posted by
Matsu:
Ειτε καπνιζεις, ειτε πινεις, ειτε μασαμπουκιαζεις. Αν σεβεσαι αυτον που ενοχλειται δεν τιθεται καν θεμα
-ξέρω οτι έχουμε ξεφύγει απο το τοπικ και αν θέλεις το σταματάω εδώ!
καταρχην ας βγάλουμε το ζήτημα της μάσας έξω καθώς έχει διαφορετικό χαρακτήρα(το συζηταμε αν θες ξεχωριστά)
πόσο σεβασμό στους γύρο του, και συγκεκριμένα στους ανθρώπους που θέλει να έχει κοντά του και θέλουν να βρίσκονται κοντά του, δείχνει ένας αλκοολικός? που πιθανά να έχει βίαια ξεσπάσματα, κινδυνεύει να τραβολογιέται στα νοσοκομεία για το συκώτι του, κινδυνεύει να σκοτωθεί σε τροχαίο?
ένας καπνιστής που λόγω του καπνίσματος παθαίνει καρκίνο,δύσπνοια κλπ?
για τα πρεζάκια τι να πώ, έλα να μιλήσεις στη μητέρα του παιδιού που πέθανε λίγες μέρες πριν και έμενε στο πάνω σπιτι απο εμένα!
είναι βέβαιο οτι υπάρχουν πολλοί άλλοι εθισμοί όπως pc,pc games,χουλιγκανισμός, φανατισμός για αθλητικά(κυρίως βέβαια ποδόσφαιρο),τζόγος κ.α.
ακόμα και για τους οτακου(με την πλήρη ένοια της λέξης) που είναι εθισμένοι με τα ανιμε και τα μανγκα δεν μπορούμε μα πούμε πως δεν τίθεται θέμα εκτός κι αν θεωρούμε οτι πρέπει απλά να ξεκοπούνε απο την υπόλοιπη κοινωνία και να κλειστούν σε ένα προσωποκεντρικό κόσμο σαν να μήν υπάρχουν!
έχω ξανατοποθετηθεί σε αυτό το τοπικ και έχω εκφράσει την άποψη οτι είμαι αντιθετος στις απαγορεύσεις γιατι πιστεύω οτι φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που υποτίθεται αποσκοπούν! και γι' αυτό το λόγο νομίζω οτι γίνονται
για να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα!αν πιστεύουμε οτι το σύστημα έχει σκοπό να κλείσουν οι "βιομηχανίες" καπνού,ποτού,ναρκωτικών,πορνό,τζόγου,pc games,sci-fi wackos,αθλητικών υπερθεαμάτων τύπου ρωμαικής αρένας κ.α. -που αποτελούν μεγάλη πηγή εσόδων και δημιουργίας συγκεκριμένου τύπου συνειδήσεων κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος!