Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Let's Play Castle Risk - "Κλας ιν Γιούροπ v1" Game Thread

war risk snob board game a cup of tea no backstabbing ww1 clash_in_europe hey apple hundred years war

• This topic is locked This topic is locked
294 replies to this topic

Poll: ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (22 member(s) have cast votes)

Ποιός θα νικήσει σε αυτόν τον τρομερό πόλεμο;

1. Φυσικά η Τριπλή και Αδιαίρετη Συμμαχία! We are the "good" side ofc (12 votes [54.55%])

Percentage of vote: 54.55%

2. Μπύρα, Μπακλαβά και Strudels. Nuff said. Central Powers FTW! (10 votes [45.45%])

Percentage of vote: 45.45%

Vote

#121 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 November 2012 - 12:14

H βασίλισσα Mono ανέβηκε στη βασσιλική ζυγαριά και αναστέναξε με απόγνωση...Όλα της τα ρούχα είχαν αρχίσει να της πέφτουν φαρδιά καθώς έχανε τις παχουλοδροσάτες καμπύλες της. Και όλα αυτά εξαιτίας αυτού του ηλίθιου πολέμου που είχε αδειάσει το δίσκο της από τα λαχταριστά γλυκά που απολάμβανε με το τσάι της...Ναι ο φίλτατος Γάλλος σύμμαχος με το που πήρε την Ελβετία της έστειλε δέκα πακέτα σοκολατάκια που θα την κρατούσαν για 2-3 μέρες αλλά αν μπορούσε να τα συνοδέψει με λίγη κρέμα Βαυαρίας θα ήταν ιδανικό!~ Βέβαια για τα μάτια του κόσμου έπρεπε να επιτεθεί και στο Βερολίνο αλλά τί να κάνει, κανείς δεν έπρεπε να μάθει ότι κατά βάθος συμμετείχε σε αυτόν τον πόλεμο μόνο και μόνο για να θέσει υπό την κυριαρχία της όλα τα γλυκά της Ευρώπης ~και μετά του κόσμου ποιός ξέρει χοχοχο~

9 πιπιζοφόροι Σκωτσέζοι στη Νορβηγία
3 από Δανία στη Σουηδία
5 από Rhine στο Βερολίνο
5 από Rhine στη Βαυαρία

xbJ3b2w.jpeg

#122 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 07 November 2012 - 13:31

Δύο πράγματα ήταν σίγουρα πάνω στον Βρετανικο. Πρώτον, μάθαινες από πρώτο χέρι για της νίκες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Οι Βρετανοί είχαν καταφέρει να πάρουν την Βαυαρία από τους Γερμανούς και πια αν εξαιρούσες ένα προγεφύρωμα στην Ολλανδία, η Δυτική Ευρώπη άνηκε όλη στους Συμμάχους. Πέρα από το Βερολίνο το οποίο ακόμα αντιμετώπιζε την ρωσική απειλή, ο δρόμος ήταν ανοιχτός τώρα και για τη Βιέννη.

Δεύτερον, δεν υπήρχε το παραμικρό κομμάτι γλυκού πάνω στο πλοίο. Κάθε ίχνος γλυκαντικής ουσίας είχε κατασχεθεί στο λιμάνι του Southampton από όπου ξεμπάρκαρε ο Βρετανικός και είχε σταλεί στο Buckingham και κατε'επέκτασην στο στομάχι της Βασίλισσας. Το επιδόρπιο στα γεύματα ήταν μόνο φρούτα.

"Εμείς δεν έχουμε καλά φρούτα στην Καρολίνα", μουρμούρισε παραπονεμένα ο Johan καθώς παίρναμε το δείπνο μας στο εστιατόριο του πλοίου."Κρίμα".

Κρίμα... Επειδή δεν έχουν καλά φρούτα. Εδώ κόσμος πεθαίνει και κάποιοι σκέφτονται την κοιλιά τους. Το μόνο που έμενε να ακούσω ήταν πως για κάποιους ο πραγματικός λόγος που ξεκίνησε ο πόλεμος ήταν το φαί. Χτύπησα το κούτελο μου. Μα ναι...Καταραμένο μήλο!

