Jump to content

Community Status Updates

Photo

Wild Monkey → iristella

Σε παραγραφούλες για να μην μπερδευόμαστε :) Στην περίπτωση του μεγαλοπαράγοντα το δικαστήριο αθωώνει γιατί δε θέλει να καταδικάσει λόγω διαφθοράς, όχι επειδή δεν μπορεί. Στην περίπτωση του Ισραήλ (ή σε πιο ''άτακτα'' κράτη όπως το Ιράν) απλά δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις ακόμα και αν υπήρχε βούληση. Ποιος μίλησε για βομβαρδισμό? Όταν κάποιος λέει ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι δίκαιο εν τύποις δεν υπονοεί ότι η απάντηση στην ερώτηση ''Ε και τι να κάνουμε? Να τους βομβαρδίσουμε για να συμμορφωθούν?'' πρέπει να είναι θετική. Θα ήταν σα να λέγαμε ότι όποιος παρουσιάζει προβληματική συμπεριφορά μόνο με εκτέλεση συνετίζεται. Εγώ το θυμάμαι ως ΔΔΔΔ γιατί το σύγγραμμα που διάβαζα στο ΔΔ γράφτηκε ενώ υπήρχε ακόμα η ΕΣΣΔ και δεν είχε αναθεωρηθεί :) Το ΔΔΧ δεν είναι δυνατόν να εξαναγκάσει κράτος που δε θέλει να συμμορφωθεί, μόνο άλλο κράτος ή το Συμβούλιο Ασφαλείας μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις. Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων (πολύ conspiracy theory θυμίζει η έκφραση :) ) με την έννοια του μη πολυπολικού κόσμου φυσικά και θα μπορούσε να υπάρξει στο μέλλον, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Ουτοπικό είναι να πιστεύεις ότι ο κόσμος θα μείνει ο ίδιος για πάντα :) Καταλαβαίνεις βέβαια ότι αν το θέσουμε τελείως πρακτικά το θέμα και αναλογιστούμε πόσο ελεγχόμενοι είναι οι διεθνείς οργανισμοί και ανεξάρτητες αρχές από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, η διαφωνία μας δεν έχει κ πολύ μεγάλη σημασία :p
May 03 2011 20:21
Photo

Warchief → Lord Leon

έχεις δίκιο σε αυτό, γι'αυτό είπα ότι δε θα ξεσηκώσει τον κόσμο πάλι ο Luffy, θα πει ό,τι νομίζει αυτός ότι ταιριάζει περισσότερο εκείνη τη στιγμή... αλλά ναι μόνο θεωρίες είναι αυτά, δε θα απογοητευτώ or anything αν δε συμβεί έτσι (που μάλλον δε θα συμβεί). εμπιστεύομαι πλήρως τον Oda όμως για ένα γαμάτο τέλος.
May 03 2011 19:51
Photo

iristella → Wild Monkey

Kαι πάλι μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα όμως. Αν θα έπρεπε να τα αντιστοιχήσουμε θα μιλάγαμε είτε για ένα Iσραήλ που θα είχε διεθνή ευθύνη και υποχρέωση επανόρθωσης (στην ιδανική περίπτωση που το δδ θα λειτουργούσε όπως πχ στην υπόθεση των Στενών της Κέρκυρας), είτε στην περίπτωση που την γλιτώνεις σαν γνωστός μεγαλοπαράγοντα ( ή επειδή χρηματίστηκε δικαστής βλ. Παραδικαστικό). Χωρίς να διαφωνώ για την δυνατότητα επιβολής του δικαίου, εντούτοις αμφιβάλλω αν οι νομικές θεωρίες που αναφέρεις έχουν μόνο ένα είδος εξαναγκασμού κατά νου, ή αν εξισώνουν τον εξαναγκασμό που αναφέρεις στα άτομα με τον εξαναγκασμό που ιδανικά θα επιβαλλόταν στα κράτη. Ότι τι? Θα βομβαρδιζόταν το Ισραήλ ή θα καταλαμβανόταν (και κατ επέκταση θα την πλήρωναν αθώοι άνθρωποι)και αυτό θα νοείτο ως διεθνής δικαιοσύνη? Το ΔΔΔΔ δεν υπάρχει πλέον αλλά το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει αποφάσεις που είναι πλήρως δεσμευτικές για τους διάδικους. Αυτό το οποίο δεν είναι δεσμευτικό είναι οι γνωμοδοτήσεις. Αν θυμάμαι καλά επίσης τα κράτη μπορούν να εξαναγκαστούν σε επίλυση διαφορών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Δεν είναι άκρατος ιδεαλισμός το να υποστηρίζει κανείς ότι υπάρχει διεθνές δίκαιο όσο προβληματικό και αν είναι. Άκρατος ιδεαλισμός είναι να πιστεύει κανείς ότι για να υπάρξει διεθνές δίκαιο θα πρέπει πρώτα να υπάρξει παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
May 03 2011 19:29
Photo

VagelioKai

To ξερωωωω!!! Kαι στο σημειο που κλαιγοταν επειδη οι ληστες του χαλασαν τα σχεδια ημουν σε φαση "omg, kawaiii!". [I]Θα μπω μια σημερα να δω τι εγραψες XD[/I] Kαι θα μεινει για παντα. Για τωρα ομως το βουτυρο θα κυριαρχησει. Hahahahaahahahah! Αχ αυτο το pandora hearts... πρεπει να παω να βαλω λεφτα στον λογαριασμο του paypal (το βρηκα σε πολυ καλη τιμη στο bookdeposit). Nαι, και του εχω ταξει οτι θα το διαβασω και πρεπει να το πιασω καποια στιγμη Τ^Τ. (εχει και ωραια αγορακια μεσα)
May 03 2011 19:08
Photo

Yo! Master → Anelis

Μπορείς πάντα να τ'αρχίσεις & μετά to join the club & να περιμένεις τα N χρόνια μέχρι να βγει το επόμενο. ;) Υ.Γ. Θα το έχω υπόψη μου. :)
May 03 2011 19:00
Photo

Anelis → Yo! Master

Thanks again man. :) Γ@μώτο, δεν παίζει να αντέξω να περιμένω να βγουν και τα 2 τελευταία βιβλία έτσι όπως το λες.. Λοιπόν, στο λέω από τώρα γιατί αλλιώς θα το ξεχάσω, αλλά ελπίζω το επόμενο σουκου (όχι αυτό που μας έρχεται, το επόμενο) να είσαι free να κανονίσουμε κανα game.
May 03 2011 18:55
Photo

Kamen Tantei Zura → Kai

Tezuka is not amused, right? [SPOILER][img]http://juiane.j.u.pic.centerblog.net/ugnergii.jpg[img] [SIZE="7"]Ore-sama. Ω ναι.[/SIZE][/SPOILER] [img]http://fet.fudomine.org/pot/kenya.jpg[/img] [SIZE="6"]Speedo~[/SIZE] [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=y2ujhIU_i-E[/YOUTUBE] Το νέο hit~ πω ρε ο Koharu και ο Yuuji τα σπάνε απλά XD Baka pair ftw! πάνε 2:15 και 4:08 [SIZE="5"]Ecstasy [/SIZE]
May 03 2011 18:49
Photo

Kai → Kamen Tantei Zura

[spoiler] [IMG]http://i634.photobucket.com/albums/uu69/I_eat_your_soul/Random/Random%20Screens/KunimitsuTezuka.jpg[/IMG] .[SIZE=7][B]...........[/B][/SIZE] [/spoiler]
May 03 2011 18:41
Photo

Kamen Tantei Zura → Kai

[SPOILER] [img]http://img3.lln.crunchyroll.com/i/spire2/08102008/e/f/9/6/ef96f93bd577e0_full.jpg[/img] [SIZE="7"]Doushita?[/SIZE][/SPOILER]
May 03 2011 18:36
Photo

