Τα παραδείγματα τα ανέφερα με ειρωνικό τρόπο παραπάνω αλλά είναι πιθανόν να γίνουνε και με μεγάλα ποσοστά όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό.Η τοποθέτηση μου είναι ότι πρέπει να πιεστεί η πολιτεία να λάβει μέτρα και όχι να κυνηγάμε τους καπνιστές.Αυτό προσπαθώ να επεξηγήσω και όχι να δικαιολογήσω την επιλογή μου που καπνίζω.
Μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε τη λέω δεν είπα πουθενά ότι το τσιγάρο είναι αθώο ούτε τα παραδείγματα που έβαλα λέω ότι τα έβαλα με ειρωνικό τρόπο.
Πάμε πάλι.
Είναι ενοχλητικό? Το ίδιο και μερικοί αντικαπνιστές που γνωρίζω. Να απαγορευτούν και οι ******* τότε δια νόμου. Όταν δώ ένα γκαρσόνι να έρχεται και να λέει στον ενοχλητικό διπλανό μου “συγγνώμη κύριε δεν επιτρέπεται να είστε ******* εδω, μπορείτε να περάσετε έξω, να πείτε τις ******** σας και να ξανάρθετε” τότε θα το κόψω το κάπνισμα, ορκίζομαι.
Και φυσικά τι πιό ενοχλητικό από τα μωρά και τα παιδιά μέχρι 12 ετων. Να απαγορευτούν και αυτά από τα μαγαζιά. Δεν κατάλαβα δηλαδή, έχω που έχω τα νεύρα μου έτσι κι αλλιώς που δουλεύω και λεφτά δεν βλέπω, δεν μπορώ που δεν μπορώ να καπνίσω, γιατί θα πρέπει και να έχω να υποφέρω και το κάθε σκασμένο που δεν μπορέι η μάνα του να το κάνει καλά; Με συγχωρείτε αλλά κάνετε διακρίσεις στις απαγορεύσεις σας. Είσαστε άδικοι. Τελεία και πάυλα. Πάμε παρακάτω:
Είναι αντιαισθητικό? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ έχετε ακούσει τι μουσική παίζουν στις καφετέριες στα μπαρ, στα κλαμπ και στις πίστες; Έχετε ακούσει πώς μιλάει και πως εκφράζεται ο κόσμος σήμερα; Εδώ ούτε οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μιλήσουν σωστά. Έχετε δεί τι εκτρώματα πασσάρονται ως τέχνη και ώς “μεταμοντέρνα διακόσμηση” στα μπαρ και τα κλαμπ και τι κουρέλια πασσάρονται ως μόδα; αλλά ναι παρόλα αυτά αυτοί οι αναιδείς που καπνίζουν είναι που χαλάνε την τέλεια ισορροπία..... Έλεος πια!!! Συνεχίζω:
Είναι ανθυγιεινό? Το ίδιο και το αλκοόλ, ο καφές, η κρέμα γάλακτος, τα κορεσμένα λίπη και οι μισές τροφές που παρασκευάζονται στα εστιατόρια και πωλούνται στα σουπερ μάρκετ. Τα δύο πρώτα βέβαια είναι, εκτός από τις δύο βασικότερες αφορμές για έξοδο στις μέρες μας, το ίδιο εθιστικά και το ίδιο βλαβερά με το τσιγάρο (το αλκοόλ περισσότερο, ο καφές λιγότερο). Οπότε οι “καημένοι” επιχειρηματίες που έχουν καφετέριες και μπάρ (τους οποίους οι “κακοί” καπνοβιομήχανοι εκβιάζουν με σατανικά σχέδια promotion όπως τασάκια και σπιρτόκουτα που γράφουν το όνομα της μάρκας του τσιγάρου) δεν είναι και παναγίες έτσι? Ναρκωτικά πουλάνε και αυτοί απλά τυγχάνει