Άκουσα για άλλη μια φορά το "God Save the Queen" και έπειτα πήγα για ύπνο. Λογικά αύριο το πρωί θα είχα νέα και για τις γερμανικές κινήσεις.

Χάρτης

Spoiler:

GM: Παίζει η Mono(Great Britain) τη φάση τακτικής της.

#123 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 November 2012 - 17:24

Η Βασίλισσα Mono άφησε στην άκρη το τηλεγράφημα που ήρθε με τα νέα της κατάληψης της Βαυαρίας και ένιωσε αυτόματα το στόμα της να γεμίζει σάλια...Δεν ήταν πρέπον για μία βασίλισσα αλλά τόσο καιρό όχι μόνο είχε λιμοκτονήσει αλλά ήταν αναγκασμένη να φοράει αυτά τα απαίσια στρατιωτικά ρούχα που δεν την κολάκευαν καθόλου...Για το ηθικό των στρατιωτών της είπαν οι συμβουλοι της αλλά το δικό της ηθικό δεν το υπολόγιζε κανείς! Και μόλις πριν λίγες μέρες την ενημέρωσαν ότι ο γυαλιστής των βασσιλικών κοσμημάτων πήγε να πολεμήσει...Έλεος δηλαδή αγυάλιστα θα μείνουν τα στέμματα, μη χειρότερα...Συνέχισε να κοιτάει έξω από το παράθυρο με το βλέμμα αχανές καθώς σκεφτόταν ένα ένα όλα τα ωραία πράγματα που της είχε στερήσει αυτός ο πόλεμος...

3 Βαυαρία εντός κάστρου

xbJ3b2w.jpeg

#124 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 07 November 2012 - 18:12

Χάρτης

Posted Image

GM: Παίζει ο Cloud1234(Germany) τη φάση επίθεσης του

#125 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

~:vv:~

• Members
  • 163 posts

Posted 07 November 2012 - 19:40

Επίθεση με 1 από το Berlin στην Prussia
Posted Image

#126 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 07 November 2012 - 20:00

Ο Kaiser Cloudhelm δεν πίστεψε στα αυτιά του. "ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΖΩ ΕΤZΙ!!!" Σήκωσε το περίστροφο και σκότωσε τον αξιωματικό που του μετέφερε τα νέα. Έπειτα κοίταξε τον χάρτη. Η φρουρά του Βερολίνου ήταν ισχυρή, το ίδιο και εκείνη της Σουηδίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι Ρώσοι στα ανατολικά. Αυτοί οι άξεστοι ανατολίτες οι οποίοι ήθελαν να βάλουν χέρι στα πλούτη που τόσο μόχθησαν για να μαζέψουν οι Γερμανοί πολίτες. Υπομονή, σκέφτηκε ο Kaiser. Υπομονή και η εκδίκηση πλησιάζει.

Προς το παρόν θέλησε να παραδειγματίσει τους άχρηστους στρατηγούς του στέλνοντας έναν από αυτούς καταπάνω στη Ρωσική στρατιά μοναχό του. Ο στρατηγός μπόρεσε να αιφνιδιάσει έναν Ρώσο ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας τον αντίπαλο του να καλπάζει μονάχος καταπάνω του, και πέθανε ένδοξα για του Ράιχ του.

Χάρτης

Spoiler:

GM: Παίζει ο Cloud1234(Germany) τη φάση τακτικής του

#127 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

~:vv:~

• Members
  • 163 posts

Posted 07 November 2012 - 20:15

2 inside the castle at Saxony
8 at Berlin
Posted Image

#128 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 07 November 2012 - 20:21

Χάρτης

Posted Image

-------------------------------------------
Ο παίχτης Cloud1234 (Germany) εξαργύρωσε τον παρακάτω συνδυασμό καρτών για 10 στρατιωτάκια.

