Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#241 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

Anime Newbie

• Members
  • 51 posts

Posted 15 February 2009 - 14:59

Σαν καπνιστής ας κάνω το δικηγόρο του διαόλου.Διάβαζα τα post και μου θύμισε λες και είναι διαμάχη μεταξύ φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομίλων.Το δικαίωμα μου να καπνίζω είναι σεβαστό όπως και το δικαίωμα του μη καπνίζοντα να μην εισπνέει το καπνό μου.Πριν ρίξουμε στη φωτιά όμως τους καπνιστές ας σκεφτούμε λίγο τη μέτρα γίνονται.Για τους καπνιστές το κάπνισμα δεν είναι απόλαυση αλλά μια φυσική λειτουργία το βλέπουμε εντελώς φυσιολογικά.Αντί όμως να ζητάμε τα ρέστα από τους καπνίστε που έχουνε αυτό το άσχημο συνήθειο ας σκεφτούμε λίγο τη κάνει η πολιτεία.Αντί να δίνει κυρώσεις για το x επιχειρηματία που στο μαγαζί του δεν έχει σωστό εξαερισμό η δεν έχει το κατάλληλο χώρο για να φιλοξενήσει καπνιστές και μη καπνιστές μη τα βάζουμε με τους καπνιστές.Βασικά τα πάντα είναι θέμα σεβασμού έχουμε κάνει μια επιλογή το να με κυνηγάς όμως σαν μειονότητα και σαν να είμαστε μάστιγα αφαιρείς το ατομικό μου δικαίωμα η την ελεύθερη βούληση να κάνω αυτό που θέλω.

Για εμένα η λύση είναι να υπάρχουνε χώροι καπνίζοντες και μη καπνίζοντες και όχι να με περιορίσουν στο να καπνίζω μόνο σπίτι μου.Όσα δικαιώματα έχει ο αντικαπνιστής αλλά τόσα έχει και ο καπνιστής.Επόμενος ο σεβασμός και η κατάλληλες προϋπόθεσης για να συνυπάρχουμε είναι η λύση.

@DXS Και τελος αυτο που λες με τα ναρκωτικα δεν ισχυει, οπως ειχε ειπωθει και σε προηγουμενες σελιδες, ο ναρκομανης δε μου βαραει κ μενα πρεζα, μονος του καταστρεφεται

Φίλτατε ο ναρκομανείς όταν δεν έχει τα λεφτά για τη δόση του θα έρθει να κλέψει εσένα η εμένα η το καθένα.Αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό εσόδων μαύρου χρήματος (χτυπώντας την οικονομία βγάζοντας χρήματα προς τα έξω) και επίσης αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό θανάτου στη χώρα μας.Και ένα κοινωνικό πρόβλημα βλέποντας ανηλίκους στο κόσμο των ναρκωτικών.Εκτός από αυτό το εμπόριο που γίνετε είναι το ίδιο επικίνδυνο γιατί όπου υπάρχουνε ναρκωτικά υπάρχουνε και τα όπλα και αυτό κάνει ευάλωτη τη σωματική μας ακεραιότητα στο να μη μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα.

@fingolfin Α και μην ξεχάσω, το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο για να το κόψεις...κάθε μέρα μπορείς να το κόβεις...

Και συγκριτικά με το τσιγάρο, το ένα είναι πολυτέλεια και όχι αναγκαίο ενώ το άλλο είναι φυσική ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού!

μάλλον δεν έχετε λάβει υπόψιν σας την λέξη εθισμός η δεν την έχετε κατανοήσει, είναι μια υποσυνείδητη οργανική και μηχανική αντίδραση του καπνιστή. Όταν ο οργανισμός το ζητάει το τσιγάρο θες δεν θες θα υποκύψεις όταν καπνίζεις ένα τσιγάρο και το αφήσεις στο τασάκι μηχανικά μπορεί να ανάψεις και δεύτερο χωρίς καν να σκεφτείς ότι έχει ήδη ένα αναμμένο οποτε ο ορος αυτοκαταστροφή για μένα είναι ολίγον τι υπερβολικός.

