@Erebos, τρολλάρεις, έτσι δεν είναι?
Το Shingeki no Kyojin χρησιμοποιεί το CG με τον τρόπο που του αρμόζει. Το βάζει στα backgrounds ΜΟΝΟ και αυτό μάλιστα σε σκηνές στις οποίες δεν είναι το επίκεντρο, με λίγα λόγια είναι ένας πετυχημένος τρόπος που δεν πειράζει ούτε καν εμένα που έχω μεγάλη λόξα με το 3D. To mech του gargantia μόνο blend δεν κάνει λόγω κακής χρήσης των frames του animation του, εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες στέκεται ακίνητο. Δεν πείθει (παρότι στο πρώτο επεισόδιο φαίνονταν καλύτερο). Και με την πολυπλοκότητα εννοώ πως τα key frames είναι πολύ περισσότερα απ' ότι σε οποιαδήποτε σκηνή του gargantia, γιατί χρειάζεται να είναι πολύ περισσότερα!
αλλά όχι, εσύ θέλεις σύγκριση frame προς frame. Γνωρίζεις πως όλα τα πάνω κάτω anime τρέχουν στο ίδιο format έτσι? 24 fps κίνηση Frame παρά Frame σε σωστές σκηνές. Με άλλα λόγια ο αριθμός των frames είναι ΙΔΙΟΣ. To κενό μεταξύ drawn positions έχει να κάνει με τους χρόνους στους οποίους θέλεις να εκτελείται η κίνηση. Με άλλα λόγια μια γρύγορη κίνηση (όπως αυτές που βλέπουμε στο kyojin) προφανώς και θα έχει μεγαλύτερο spacing αλλιώς θα φαινόταν σε slow motion! Η διαφορά είναι πως στο shingeki no kyojin σε απαιτητικές σκηνές, υπάρχει διαφορά κίνησης ακόμα και σε διαφορά ενός frame, ενώ στο gargantia σε αντίστοιχες σκηνές (οι οποίες δεν υπάρχουν) θα βρεις μέχρι και 3 frames στατικά! Δεν με πιστεύεις? τσεκαρέ το. Επίσης οι animation heavy σκηνές του Kyojin κρατάνε και 1 και 2 και 3 και 4 (!) δευτερόλεπτα, την στιγμή που για το Gargantia μιλάμε για μερικά κλάσματα δευτερολέπτων
αστείων σκηνών? Θα μας τρελάνεις?
Και επειδή μάτια έχουμε όπως λες
[youtube='
http://www.youtube.com/watch?v=ZcURve9mZ20'[/youtube]
ιδιαίτερη έμφαση δώσε στο 0:33-0:35 και στο 1:04-1:08
Σε προκαλώ να μου βρεις οποιαδήποτε σκηνή μέσα στο gargantia αντάξιας ποιότητας. Try it.
Μιλάμε για ποιότητα animation που θα μπορούσε να συγκριθεί ακόμα και animation movies όπως αυτή του Rebuild of Evangelion (με τη διαφορά πως το rebuild π.χ. έχει animation τέτοιας ποιότητας και καλύτερης σε πολύ περισσότερες σκηνές). Ρευστή κίνηση, τα πάντα κουνιούνται αξονομετρικά και προοπτικά, ζωντανά, (το πιο δύσκολο πράγμα για να γίνει animated = slow motion, δηλαδή ο γίγαντας, και περιστροφική αξονομετρική κίνηση σε βάθος και αυτό το anime τα συνδυάζει και τα 2 μαζί!) και εσύ μου μιλάς για gargantia?! Ακούγεται τόσο πολύ σαν βλασφημία που δεν μπορώ ούτε να γελάσω.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Six Winged Angel: 10 Μάιος 2013 - 14:28