να είναι νόμιμα και φορολογούμενα ναρκωτικά. Αλλά μισό λεπτό δεν τα λέμε όλα...... Πόσα μαγαζιά πουλάνε καθαρό ποτό και όχι μπόμπες ε? Άντε να ναι ένα στα 10. Πόσα μαγαζιά κάνουν διακρίσεις στους πελάτες τους με τον ανεπίσημο θεσμό της “πόρτας” πχ δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παρέα στην οποία δεν υπάρχει γυναίκα, η σε μετανάστες. Θέλετε να μιλήσουμε για την ηχορύπανση και τις βλάβες (ψυχολογικές και σωματικές) που μπορεί να πάθει κανείς όταν εκτίθεται σε εντάσεις όπως αυτές που συναντάμε στο μέσο όρο των μπάρ και των κλάμπ, ή μήπως για τα “τριπάκια” και τα “κουμπιά” και την κοκαΐνη που διακινούνται παράνομα και με τις ευλογίες των “καλύτερων και πιό in μαγαζιών της Αθήνας” και τέλος πόσα από αυτά τα μαγαζιά έχουν σωστό εξαερισμό; Δηλαδή μόνο οι καπνιστές έχουν μικρόβια στα χνώτα τους; μόνο οι καπνιστές βρωμάνε όταν ιδρώνουν απ' τον πολύ χορό; Και συγγνώμη, τους άρρωστους πώς τους επιτρέπουμε να μπαίνουν αδιακρίτως σε όποιο μαγαζί γουστάρουν; Να απαγορευτούν και αυτοί αμέσως!!! Και να απαγορευτούν και οι εκφράσεις “Πάμε για καφέ” και “Πἀμε για ένα ποτάκι” ως προτροπή για χρήση ανθυγιεινών ουσιών και ηθική αυτουργία σε αυτοκαταστροφή.
Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τα παραπάνω επιχείρηματα αν πρέπει να απαγορευτεί κάτι αυτό θα πρέπει να είναι τα μπαρ, τα κλαμ και οι καφετέριες, αν πραγματικά μας ενδιαφέρει η υγεία του κόσμου, αλλά και πάλι, ο κόσμος θα καταφέρει να μαζευτεί σε σπίτια και σε κήπους, όπου πάλι θα καπνίζει, θα πίνει, θα φέρνει τα παιδιά του και θα γίνεται ενοχλητικός. Άρα, ούτε τα μαγαζιά φταίνε. Άρα πρέπει να απαγορέψουμε τους ανθρώπους βασικά και το σεξ το οποίο ξέχασα να αναφέρω προηγουμένως ως μια από τις πιο επικίνδυνες και βλαβερές δραστηριότητες όλων των εποχών. Άμα απαγορέψουμε το σεξ φέτος, σε 100 χρόνια δεν θα υπάρχουν άνθρωποι, και θα επέλθει η βασιλεία των ουρανών και στη γη θα πετούν μόνο άγγελοι οι οποίοι ούτε θα καπνίζουν, ούτε θα πίνουν, ούτε θα τρώνε βλαβερά φαγητά ούτε θα κάνουν πόλεμο, ούτε θα ****** τον πλανήτη και όλα θα είναι όπως τα ήθελε ο καλός θεούλης.
Αλλά αυτό που κάνω δεν είναι σωστό. Οι καπνιστές και οι αντικαπνιστές μιλάμε λες και ζούμε σε έναν άλλο κόσμο οι μεν από τους δε. Ε λοιπόν στον κόσμο που ζούμε όλοι ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι και η ζωή η ίδια είναι ανθυγιεινή, αφού καταλήγει μετα βεβαιότητας στο θάνατο αλλά δεν μπορούμε να την ποινικοποιήσουμε κι αυτήν ε?
Και το ξαναλέω είναι να βρούμε μια χρυσή τομή υπουργείο υγείας πολιτεία να βρεθεί μια λύση.Αν είναι δυνατόν πια.