Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#211 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 posts

Posted 07 February 2009 - 20:10

Προσπαθώ να καταλάβω την τάση μερικών καπνιστών ότι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους να καπνίζουν.
Φίλε καπνιστή δεν είναι η μοναδική τάση μαζοχισμού…μπορείς να πάρεις ναρκωτικά, να οδηγίας χωρίς κράνος, να τρως κάθε μέρα από τα ετοιματζιδικα…άμα θες να πεθάνεις υπάρχει τρόπος.

Αλλά όχι είναι δικαίωμα σου να δίνεις 3 ευρώ να κάθε μέρα στις καπνοβιομηχανίες, προκειμένου αυτές να χρηματοδοτούνται διαφημίσεις (νόμιμα) και κρατικούς λειτουργούς (παράνομα) για να τα βλέπουν τα παιδιά σου και να καπνίζουν και αυτά.
Είναι δικαίωμα σου να αναπνέω το καπνό σου την ώρα που κάθομαι διπλά σου όχι γιατί το θέλω αλλά γιατί δουλεύουμε μαζί.

Και είναι δικαίωμα σου να τρέχεις στα νοσοκομεία για να γίνεις καλά με φάρμακα και θεραπείες που στοιχίζουν πανάκριβα ώστε οι ασφαλιστικές εισφορές των συναδέλφων σου στη δουλειά να μην πάνε χαμένες…και να δίνουν όλοι λεφτά ανεξάρτητα από το αν καπνίζουν ή όχι.

Αλλά το πιο κορυφαίο με τους υπέρμαχους του καπνίσματος είναι όταν τους ακούω που λένε το <<έτσι θέλω και καπνίζω, δικαίωμα μου είναι>> νομίζοντας ότι κάνουν ότι θέλουν σε μια ελεύθερη κοινωνία ενώ οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι και εθισμένοι από την νικοτίνη.

:frozen:
Νταξυ...επικό πόστ...Να σου πω καλέ εριμίτη,δεν φαντάζομαι να πάρεις ποτε αυτοκίνητο(αν δεν έχεις) βοηθας στον καπιταλισμό των αιτεριών αυτοκινητοβιομηχανιάς με τον ίδο τρόπο που έμεις κάνουμε με το τσιγάρο.Καλά δεν φαντάζομαι καν ΝΑ ΕΧΕΙς ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ???? απαπαπαπαπαπα...
Και για να μην πάω τώρα στα αμερικανόφερτα μηνματα που περνάς με το ποστ σου και λες εμένα ότι βοηθάω τις αιτερίες..για κάποιον περίεργο λόγο προσβλήθηκα πόλυ από αυτό το ποστ...αν πάση περιπτοση δεν τρέxει τίποτα σιγά το πράγμα δεν θα τσακωθούμε απλά έπρεπε να σου απαντήσω...Φίλε μου καλέ όχι άμα υπάρχει εργασία που επιτρέπει το κάπνισμα στους εργατικού χώρους να πας να παραπονεθείς στον διευθυντή σου..αλλά ούτος η άλλος σε λίγο θα έχει απαγωρευτεί και δεν θα ενοχλήτε κανείς...
Όσο δικαίωμα μου είναι να καπνίζω(εφ όσων δεν βλάπτω κανέναν),άλλο τόσο δικαίομα σου είναι να ποστάρεις σε αυτό το φόρουμ και να δείνεις λεφτά στον ΟΤΕ με διάφορους τρόπους...
Posted Image
Spoiler:

#212 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 07 February 2009 - 20:42

Προσπαθώ να καταλάβω την τάση μερικών καπνιστών ότι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους να καπνίζουν.
Φίλε καπνιστή δεν είναι η μοναδική τάση μαζοχισμού…μπορείς να πάρεις ναρκωτικά, να οδηγίας χωρίς κράνος, να τρως κάθε μέρα από τα ετοιματζιδικα…άμα θες να πεθάνεις υπάρχει τρόπος.

