Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Περί καπνίσματος

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
947 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καπνίζετε ή οχι (511 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 ψήφοι [25.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 ψήφοι [74.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 74.67%

Ψήφισε

#181 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2009 - 13:35

... ε να σου πω οπως εχεις εσυ το δικαιωμα της ελευθεριας να μην καπνιζεις ετσι εχω και εγω το δικαιωμα να καπνιζω αν δεν αντεχεις πανε παραπερα.

Εμ αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε. Για να είναι κάποιος παθητικός καπνιστής δεν είναι απαραίτητο να τρώει τον καπνό στη μούρη. Από τη στιγμή που είναι κλειστός ο χώρος και εξαερισμό να έχει, πάλι τον καπνό τον αναπνέεις. Διαφορετικά πως γίνεται και μυρίζεις από την κορυφή ως στα νύχια όταν γυρίζεις σπίτι;

Όσον αφορά την ελευθερία του ατόμου, επειδή δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι.http://www.anime.gr/forums/off-topic/1071-%CA%E1%F0%ED%E9%F3%F4%DD%F2-vs-%C1%ED%F4%E9%EA%E1%F0%ED%E9%F3%F4%FE%ED-9.html#post281621

Όσον αφορά το επιχείρημα του ότι η ατμόσφαιρα των πόλεων είναι μολυσμένη οπότε το κάπνισμα δεν επιβαρύνει τόσο την υγεία των μη καπνιστών, το βρίσκω λίγο άσχετο. Κανένας δεν διαφωνεί ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Επειδή όμως τρώμε τα καυσαέρια στη μάπα, πρέπει να επιβαρύνουμε επιπλέον την υγεία μας με τον καπνό των τσιγάρων; Είναι λογική τώρα αυτή;

Κι επειδή πολλοί μη καπνιστές ή περιστασιακοί καπνιστές δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί κολλάνε οι άνθρωποι στο τσιγάρο και δεν μπορούν να το κόψουν, είναι γιατί το τσιγάρο δεν είναι απλά εθισμός. Ο εθισμός στη νικοτίνη περνάει μετά από μια βδομάδα. Ο εγκέφαλος την αντικαταστεί. Το πρόβλημα είναι η συνήθεια. Όπως συνήθεια είναι ο καφές έτσι είναι και το τσιγάρο. Όλοι λοιπόν εσείς που αναρωτιέστε, πόσο εύκολο σας είναι να κόψετε τον καφέ αν πχ. δουλεύατε σε καφετέρια; Όταν ο άλλος έχει συνηθίσει όταν βγαίνει να καπνίσει μαζί με το ποτό ή τον καφέ, πόσο εύκολο του είναι να αντισταθεί όταν γύρω του καπνίζουν; Και ειδικά αν αυτό συμβαίνει στο χώρο εργασίας του. Έχω να καπνίσω 2,5 χρόνια κι αυτό γιατί βρέθηκα σε δουλειά που δεν καπνίζανε και επειδή δεν βγαίνω πια τόσο συχνά. Και πάλι όμως φοβάμαι ότι μπορεί να ξανακαπνίσω. Όχι ότι το 1 τσιγάρο θα με εθίσει, αλλά αν κάποτε στη ζωή μου βρεθώ συχνά σε χώρους που καπνίζουνε, μπορεί να ξανακολλήσω. Ποτέ μη λες ποτέ.

Ο νόμος κατά του καπνίσματος είναι η μόνη ελπίδα πολλών 40+ που προσπαθούν χρόνια να το κόψουν και δεν μπορούν. Είναι αυτοί οι ίδιοι που λένε στα παιδιά τους 'παιδί μου μη καπνίσεις'. Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Με το ένα τσιγάρο μια στις τόσες δεν κολλάς, αλλά αν ευνοήσουν οι συνθήκες, βρίσκεσαι να σου έχει γίνει συνήθεια και δεν το έχεις πάρει πρέφα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 05 Φεβρουάριος 2009 - 14:55

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#182 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 Δημοσιεύσεις:
  • LocationLost in Time...

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2009 - 15:32

ε να σου πω οπως εχεις εσυ το δικαιωμα της ελευθεριας να μην καπνιζεις ετσι εχω και εγω το δικαιωμα να καπνιζω αν δεν αντεχεις πανε παραπερα.

