "πολυτελείας" αν μπορεί να το πει κανείς έτσι. Δεν είναι αναγκαίο για την διαβίωση κάποιου όπως πχ το ψωμί. Λεφτά από στρώμματα αμφιβόλου εισοδήματος παίρνεις ότι ο φόρος επιβάλλεται σε όλους ή σε κάποιο είδος πρώτης ανάγκης. Οπότε αυτό που λες δεν στέκει.

ΕDIT

1. Παραπάνω ανέφερα μία περίπτωση στην οποία ένα πολύ γνωστό και συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο είχε συμφέρον από μία καμπάνια τέτοιου είδους. Δεν έχω κάνει κάποια ειδική έρευνα για το ζήτημα αλλά υποθέτω ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση, ειδικά όμως στο παραπάνω, από τη στιγμή που τόσο ο χρηματοδότης όσο και οι υποστηρικτές της καμπάνιας (το σύνολο της δηλαδή και αυτό που της δίνει ζωή οικονομικά) έχουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν μπόρώ να καταλάβω πως δεν δικαιώνεται το "υπάρχουν συμφέροντα και πίσω από τέτοιου είδους καμπάνιες;"


Δεν αμφιβάλλω ότι σε κάθε κίνηση (περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα κτλ) που υπάρχει κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις προς όφελός τους. Αυτό λέγεται πολιτική. Το θέμα όμως είναι το εξής. Ότι τα όποια συμφέροντα μπορεί να αντλήσει κανείς από την καμπάνια ενάντια στο κάπνισμα είναι πραγματικά απειροελάχιστα μπροστά στα συμφέροντα των καπνοβιομηχανιών. Στο σύνολό του το αντικαπνιστικό κίνημα δεν κινείται από ανθρώπους που αποσκοπούν να κερδίσουν ενάντια σε μια καπνοβιομηχανία. Κινείται από την διάθεση για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

2. Ναι, ξέρω τι αντιπροσωπεύει θεωρητικά ο συγκεκριμένος μηχανισμός, προφανώς και δεν το δέχομαι πρακτικά. Προσωπικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα υπερκέρδη των καπνοβιομηχανιών από τη στιγμή που ο καπνιστής δίνει εθελοντικά τα χρηματά του, έχω όμως αρκετά μεγάλο πρόβλημα με το να παίρνει κάποιος τα χρήματα μου με τη λογική του να με προφυλάξει από τις δικές μου επιλογές -σημείωση: δεν είμαι καπνιστής-. Όχι ότι πρακτικά έχει ιδιαίτερη σημασία τι θέλω εγώ, αφού η πλειοψηφία δεν σκέφτεται ανάλογα και τουλάχιστον για την ώρα δεν θα περάσει το δικό μου.


Ας δεχτούμε εδώ ότι διαφωνούμε. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι αφού κάποιος θα τα δώσει που θα τα δώσει τα λεφτά εθελοντικά τουλάχιστον ας κερδίσει κάτι το κοινωνικό σύνολο από αυτό ή σωστότερα δεδομένου ότι αυτό το κάτι είναι επιβλαβές στον οποιοδήποτε βαθμό ας βγεί κάτι θετικό από όλη την υπόθεση για τους πολλούς και όχι για την μειοψηφία. Και αν κάποιος αποθαρρυνθεί από αυτό το βλαβερό κάτι έστω και λίγο από την τιμή και πάλι κέρδος είναι για μένα.


Kαι για να μην παρεξηγούμαι, μέσα σε όλα τα πράγματα τα οποία υποβαθμίζουν την σύγχρονη ποιότητα ζωής δεν πιστεύω ότι το τσιγάρο είναι ο μόνος υπαίτιος. Ούτε δεύτερης κατηγορίας πολίτες είναι οι καπνιστές ούτε πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι. Αυτό δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι μιλάμε για κάτι το βλαβερό από το οποίο κάποιος κερδοσκοπεί.

Edited by iristella, 29 August 2010 - 01:45.