Πάμε τώρα στο δεύτερο που ειπώθηκε ξαφνικά γίναμε οικολόγοι και βρήκαμε να φορτώσουμε την ακαθαρσία στους καπνιστές? ρε παιδιά όταν κατεβαίνουμε από το λεωφορείο,tram,metro και πετάμε τα εισιτήρια όπου νάνε η όταν βγάζουμε τα κατοικίδια μας και δεν μαζεύουμε τις ακαθαρσίες τους η ακόμα όταν αφήνουμε η πετάμε τα κουτάκια, μπουκάλια, ποτήρια όπου μας βολέψει μήπως είναι και αυτό αποκλειστική ευθύνη του καπνιστή? μην τρελαθούμε κιόλας στο κάτω κάτω θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα ατομικό τασάκι τσέπης πχ.
Κάντε και καμία πρόταση μην στέκεστε μόνο στο να καυτηριάζεται ένα πρόβλημα.

ΥΣ: οποιος καπνιστής εν γνώση του φυσάει τον καπνό η ο καπνός του τσιγάρου πάει σε πρόσωπο αντικαπνιστή για μένα είναι εγκληματίας ΤΈΛΟΣ
Για τους χορούς καφέ και bar αυτό θεωρώ ότι είναι ευθύνη του ιδιοκτητη εεε όχι και να φτάσουμε στο σημείο οι καπνιστές και οι αντικαπνιστές να μην μπορούν να βγούνε να διασκεδάσουν αυτό μας έλειπε τώρα

όπως τα είχε πει και ο φίλτατος βούκμαν σε ένα άλλο φόρουμ.

Edited by Carnival Of Rust, 15 February 2009 - 15:11.

Posted Image

#242 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 15 February 2009 - 18:23

Εμένα μου αρέσει να τρώω φασολάδες και να πηγαίνω στα μαγαζιά που δεν έχουν καλό εξαερισμό και να ''εκτονώνομαι''...να δούμε τότε τι θα πούνε οι τριγύρω μου...

Χαχαχαχαχα:hahaha::hahaha: Μάλλον θα σε πάρουν με τις κλωτσιές!:fromabove:

#243 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 16 February 2009 - 00:53

Χαχαχαχαχα:hahaha::hahaha: Μάλλον θα σε πάρουν με τις κλωτσιές!:fromabove:

Χαχαχαχαχα...αυτό γιατί να μην γίνει και για τους καπνιστές...;:erk:
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#244 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 posts

Posted 18 February 2009 - 20:50

Χαχαχαχαχα...αυτό γιατί να μην γίνει και για τους καπνιστές...;:erk:

Σας ενοχλεί ο καπνός,αλλά το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Πτολεμαϊδας που παράγει καυσαέριο ανά ημέρα όσο 1.000.000 καπνιστές....είναι υποκριτιό να σε ενοχλουν 3 καπνιστές δίπλα σου,που ακόμα και είναι λάθος να σε ενοχλούν,έχεις επιλογή να πας παραδίπλα και να το αποφύγεις,και να μην σε ενοχλούν οι 4 ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ υπαλλήλων΄στο εργοστάσιο αυτό από καρκίνο (και να σκευτείς ότι δεν είναι καν πυρηνικό),είναι σαν να μου λες ότι σε ενοχλεί το φωτάκι της τηλεωράσης όταν είναι σε αναμονή που αφήνω στο σπίτι μου,και όχι οι τεράστιες φωτισμένες πινακίδες των πολυεθνικών που καίνε νυχθημερόν για να διαφημίσουν τα ΚΑΘΟΛΟΥ βλαβερά προϊόντα τους που θα πας να τα αγοράσεις....

Μα καλά με δουλεύεις? πόσοι καπνιστές πρέπει να μαζευτούν πάνω από το κεφάλι σου,για να φτάσουν την ποσότητα μόλυνσης της εξάτμισης ΕΝΟΣ λεωφορίου,που θα την ειπνεύσεις θες δε θες.....
Είναι σαν να σε ενοχλεί η σταγόνα και όχι η πηγή(αστείρευτη πηγη)...

Edited by Seirios, 19 February 2009 - 07:45.

Posted Image
Spoiler:

#245 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 18 February 2009 - 21:47

Σείριε, χρησιμοποιείς τα ίδια "επιχειρήματα" που χρησιμοποίησαν κι άλλοι σε προηγούμενες σελίδες, αλλά καταρρίφθηκαν γιατί δεν στέκουν. Αν κάνεις τον κόπο να γυρίσεις μερικές σελίδες πίσω θα το δεις.

Τώρα για την μόλυνση του περιβάλλοντος όλους μας ενοχλεί αλλά είναι άλλο θέμα που δεν έχει σχέση με το παρόν topic.