Kai → Kamen Tantei Zura

Χμμμ.... [spoiler] [img]http://i634.photobucket.com/albums/uu69/I_eat_your_soul/Random/Random%20Screens/img_624318_18383332_3.jpg[/img] [SIZE=6][B]Ecstasy[/B][/SIZE] [/spoiler]
May 03 2011 18:33
Photo

Wild Monkey → iristella

Ωραία, λέγομαι Ηλίας, λέγεσαι Ειρήνη (ή Στέλλα :p). Έρχομαι σπίτι σου, σε πυροβολώ. Με συλλαμβάνουν, με δικάζουν, με χώνουν φυλακή. Τώρα λέγομαι Ισραήλ, λέγεσαι ανθρωπιστική βοήθεια. Στέλνω στόλο σε διεθνή ύδατα, σας πυροβολώ, δεν μου κάνει κανείς τίποτα. Αυτό δε λέγεται απλά δυσλειτουργία/παθογένεια, λέγεται soft law, δίκαιο για τα μάτια του κόσμου, χωρίς πραγματική ισχύ. Γίνεται να υπάρξει δίκαιο χωρίς δύναμη επιβολής του? Όχι, δε γίνεται, τότε μιλάμε απλά για συμφέρον και όχι για δίκαιο. Το δίκαιο προϋποθέτει συμμόρφωση προς συγκεκριμένο κανόνα. Αν αυτός που θέτει τον κανόνα δεν μπορεί και να τον επιβάλλει τότε δεν έχουμε δίκαιο. Δεν είναι δυνατό να εκλείπει το στοιχείο του εξαναγκασμού από την έννοια του δικαίου, όλες οι κρατούσες νομικές θεωρίες το διδάσκουν αυτό. Μόνο ένας άκρατος ιδεαλισμός θα έλεγε το αντίθετο. Σε διεθνές επίπεδο, οι αρμόδιοι θεσμοί, εν προκειμένω το ΔΔΔΔ, έχουν την ισχύ να επιβάλλουν 100% δικαστικές αποφάσεις? Όχι. Άρα, η έννοια του δικαίου νοθεύεται. Δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που ο μόνος τρόπος οργάνωσης των ανθρώπων παγκοσμίως είναι το κράτος.
May 03 2011 18:27
Photo

Kamen Tantei Zura → Kai

Sunohara-kun <3 Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά~ ΛΟΛ
May 03 2011 18:20
Photo

iristella → Wild Monkey

Ποιός το λέει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί? Υπάρχουν σίγουρα διαφορές από την ενδοκρατική τάξη οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη κεντρικής εξουσίας αλλά και μηχανισμοί υπάρχουν, και θεσμοί (βλεπε καθεστώς διεθνούς ευθύνης), και όργανα. Αν δεν είναι το θέμα παθογένειας το πρόβλημά σου πραγματικά δεν έχει βάση αυτό το οποίο λες. Δεν είναι η άμεση βία ο μόνος τρόπος συμμόρφωσης. Όταν για παράδειγμα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, βγάζει καταδικαστικές αποφασεις για υπηκόους κρατών σε περιπτώσεις που τα ίδια τα κράτη δεν έχουν μεριμνήσει τότε σαφώς και αναγκάζει προς συμμόρφωση τα κράτη. Όταν με βάση το διεθνές δίκαιο επιλύονται τα εδαφικά όρια κρατών τότε σαφώς και επιβάλλεται συμμόρφωση στα κράτη.
May 03 2011 17:32
Photo

mono → Wild Monkey

Δεν πειράζει :P Έτσι και αλλιώς εγώ είμαι δεύτερο οπότε καταστράφηκε εν τη γενέσει το καταπληκτικό μου σχέδιο :P
May 03 2011 16:44
Photo

Wild Monkey → mono

Είμαι φοβερά αδέξιος σ' αυτά τα πράγματα....
May 03 2011 16:33