Αλλά όχι είναι δικαίωμα σου να δίνεις 3 ευρώ να κάθε μέρα στις καπνοβιομηχανίες, προκειμένου αυτές να χρηματοδοτούνται διαφημίσεις (νόμιμα) και κρατικούς λειτουργούς (παράνομα) για να τα βλέπουν τα παιδιά σου και να καπνίζουν και αυτά.
Είναι δικαίωμα σου να αναπνέω το καπνό σου την ώρα που κάθομαι διπλά σου όχι γιατί το θέλω αλλά γιατί δουλεύουμε μαζί.

Και είναι δικαίωμα σου να τρέχεις στα νοσοκομεία για να γίνεις καλά με φάρμακα και θεραπείες που στοιχίζουν πανάκριβα ώστε οι ασφαλιστικές εισφορές των συναδέλφων σου στη δουλειά να μην πάνε χαμένες…και να δίνουν όλοι λεφτά ανεξάρτητα από το αν καπνίζουν ή όχι.

Αλλά το πιο κορυφαίο με τους υπέρμαχους του καπνίσματος είναι όταν τους ακούω που λένε το <<έτσι θέλω και καπνίζω, δικαίωμα μου είναι>> νομίζοντας ότι κάνουν ότι θέλουν σε μια ελεύθερη κοινωνία ενώ οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι και εθισμένοι από την νικοτίνη.

οριστε και η απαντηση, ποσταρισμενη πριν την ερωτηση

Αναπτηρα ζητησα, αγαπητε/η αντικαπνιστη/τρια. Οχι πατροναρισμα.

Υ.Γ. [media]http://www.youtube.com/watch?v=8EoukRWQ-ec[/media]

Λιγη ανοχη στα γουστα του αλλου ειναι πολυ σημαντικοτερη αντισταση στο συστημα απο το να του στερησεις 3 ευρα.

He can see things before they actually happen. It's a Jedi trait.

Posted Image

#213 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 February 2009 - 20:43

ωι ωι μανα μου τι ακουω....:terror2:

αντικαπνιστικα παραληρηματα για θυματα του καπιταλισμου και ανεγκεφαλους καπνιστες που βλαπτουν την κοινωνια και τον συνανθρωπο με ολιγο πατερναλισμο και συγκαταβαση και απο την αλλη μαινομενους καπνιστες που υποστηριζουν τα "δικαιωματα" τους...Αυτο το φορουμ δεν παυει να με εκπλησσει με την ταση των μελων του να μετατρεπουν οποιαδηποτε συζητηση για προσωπικες προτιμησεις σε μαχη μεχρι θανατου...

Οσον αφορα μερικα ψευδοεπιχειρηματα που ακουσα θυματα των εταιριων ειμαστε ολοι καπνιστες και μη με τον ενα η με τον αλλο τροπο...εγω τα δινω στις καπνοβιομηχανιες και ο αλλος στις πετρελαιοβημαχανιες και ουτω καθεξης...οτι θα ριξουμε και τον καπιταλισμο απο αυτο το ρημαδοφορουμ...ε ελεος δηλαδη...οσο για τα χρηματα που θα ξοδευτουν στην θεραπεια οσων επιβαρυναν την υγεια τους απο το καπνισμα νομιζω οτι για αυτο τους εκαναν κρατησεις απο το μισθο τους τοσα χρονια για να εχουν την περιθαλψη που τους αξιζει...αυτοι τα πληρωνουν και οχι ολοι οι φορολογουμενοι...

Τελοσπαντων το θεμα ειναι το εξης...σεβασμος...δυστυχως δεν υπαρχει απο καμια μερια...:canthelp:

Ο μη καπνιστης εχει καθε δικαιωμα να μην γινεται παθητικος καπνιστης και να υπερασπιζει το δικαιωμα του στην υγεια...απο την αλλη ο καπνιστης εχει καθε δικαιωμα στην ελευθερη αναπτυξη της προσωπικοτητας του και στο να εθιζεται με τη νικοτινη αφου καλως η κακως ειναι νομιμη...Αν την κυρηξουν παρανομη οπως τα ναρκωτικα fine by me...