Για το τελευταίο που είπες θα μπορούσε κάποιος να πει και κάτι ανάλογο για τους καπνιστές. "Είσαι καπνιστής πήγαινε στο καπνιστήριο.":congrats:

Posted Image

Posted Image

#246 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 19 February 2009 - 01:51

Σας ενοχλεί ο καπνός,αλλά το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Πτολεμαϊδας που παράγει καυσαέριο ανά ημέρα όσο 1.000.000 καπνιστές....είναι υποκριτιό να σε ενοχλουν 3 καπνιστές δίπλα σου,που ακόμα και είναι λάθος να σε ενοχλούν,έχεις επιλογή να πας παραδίπλα και να το αποφύγεις,και να μην σε ενοχλούν οι 4 ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ υπαλλήλων΄στο εργοστάσιο αυτό από καρκίνο (και να σκευτείς ότι δεν είναι καν πυρηνικό),είναι σαν να μου λες ότι σε ενοχλεί το φωτάκι της τηλεωράσης όταν είναι σε αναμονή που αφήνω στο σπίτι μου,και όχι οι τεράστιες φωτισμένες πινακίδες των πολυεθνικών που καίνε νυχθημερόν για να διαφημίσουν τα ΚΑΘΟΛΟΥ βλαβερά προϊόντα τους που θα πας να τα αγοράσεις....

Μα καλά με δουλεύεις? πόσοι καπνιστές πρέπει να μαζευτούν πάνω από το κεφάλι σου,για να φτάσουν την ποσότητα μόλυνσης της εξάτμισης ΕΝΟΣ λεωφορίου,που θα την ειπνεύσεις θες δε θες.....
Είναι σαν να σε ενοχλεί η σταγόνα και όχι η πηγή(αστείρευτη πηγη)...

Υ.Γ όσο για το μεθάνιο μιας και αναφέρθηκες σε αερισμούς,είναι η καλύτερη οικολογική λύση για παραγωγή ρεύματος.
Το κάνουν σε μερικές περιοχές της Αγλίας και της Αμερικής μαζεύοντας περιτώματα γουρουνιών για να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα...Οπότε φάε όση φασολάδα θες και πήγαινε σε αυτές τις περιοχές,για να προσφέρεις στο περιβάλλον,γιατί τα γουρούνα δεν φτάνουν και κοστίζουν πολύ!:congrats:

1ον: Όχι, δεν θα πάω εγώ παραδίπλα, αυτοί να πάνε παραδίπλα. Ποιος ορίζει ότι εγώ πρέπει να φύγω;
2ον: Αμάν ποια αυτές οι συγκρίσεις του τσιγάρου και της μόλυνσης της ατμόσφαιρας!!! Δηλαδή αν κάναμε όλα τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τότε τι θα έλεγες; Για τις χωματερές και τα σκουπίδια που γεμίζουν τις πόλεις μας; Για τα εργοστασιακά απόβλητα; Για την μόλυνση από τα καυσαέρια των αεροπλάνων;
Δηλαδή τι θέλετε για να πειστείτε οι καπνιστές ότι κάνετε κακό στους δίπλα σας; Να εξαφανιστεί κάθε άλλου είδους μόλυνσης πρώτα;!
3ον: Κάνε edit στο Υ.Γ. σου γιατί το έχω εκλάβει ως προσωπική προσβολή.
4ον: Μπορεί εσείς οι καπνιστές να γουστάρετε να πάθετε κάποια ασθένεια που σχετίζεται με το τσιγάρο και μαγκιά σας! Εμείς όμως οι παθητικοί καπνιστές δεν θα θέλαμε τίποτα από τα παρακάτω....
Spoiler: Ακολουθούν σκληρές εικόνες!

Γι' αυτό...

Δημοσιευμένη  εικόνα
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον

#247 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 19 February 2009 - 03:05

Ναι, και τα εργοστάσια είναι τεράστιο πρόβλημα υγείας, και οι πυρκαγιές, και τα πρεζάκια, και τα ναρκωτικά, και η ανακύκλωση, και η μόλυνση του περιβάλλοντος και και και... Δεν μπορούμε να ενοχλούμαστε σε περισσότερα από ένα πράγματα ? Δηλαδή επειδή υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα πρέπει να ανεχόμαστε το τσιγάρο ? FFS δηλαδή, όποιος πραγματικά πιστεύει τα παραπάνω θα πρέπει να βρει καλύτερες δικαιολογίες.

