Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Λοιπον ψάχνω κάτι που να έχει στοιχεία κλασσικού παραμυθιου.Τι εννοώ;ξωτικά,μαγισσες,ιπποτες κλπ κλπ.....ξέρει κανεις αν υπάρχει κατι τέτοιο;ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτέρων.
Εμένα πάλι με πάει σε κάτι πιο rpgάδικο η περιγραφή σου οπότε προτείνω τα: -Slayers -Record of Lodoss War -.Hack//SIGN -.Hack//Roots
@Dark_Venus
εκτώς από το Berserk
Record of Lodoss War (Tv + OVA) (all time classic δράκους ξωτικά μάγους νάνους πνεύματα ιπποτες τα έχει όλα )
Legend of Crystania (Movie+ OVA) (αν σου αρέσει το ROLW συνεχίζεις )
Slayers (Tv + Movies +OVAs) (Lina-fireball-τέλως )
Bastard!! (OVA) ( ο τίτλός μιλάει από μόνος του )
El Hazard (OVA) (must imo )
3x3 Eyes (OVA) (must imo)
Dragon Half(OVA) (ένα τρελό τρελό comedy)
Escaflowne (Tv +Movie) ( κάτι διαφρορετικό απο τα παραπάνω fantasy με mecha σε έναν μονασικό συνδιασμό )
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Λοιπον ψάχνω κάτι που να έχει στοιχεία κλασσικού παραμυθιου.Τι εννοώ;ξωτικά,μαγισσες,ιπποτες κλπ κλπ.....ξέρει κανεις αν υπάρχει κατι τέτοιο;ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτέρων.
Αα καλή φαση άλλο ένα άτομο που λατρεύει τα fantasy/μυθοπλασία anime και τα παραμύθια. Δε θα το έκανα αυτό το post αλλά προτείνατε τόσα πολλά fantasy (διαφόρων ειδών), και πραγματικά απορώ πως δεν είπε κανείς τα δυο "διαμάντια" fantasy anime (εμπνευσμένα από νουβέλες και τα δυο) με ίσως το καλύτερο character develοpment κι ατμόσφαιρα που θα βρει κανείς, (κοινώς έφριξα που δε τα αναφέρατε) το "Twelve Kingdoms" που είναι και ο ορισμός της μυθοπλασίας fantasy κόσμου (άπειρη μαγεία) ή το καινούριο-περσυνό "Seirei no moribito" (guardian of the sacred spirit) mini review:
Spoiler:
Eίναι στα πιο καλά fantasy-adventure-slice-of-life παραμύθια με μοναδικούς "ρεαλιστικούς" χαρακτήρες και χαλαρωτική ατμόσφαιρα/μουσική αξεπέραστη και ταξιδιάρικη σε πάει σε άλλους κόσμους, αρτιότατο σενάριο με άξιο τέλος επίσης με αρκετά στοιχεία Miyazaki, μεγάλες συγκινήσεις σε μερικά επεισόδια κι ίσως το καλύτερο σχέδιο-animation που έχω δει σε fantasy σειρά. (βέβαια η πλοκή του δεν είναι τρομερά γρήγορη ούτε η δράση συνεχής και επίσης αν και υπάρχει μαγεία, δεν είναι διάχυτη σε όλη τη σειρά καθώς η σειρά εστιάζει στα κίνητρα των χαρακτήρων και στο πως ζουν-επιβιώνουν-δεν υπάρχει good και evil σε αυτή τη σειρά κατά κάποιο τρόπο μόνο κίνητρα-οι χαρακτήρες τελείως "ανθρώπινοι" με "flaws") Εκτός αυτού έχει και την καλύτερη προσωπικά "γυναικεία" παρουσία που έχω δει ποτέ σε anime μέχρι σήμερα. (μαζι με την Motoko από Gits ίσως) Απλά respect η Balsa. Είναι 26episodes, προτίμησε το από Ani-kraze αν και το υποτιτλίζει και η Animeclipse.(ongoing 22/26) Είναι μια απ'τις σειρές που σε κάνει να χαίρεσαι που ξέρεις τον κόσμο των anime και την είδες. Πραγματικά αξίζει όσο ένα καλογραμμένο βιβλίο και ίσως ακόμη περισσότερο.
