Ηρακλής ΣατανιάδηςΣκέψη: Όπως έκλεψα τη δόξα για τον Shell και έγινα μια παγκοσμίου φήμης διασημότητα, έτσι θα κάνω και τώρα και θα με δοξάσουν κι αυτοί εδώ μέσα! Τι είδους άγαλμα άραγε θα μου φτιάξουν;*Προσοχή: ακολουθεί "Satan-ικό" γέλιο έπαρσης.*Χα! Χα! Χα! Σας το είπα πως ο ψυχάκιας πιτσιρικάς είχε λερωμένη τη φωλιά του! Δοξάστε με τώρα, τον σπουδαίο πρωταθλητή, που μόλις σας προστάτεψε καθαρίζοντας έναν δολοφόνο ολομόναχος! Μετανιώνω μονάχα για το γεγονός ότι δεν το έκανα από την πρώτη στιγμή που με γλυκοκοίταξε. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, διστάζω να στραφώ ενάντια σε ανθρώπους που κρίνω πως θα μου φανούν χρήσιμοι στο μέλλον. Κύριε,
Takenaka Hanbei(zura), αμφιβάλλω ότι θα επιζήσετε μέχρι τη λύση του μυστηρίου. Όπως εγώ, σίγουρα θα υπάρχουν και μεταξύ των δολοφόνων άνθρωποι που αναγνωρίζουν τις ικανότητές σας, οπότε θα μάθουμε τι είστε αργά ή γρήγορα. Δε βλέπω τον λόγο να ρισκάρουμε να σας χάσουμε ημέρα και ελπίζω ότι στην πορεία θα αρχίσετε να γίνεστε πιο χρήσιμη.
Ωστόσο, με προβληματίζει η μέχρι τώρα στάση σας. Επιμείνατε χθες στον
Ukon(Night Wizard Seal), τον μόνο άνθρωπο που κατά τη γνώμη μου είναι σίγουρα αθώος και τώρα αντί να στοχεύετε με βάση το μόνο πραγματικό μας στοιχείο, την ενοχή του Masao, προσπαθείτε να εξισορροπήσετε την κατάσταση αναζητώντας κάποιον από την ομάδα Β. Το ότι στρέφεστε στον εύκολο στόχο μεταξύ των κατηγόρων του, εμένα, με προβληματίζει ακόμα περισσότερο.
Αγαπητέ μου, αντί να κυνηγάτε δίχως ίχνος στοιχείων κάποιον από την απέναντι πλευρά, υπάρχει μία στάση μεταξύ των υπερασπιστών του που έχει τραβήξει την προσοχή μου.
Ο Βon Clay(tsunade) άλλαξε την ψήφο του προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον Μασαο σε μια πολύ κρίσημη στιγμή. Σ' εκείνο το σημείο, έχοντας ζήσει τη μάχη από πρώτο χέρι, πίστεψα ότι ήμουν καταδικασμένος. Το καλύτερο χρονικά σημεία για έναν συνεργάτη του Masao να χτυπήσει αλλάζοντας την ψήφο του και να τον σώσει.
Επίσης, παρατήρησα λίγο πριν τη δολοφονία πως ένα άλλο μέλος, το οποίο θα σας αποκαλύψω στο τέλος της ημέρας για να μη με στοχοποιήσει κι εκείνο, μελετούσε τον φάκελο του Masao και του Bon Clay(προφίλ), σαν να ήθελε να γνωρίσει τους νέους του συντρόφους. Δεν έδωσα σημασία εκείνη τη στιγμή διότι θα μπορούσε να ζητά βοήθεια για το οτιδήποτε, αλλά σε συνδυασμό με τις κινήσεις του Bon Clay και την
ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ενοxή του Masao, είμαι βέβαιος πως μόνο τυχαίο δεν ήταν.
Takenaka(zura), με κατηγορήσατε ότι ήμουν αγχωμένος. Αγχωμένος; Φυσικά και ήμουν και είμαι αγχωμένος! Αντιλαμβάνεστε πως είναι να σε παγιδεύει δολοφόνος και να πέφτουν όλοι πάνω σου; Δηλαδή άμα είσαι αθώος δε σε πειράζει να πεθάνεις με το καλημέρα;
Περιέργως, δε δείχνει να σας απασχολεί να βρείτε τους συνεργάτες του Masao, για τους οποίους έχουμε απτά στοιχεία και πάντως, πολύ περισσότερα απ' όσα για τους ανταγωνιστές του. Κι όμως, για τους αθώους, δε συμφέρει να υπάρχει ισορροπία. Αν υπάρχει, τότε θα στραφούν στο να αναζητήσουν επιθεωρητές, όπως έκαναν με τον Bradley, ο οποίος είχε συχνά μυστικές επικοινωνίες με τον πρίγκιπα Baka, αλλά για άλλους λόγους, διαδικαστικούς. Αντιθέτως, αν η αναλογία γέρνει προς τη μία πλευρά, οι λιγότεροι θα πασχίσουν να αποκαταστήσουν την ισορροπία και οι έχοντες το πλεονέκτημα να δώσουν τη χαριστική βολή, που θα θέσει σε εφαρμογή το αρχικό μου σχέδιο. Να φαγωθούν μεταξύ τους και να πάμε σπίτια μας.