Μπορουμε σεβομενοι ο ενας τον αλλον να συνυπαρχουμε...Στα μερη που εισαι αναγκασμενος να βρισκεσαι πχ χωροι εργασιας ηδη εχει απαγορευτει το καπνισμα και μαλιστα ο νομος προστατευει τον οποιοδηποτε εργαζομενο στου οποιου το εργασιακο περιβαλλον δεν σεβονται τους κανονισμους...σπιτι του ο καθενας κανει οτι θελει οποτε τι μενει? οι χωροι διασκεδασης...Ε λοιπον εγω δεν πιστευω οτι στη μια φορα η δυο τη βδομαδα που θα πας σε ενα μπαρ θα γινεις παθητικος καπνιστης...αλλα ακομα και αυτο να ισχυει υπαρχουν τροποι να αποφευχθει χωρις να περιοριστουν κανενος τα δικαιωματα...καλυτερος εξαερισμος,χωρος καπνιζοντων και μη...

Αν ολοι σεβομαστε ολους και πρωτοι και καλυτεροι οι καπνιστες τους μη καπνιστες δεν βρισκω λογο για ολη αυτη τη φαγωμαρα και τη μισαλλοδοξια...

xbJ3b2w.jpeg

#214 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 07 February 2009 - 21:16

Πολύ καλά τα λες. Μη φτάσουμε και στη παράνοια.

Στα μερη που εισαι αναγκασμενος να βρισκεσαι πχ χωροι εργασιας ηδη εχει απαγορευτει το καπνισμα και μαλιστα ο νομος προστατευει τον οποιοδηποτε εργαζομενο στου οποιου το εργασιακο περιβαλλον δεν σεβονται τους κανονισμους...

Το παραπάνω όμως δεν ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα. Και να ισχύσει όμως, αν οι ανώτεροι σου καπνίζουν, κάνε τους μήνυση αν μπορείς. Παθητικός καπνιστής ή άνεργος. Διαλέγεις και παίρνεις.

Posted Image

Posted Image

#215 SakuraBiyori

SakuraBiyori

I'm at home in the clouds

• Members
  • 29 posts

Posted 08 February 2009 - 15:01

Αναρωτιεμαι πότε θα απαγορευσουν το καπνισμα στην ελλαδα σε δημοσιους χωρους.Απο την στιγμη που σε πολλες χωρες εχει απαγορευτει σε μπαρ κτλ καποια στιγμη πρεπει να εφαρμοστει στην ελλαδα.
Εγω πρωτη φορα επιασα τσιγαρο στην πρωτη λυκειου στισ εξετασεις.Ειχα αγχοθει παρα πολυ και δεν ξερω γιατι νομιζω οτι με ξεαγχοναν τα τσιγαρα...αλλα δεν το συνεχιζω.Κανω ενα που κ που αν νευριασω.Αλλα ποτε δεν θα εδινα 3 ευρο την ημερα για ενα πακετο.Τωρα παλι θα τα πιασω στις Πανεληνιες:OMG3:
αν ακριβινουν και αλλο το βλεπω να μειωνονται οι καπνιστες.
Posted Image

#216 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 08 February 2009 - 21:14

Να σου πω καλέ εριμίτη,δεν φαντάζομαι να πάρεις ποτε αυτοκίνητο(αν δεν έχεις) βοηθας στον καπιταλισμό των αιτεριών αυτοκινητοβιομηχανιάς με τον ίδο τρόπο που έμεις κάνουμε με το τσιγάρο.Καλά δεν φαντάζομαι καν ΝΑ ΕΧΕΙς ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ???? απαπαπαπαπαπα...
Και για να μην πάω τώρα στα αμερικανόφερτα μηνματα που περνάς με το ποστ σου και λες εμένα ότι βοηθάω τις αιτερίες..

