... ε να σου πω οπως εχεις εσυ το δικαιωμα της ελευθεριας να μην καπνιζεις ετσι εχω και εγω το δικαιωμα να καπνιζω αν δεν αντεχεις πανε παραπερα.
Εμ αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε. Για να είναι κάποιος παθητικός καπνιστής δεν είναι απαραίτητο να τρώει τον καπνό στη μούρη. Από τη στιγμή που είναι κλειστός ο χώρος και εξαερισμό να έχει, πάλι τον καπνό τον αναπνέεις. Διαφορετικά πως γίνεται και μυρίζεις από την κορυφή ως στα νύχια όταν γυρίζεις σπίτι;
Όσον αφορά την ελευθερία του ατόμου, επειδή δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι.http://www.anime.gr/forums/off-topic/1071-%CA%E1%F0%ED%E9%F3%F4%DD%F2-vs-%C1%ED%F4%E9%EA%E1%F0%ED%E9%F3%F4%FE%ED-9.html#post281621
Όσον αφορά το επιχείρημα του ότι η ατμόσφαιρα των πόλεων είναι μολυσμένη οπότε το κάπνισμα δεν επιβαρύνει τόσο την υγεία των μη καπνιστών, το βρίσκω λίγο άσχετο. Κανένας δεν διαφωνεί ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Επειδή όμως τρώμε τα καυσαέρια στη μάπα, πρέπει να επιβαρύνουμε επιπλέον την υγεία μας με τον καπνό των τσιγάρων; Είναι λογική τώρα αυτή;
Κι επειδή πολλοί μη καπνιστές ή περιστασιακοί καπνιστές δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί κολλάνε οι άνθρωποι στο τσιγάρο και δεν μπορούν να το κόψουν, είναι γιατί το τσιγάρο δεν είναι απλά εθισμός. Ο εθισμός στη νικοτίνη περνάει μετά από μια βδομάδα. Ο εγκέφαλος την αντικαταστεί. Το πρόβλημα είναι η συνήθεια. Όπως συνήθεια είναι ο καφές έτσι είναι και το τσιγάρο. Όλοι λοιπόν εσείς που αναρωτιέστε, πόσο εύκολο σας είναι να κόψετε τον καφέ αν πχ. δουλεύατε σε καφετέρια; Όταν ο άλλος έχει συνηθίσει όταν βγαίνει να καπνίσει μαζί με το ποτό ή τον καφέ, πόσο εύκολο του είναι να αντισταθεί όταν γύρω του καπνίζουν; Και ειδικά αν αυτό συμβαίνει στο χώρο εργασίας του. Έχω να καπνίσω 2,5 χρόνια κι αυτό γιατί βρέθηκα σε δουλειά που δεν καπνίζανε και επειδή δεν βγαίνω πια τόσο συχνά. Και πάλι όμως φοβάμαι ότι μπορεί να ξανακαπνίσω. Όχι ότι το 1 τσιγάρο θα με εθίσει, αλλά αν κάποτε στη ζωή μου βρεθώ συχνά σε χώρους που καπνίζουνε, μπορεί να ξανακολλήσω. Ποτέ μη λες ποτέ.
Ο νόμος κατά του καπνίσματος είναι η μόνη ελπίδα πολλών 40+ που προσπαθούν χρόνια να το κόψουν και δεν μπορούν. Είναι αυτοί οι ίδιοι που λένε στα παιδιά τους 'παιδί μου μη καπνίσεις'. Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Με το ένα τσιγάρο μια στις τόσες δεν κολλάς, αλλά αν ευνοήσουν οι συνθήκες, βρίσκεσαι να σου έχει γίνει συνήθεια και δεν το έχεις πάρει πρέφα.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 05 Φεβρουάριος 2009 - 14:55