Αν πρότεινα ταινίες παραμύθια, θα πρότεινα ταινίες Miyazaki για αρχή κι ίσως και κάνα Arete Hime. 12kingdoms mini review : (σε spoiler για όποιον βαριέται)
Spoiler:
Ένας παράλληλος κόσμος με τον δικό μας γεμάτο μυθικά πλάσματα (δράκοι, δαίμονες και πολλά άλλα), περιτριγυρισμένος από μαγεία, ένας μοναδικός κόσμος που μεταφέρθηκε από νουβέλες. (ότι πιο κοντινό έχω δει σε Tolkien προσωπικά.) Ξεκινάει λίγο cliche και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αλλά γρήγορα ο κόσμος του και η πλοκή του, είναι τόσο βαθειά που σε απορροφάνε πολύ εύκολα, χάνεσαι. Εκτός αυτού η ανάπτυξη χαρακτήρων σε αυτή τη σειρά είναι απλά τέλεια και η συγκίνηση/το δράμα σε πολλά επεισόδια επίσης υπαρκτά. Το animation ικανοποιητικό, το OST μέτριο αλλά με ένα epic και μελαγχολικό feeling. Ένα άψογο και πολύπλοκο σενάριο που δε χωλαίνει πουθενά, που πραγματικά χτίζει συνεχώς suspense όσο προχωράς και συγκινεί μέσα απ'τις καταστάσεις των χαρακτήρων και των αποφάσεων που πρέπει να πάρουν, ενώ δεν λείπει και το στοιχείο της "πολιτικής" που απαιτείται για να διοικήσει κανείς ένα βασίλειο το οποίο "δε διαφέρει πολύ" απ'τις πραγματικές αυτοκρατορίες του μεσαίωνα. Κοινώς οι πολιτικές ίντριγκες/δολοπλοκίες είναι μέσα στο παιχνίδι. Δυστυχώς τελειώνει απότομα κάπως γιατί υποτίθεται πως θα γινόντουσαν 60+ επεισόδια...(το μόνο του μειονέκτημα) Anyway είναι anime 45 επεισoδίων, και αν σου αρέσει η μυθοπλασία κι ένας κόσμος γεμάτος μαγεία είναι απλά mustsee. Προτίμησε το από KAA (kickassanime).
Τέλος υπάρχει και το Mushishi (26 επεισόδια-niizk na protimiseis), που μπορεί να είναι λίγο αργό σε σκηνοθεσία, αλλά έχει να κάνει με πολύ μυστήριο, πνεύματα της φύσης κατά κάποιο τρόπο και αρκετή μαγεία, μοναδική μελαγχολική ατμόσφαιρα (χαλαρωτική μουσική και δραματικές καταστάσεις), καθώς ο πρωταγωνιστής προσπαθεί σε κάθε επεισόδιο να καταλάβει το είδος της μαγείας/πνεύματος το οποίο κάθε φορά αντιμετωπίζουν κάποιοι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή και να βρει τρόπο να "αντιμετωπίσει" αυτό το πνεύμα κάπως.(δε τα καταφέρνει πάντα οπότε δεν είναι και τόσο προβλέψιμο). Αυτοτελή αλλά περιεκτικά επεισόδια, όλα διαφορετικά και διηγούνται μοναδικές ιστορίες που πραγματικά δε ξεχνιούνται. Απλά λόγω του μελαγχολικού/depressing theme πρέπει να έχεις και την ανάλογη διάθεση για να το δεις. Ένα anime που καλύτερα να το δεις με αργό ρυθμό για να το "χωνέψεις" και να το εκτιμήσεις πραγματικά καθώς σου περνάει μοναδικό feeling.
Ελπίζω να βοήθησα αν και το παράκανα. PS : Πάντως και τα berserk/lodoss war έχουν πολλά καλά στοιχεία fantasy από αυτά που θες και ήδη προτείναν κάποιοι, απλά θα τα σύστηνα μετά το 12k και το SnM. (το Berserk αξίζει το manga πάντως πολύ περισσότερο απ'το anime σίγουρα, απλά έχει excessive violence και ώρες ώρες υπερβολική δράση/σφαγή, οπότε αποφεύγω να το συστήνω στους πάντες για ευνόητους λόγους). Hack sign πρέπει να αξίζει επίσης αλλά δε το έχω δει ακόμη.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 02 Σεπτέμβριος 2008 - 05:12
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
-Revolutionary Girl Utena (μόνο που είναι στο πιο αρτιστικό του, αλλά δές το έτσι και αλλιώς )
-Record of Loddoss war
-Vision of Escaflowne (απο αυτά που έχω ακούσει τουλάχιστον)
Ρε σεις, ντροπή, το πιο σημαντικό request αφήσατε αναπάντητο! Λοιπόν, έπεσες σε λάτρη του καμμένου, με τις υγείες σου...
Με δική σου ευθύνη ως προς την μοίρα των εγκεφαλικών σου κυτάρρων, πιάνεις και βλέπεις τα παρακάτω:
FLCL Colorful Pugyuru Dogtato-kun Aachi wa Ssipak Azumanga Daioh Gag Manga Biyori Ippatsu Kikimusume Cromartie High School Majokko Tsukune Chan
Για κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων να προσθέσω κι εγώ σ'αυτά τα πολύ γνωστά Mind game (movie, αν σου αρέσει δες και τις μικρές σειρές του σκηνοθέτη το "Kemonozume"- fantasy surreal φάση που μοιάζει με μίξη david lynch και Cronenberg και το πρόσφατο Kaiba για surreal/scifi φάση), Dead leaves (ova ανεπανάληπτο), και τa αγαπημένa Paranoia agent, Paprika αλλά και Perfect Blue του Satoshi Kon.