Posted ImagePosted ImagePosted Image

-------------------------------------------

GM: Παίζει ο John Crabs(Russia) τη φάση επίθεσης του

#129 John Crabs

John Crabs

Chessmaniac

• Members
  • 398 posts

Posted 08 November 2012 - 13:51

Τις τελευταιες μερες, ο Τσαρος δεν μπορουσε να κλεισει ματι. Ολο εβριζε, ολο ηταν μεσα στα νευρα.
-Ανικανοι, ειναι ολοι τους ανικανοι. Ευτυχως που εμεινα μονος μου εδω μεσα. Εγω και τα ρουβλια μου. Θελουν να αποκαλουν και τους εαυτους τους Ρωσους, ενω δεν μπορουν να παρουν ενα ποταπο Βερολινο. Και οι συμμαχοι τι κανουν??? Τιποτα απολυτως. Χμμμ, πως να κινηθω απο δω και περα. Τι να κανω τι να κανω.
(μετα απο λιγη ωρα)
-Ευρηκα, ευρηκα!!!! Θα παω να παρω αυτα που μου χρωστανε. Θα πατησω κατω ολους οσους μου εναντιωθηκαν και ολους οσους με προδωσαν.

με 7 απο Πρωσια σε Σαξονια
με 7 απο Πρωσια, 5 απο Belorussia και 6 απο Ουκρανια σε Poland
με 6 απο Ουκρανια σε Galicia.

#130 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 08 November 2012 - 14:51

Τα νέα ήρθαν στον πρωινό μου καφέ. Εκείνη την ώρα, ο Βρετανικός περνούσε από τα στενά της Μεσσήνης ανάμεσα από τη Σικελία και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ιταλία, εκεί που σύμφωνα με την μυθολογία βρίσκονταν η Σκύλλα και η Χάρυβδη. Οι Ρώσοι με μια νέα φθινοπωρινή επίθεση κατάφεραν να αποσπάσουν την Πολωνία και την Γαλικία από τα Αυστριακά στρατεύματα. Φαίνεται πως όταν θα έφθανα στην αυστριακή Τριέστη, οι συμμαχικές δυνάμεις θα ήταν πιο κοντά από ότι υπολόγιζα. Επιπλέον, οι Ρώσοι προσπάθησαν να πάρουν και την Σαξονία ολοκληρώνοντας το σφιχτό κλοιό γύρω από το Βερολίνο αλλά οι γερμανοί στρατιώτες αποδείχθηκαν πιο σκληροί από τους αυστριακούς αδελφούς τους.

"Καλά νέα εε;", με ρώτησε ο πάντα καλοντυμένος Johan.
"Ανάλογα με μια οπτική γωνία τα βλέπεις", του απάντησα εγώ δίνοντας του να καταλάβει πως δύσκολα θα έπαιρνε από την αφεντιά μου δήλωση η οποία θα κατέρριπτε την ουδετερότητα μου. Γιατί κακά τα ψέματα, όσο και να μην ήθελα να είναι η Ελβετία στα χέρια του ψυχοπαθούς Kaiser της Γερμανίας άλλο τόσο δεν μου άρεσε η επιβολή "πολεμικού" φόρου από τον Πρόεδρο Zeroloke, θαρρείς πως η χώρα μου αποτελούσε γαλλική επαρχία ή τίποτα.

Δίπλωσα το ανακοινωθέν με έναν αναστεναγμό και το έβαλα στην τσέπη μου. Το πλοίο θα σταματούσε στην Ανκόνα το βράδυ όπου θα ήταν και ο πρώτος μου προορισμός. Απο εκέι θα ταξίδευα οδικώς για την Πεσκάρα όπου θα έβρισκα τον Ιταλό σύνδεσμο μου. Εκείνος θα φρόντιζε να διασχίσω την Αδριατική και να βρεθώ απέναντι, στις παρυφές των Βαλκανίων.

Χάρτης

Spoiler:

GM: Παίζει ο John Crabs(Russia) τη φάση τακτικής του.

#131 John Crabs

John Crabs

Chessmaniac

• Members
  • 398 posts

Posted 08 November 2012 - 20:55

Ολοι εξω απο Ουκρανια και Καυκασο
μεταφερω 3 απο Μοσχα σε Βολγκα
μεταφερω 6 απο Μοσχα σε Belorussia

edit για χρωμα

Edited by John Crabs, 08 November 2012 - 20:55.