Σορυ που επεμβαινω αλλα μαλλον απο το ποστ που εκανες quote ειδες ενα δενδρυλλιο και εχασες το δασος. Το νοημα που θελει να περασει δεν ειναι οτι μεσω του καπνισματος γινεσαι μερος μιας παγκοσμιας καπιταλιστικης συνωμοσιας, αλλα αφενος οτι τα λεφτα που παιρνουν συγκεκριμενα οι καπνοβιομηχανιες χρησιμοποιουνται (συν τοις αλλοις) για τη διαφημιση και διαδωση του τσιγαρου σε ολο και μικροτερες ηλικιες (*) και αφετερου οτι γελιεται ο καπνιστης αν νομιζει οτι το στραγγισμα του πορτοφολιου του περιοριζεται στην αγορα των τσιγαρων - ολα τα προβληματα υγειας που αποκομιζει μεσω της επιλογης του δε θα φυγουν απο μονα τους. Βεβαια υπαρχουν και εταιρειες που καλυπτουν τετοια εξοδα μεσω κρατησεων του μισθου οπως ανεφερε η Mono απο πανω, αλλα δε γνωριζω αν ισχυει στις περισσοτερες ή σε σχετικα λιγες.

Τωρα το οτι αυτοι που καπνιζουν συστηματικα δεν το κανουν επειδη ειναι "ελευθεροι" να το κανουν αλλα επειδη ειναι σκλαβοι της νικοτινης, και οτι καπνιζοντας πρακτικα αυτοκτονουν με αργο τροπο, δε χρειαζεται αναλυση, γνώθι σαυτόν χρειαζεται.

(*) Το λεω με πολυ λυπη αλλα οσο παει βλεπω ολο και μικροτερες ηλικιες να καπνιζουν, πλεον θεωρειται αυτονοητο για μαθητες λυκειου, φυσιολογικο για μαθητες γυμνασιου και μεχρι και για παιδια δημοτικου εχω ακουσει ιστοριες. Προσωπικα θεωρω Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο να καπνιζει καποιος σε μικρη ηλικια, πρωτον γιατι δεν εχει αρκετη συναισθηση του ποσο κακο κανει στον εαυτο του ή αρκετη ωριμοτητα για να παρει μια τετοια αποφαση, και δευτερον γιατι σε αυτην την ηλικια ο οργανισμος (ειδικα δε ο πνευμονας) ακομα αναπτυσσεται και συνεπως τα προβληματα που θα αντιμετωπισει το ατομο οταν μεγαλωσει θα ειναι πολλαπλασια απο το συνηθισμενο.
Posted Image

#217 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 08 February 2009 - 21:22

Σορυ που επεμβαινω αλλα μαλλον απο το ποστ που εκανες quote ειδες ενα δενδρυλλιο και εχασες το δασος. Το νοημα που θελει να περασει δεν ειναι οτι μεσω του καπνισματος γινεσαι μερος μιας παγκοσμιας καπιταλιστικης συνωμοσιας, αλλα αφενος οτι τα λεφτα που παιρνουν συγκεκριμενα οι καπνοβιομηχανιες χρησιμοποιουνται (συν τοις αλλοις) για τη διαφημιση και διαδωση του τσιγαρου σε ολο και μικροτερες ηλικιες (*) και αφετερου οτι γελιεται ο καπνιστης αν νομιζει οτι το στραγγισμα του πορτοφολιου του περιοριζεται στην αγορα των τσιγαρων - ολα τα προβληματα υγειας που αποκομιζει μεσω της επιλογης του δε θα φυγουν απο μονα τους. Βεβαια υπαρχουν και εταιρειες που καλυπτουν τετοια εξοδα μεσω κρατησεων του μισθου οπως ανεφερε η Mono απο πανω, αλλα δε γνωριζω αν ισχυει στις περισσοτερες ή σε σχετικα λιγες.

Συγγνωμη ζουμε στην ιδια χωρα?:nosey: Γιατι στην Ελλαδα συμφωνα με οδηγια της Ευρωπαικης Ενωσης απαγορευεται οποιαδηποτε διαφημιση τσιγαρων,τηλεοπτικη,σε περιοδικα, με αφισες etc

Επισης δεν μιλησα για εταιριες αλλα για ασφαλιστικα ταμεια... Απο οτι ξερω στην Ελλαδα οποιος δουλευει νομιμα ασφαλιζεται...

Ρε συ Adventurer ενταξει εχεις καποια δικαια σε ορισμενα θεματα αλλα μεσα στο αντικαπνιστικο σου παραληρημα θα μας κανεις να ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...:terror2:

xbJ3b2w.jpeg

#218 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 posts

Posted 09 February 2009 - 13:23

ας αγνοησουμε τα προηγουμενα post (διαβασα της πρωτες 2 σελιδες)
Βασικα δεν καπνιζω αλλα... (παντα υπαρχη) ειμαι παθιτικος καπνιστης ...<_< τι σημενει αυτο; Σημενει πως μαρεση ο καπνος που φισανε οι καπνιστες το οποιο ειναι 1000 φορες ποιο βλαβερο (παθιτικοι καπνιστες παιθενουν πιο πρωορα απο τους καπνιστες ΧD) .
Επειδη ομως ξερω ποσο βλαβερο ειναι το αποφευγω =___='

πιστευω πως οπως ολα τα ναρκοτηκα η ουσια που τα απεχθανομαστε ειναι η απεξαρτηση και οχι τοσο το ποσο βλαβερο ειναι καπια ουσια V____V'

Καπνιστης VS ΜηΚαπνιστη = ανιση μαχη μιας και ο μηκαπνιστης εχει ολες της δινατοτητες του καπνιστη μονο που ο μηκαπνιστης εχει καλθτερη υγεια αντεχτικοτητα και περισοτερο χρονο για αλλα πραματα ( ο καπνιστης ιδη χανει 1 λεπτο μεχρι να κανει κανα τσιγαρο...)

Edited by DaimonHand, 09 February 2009 - 13:25.
ορθογραφικα πραματα

#219 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 09 February 2009 - 13:50

Συγγνωμη ζουμε στην ιδια χωρα?:nosey: Γιατι στην Ελλαδα συμφωνα με οδηγια της Ευρωπαικης Ενωσης απαγορευεται οποιαδηποτε διαφημιση τσιγαρων,τηλεοπτικη,σε περιοδικα, με αφισες etc

Επισης δεν μιλησα για εταιριες αλλα για ασφαλιστικα ταμεια... Απο οτι ξερω στην Ελλαδα οποιος δουλευει νομιμα ασφαλιζεται...

Ρε συ Adventurer ενταξει εχεις καποια δικαια σε ορισμενα θεματα αλλα μεσα στο αντικαπνιστικο σου παραληρημα θα μας κανεις να ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...:terror2:

Tώρα με μπέρδεψες...:S Μαλλον οι απειρες αφισες σε κάθε στάση ή στα περιπτερα είναι παραισθήσεις μου... Αν υπαρχει και ευρωπαική οδηγία για απαγορευση αυτό είναι που με εκπλήσσει! Σε καμια περιπτωση δεν τηρείται.

Επισης ποτε δεν ήξερα οτι τα ασφαλιστικά ταμεία κανουν extra κρατήσεις στους καπνιστες. Πρωτη φορά το ακούω. Αν ισχύει καλως, αλλα για τα δημοσια ταμεια μας εδω δεν ξερω...:borednn9:

Οσον αφορά τώρα το τι μπορούν κα κάνουν οι μη καπνιστές για να αποφυγουν το παθητικό καπνισμα, μαλλον υπαρχουν προβληματακια. Οι χωροι μη καπνιστών δεν εξυπηρετουν παντα, μιας και στην παρεα παντα θα υπαρχουν 1-2 ατομα το ελαχιστο που θα καπνιζουν, αρα αναγκαστικα θα πας στο χωρο των καπνιστων.