Μαν εδώ είσαι τελείως άδικος. Σχετικά με το πότε είσαι παθητικός καπνηστής τα εξηγεί μια χαρά ο Nighteyes από πάνω και έτσι θα αρκεστώ σε αυτό. Εσύ είσαι αυτός που προκαλεί το πρόβλημα και όχι αυτός που δεν καπνίζει. Άρα εσύ πρέπει να φύγεις.

Και σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος διαφωνώ (btw σιγά μην γίνει αυτό) αλλά συμφωνώ με την απαγόρευσή του στους δημόσιους χώρους.

#183 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2009 - 15:56

το καπνισμα εινα απλα μια κακια συνηθεια και 'καποιοι' δεν καταλαβαινουν οτι δεν ειναι και τοσο ευκολο εκει που το κανω να το τσιγαρο μου ξαφνικα να βλεπω φαντη μπαστουνι τον τελειως για μενα αγνωστο και να μου λεει σας παρακαλω μπορειτε να μην καπνιζετε . ε να σου πω οπως εχεις εσυ το δικαιωμα της ελευθεριας να μην καπνιζεις ετσι εχω και εγω το δικαιωμα να καπνιζω αν δεν αντεχεις πανε παραπερα.

ουτε για μας ειναι ευκολο εκει που καθομαστε να ερχεται ο αλλος και να μας χαλαει τα πνευμονια.

qzMHWHd.png

#184 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2009 - 16:52

οφφτοπικσπαμουτουματςγιαοι:

(αρκετά την παθαίνω από τον παθητικό,δεν θα πληρώσω για να πάθω κι άλλα)

ποιος είναι αυτός ο παθητικός?? :hahaha:

Μαν εδώ είσαι τελείως άδικος. Σχετικά με το πότε είσαι παθητικός καπνηστής τα εξηγεί μια χαρά ο Nighteyes από πάνω και έτσι θα αρκεστώ σε αυτό. Εσύ είσαι αυτός που προκαλεί το πρόβλημα και όχι αυτός που δεν καπνίζει. Άρα εσύ πρέπει να φύγεις.

+1

επισης μου δημιουργησε και μπολικα προβληματα, ταχυκαρδιες λαχανιασμα μουδιασματα κλπ.

man, έχεις πάει σε γιατρό? αυτά τα παθαίνουν με το τσιγάρο όσοι έχουν προβλήματα στην καρδιά, όχι ο μέσος άνθρωπος...δεν ξέρω και ακριβώς αλλά φυσιολογικό δε μου φαίνεται. srsly now, go check it :terror2:

επίσης νομίζω το πολλ απέδειξε σε κάποιους ότι η πλειοψηφία των καπνιστών ΔΕΝ είναι αυτονόητη :wis:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Glastenen: 05 Φεβρουάριος 2009 - 16:58

Δημοσιευμένη  εικόνα

#185 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2009 - 17:19

Πάντως θυμήθηκα τώρα κάτι που μου χε συμβεί στο πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο . Όταν είχα πρωτοπάει στο πρώτος έτος κι εγώ συναντούσα την κόλαση κάθε πρωί γιατί με το που έμπαινες στο κτίριο του μαθηματικού σεε υποδεχόταν μια μπόχα τσιγαρίλας άλλο πράγμα. Με τον καιρό συνήθισα τέλος πάντων και τελικά δεν μου έκανε πλέον αίσθηση το τσιγάρο. Και φτάνουν οι διακοπές των Χριστουγέννων. Ωραία σκέφτομαι επιτέλους 15 μέρες μακριά από τσιγαρίλα. Τις πρώτες μέρες ήταν καλά , αλλά μια μέρα έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται " Τι ωραία θα ταν να χα ένα τσιγάρο τώρα" . Και έπαθα σοκ. Εγώ που δεν έχω καπνίσει ποτέ στην ζωή μου , που είμαι "full αντικαπνιστής " να ζητάω τσιγάρο και αυτό μόνο λόγω παθητικού καπνίσματος .

Έτσι για να καταλάβουμε πόση ζημιά κάνει το παθητικό κάπνισμα ....

