κανενα δεν μου αρεσε, μονο το Mnemosyne... τελικα το καθε ανιμε ειναι ξεχοριστο
Όντως.
Για να καταλάβω όμως, τα είδες όλα αυτά και δεν σου άρεσαν(πότε πρόλαβες;

) ή μόνο την αρχή; Γιατί εκτός του ότι είναι λάθος να περιμένουμε να δούμε κάτι παραπλήσιο ή που να μας αφήσει την ίδια αίσθηση, είναι επίσης λάθος να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Από την λίστα που σου έδωσε ο Melkor έχω δει τα 2 πρώτα και το Darker than black. Το
Texhnolyze είναι στα αγαπημένα μου αλλά για δύσκολους "πελάτες". Κοινώς, είναι λίγο ιδιαίτερο και αν και το θεωρώ πολύ καλή δουλειά δεν θα το πρότεινα εκτός αν μου ζητούσαν κάτι καταθλιπτικό. Το
Cowboy bepop, είναι τρομερή σειρά αν την προχωρήσεις. Όταν είδα τα πρώτα επεισόδια αναρωτιώμουν τι της βρήκαν και την παινεύουν, αλλά έχουν δίκιο. Από τα 3 αυτά, αυτό που πλησιάζει πιο πολύ στο speed grapher είναι το Darker than black, από την άποψη ότι έχει υπερδυνάμεις κι εκεί. Δεν έχει όμως καθόλου διαστροφή μέσα και δεν είναι τόσο "ωριμο" σε σχέση με αυτό.
Γενικά όπως είπες το καθε anime είναι διαφορετικό. Από άποψη ρεαλισμού και σοβαρότητας υπόθεσης, εγώ θα πρότεινα το
Monster. Είναι το πιο ρεαλιστικό anime που γνωρίζω και χωρίς καθόλου φανταστικό στοιχείο. Αν από την άλλη αυτό που σου άρεσε στο speed grapher είναι τα υπερφυσικά, πάρε σβάρνα τα shounen και όλο και κάτι θα πετύχεις, με έλλειψη σοβαρότητας όμως στα περισσότερα.