Επισης οι χωροι μη-καπνιστων μαλλον σαν αιθουσα τιμωρίας μοιαζουν. Σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πατρα, στο κυλικείο είχε εναν κανονικο χωρο για τους καπνιστες και ένα μικρό, στενο δωματιακι με ενα τραπεζι για τους μη καπνιστες...

Edited by samurai_pizza_dora, 09 February 2009 - 13:55.

#220 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,517 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 09 February 2009 - 13:55

Δεν κάνουν, αλλά περίπου το 80% της τιμής του κάθε τσιγάρου που καταναλώνεται είναι φόρος, και πάει στο κράτος απευθείας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που σχεδόν καμία κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το θέμα. Τα βεβαιωμένα έσοδα από την πώληση καπνού ξεπερνάνε κατά πολύ τα δυνητικά άμεσα έξοδα σε περίθαλψη για τους παθητικούς και ενεργητικούς καπνιστές. :nanteee:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#221 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 09 February 2009 - 17:13

Tώρα με μπέρδεψες...:S Μαλλον οι απειρες αφισες σε κάθε στάση ή στα περιπτερα είναι παραισθήσεις μου... Αν υπαρχει και ευρωπαική οδηγία για απαγορευση αυτό είναι που με εκπλήσσει! Σε καμια περιπτωση δεν τηρείται.

Επισης ποτε δεν ήξερα οτι τα ασφαλιστικά ταμεία κανουν extra κρατήσεις στους καπνιστες. Πρωτη φορά το ακούω. Αν ισχύει καλως, αλλα για τα δημοσια ταμεια μας εδω δεν ξερω...:borednn9:

Λυπαμαι που στο λεω αλλα μαλλον εχεις οντως παραισθησεις :canthelp:

Και γιατι μου βαζετε λογια στο στομα που δεν ειπα? Ειπα εγω ποτε για extra κρατησεις στους καπνιστες?:blurah5: Αυτο που ειπα ειναι οτι ο καθε ασφαλιζομενος εργαζομενος πληρωνει κρατησεις στα ασφαλιστικα ταμεια για να εχει οταν χρειαστει την περιθαλψη που του αξιζει...Επομενως και ο καπνιστης αν καποια στιγμη παθει κατι δεν θα του πληρωσουν τα εξοδα οι υπολοιποι ασφαλιζομενοι πολιτες αλλα τα χει καλυψει ηδη ο ιδιος απο τις κρατησεις...Επισης πανω στο θεμα "ο καπνιστης επιβαρυνει οικονομικα το κρατος" με καλυψε και απο πανω ο Dante80

Νομιζω εχω γινει πολυ ξεκαθαρη οταν λεω σεβασμο απο ΟΛΟΥΣ σε ΟΛΟΥΣ...το κρατος αντι να φροντισει να επιβαλλει στα καταστηματα να αναβαθμισουν τις υπηρεσιες τους προτιμα να εξαγγελει νομους που περιοριζουν την ελευθερια του καπνιστη αλλα παραλληλα νομους τοσο μη ρεαλιστικους και ανεδαφικους που λογω αδυναμιας εφαρμογης τους η κατασταση θα ειναι παλι η ιδια χωρις να εχει βελτιωθει τιποτα δυστυχως...

xbJ3b2w.jpeg

#222 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 09 February 2009 - 17:30

Λυπαμαι που στο λεω αλλα μαλλον εχεις οντως παραισθησεις :canthelp:

sorry αλλά παραισθήσεις δεν έχει η pizza
κάθε μέρα παίρνω το λεωφορείο και στις στάσεις που κατεβαίνω υπάρχει ΠΑΝΤΑ πόστερ με διαφήμιση τσιγάρου
και απ΄ ό,τι είδα στο λινκ δεν λέει τίποτα για τις αφίσες στο δρόμο
"έντυπα μέσα ενημέρωσης" δεν θεωρούνται οι αφίσες

μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας να κάνεις θα το διαπιστώσεις

κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου

Posted Image

#223 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 09 February 2009 - 18:02

Επισης οι χωροι μη-καπνιστων μαλλον σαν αιθουσα τιμωρίας μοιαζουν. Σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πατρα, στο κυλικείο είχε εναν κανονικο χωρο για τους καπνιστες και ένα μικρό, στενο δωματιακι με ενα τραπεζι για τους μη καπνιστες...

