Δούκας Ίδρις Ταϊτάνια (Babba)
*ρίχνει ένα βλέμμα στη slan και γυρίζει αλλού το κεφάλι, αδιαφορώντας...*Tae-Soo Park (lord leon), δυσκολεύομαι να σου απαντήσω, διότι ανοίγεις ένα πολύπλοκο ζήτημα. Θα πλατιάσω λίγο, αλλά αξίζει να με ακούσεις.
Καταρχήν, ο kuroko δεν τα είπε καλά εξαρχής. Τα είπα καλά στην πορεία, δίνοντας μια σοβαρή θεωρία που είναι αδύνατον να αποδειχθεί, αλλά στέκει.
Σε αυτό δεν μπορώ να διαφωνήσω.
Θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι όλο αυτό το διάστημα έμενες βουβός, ώστε να μην τραβήξεις τα βλέμματα, διότι είσαι δολοφόνος. Είναι κι αυτό μια θεωρία, αλλά ας μη γελιόμαστε, σε αυτή τη φάση, είναι εικασίες δίχως ίχνος σοβαρής επιχειρηματολογίας και θα ήταν γελοίο να το κάνω. Ως εκ τούτου, μου είναι αδύνατον να σε υποπτευθώ από αυτό και μόνο.
Εσύ ορθώς δε με αθωώνεις. Δεν έχω κάνει ακόμα κάτι που να με αθωώνει. Αυτό θα συμβεί αφού πεθάνει ο
Katsuya Jonouchi (Vampire Hunter).Επίσης, αν περάσουν δυο τρεις μέρες και είμαι ακόμα ζωντανός δίχως να έχω αποδείξει την αθωότητά μου, τότε θα έχετε κάθε λόγο να με κυνηγήσετε.
Είναι γνωστό πως οι αντίπαλοι ηγέτες και σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει να είναι οι πρώτοι που ξεφορτώνεσαι όταν δολοπλοκείς.
Αν ζω ακόμα, σίγουρα κάποια λαδιά έχω κάνει. Αυτό το ήξερα εξαρχής, γι' αυτό και ενήργησα έτσι.
Από την άλλη, θέλετε να μου πείτε ότι ένας έμπειρος στη διαπλοκή, ο οποίος γνωρίζει πόσο εύκολα στοχοποιείται κανείς, αντί να επιλέξει τις σκιές, θα έβγαινε μπροστά για να οδηγήσει τους άλλους έχοντας λερωμένη τη φωλιά του;
Μήπως απλώς σηκώνουμε το δάκτυλο στον ηγέτη από συνήθεια;
Μήπως απλώς σας ζάλισα με την πολυλογία μου;
Είναι όντως καλή επιλογή να κυνηγήσετε οι ίδιοι ανθρώπους που προσπαθούν να σας οδηγήσουν; Μήπως θα έπρεπε να κατευθυνθείτε για την ώρα σε εκείνους που φυλάγονται, όπως ο εξαφανισμένος katsuya;
Πρέπει να πληρώσω με τη ζωή μου το ότι βγήκα μπροστά για να τραβήξω τα βλέμματα των συνεργατών του Βατικανού και να εξασφαλίσω τεκμήριο αθωότητας;Για το ένστικτό σου, που είναι το βασικό σου επιχείρημα, τι να πω;
Δε σε γνωρίζω, αλλά το ένστικτό σου είναι άθλιο. Θα αποκτήσεις φήμη έτσι όπως το πας.
Ελπίζω να στρώσει όταν αρχίσεις να έχεις περισσότερα στοιχεία.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, για να είμαι ένοχος με βάση αυτό που λες, θα πρέπει και ο L να είναι ένοχος.
Ας πάμε λοιπόν στο δια ταύτα. Γιατί στράφηκα αρχικά προς τον katsuya;
Καταρχήν, διότι ο ενθουσιασμός του θα μου έδινε έναν συνομιλητή για να ξεκινήσουμε. Να κάνω 2-3 ερωτήσεις, να απαντήσει, να δω τι μέρος του λόγου είναι.
Δεν τον θεωρούσα ακόμα δολοφόνο. Απλώς ήθελα να παίξω μαζί του.
Ο L δεν είχε μιλήσει όταν άρχισα να ετοιμάζω την απάντησή μου, αν και με πρόλαβε πριν ακουστώ(
δημοσιεύσω).
Αλλά και να το είχε κάνει, με τον L είχαμε ήδη παίξει αρκετά πριν το έγκλημα, οπότε δεν είχε ενδιαφέρον για μένα να το επαναλάβουμε. Επομένως, διάλεξα έναν διαθέσιμο. Ήθελα να δείξω το ταλέντο μου και να πιάσω με κάποιον συζήτηση.
Στην πορεία, φαίνεται πως χτύπησα λαβράκι. Πλέον είμαι βέβαιος για το ποιον του.
Τον παρακολούθησα και τον είδα να έχει κρυφές συζητήσεις, άγνωστο ακόμα με ποιον ή ποιους, το πρωί, λίγο μετά το έγκλημα. Από ομιλιτικότατος, ήπιε το αμίλητο νερό, παρόλο που ήταν εκεί. Απέφευγε να δώσει ονόματα όταν του ζήτησα.
Αν ήταν επιθεωρητής συνεργαζόμενος με το Βατικανό, είχε την πάσα του να αθωώσει κάποιον αναίμακτα.
Όλα αυτά καθώς και η μετέπειτα στάση του, αλλά και το ρεύμα που σχηματίστηκε εν ριπή οφθαλμού εναντίων του L, ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα, μου δίνουν μια βεβαιότητα για τη θέση μου.
Δε με ενοχλεί να έχω εχθρούς. Ίσα ίσα, αποτελούν μια δικλίδα ασφαλείας, ώστε να επιζήσω τις νύχτες.
Εφόσον ακολουθείτε τη λογική, ελπίζω σύντομα πως δε θα έχω να φοβάμαι τίποτα και τις μέρες.