Επίσης όσο αφορά για κάτι underground, απαισιόδοξο, με σαπίλα-βία, ωμές καταστάσεις υπάρχει το τρελό scifi το Texhnolyze που καις επίσης εγκεφαλικά κύτταρα ενώ βλεπεις ταυτόχρονα μια εκδοχή του μέλλοντος ή αλλιώς το που βαδίζει η ανθρωπότητα. Βέβαια έχει περίεργη σκηνοθεσία ειδικά στα πρώτα επεισόδια, οπότε you have been warned. Αξίζει πάντως σίγουρα για το τέλος του και όχι μόνο, απλά θέλει αντοχές-υπομονή-ευελιξία θεατή.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 02 Σεπτέμβριος 2008 - 05:13
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
ωπ... στοιχεια κλασσικου παραμυθιου eh??? what about some new version of snowhite??? the anime is called Pretear: Legend of new snowhite... and its actually rly cute >o< δεν ειναι ακριβως οπως η χιονατη though... και καλα την θεση των νανων την περνουν 7 bishounen οτι πρεπει για την περιπτωση >o< details: Pretear (TV) - Anime News Network
Λοιπον δεν ξερω αν υποκειται στην κατηγορια κλασσικων παραμυθιων ετσι οπως το εννοεις εσυ αλλα με αυτα που μου λες το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το Fushigi Yuugi. Τσεκαρε το παρακατω link για περαιτερω πληροφοριες.http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=87
Λοιπον δεν ξερω αν υποκειται στην κατηγορια κλασσικων παραμυθιων ετσι οπως το εννοεις εσυ αλλα με αυτα που μου λες το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το Fushigi Yuugi. Τσεκαρε το παρακατω link για περαιτερω πληροφοριες.http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=87
γεια σας παιδια,ειμαι καινουρια εδω και θαθελα λιγη βοηθεια!μολις τελειωσα το vampire knight και μου αρεσε πολυ!μπορειτε να μου προτεινετε κατι παρομοιο?βασικα ψαχνω για κατι που να ειναι καπως gothic με ενα epic love story αν γινεται...επισης αν μπορειτε να με κατατοπισετε για το που θα τα βρω,θα το εκτιμουσα!
Μιας και σου άρεσε το Vampire Knight, θα σου πρότεινα Vampire Princess Miy. Είναι αρκετά πιο βαρύ απο το VK αλλά στο ίδιο στυλ περίπου.25 episodes και 4 OVA αλλά το πρόβλημα είναι πως πέρα απο τους γνωστούς τρόπους (Tokyotosho.com, Isohunt.com) δεν ξέρω που αλλού μπορείς να τα βρείς. Δυστυχώς δεν είμαι και τρομέρος fan των cool βαμπιρ που μπλέκουν σε περιπέτεις με κοπελίτσες, οπότε δεν έχω άλλες προτάσεις...
ευχαριστω πολυ!!!!!!βεβαια δεν ειναι αναγκη να εχει απαραιτητα βαμπιρ απλα ψαχνω κατι που να πλησιαζει στην αισθητικη...δεν ειμαι και πολυ εξοικιωμενη με την ορολογια των anime οποτε δεν ειμαι σιγουρη αν υπαρχει ειδος για αυτο που ψαχνω η αν γινομαι καταννοητη...sorryyyy...παντως ψαχνω οτιδηποτε ειναι καπως σκοτεινο η μελαγχολικο με μια ιστορια αγαπης κατα προτιμηση(μεχει φαει ο ρομαντισμος i know:p)thanx anyway!!!
γεια σας παιδια,ειμαι καινουρια εδω και θαθελα λιγη βοηθεια!μολις τελειωσα το vampire knight και μου αρεσε πολυ!μπορειτε να μου προτεινετε κατι παρομοιο?βασικα ψαχνω για κατι που να ειναι καπως gothic με ενα epic love story αν γινεται...επισης αν μπορειτε να με κατατοπισετε για το που θα τα βρω,θα το εκτιμουσα!
Rejoice XD σε ένα - δύο μήνες έρχεται η συνέχεια το Vampire Knight Guilty XD αλλα ωσ τότε ^^ κάτι κάπως gothic/dark δοκίμασε
Le Portrait de Petite Cossette (3 OVA) ίσως το Gilgamesh (tv) άλλα απέχει αρκετά απο το vampire knight σίγουρα το Vampire Hunter D - Bloodlust (movie) ύπο μια ένια και το Death Note (tv) αν δεν το έχεις δει XD
Romance comedy Ouran Koukou Host Club Rec Kareshi Kanojo no Jijou
Romance Drama Kimi ga Nozomu Eien
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.