Ως εκ τούτου, σας καλώ να αναθεωρήσετε τη σκέψη σας, διότι ο τρόπος που ενεργείτε δε θυμίζει σε τίποτα άνθρωπο που προσπαθεί να ανακαλύψει δολοφόνους και από τις δύο πλευρές και αυτή σας η μονόπλευρη αναζήτηση είναι το λιγότερο ύποπτη.
Κύριε Ukon(
Night Wizard Seal), σας συγχωρώ για το γεγονός ότι παραλίγο να με στείλετε στα θυμαράκια, διότι η μεταστροφή σας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.
Είμαι βέβαιος για την αθωότητά σας. Όχι δεν ανήκετε ούτε στην άλλη ομάδα δολοφόνων, των ανταγωνιστών του Masao. Αν ήσασταν εχθρός μου, δε θα διστάζατε να με αφήσετε στη μοίρα μου, ή να με τσακίσετε ακόμα περισσότερο. Το γεγονός ότι σας έπεισα, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι προθέσεις σας είναι αγνές. Εύχομαι να μείνετε μαζί μου για καιρό, είστε ο μόνος που εμπιστεύομαι απόλυτα. Το ότι σας αναφέρουν ως ύποπτο ενώ κάνει μπαμ ότι δεν είστε δολοφόνος, μου προκαλεί τεράστια εντύπωση και από μερικούς, ίσως να είναι εκ του πονηρού. Έχω κάνει και μια λίστα για τους υπόπτους της ομάδας Β με γνόμωνα τις επιλογές τους αλλά και την απρόσμενη σιγή μερικών γνωστών ομιλητικών, αλλά επειδή σε αυτήν πολύ πιθανόν να βρίσκονται και άτομα σημαντικά για μας τους αθώους, θα επανέλθω όταν δεν έχω τόσο σημαντικά στοιχεία, όπως για την ενοχή του συνενόχου του Masao, Bon Clay(tsunade). Θα πω μόνο ετούτο. Πιο διακριτικά κυρίες και κύριοι, αν κατάλαβα εγώ ότι δεν είστε κοινοί θνητοί, θα σας καταλάβουν και οι φατρίες των κακών.
Κάτι τελευταίο.
Κύριε Ukon, μου χαλάσατε τα σχέδια. Είχα ετοιμάσει τον αποθεωτικό λόγο για την επιτυχία μου με τον Masao και τις υποψίες μου για τον Bon Clay. Πήγα την ώρα που έλεγε το ρολόι μου ότι θα είχαμε εγερτήριο έτοιμος να μιλήσω πρώτος πρώτος και να καυχηθώ, αλλά δε βρήκα κανέναν στο δωμάτιο.
Μάλλον το ρολόι στο δωμάτιό μου πάει μπροστά σε σχέση με του πρίγκιπα Baka. Οπότε, πηγα πίσω και ξανακοιμήθηκα για λίγο. Όταν γύρισα, είχα ήδη 2 κατηγορίες στο κεφάλι μου που έγιναν 3 στην πορεία. Έπρεπε να αναθεωρήσω τον λόγο μου, και το σημαντικότερο, μου είχατε βουτήξει την πρωτιά στον Bon Clay, τον οποίον και αναγκάσατε να απαντήσει. Μήπως θέλετε να μου φάτε τη δόξα;
Άντε τώρα να αποδείξω ότι δεν τον ψηφίζω εκδικητικά, επειδή με ψήφισε...
Κι όμως, τον ψηφίζω για την απρόσμενη αλλαγή ψήφου σωτηρίας προς τον δολοφόνο Masao, έναν σαφέστατο και αδιαφιλονίκητο στοιχείο! Μου αρέσει που μέσα στον πανικό του να απαντήσει, έβγαλε και εξάδα δολοφόνων της ομάδας Β, δίχως καν να ασχοληθεί και να ψάξει, όπως θα έκανε ένας αθώος, ΚΑΙ ανταγωνιστές αλλά ΚΑΙ συνεργάτες του Masao. Bon Clay (tsunade) - Guilty!