#132 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 08 November 2012 - 21:09

Χάρτης

Posted Image

GM: Παίζει ο Osama(Austria-Hungary) τη φάση επίθεσης του

#133 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 10 November 2012 - 13:36

Επίθεση με 6 από North Italy σε Ελβετία
Επίθεση με 7 από North Italy σε Marseille

#134 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 10 November 2012 - 14:39

Παρά την δεινή θέση που είχε βρεθεί η Αυστρία έπειτα από τις ήττες της από τους Ρώσους στην Ανατολή, η Αυτοκρατορία είχε έναν άνθρωπο που δεν χαμπάριαζε στο Δυτικό μέτωπο και ούτε μασούσε από δύσκολες καταστάσεις. Με δυνάμεις λιγότερες από τις εχθρικές και ηθικό όχι και τόσο στα ύψη, ο πρίγκιπας Μέττερνιχ οδήγησε ο ίδιος τις δυνάμεις του εναντίον των γαλλικών σε Μασσαλία και Ελβετία. Δυστυχώς οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πατρίδα μου ενώ έμαθα πως και η γαλλική πόλη έπεσε στα χέρια του.

"Επίτηδες έχασαν. Το 'ξερα πως οι Γάλλοι τα έχουν κάνει πλακάκια με τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς ώστε να η Βρετανία να ηττηθεί. They are despicable!" φώναξε ένας ιδιαίτερα θερμόαιμος βρετανός αξιωματικός.

Εγώ, που ήξερα για τις ικανότητες του στρατηγού Μέττερνιχ δεν εξεπλάγην καθόλου. Παρότι δεν ήθελα η Γερμανία να νικήσει τον πόλεμο χάρηκα που η μετριοπαθής Αυστρία θα διοικούσε την Ελβετία προς το παρόν και οι φόροι του Γάλλου Πρόεδρου Zeroloke θα πήγαιναν στο κάδο.

"Μην ανησυχείς!", μου είπε ο dr. Johan. "Είμαι σίγουρος πως οι Γάλλοι δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα και θα ελευθερώσουν την πατρίδα σου ξανά."

Κοίταξα περιφρονητικά το ταβάνι της καμπίνας και έπειτα έξω από το φινιστρίνι. Το λιμάνι της Αγκόνας φαινόταν στο βάθος. Επιτέλους θα πατούσα πόδι σε στεριά.

Χάρτης

Spoiler:

------------------------------------------------------------------------------------
Ο Babba (Ottoman Empire) χρησιμοποίησε κάρτα ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ για τον Osama (Austria-Hungary)

Posted Image
------------------------------------------------------------------------------------

GM: Παίζει ο Osama(Austria-Hungary) τη φάση τακτικής του

#135 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 11 November 2012 - 11:27

Λίγη Ελβετική Ιστορία - Ο Θρύλος του William Tell - Part II (Συνέχεια από post # 99.)

Στο προηγούμενο essay ο καημένος ήρωας μας William Tell έπεσε θύμα του απροσάρμοστου γιο του και της ίδιας του της βλακείας να μην διαπαιδαγωγήσει σωστά το παιδί του ακολουθώντας το ρητό: "Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος". Σε αυτό το essay δεν πάει και καλύτερα.

Posted Image

Δεν περάσανε παρά λίγα μονάχα δευτερόλεπτα, τόσα μέχρι οι φρουροί του καπέλου να συνέλθουν από την έκπληξη και να συλλάβουν το αγόρι του οποίου το όνομα ήταν Walter. Εκείνο βλέποντας τις ασφαλίτικες δυνάμεις της εποχής να τον μαντρώνουν φώναξε δυνατά: "Λευτεριά στους Ντάλτον, φασίστα Λούκι Λουκ!". Καλά δεν φώναξε αυτό αλλά κάτι παρόμοιο, κάτι που έκανε τον απεγνωσμένο πατέρα του να διστάσει για μια στιγμή να βγει μπροστά και να τον βοηθήσει. Ήταν όμως χρέος του William να βοηθήσει τον γιο του.