Η κατάσταση μου θυμίζει όταν θάβαμε τον Αυγερινό Μπρούσαλη, που μερικοί "εκπρόσωποί" του μας έλεγαν πως εδώ η χώρα μαστίζεται από τις πυρκαγιές, κι εμείς καθόμαστε και αναλωνόμαστε με την αφεντιά του, σαν επιχείρημα για να τον αφήσουμε ήσυχο http://www.anime.gr/forums/anime-manga-%F3%F4%E7%ED-%C5%EB%EB%DC%E4%E1/2504-%D0%E5%F1%DF%E5%F1%E3%E7-%C4%E7%EC%EF%F3%DF%E5%F5%F3%E7.html
:hahaha:

EDIT @Seirios
Το παράδειγμά σου είναι απλώς γελοίο. Δεν μιλάμε για γενική μόλυνση του περιβάλλοντος λόγω του τσιγάρου, αλλά για μόλυνση του αέρα που αναπνέει ένα άτομο. Και ένα τσιγάρο σε κλειστό χώρο αρκεί για να κάνει ζημιά. Αν πιστεύεις το αντίθετο, sorry αλλά θα πρέπει να ανατρέψεις όλη την ιατρική επιστήμη που ισχύει μέχρι σήμερα.

E5VV38U.jpg

#248 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 posts

Posted 19 February 2009 - 07:58

Ρε παιδίά,δεν λέω για μόλυνση του περιβάλοντος γενικά,το παράδειγμα με λεογορία π.χ,θα εισπνεύσει την τζούρα καφσαερίου ίοταν περνάς δίπλα από λεοφορίο,αυτό λεώ,και ξαναλέω και θα το ξαναλέω!Μια εισπνοεή δίπλα σε λεοφωρίο είναι σαν να είναι 100 καπνιστές και να σου φυσάν τον καπνό στην μούρη...Οι εικόνες που έδειξες Φινγκολφιν είναι ακρέες περιπτόσεις πάντα υπάρχουν...και δες λίγο τι λέω καλύτερα

είναι υποκριτιό να σε ενοχλουν 3 καπνιστές δίπλα σου,που ακόμα και είναι λάθος να σε ενοχλούν,έχεις επιλογή να πας παραδίπλα και να το αποφύγεις

στο παραπάνω δεν λέω "άμα δεν σου αραίσει απόφυγέτο..."λέω ότι είναι λάθος να έρχοντε πάνω σου...ΑΛΛΑ στην εσχάτη των περιπτόσεων κανεις λίγο δίπλα και την γλειτώνεις...το παράδειγμα όμως που έφερα λίγο πιο πάνω,και όλα αυτά που είπες εσύ που συμφωνώ απόλυτα,όσα βήματα παραδίπλα και να πας θα τα εισπνεύσεις θες δεν θες.Αν πιστεύεις ότι το τσιγάρο σου κάνει κακό και όχι τα άλλα τότε..

Phandom Duck ή δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ ή εγώ το λέω λάθος....δείξε μου στο ποστ μου που μιλάω για γενική μόλυνση...και να το κάνω ή να αφήνω αυτό να εννοηθεί οκ...και σου ξαναεξηγώ,μιλάω για ατομικές μολύνσης,άμα εσένα δεν σε νοιάζει το τι θα πάθουν οι γύρω σου,μην περιμένεις να νοιάζει εμένα τι θα πάθουν οι γύρω μου από το τσιγάρο,προσπαθώ προσωπικά να προσέχω που φυσάω τον καπνό μου,αλλά είπαν και πιο πάνω δεν μπορείς να βρίζεις τον καπνιστή και όχι αυτούς που δεν έχουν πάρει μέτρα...

Nighteyes Από ότι φαίνεται στις προιγούμενες σελλίδες απλά δεν σας άραισε αυτή η εκδοχή και απλά την λες λάθος,δεν μπορείς να μου στερήσει το δικαίομα να πιστεύω πως αυτό είναι το σωστό,τουλάχιστον σε αυτό το δικαίομα μου δεν βλάπτω κανέναν σε αντίθεση όπως κάνω με το τσιγάρο που εγώ είναι πιο βλαβερό από τις 15 εξατμίσεις αυτοκινήτου που θα ΕΙΣΠΝΕΥΣΕΙΣ(δεν μιλάω για μόλυνση του περιβάλλοντος) κάθε μέρα τουλάχιστον...Άμα αυτό επειδή σε βολεύει το βρίσκεις περιτό δικαίομά σου....

