Γιατί, γιατί, μα γιατί με έβαλες να διαβάσω αυτό πρώτο.
Hey, εσύ μου ρώτησες τι Spider-Man μπορείς να διαβάσεις.
Το τέλος ήταν τελείως απότομο μην πω άκυρο.
Όταν εννοείς "το τέλος" τι εννοείς ακριβώς?
Γιατί όπως ανέφερε ο? η? makisa μετά το
Ultimate Spider-Man #133 ο τίτλος συνεχίζει στο
Ultimate Comics: Spider-Man για 14 τεύχη πριν *ξαναγυρίσει* η αρίθμηση στο
Ultimate Spider-Man #150.
Ναι, είναι μπερδευτικό. Τρομπιές της Marvel με τις αριθμήσεις.
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί δεν υπήρχε μία ροη αλλα arks τα οποία μπορεί να ήταν ακυρα με τα προηγούμενα.
Χμμμ... μήπως αυτό έχει να κάνει με παραπάνω?
Γιατί άμα βρήκες το
Ultimate Spider-Man, όπου ο ίδιος ο συγγραφέας (Brian Michael Bendis) το γράφει εδώ & 160 τεύχη & όλο να είναι βασικά μία πολύ μεγάλη συνεχόμενη ιστορία, τότε μακριοί & μη αυτοτελείς titles (ειδικά Marvel / DC) might not be your thing, as it turns out.
Για τώρα αρχίζω το Amazing Spiderman, μπας και καλύψω κάποια κενά.
Το
Amazing Spider-Man (ή από την αρχή ή από εκεί που σου έχω προτείνει) ΔΕΝ πρόκειται να σου καλύψει κανένα κενό όσον αφορά το
Ultimate Spider-Man.
Όπως έχω ήδη αναφέρει
τα 2 comics δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, πέρα του να είναι & τα 2 alternate takes στον ίδιο χαρακτήρα & του setting / ιστορίας του. Διάφορα & μπόλικα θα σου φανούν γνώριμα διαβάζοντας & τα 2 αλλά μέχρι εκεί.
Ωραία, υπάρχει και κάποιο άλλο genre στα κομικς; Ενδιαφέρομαι αν ναι.
Ελπίζω αυτήν να ήταν ρητορική ερώτηση. Γιατί θέλω να πιστεύω το ότι υπάρχουν comics σε genres πέρα από superheroes (το οποίο & αυτό έχει διάφορες υποκατηγορίες, δεν είναι όλα long-form big-continuity, όπως τα κύρια comics των Marvel / DC) είναι self-evident.
Όπως σου είπα & πριν, αυτήν εξακολουθεί να παραμένει μία πολύ πλατιά ερώτηση, γιατί ότι genre μπορείς καν να φανταστείς έχουν υπάρξει πολλαπλά comics γι'αυτό.
Οπότε, σαν παράδειγμα του προαναφερόμενου εύρους, θα κάνω μία λίστα από τα πρώτα 10 comics διαφορετικών genres που μου έρθουν στο μυαλό:
- zombies (zombie apocalypse):
The Walking Dead- crime fiction (modern noir):
Criminal- action (occult):
Hellboy- slice-of-life (weird):
Scott Pilgrim- superhero (teens, low-continuity):
Dynamo 5- historical (vikings):
Northlanders- western (gritty):
Jonah Hex- sci-fi (political):
Transmetropolitan - sci-fi (pulp):
Tom Strong- biographical (alternative comics):
Asterios Polyp Sorry YO! για το ninjutsu μου.
Μετά χαράς.