Posted Image

Το πρώτο: "Θα το πω στο μπαμπά μου" της ανθρωπότητας

Ο ρωμαλέος ήρωας μας βγήκε μπροστά κραδαίνοντας σφιχτά το ρόπαλο του και έχοντας το σταυροτόξο του οπλισμένο και έτοιμο να σουβλίσει κάθε αντίπαλο. Η σκιά του σκέπασε ολοσχερώς τους έντρομους στρατιώτες και το βλέμμα του πάγωσε τα νερά των πηγών και τα φύλλα των δέντρων. Οι κάτοικοι ετοιμάστηκαν να φύγουν ενώ οι φρουροί μπόρεσαν μετα βίας και σήκωσαν τα σπαθιά τους με τον απερίγραπτο τρόμο να καθρεφτίζεται στα μάτια τους. Δύο λεπτά αργότερα ο William συνελήφθη και μαζί με τον γιο του οδηγήθηκαν στο κέντρο του Altdorf για να λογοδοτήσουν στον κόμη Gessler.

Έπειτα από μέρες βαδίσματος έφεραν τον William και τον γιο του μπροστά στο παλάτι του αυστριακού διοικητή. Περίμεναν ώρες μέχρι ο Gessler να κάνει την εμφάνιση του, λαμπερός και στητά ξαπλωμένος σε ένα φορητό ανάκλιντρο το οποίο κουβαλούσαν έξι σκλάβοι. "Συγγνώμη που άργησα, έπαθα σκλάβο", απολογήθηκε και έπειτα γύρισε το βλέμμα του στον William Tell. "Εσύ είσαι ο ανίδεος που δεν καταδέχτηκε να προσκυνήσει το έξοχο καπέλο μου;"

Posted Image

Απόσπασμα από το διαφημιστικό φυλλάδιο: To μοντέλο SLC V1, 4x4, με δερμάτινο σαλόνι, πουπουλένια μαξιλάρια και βελούδινες κουρτίνες. Βγαίνει και σε μαύρους.

Ο William ξεφύσησε δυνατά. Αναλογίστηκε για λίγο την απάντηση του:" Συγνώμη κόμη μου, έγινε ένα λάθος. Ο γιός μου ήθελε να προσκυνήσει εσάς προσωπικά και όχι το έξοχο καπέλο σας. Για αυτό έγινε όλη αυτή η παρεξήγηση". Ναι, αυτήν θα ήταν καλή απάντηση αλλά ο γιός του πρόλαβε να δώσει πρώτος την δική του: "Ναι, αυστριακέ φασιστάκο. Εμείς ήμασταν; Τρέχει τίποτα; Για κατέβα από εκεί να λογαριαστούμε."

Η απόφαση του Gessler ήταν πατέρας και γιος να εκτελεστούν αλλά έπειτα άλλαξε γνώμη (αν και δεν θα το έλεγες και τελείως αλλαγή γνώμης). Ο πανκάκιστος ηγέτης της ανατολικής Ελβετίας, έχοντας χορτάσει από αίμα και εκτελέσεις εκείνη την ημέρα (εκτέλεσε 75 Ελβετούς χωριάτες σπάζοντας το προσωπικό του high score) και όντας ο κακός της ιστορίας επομένως και βλάκας, είπε να μην σκοτώσει απευθείας τον ήρωα μας και να παίξει ένα παιχνίδι. Ένα άκρως διαβολικό παιχνίδι που μόνο το δικό του άρρωστο μυαλό θα μπορούσε να εφεύρει. Ένιωσε περήφανος για τον εαυτό του. Όπως πάντα άλλωστε.

Posted Image

"Μόνο παράπονο είσαι, πατέρα. Σκέψου και λίγο θετικά. Θα μπορούσα να ήμουν κορίτσι"

Τέλος Δεύτερου Μέρους

Edited by Black Kaiser, 11 November 2012 - 12:09.

Also tagged with one or more of these keywords: war, risk, snob, board game, a cup of tea, no backstabbing, ww1, clash_in_europe, hey apple, hundred years war