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#186 kagemaru igano

kagemaru igano

Anime Freak

• Members
  • 424 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2009 - 20:07

η φουντα επιτρεπεται?????αχαχαχαχαχ

#187 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2009 - 20:14

Καλα ρε, να μη μας πηγαινετε, και εμεις θα καπνιζουμε εξω, στο κρυο. Και την παρεα μας θα στερειστε, και εμεις θα κρυωνουμε, και η διαθεση θα χαλαει.
Για να μην αναφερθω στο φορεα κοινωνικοποιησης που αποτελει το να ζητας φωτια. Ξερετε ποσες υπεροχες φιλιες εχουν αρχισει με εναν καβατζωμενο αναπτηρα?

Υ.Γ. Δειγμα του κοινωνικου κατατρεγμου των καπνιστων ειναι ο κλασσικοτατος αυτος διαλογος:

-Συγγνωμη, μηπως τυχαινει να εχετε αναπτηρα?
-Οχι, δεν καπνιζω....

Η απαντηση φαινεται φυσιολογικη.
Ομως δεν ειναι.
Το οτι σας φαινεται, ειναι δειγμα της αφομοιωσης του στιγματισμου αυτου. Η απαντηση αυτη ειναι το ιδιο σχετικη με το να απαντουσε "Οχι, δεν φτιαχνω ελληνικο καφε στο γκαζακι...¨ η "Οχι, δεν αναβω συχνα το τζακι...".
Προσφατως, βεβαια, εκδιηθηκα απαντωντας
-Ναι, αλλα τρως σοκολατα. Ξερεις οτι ειναι κακο για τα δοντια?
Αναπτηρα ζητησα, αγαπητε/η αντικαπνιστη/τρια. Οχι πατροναρισμα.

Υ.Γ. [media]http://www.youtube.com/watch?v=8EoukRWQ-ec[/media]

Δημοσιευμένη  εικόνα

#188 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2009 - 00:06

Χα ! Δεν ισχύει πάντα αυτό που λες. Πάντα κουβαλάω αναπτήρα μαζί μου και τον προσφέρω σε όσους καπνίζουν .:try:

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#189 GeRi

GeRi

AnatheMangitis!

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2009 - 00:51

Χα ! Δεν ισχύει πάντα αυτό που λες. Πάντα κουβαλάω αναπτήρα μαζί μου και τον προσφέρω σε όσους καπνίζουν .:try:

:congrats:Μπραβο!!!!
Εισαι ωραιος!!! και και εγω καμια φορα δεν εχω και ψαχνω σαν απελπισμενος!!!
καλα που κατι παιδια σαν εσενα μου προσφερουν αναπτηρα!!!:awww:
Edit: εκανα ξανα τσιγγαρο........ΣΥΓΓΝΩΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ..............:emptyonexg1::frozen:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#190 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2009 - 10:46

εγώ γελάω με αυτούς που λένε... "τα αυτοκίνητά σας με τα καυσαέρια μας πειράζουν εξίσου κτλ κτλ"

αν μου το πει κάποιος που δεν έχει πάρει ΠΟΤΕ του όχημα που να εκπέμπει καυσαέρια, να το δεχτώ... σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τα θέλετε όλα δικά σας... γιατί και να βολευόμαστε να μην περπατάμε ή πάμε με τα ποδήλατα αλλά μετά μας φταίνε τα οχήματα όταν μας τη λένε για το τσιγάρο...

#191 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2009 - 10:52

κάπνιζα΄μόνο με την παρέα ή μετά από κάποια πράματα αλλά ποτέ δεν μου έιχε γίνει εθισμός..Ποτέ δεν είπα αμαν αμαν θέλω τσιγάρο εδώ και τώρα!!το έκοψα τελείως πρν 1,5 χρόνο(όχι πως κάπνιζα πολύ,ούτε πακέτο δεν έπαιρνα)σε συμπα΄ράσταση προς το φίλο μου που το έκοψε κι αυτός μαχαίρι:smokingg:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#192 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2009 - 16:36

Αυτο απλα επρεπε να υπαρχει στο συγκεκριμενο thread...
[media]http://www.youtube.com/watch?v=sr2zI99bvso[/media]