Υ.Γ έβγαλα to p.s βασικά όντως φαινόταν προσβλιτικo δεν ήθελα να φάνει έτσι λάθος μου...ήταν πιο πολύ στην πλάκα τεσπα...

Edited by Seirios, 19 February 2009 - 08:05.

Posted Image
Spoiler:

#249 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 19 February 2009 - 12:30

Οι εικόνες που έδειξες Φινγκολφιν είναι ακρέες περιπτόσεις πάντα υπάρχουν...

Μιας και όμως είναι συνέπειες του καπνίσματος σου εύχομαι ολόψυχα να μην πάθεις ποτέ τίποτα τέτοιο

και δες λίγο τι λέω καλύτερα

είναι υποκριτιό να σε ενοχλουν 3 καπνιστές δίπλα σου,που ακόμα και είναι λάθος να σε ενοχλούν,έχεις επιλογή να πας παραδίπλα και να το αποφύγεις

Τις περισσότερες φορές δεν μπορώ να πάω παραδίπλα. Όταν κάθεσε σε μία καφετέρια και έρχεται δίπλα σου μία παρέα καπνιστών τότε θα σηκωθείς να πας σε άλλο τραπέζι; Κι αν και δίπλα και σε εκείνο κάθονται ή έρθουν να κάτσουν άλλοι καπνιστές; Όλη την ώρα αυτό θα κάνεις; Το ίδιο ισχύει και σε άλλα μαγαζιά διασκεδάσεως, ψυχαγωγίας, φαγητού και ποτού.
Και ο νόμος με τις θέσεις καπνιστών - μη καπνιστών ήταν από την αρχή αποτυχημένος.
Από την 1η Ιουλίου θα δούμε πόσο πετυχημένος θα γίνει ο νέος νόμος...

Phandom Duck ή δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ ή εγώ το λέω λάθος....δείξε μου στο ποστ μου που μιλάω για γενική μόλυνση...

Σου λέω εγώ...

Σας ενοχλεί ο καπνός,αλλά το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Πτολεμαϊδας που παράγει καυσαέριο ανά ημέρα όσο 1.000.000 καπνιστές....είναι υποκριτιό να σε ενοχλουν 3 καπνιστές δίπλα σου,που ακόμα και είναι λάθος να σε ενοχλούν,έχεις επιλογή να πας παραδίπλα και να το αποφύγεις,και να μην σε ενοχλούν οι 4 ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ υπαλλήλων΄στο εργοστάσιο αυτό από καρκίνο (και να σκευτείς ότι δεν είναι καν πυρηνικό)

Το ότι αναφέρεις πως πεθαίνουν 4 άτομα το χρόνο σε αυτό το εργοστάσιο δεν το κάνει αυτόματα ''ατομική'' μόλυνση. Ψάξε να δεις τι ποσοστά καρκίνου έχει όλη η ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαϊδας και της Κοζάνης! Και αυτό το ξέρω επειδή σαν φοιτητής ηλεκτρολογίας είχα πάει στο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στην Πτολεμαίδα και στην Κοζάνη.

και να το κάνω ή να αφήνω αυτό να εννοηθεί οκ...και σου ξαναεξηγώ,μιλάω για ατομικές μολύνσης,άμα εσένα δεν σε νοιάζει το τι θα πάθουν οι γύρω σου,μην περιμένεις να νοιάζει εμένα τι θα πάθουν οι γύρω μου από το τσιγάρο,

Δεν είναι απλά θέμα του τι με νοιάζει και τι όχι. Και φυσικά με νοιάζει, απλά είναι θέμα μεγέθους, σπουδαιότητας και εφαρμογής του τι είναι πιο εφικτό να γίνει. Ακου λοιπόν αυτό:

-Πάμε όλοι μαζί να διώξουμε τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την Ελλάδα!!!
-Να δημιουργηθούν νόμοι κατά του καπνίσματος σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους.

Ποιο ακούγεται πιο λογικό και άμεσα εφαρμόσιμο;
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τις μικρές μολύνσεις και ας καταλήξουμε στις μεγάλες. Έχεις δει ποτέ ένα άλτη του ύψους να προσπαθεί πρώτα να πηδήξει 2,30 μέτρα και μετά τα 2 μέτρα; Έχεις δει ποτέ έναν αρσιβαρίστα να προσπαθήσει πρώτα να σηκώσει 200 κιλά και μετά 150;

προσπαθώ προσωπικά να προσέχω που φυσάω τον καπνό μου,αλλά είπαν και πιο πάνω δεν μπορείς να βρίζεις τον καπνιστή και όχι αυτούς που δεν έχουν πάρει μέτρα...