:hahaha:
Μια φίλη μου που ήταν Λονδίνο μου είπε ότι στο αεροδρόμιο αυτό ακριβώς συνέβαινε, μόνο που αντίθετα, για τους καπνιστές. Ήταν ένας μικρός άθλιος χώρος που ένιωθες τιμωρημένος. Η ίδια καπνίστρια, μου είπε ότι θα πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος κανείς για να πάει να καπνίσει εκεί μέσα.

Posted Image

Posted Image

#224 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 09 February 2009 - 18:06

Στο Λονδινο για να κανω ενα τσιγαρο παγωνε η ψυχη μου.
I don't think that's right.
Δηλαδη δεν μπορει να υπαρξει μια αμοιβαια κατανοηση?
Πρεπει η μια ομαδα να δεινοπαθει?

Posted Image

#225 NemuiNeko

NemuiNeko

(πρώην GrimRip)

• Members
  • 40 posts

Posted 09 February 2009 - 19:02

και στην γερμανια ηταν καπως ετσι,ειμασταν οι μονοι καπνιστες εξω στον δρομο (μαλλον να αραζουν σπιτι τους και να καπνιζουν προτιμουν αυτοι).
Χαρακτηριστικα για το παραδειγμα που αναφερατε για το αεροδρομιο... στην φρανκφουρτη στο αεροδρομιο εχει ενα σημειο,Ειναι σαν γυαλινος τηλεφωνικος θαλαμος,αλλα ειναι 2Χ2 να πω? Εχει και εναν παγκο για να ακουμπας καφε,εφημεριδα τελος παντων και αυτο :Χ εκει μεσα μαζευτηκαμε να καπνισουμε και ειμουν εγω και ο μονος αλλος συμμαθητης μου που καπνιζε (**** τα ιδιωτικα μου,σουπερ ταμπου το ειχαν κανει) και κατι γερμαναραιοι μπαρμπες με ασπρα μουσια και πιπες :terror2:

Αφου εχω ακομα λιγο χρονο θα αναφερω κατι που μας επιασε απροετοιμαστους... Μας αφηνουν που λετε να παμε να φαμε εξω μονοι μας για μεσημερι(7ημερη 3ης λυκειου πριν 3 χρονια) αλλα ειχε μονο κατι Tai,πακιστανεζικα,λιβανεζικα και δεν συμμαζευετε... "αν φαμε εδω 7 μερες μονο τις τουαλετες της γερμανιας θα θαυμασουμε".. φορτωνομαι με ενα αλλο ελευθερο πνευμα και παμε να χαθουμε στον υπογειο για να βρουμε μια σταση που ειχε παρει το ματι μας οταν ερχομασταν απο το αεροδρομιο που ειχε Burger King.... το βρισκουμε:awww:...τρωμε... και μετα πως βγαινουμε εξω αραζουμε για να ολοκληρωθει η νιρβανα σε κατι σκαλες και αναβουμε ενα τσιγαρο.. ουτε 5 λεπτα δεν περασαν και κατι γερμανοι οπως και κατι γαλλάκια που ηταν και αυτα εκδρομη μας ειχαν ρωτησει αν εχουμε "weeeeeeed"... δλδ δεν μπορω να ευχαριστηθω ενα τσιγαρο χωρις να ειναι κατι υποπτο?:borednn9: με ξενερωσε η όλη φαση >.>
Posted Image