#507 SkullKaizer

SkullKaizer

    artist

  • Members
  • 751 posts

Posted 29 August 2010 - 01:52

πεπρομενο μας... αυτο θεοριτε off topic (εχε θεμα περι συνωμοσία:himitsu:)
Spoiler:


παντος δεν θελω να καπνισω (απ τη μια το οτι να καπνιζεις δεν εχει κανενα θετικο ουτε εχει καποιο βαθητερο νοημα... αναρχικη βολεμενει και σκλαβει (οποιος θελει κατι το βρισκει)και πλουσιοι καπνιζουν helow κατι δεν παει καλα... ή επιδει ολοι το κανουν οκ ειναι save ... γιατι σιγα μη με πετιχη εμενα τα αρνιτικα αποτελεσματα του τσιγαρου...λετε,)
χανω το σινιρμο μου (γενικα με εκνευριζει ολη η φαση τσιγαρο...)

ας αρχισω απο τη αρχη
παιζοντας σε ιντερνετκαφε ο καπνος ερχοταν παντα σε μενα (κανονας του μη καπνιστη) στην αρχη ηταν απαισιο σιγα σιγα ομως συνιθισα και δεν ειχα προβλιμα μου αρεσαι κι ολας (δεν καπνισα ειμουν παθιτικος, μαζοχας παθιτικος καπνιστης)
παιχτικαν διαφορα και το εκοψα (το παθιτικο καπνισμα)
τωρα σιχενομαι το καπνω (ολα στο μυαλο ειναι) γνωση ειναι δυναμη αλλα δεν ξερεις πια ετσι οπως εχουμε καταντιση τι να πιστεψης για αυτο πιστευω στη καρδια μου μια μη-πισομενη καρδια κοκινι οχο μαυρη ...
πολλοι φιλοι μου καπνιζουν ... δεν με σεβονται τους βλεπω μια στο τοσο για δυο ωρες ... καπνιζουν διπλα μου. :( φιλια ή καθαρος αερας ... αναλογα ποσο τους αγαπαω.
γενικα λιπαμε αλλα το ναρκοτικο μου για μενα ειναι η μουσικη και η ζωγραφικη , λιπαμε αλλα με εξοργιζει ολο το θεμα δεν θα με καταλαβεται ουτε θα σας το τριψω κατω απο τη μυτη,
in the end all will die και **** για τη ζωη μιλαμε και δεν ειναι μονο η δικια σας που τη μικρεναιται...
... ισως ειναι καλυτερα ετσι αντε ψοφος γιατι ...ναι γιατι;
Imagination is the only limit!

#508 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 29 August 2010 - 16:55

Εισαι σωστος DaimonHand αν και δεν μπορω να πιστευσω οτι συνηθησες σαν παθητικος καπνιστης.Τοσα χρονια καθημερινα καπνιζει ο πατερας μου,το αναπνεω και ακομα με ενοχλει αφαντασθα.Οσο για τους φιλους δεν ειναι μονο οτι καπνιζουν και δεν σεβονται οτι δεν το αντεχεις ειναι και η ηλιθια φραση που λενε οι περισσοτεροι συνεχεια ενω ξερουν πως θα την αγνοησεις<<ΘΕΣ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ??>>Κριμα που ο νομος δεν σεβεται τα δικαιωματα των μη καπνιστων και οταν τα σεβεται δεν τα σεβονται οι πολιτες οποτε μιλαμε συνεχεια για τον ιδιο νομο που ξαναεφαρμοζεται χωρις νοημα...
Posted Image

#509 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 29 August 2010 - 21:12

Δεν ξερω αν το συζητησατε ηδη αλλα λενε οτι απο 1 Σεπτεμβρη τελος το καπνισμα σε μαγαζια... βεβαια ετσι λεγαν και τον Ιουλη αλλα λενε οτι τωρα θα ειναι πολυ πιο αυστηρα τα πραγματα.. ακουστηκε οτι θα βαλουν και δημοτικη αστυνομια γι αυτον τον σκοπο και μονο...

Αντε να δουμε...


2bbd14fc.jpg


#510 croco~boy

croco~boy

    Dark Banquet

  • Members
  • 895 posts

Posted 29 August 2010 - 21:20

Eχουν γινει ηδη προσληψεις για αυτο ακριβως το θεμα.

Για αυτο ευθυμη ευκαιρια να το κοψεις το ρημαδι. :calm:

Posted Image