Και φτάσαμε λοιπόν στο σημείο όπου επιτέλους με το βρίσιμο τα καταφέραμε και πήραν μέτρα οι αρμόδιοι και σε λίγο καιρό θα εφαρμοστούν. Εγώ προσωπικά από τα λεγόμενά αυτά καταλαβαίνω ότι έχω το ελεύθερο ότι αν σε δω να καπνίζεις σε τέτοιους χώρους, αφού μπει σε ισχύ ο νέος νόμος, να σε βρίσω! Όπως και όλους τους καπνιστές. Πλέον η ευθύνη περνάει σε σας...

Υ.Γ έβγαλα to p.s βασικά όντως φαινόταν προσβλιτικo δεν ήθελα να φάνει έτσι λάθος μου...ήταν πιο πολύ στην πλάκα τεσπα...

Ευχαριστώ.
Posted Image

#250 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 19 February 2009 - 15:45

Nighteyes Από ότι φαίνεται στις προιγούμενες σελλίδες απλά δεν σας άραισε αυτή η εκδοχή και απλά την λες λάθος,δεν μπορείς να μου στερήσει το δικαίομα να πιστεύω πως αυτό είναι το σωστό,τουλάχιστον σε αυτό το δικαίομα μου δεν βλάπτω κανέναν σε αντίθεση όπως κάνω με το τσιγάρο που εγώ είναι πιο βλαβερό από τις 15 εξατμίσεις αυτοκινήτου που θα ΕΙΣΠΝΕΥΣΕΙΣ(δεν μιλάω για μόλυνση του περιβάλλοντος) κάθε μέρα τουλάχιστον...Άμα αυτό επειδή σε βολεύει το βρίσκεις περιτό δικαίομά σου....

Σείριε αυτό που αναφέρεις για την μόλυνση του περιβάλλοντος δεν είναι εκδοχή, είναι άσχετο με το το θέμα μας. Γι αυτό σου είπα να διαβάσεις και τι λέχθηκε πιο πριν. Είπανε και άλλοι ακριβώς το ίδιο που λες κι εσύ αλλά δεν στέκει. Τι σχέση έχει αν υπάρχει καυσαέριο, νέφος και οτιδήποτε άλλο. Επιβαρύνεται ο οργανισμός του καθένα απ' αυτά και δυστυχώς αναγκαζόμαστε να το υποφέρουμε αυτό για την ώρα μέχρι κάποια στιγμή σε ένα μέλλον άγνωστο πόσο κοντινό ή μακρινό, να κινούνται όλα με οικολογικές πηγές ενέργειας. Είναι όμως αυτή την στιγμή αναγκαίο κακό. Με το κάπνισμα όμως επιβαρύνεται επιπλέον η υγεία του κόσμου χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι σαν να μου λες το κλασικό που λένε τα παιδιά: "Δεν φταίω εγώ. Αφού το κάνουν κι άλλοι."

Ps. Τα ίδια σκεφτόμουν (δεν έλεγα) πριν καμιά δεκαετία κι εγώ, για να δικαιολογήσω το ότι καπνίζω στον εαυτό μου."Δεν βαριέσαι, αφού θα πεθάνουμε ούτως ή άλλως νωρίτερα από τα καυσαέρια, τι πειράζει αν καπνίζω;" Είδες; Το αναγνωρίζω ότι σκεφτόμουν κι εγώ τα ίδια (Βέβαια για τον εαυτό μου. Για τους άλλους δεν πήγαινε καν το μυαλό μου μια που οι παρέες μου αποτελούνταν κυρίως από καπνιστές. Κι αν βρισκόταν ανάμεσα μας κανένας που δεν κάπνιζε νομίζαμε ότι αν κάναμε το τσιγάρο πιο εκεί ότι κάτι γινόταν. Αφέλειες...) γιατί δεν ήθελα να δω παραπέρα. Δεν με συνέφερε βλέπεις...

Edited by Nighteyes, 19 February 2009 - 15:54.

Posted Image

Posted Image

#251 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 posts

Posted 19 February 2009 - 19:59

δε καπνίζω αλλά καπνίστε όσο θέλετε

#252 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

Anime Newbie

• Members
  • 51 posts

Posted 20 February 2009 - 18:16

Ok παίδες είμαστε μιάσματα η μόλυνση η ίδια τη να πω από εδώ και πέρα θα κυκλοφορώ με κουβούκλιο σαν το πάπα να μη βγαίνει ο καπνός στους έξω.Εσείς έχετε δικαιώματα εμείς υποχρεώσεις.Μας βάζετε μια ταμπέλα και όλα είναι cool.Αν προσβλήθηκα ναι τη σημασία έχει είμαι καπνιστής.Και ξανατονίζω όλοι μας πρέπει να πληρούμε κάποιους κανόνες μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι.Φτάνουμε σε σημείο να χωριζόμαστε σε ομάδες τη να πω.

Ψάχνετε το δέντρο και χάνεται το δάσος.Με το να προσβάλλεται και το να κυνηγάτε μάγισσες η να απαιτήσετε να το κόψουμε δεν βγαίνει λύση.Σύνταγμα είναι η βουλή εκεί είναι αυτοί που ψηφίζουμε πηγαίνετε στο πρωτοδικείο Αθηνών παραπονεθεί τε και εγώ μαζί σας απαιτήστε μια λύση γιατί και εγώ για τη γκρίνια μου σε ένα οποιοδήποτε θέμα μπορώ να κάθομαι και να λέω αράδες αλλά έτσι δεν βρίσκετε λύση.

4ον: Μπορεί εσείς οι καπνιστές να γουστάρετε να πάθετε κάποια ασθένεια που σχετίζεται με το τσιγάρο και μαγκιά σας! Εμείς όμως οι παθητικοί καπνιστές δεν θα θέλαμε τίποτα από τα παρακάτω....

Εδώ ας πούμε μου λες ότι είμαι μαζόχας και θέλω να ψοφήσω και να ψοφήσω και τους γύρω μου.
Και το αλάτι μας σκοτώνει και η ζάχαρη μας σκοτώνει.Είναι σαν να μου λες ότι όταν κάνεις sex δεν φοράς προφυλακτικό και μετά τυχαίνει να παθαίνεις aids η κάποιο μεταδοτικό αφροδισιακό νόσημα.Ωραία και εγώ απαιτώ να βάζεις προφυλακτικό μην τυχόν πάθεις κάτι και πας με μια κοπέλα και τη κολλάς και μετά αυτή η κοπέλα μπορεί να τύχει να γίνει γκόμενα μου και να κολλήσω και εγώ.Το πάω επιστημονική φαντασία με αυτά που διαβάζω.Το ότι επιλέγουμε να καπνίσουμε δεν σημαίνει ότι το κάνουμε για να πεθάνουμε έχει κάποιο υψηλότερο ποσοστό να πάθεις κάποιες ασθένειες.

Edited by Carnival Of Rust, 20 February 2009 - 18:25.

Posted Image

#253 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 21 February 2009 - 07:12

Και το αλάτι μας σκοτώνει και η ζάχαρη μας σκοτώνει.Είναι σαν να μου λες ότι όταν κάνεις sex δεν φοράς προφυλακτικό και μετά τυχαίνει να παθαίνεις aids η κάποιο μεταδοτικό αφροδισιακό νόσημα.Ωραία και εγώ απαιτώ να βάζεις προφυλακτικό μην τυχόν πάθεις κάτι και πας με μια κοπέλα και τη κολλάς και μετά αυτή η κοπέλα μπορεί να τύχει να γίνει γκόμενα μου και να κολλήσω και εγώ.Το πάω επιστημονική φαντασία με αυτά που διαβάζω.Το ότι επιλέγουμε να καπνίσουμε δεν σημαίνει ότι το κάνουμε για να πεθάνουμε έχει κάποιο υψηλότερο ποσοστό να πάθεις κάποιες ασθένειες.

Το αλατι και η ζαχαρη σε σωστες ποσοτητες κανουν καλο οχι κακο. Οσο για το παραδειγμα του προφυλακτικου, το ειπες και μονος σου, μπορει να τυχει να παθεις κατι και υπαρχει πιθανοτητα μια στο δισεκατομμυριο να γινει αυτο που ειπες και να παθει και καποιος αλλος κατι. Με το τσιγαρο ειναι σιγουρο οτι θα παθεις κατι και εσυ και ο αλλος, το μονο ερωτημα ειναι ποσο μεγαλη ζημια θα παθετε.
Posted Image

#254 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

Anime Newbie

• Members
  • 51 posts

Posted 21 February 2009 - 12:23

Το αλατι και η ζαχαρη σε σωστες ποσοτητες κανουν καλο οχι κακο. Οσο για το παραδειγμα του προφυλακτικου, το ειπες και μονος σου, μπορει να τυχει να παθεις κατι και υπαρχει πιθανοτητα μια στο δισεκατομμυριο να γινει αυτο που ειπες και να παθει και καποιος αλλος κατι. Με το τσιγαρο ειναι σιγουρο οτι θα παθεις κατι και εσυ και ο αλλος, το μονο ερωτημα ειναι ποσο μεγαλη ζημια θα παθετε.

Το αλάτι στα διάφορα φαγητά και άλλα εκλεκτά εδέσματα που καταναλώνουμε με λαιμαργία καθημερινά, είναι πολύ πλούσια σε αλάτι.

Πρέπει να ξέρουμε ότι όλα τα τρόφιμα από μόνα τους, περιέχουν αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι το αλάτι που προσθέτουμε κατά την ετοιμασία των φαγητών είναι επιπρόσθετο. Προσθέτοντας αλάτι αυξάνουμε πάρα πολύ την ποσότητα άλατος που παίρνουμε από τη διατροφή μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι καθημερινές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε αλάτι δεν ξεπερνούν το ένα κουταλάκι του τσαγιού. Με το σύγχρονο τρόπο ζωής και διατροφής που έχουμε, φορτώνουμε τον οργανισμό μας, με 10 φορές περισσότερο αλάτι από ότι χρειάζεται.

Η κατάσταση αυτή δεν μένει ατιμώρητη. Οι συνέπειες για το σώμα μας είναι σοβαρές.

Το αλάτι προκαλεί ψηλή αρτηριακή πίεση. Ακόμη και σε άτομα που δεν πάσχουν από ψηλή πίεση, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση.

Σίγουρα οι ασθενείς που πάσχουν από ψηλή πίεση (που έχει ονομασθεί ο σιωπηλός δολοφόνος, διότι προκαλεί σημαντικές βλάβες χωρίς ο ασθενής να το αντιλαμβάνεται), πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγουν το αλάτι στη διατροφή

Προσέξτε το αλάτι στη διατροφή σας

Φαίνεται τελικά ότι η μόνη κατηγορία που ευσταθεί για τη ζάχαρη είναι το γεγονός ότι χαλάει τα δόντια. Όσο περισσότερα γλυκά τρώτε καθημερινά, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να παρουσιάσετε τερηδόνα. Eκτός βέβαια εάν, αμέσως μετά από κάθε γλυκό που τρώτε, βουρτσίζετε τα δόντια σας - κάτι που ελάχιστοι κάνουν. Mάλιστα, όσο πιο κολλώδης είναι η υφή του γλυκού (π.χ., λουκούμι), τόσο περισσότερο παραμένει στην επιφάνεια των δοντιών και ενισχύει την παρα-γωγή των βακτηριδίων που προκαλούν τερηδόνα (τα βακτήρια αυτά παράγονται μέσα σε 20-30 λεπτά από την κατανάλωση του γλυκού).Όσο παράξενο και αν φανεί από τη κακή υγιεινή των δοντιών μπορεί να ξεκινήσουν θανατηφόρες ασθένειες

Ο κ Ντούτσος απέδωσε την αύξηση των περιστατικών AIDS, νόσου 100% θανατηφόρου, στην έλλειψη ενημέρωσης καθώς και στο γεγονός ότι οι φορείς του ιού HIV με τη νέα φαρμακευτική αντιμετώπιση αισθάνονται τόσο καλά που ξεχνούν να πάρουν προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική επαφή.

Διαχρονικά αυξητική η τάση του AIDS στην Ελλάδα - Pathfinder News

Τα παραδείγματα τα ανέφερα με ειρωνικό τρόπο παραπάνω αλλά είναι πιθανόν να γίνουνε και με μεγάλα ποσοστά όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό.Η τοποθέτηση μου είναι ότι πρέπει να πιεστεί η πολιτεία να λάβει μέτρα και όχι να κυνηγάμε τους καπνιστές.Αυτό προσπαθώ να επεξηγήσω και όχι να δικαιολογήσω την επιλογή μου που καπνίζω.
Posted Image

#255 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 21 February 2009 - 12:31

the point is εγώ θέλω να πάω ευτυχισμένη από ζάχαρο και χοληστερίνη γιατί τρώω τον αγλέορα. δικαίωμά μου. ΔΕΝ παθαίνει όμως κανένας άλλος διαβήτη ή έμφραγμα.

Posted Image