Δημοσιευμένη  εικόνα

#193 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2009 - 16:52

[media]http://www.youtube.com/watch?v=oXgzzZXOMIg&NR=1[/media]
(για το 1ο λεπτό μόνο)

ok πέρα από την πλάκα να απαντήσω κ εγώ

εγώ καπνίζω 1 πακέτο κάθε 3-4 μήνες για διάφορους λόγους, κ όταν δεν καπνίζω δε μου λείπει
αλλά παρ όλα αυτά θεωρώ ότι είμαι καπνίστρια

αλλά πιστεύω ότι ο σεβασμός σε αυτούς που δεν καπνίζουν πρέπει να είναι αυτονόητος, όταν δεν καπνίζω και κάποιος μου φυσάει καπνό στη μάπα μπουκώνομαι και τσαντίζομαι
και εννοείτε ότι όταν είναι δίπλα μου κάποιος που δεν καπνίζει πάντα τον ρωτάω πρίν ανάψω τσιγάρο

Δημοσιευμένη  εικόνα

#194 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2009 - 16:59

Αναφερεστε στα απλα τσιγαρα ετσι και οχι σε πιο βαρια πραγματα......

Τα τσιγαρα γενικα τα απεχθανομαι. Ασε που εδω λογω ακριβειας τα περνουμε και απο αμφιβολες πηγες.

Βρε παρατηστε τα τσιγαρα και δοκιμαστε ναργιλέ! Πιο ωραιο πραγμα και γευση δεν υπαρχει. Και ειναι και ελαφρυς. Αν και τωρα εχω καιρο να καπνισω ναργιλε, μπορω να πω πως δε θα χα προβλημα να το συνεχιζα. Ετοιμος ειναι με γευσεις μηλου και ροδακινου.

#195 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2009 - 17:17

Ρε παρατήστε τον ναργιλέ και πιάστε τα BONG!
Αρχικά ο νόμος κατά του καπνίσματος έχει παραθυράκια...πάει και ανάλογα με την ευχέρια του καταστηματάρχη και ανάλογα με τα πόσα τετραγονικά είναι το καταστημα...ο νόμος ούτε στην ευρώπη δεν δουλεψε....εμένα με ενοχλεί να φωνάζουν δυνάτα δίπλα μου...να βγει νόμος γιατί πάσω από πονοκεφάλους...Αλλά ξέρω ΄την απάντηση...αμα φωνάζουν να πάω πιο κει...Ε είναι απλό..αμα σασ ενοχλεί ο Καπνος..ΔΡΟΜΟ...δεν θα κόψεις την συνηθεια κάποιου π.χ στα μπουζούκια...ναι συμφωνώ σε κάποιους χόρους να μην απαγορευτεί και είναι πολύ σωστό...αλλά π.χ ποιος θα πάει ρε στα μπουζούκια και δεν θα καπνίσει? μην κοροιδευόμαστε...εγώ δεν φυσάω τον καπνό ποτέ πάνω στον άλλον και έχει άμα έχουν την μλκια που ρουφάει τον αέρα από πάνω να είμαι σε νοσοκομείο στο όρι καπνιστές αντικαπνιστές και να καπνίζω δίπλα σε εναν αντικαπνιστή και επειδή ο αέρα ρουφιέτε απλό το μηχανημα να μην ενοχλείτε καθόλου...και είχαμε πιάσει και κουβέντα με τον άνθρωπο ότι αυτή είναι η λύση και όχι η απαγόρευση...Αλλά και να απαγορευτεί ξέρετε πολύ καλά ότι δεν θα αλάξει τίποτα.....Επίσεις συγνώμη αλλά είμαι αλεργικός στο στο χόμα....επειδή παντού υπάρχει χώμα λέω να πάνε να το βγάλουνε.....εγώ θέλω να πηγένω από εκείνο το μέρος που έχει χώμα...καλά να μην πω για την γύρη την άνοιξη..ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ την άνοιξη...δεν θα λιώννω εγώ καθε τέτοια εποχή στο φτέρνισμα και στην φαγούρα...

Υ.Γ Το κόψημο του καπνίσματος προκαλεί θανατηφόρο καρκίνο του καρκίνου,οι φίλοι σας ,οι πρώην σας και η οικογένειά σας μπορούν να σας βοηθήσουν να το αρχίσετε...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler: