Jump to content

Community Status Updates

Photo

Labrokratis → kleidokrator

Μιας και το είχαμε συζήτηση... [url]www.youtube.com/watch?v=Tl2bEHcq3-w[/url] Σε χαμηλή ποιότητα βέβαια, λίγο άχρονο επίτηδες και με στάμπα. Το κανονικό είναι πεντακάθαρο.
Sep 22 2010 01:29
Photo

nancy_neko → Labrokratis

απλα μπορουσες να πεις οτι κραζεις τον τροπο που παρουσιαζεται το visual kei στην ελλαδα και την ευρωπη,και οτι αυτο θεωρεις αισχος :P για να μην ''αρπαχτω'' και εγω :P αλλα εν μερη καλο ειναι γιατι τελικα καταληξαμε στα ιδια,μεσα απο την συζητηση. τι να σου πω,αληθεια,δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα να ασχοληθω παραπανω...μ'αρεσει,ασχολουμαι οσο μπορω,αλλα απο κει και περα..αν ημουν ιαπωνια,θα εκανα κατι,αν και εκει δεν νομιζω καν να χρειαζοταν. εκανα και ενα thread για το visual kei,και απο κει και περα,για μενα τελος..δεν θα ασχοληθω αλλο,αν οι αλλοι θελουν να ακουνε μονο dir en gray,gazzete,versallies,an cafe,δεν εχω προβλημα,ας βγαλουν τον λαιμο τους xD
Sep 21 2010 15:53
Photo

Labrokratis → nancy_neko

Όχι, δεν είναι. Ωστόσο, αντικατοπτρίζει το τι περιμένουν να ακούσουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με το -J- γενικότερα. Και εξαιτίας των Direngray (κυρίως) που είναι και καλά το must της εποχής μας, έχει ταυτιστεί το Visual Kei εδώ στην Ευρώπη με αυτήν την σκληρή και αποκρουστική εκδοχή. Πρέπει να αντιληφθείς (αν και νομίζω ότι το έχεις κάνει ήδη) ότι αυτό που έχει περάσει στην συνείδηση όσων ασχολούνται με το "j" εδώ (Ευρώπη / Ελλάδα), απέχει ως προς το τι εστί πραγματικά "Visual Kei" στην Ιαπωνία. Εδώ, "Visual Kei" είναι οι Ιαπωνικές βοθρίλες / γκαρίλες / ακρότητες / emo / bisexualιες κλπ σε μουσική και εμφάνιση. Ε, αυτό εγώ το κράζω. Και επειδή αυτό έχει συγκεκριμένο ήχο πλέον και συγκροτήματα, για αυτό και έχει σήμερα καταλήξει να λέγετε "είδος" μουσικής και όχι "σκηνή" όπως πρώτα. Ναι, αυτό δεν είναι αποδεκτό από τους Ιάπωνες, ούτε από όσους ξέρουν. Όμως αυτό έχει επικρατήσει εδώ στον δυτικό κόσμο. Και δεν είναι πλέον καινούργιο, επομένως καλώς ή κακώς, έχει μείνει. Ε, αυτό είναι που κράζω και καλώ "αίσχος". Και όπως τελικά προέκυψε από την συζήτησή μας, οι απόψεις μας δεν διαφέρουν. Απλά ξεκινούν από άλλη βάση. Επίσης διαβάζω ότι και εσένα σε ενοχλούν κάποια από τα ίδια πράγματα που ενοχλούν και εμένα σχετικά με τα events. Και μπορώ πλέον να σου πω, ότι τα ίδια συγκεκριμένα ενοχλούν εδώ και καιρό και πολλούς άλλους, αλλά δεν μιλάει κανείς! Ε, ξεκίνησα πρώτος εγώ. Το κακό είναι ότι φαντάζω "κάπως", όπως όλοι όσοι αντιδρούν πρώτοι σε κάτι. Είναι ατυχώς το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσω. Αλλά τουλάχιστον, όπως βλέπεις, κάτι καλό θα προκύψει. Αν θέλεις την γνώμη μου, εσείς οι πραγματικοί φίλοι του πραγματικού Visual Kei, πρέπει να μαζευτείτε και να φτιάξετε ένα πυρήνα και να αρχίσετε να διοργανώνεται τις δικές σας δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απέναντί σας. Τουλάχιστον έτσι, θα μπορέσετε να αποκτήσετε υπόσταση. Τώρα, όπως έχουν τα πράγματα, έχετε χαθεί στην πληθώρα των "άλλων" Visual Kei.
Sep 21 2010 15:31
Photo

nancy_neko → Labrokratis

μα,αυτο το τραγουδι...is it even visual kei?δεν ειναι ..
Sep 21 2010 14:28
Photo

nancy_neko → Labrokratis

κοιτα,οι nightmare ειναι ενα πολυ πολυ γνωστο visual kei συγκροτημα,τουλαχιστον απο οσο γνωριζω.φυσικα οχι τοσο οσο οι versallies,oi dir en gray kai oi gazzete.αλλα και παλι,δεν ειναι το φωτεινο παραδειγμα,ειναι πολλα αλλα συγκροτηματα,που απλα εχω ελλειψη χρονου να σου δειξω(γιατι ειναι σε κατι flashακια,και αντε βρες τα,τιτλους δεν θυμαμαι).εαν κραζεις το visual kei ετσι οπως το ξερουμε στην ελλαδα,τοτε ενταξει,παω πασο,γιατι δεν εχεις αδικο,οτι τα ιμο,πηγαν εκει,στο vk και το industrial απλα και μονο για να μην λεγονται πλεον ιμο. ο κισακι,ειναι ενας πανεξυπνος ανθρωπος και αυτος,αναμφιβολλα καλλιτεχνης,καθως εχει μια πολυ ωραια δημιουργικη σκεψη,αλλα και επειχηριματιας.ωστοσο,κατα την γνωμη μου,στο συγκροτημα που ηταν στους phantasmagoria,εκει ηταν οτι καλυτερο εχει κανει,και ισως εαν ηταν ακομα μαζι,να ηταν απο τα καλυτερα vk συγκροτηματα της j-rock και j-metal.προσωπικα,μονο στους phantasmagoria,τους θαυμασα ολους,αναιξερετως,τον kisaki,τον riku,ton jun,και τους υπολοιπους,γιατι πιστευω πως αυτο που εκαναν(η τουλαχιστον θελω να πιστευω)το εκαναν γιατι το γουσταραν πραγματικα,το ηθελαν,και εβγαινε ετσι ωραιο. οσο για τα j-party και τα cosplay που γινονται,ειναι πλεον τουλαχιστον βαρετα,οταν παιζουν συνεχεια μα συνεχεια,τα ιδια πραγματα,η ιδια playlist.κουραστηκα. οσο για τα ανιμε της τελευταιας εξαετιας,λιγα ειναι τα καλα,να σου πω την αληθεια. τα καλα ηταν πιο πριν απο αυτα τα τωρινα φυσικα και υπαρχουν ακομα κατι καλα πραγματα,αλλα και παλι,συνολικα,τα ανιμε της τελευταιας 6ετιας ειναι τα περισσοτερα σκατα,και η μουσικη τους επεισης ειναι σκατα!δεν με ενοχλει καθολου εαν ενα τραγουδι απο op/ed δεν ειναι j-rock i j-metal για παραδειγμα μου αρεσει πολυ το op του black lagoon,και ας μην ειναι j-rock εαν κραζεις απλα οπως ειπαμε το visual kei το ελληνικο/ευρωπαικο,που το υποστηριζουν emo παιδακια,για να μην χαλασουν το μαλλακι,τοτε ειμαι μαζι σου αλλα ευτυχως,τα πραγματα στη ιαπωνια οσον αφορα το visual kei ειναι αλλιως,και εγω αυτο υποστηριζω οσο για το last,σε events δεν παω ιδιαιτερα,μονο οταν θα κανω το cosplay μου,γιατι οπως ειπα βαρεθηκα τα επαναλαμβανομενα,και να βλεπω ατομα ακυρα,που δεν εχουν ιδεα απο ανιμε,να πηγαινουν απλα γιατι τους αρεσει να βλεπουν τους αλλους-αυτο το θεωρω χαζο.δεν λεω οτι εγω ξερω πολλα ανιμε,η αληθεια ειναι οτι απο μικρο κοριτσακι,εβλεπα οτι ηταν ανιμε,και οτιδηποτε ειχε σχεση με ιαπωνια,με τραβαγε χωρις να το καταλαβαινω,αλλα τουλαχιστον,εχω μια α' επαφη και ξερω τι γινεται.στα events ειναι ολα τα ιδια και τα ιδια,bleach,naruto,one piece,και οι ιδιες μουσικες,διαρκως.και κυριως ξενερωσα με τα events,οταν ζητησα ed απο rurouni kenshin(το 1/3 απο τους siam shade)και δεν ηχαν ιδεα για το τι ζητησα.ε αυτο με ξενερωνει απιστευτα,και ας μην ειμαι τοσο ψαγμενη :p με το visual kei ασχολουμε οσο μου αρκει,δηλαδη να ακουω μερικα συγκροτηματα που υπαγονται στο visual kei,να βλεπω για παραδειγμα,πως κανουν τα κοστουμια και βαφονται,απλα για να ξερω τι γινεται,και φυσικα να ξερω την ιστορια του v/k .απο κει και περα,δεν θα γινω gothic lolita,ουτε visual kei.(εκτος αυτου,και να γινομουν,εδω στην ελλαδα,θα με ελεγαν emo πριν μερικα χρονια :P) αυτα!
Sep 21 2010 14:22
Photo

Labrokratis → nancy_neko

Και ιδού μια - άσχετη - σύμπτωση, που ωστόσο αποδεικνύει αυτό που λέω ως προς την κυρίαρχη νοοτροπία, για την μουσική που έχει οδηγήσει το visual kei εκεί που είναι σήμερα: [url]http://www.anime.gr/forums/showpost.php?p=429706&postcount=37926[/url] Διάβασες το σχόλιο; Αυτά θέλει ο πολύς ο κόσμος του Visual Kei σήμερα. Όχι στίχους, μελωδίες και εικαστικότητα. Αυτά τα θέλεις εσύ και δεκαπέντε άλλοι. Ε, το επαναλαμβάνω: Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Sep 21 2010 14:10
Photo

Labrokratis → nancy_neko

Αχ, εσύ την έχεις πατήσει όπως συμβαίνει με τους εξειδικευμένους μουσικόφιλους. Έχεις δίκιο αλλά δεν πρόκειται ποτέ να το βρεις, εκτός από τους ομοίους σου. Πληροφοριακά, αυτό που αντιμετωπίζεται εσείς οι "πραγματικοί" της Visual Kei σήμερα εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι αντιμετωπίσαμε εμείς οι Ravers πριν 16 χρόνια (και βάλε...) χρόνια, που μπήκαν στην μουσική σκηνή όλα τα πρεζάκια γιατί - τότε - είχε εξαφανιστεί το punk, το metal και το reggae (άσχετα μουσικά είδη μεταξύ τους βέβαια) και βρήκαν εκεί κάτι "σκληρό" ή "ψυχεδελικό" να χωθούν. Και από τότε αυτοί είναι που μας χαρακτηρίζουν και όχι εμείς οι πραγματικοί Ravers / Clubbers... Και αν θέλεις να κάνω μία πρόβλεψη, όπως εμείς οι Ravers ποτέ δεν διώξαμε τις ρετσινιές από επάνω μας, ούτε τον "επιπρόσθετο" κόσμο, έτσι και εσείς που ακούτε Visual Kei το ίδιο θα έχετε στο εξής να αντιμετωπίσετε στον αιώνα του άπαντα. Κρίμα για εσάς, όπως κρίμα - τότε και για εμάς. Αυτό όμως δεν αλλάζει τα δεδομένα, ούτε την πραγματικότητα. Καταρχάς να σου πω ότι τα κομμάτια που μου παρέθεσες τα γνωρίζω και ναι όντως είναι αξιόλογα (για αυτό που είναι), ωστόσο τα συγκεκριμένα παραδείγματα δε με αναιρούν σε ότι λέω: Οι X-Japan ήταν Visual Kei και ανήκουν στην πρώτη γενιά, ο ήχος τους όμως απέχει πάρα πολύ από τον ήχο που σήμερα επικρατεί στην σκηνή του Visual Kei. Το συγκεκριμένο τραγούδι των Nightmare, είναι μπαλάντα / hard rock. Ναι όντως θεωρούνται και είναι καλοί, έχω μεταφράσει και ο ίδιος τραγούδια τους, αλλά αποτελούν μια φωτεινή εξαίρεση σε όλο αυτό το τσουβάλιασμα. Για να κάνω την αναγωγή, είναι ότι ήταν κάποτε ο Moby στην εποχή της Breakbeat (1991-1994). Μετά το γύρισε αυτός στα άλλα, που καμία σχέση έχουν με τα πρώτα του. Ένα συγκρότημα δε σώζει την κατάσταση. Οι Phantasmagoria είναι ουσιαστικά ο Kisaki, που για να μπορέσει να στηρίξει το μουσικό του όραμα και να αποδεσμευτεί από την "σκηνή" και το έλεγχό της από τις δισκογραφικές εταιρίες, έφτιαξε την δική του εταιρία και έγινε παραγωγός σε αναρίθμητες μπάντες που μετείχε ή ήταν περαστικός. Ένα άτομο μόνο του δεν κάνει σκηνή! Ξέρεις τι έκανε; Για να φτιάξει "αγορά" και να μην φαίνεται ότι δεν είναι μόνος του, άνοιξε 5 - 6 μαγαζιά στον ίδιο δρόμο. Όπως πχ κάνουν τα σουπερμάρκετ: Ένας είναι από πίσω, 10 επωνυμίες έχει! Ε, συγνώμη φίλη μου, αλλά προτιμώ να μου πεις "ακούω Kisaki και πέντε ακόμα μπάντες" παρά να μου λες ότι είμαι στην Visual Kei. Για να κάνω την αναγωγή, εγώ ακούω Trance. Όχι όμως Psy/Goa Trance (αυτή που ξέρουν όλοι εδώ στην Ελλάδα), ούτε "Progressive" δηλαδή αυτήν την βαρετή αρλούμπα που κατέληξε να αποτελεί την Βρετανική σχολή. Ακούω πραγματική Progressive Trance (όπως έχει οριστεί από Βέλγους / Ολλανδούς / Γερμανούς), Vocal Trance, Euphoric, Uplifting Trance (όχι Uplifting Psy Trance, άλλο αυτό), beaularic, Γερμανική Hardtrance, κλπ. Εδώ στην Ελλάδα όμως όλοι ξέρουν την Trance ως Goa / Psy, μαζί με χαπάκια, χασίσι και κόκα. Θα αρχίσω εγώ σταυροφορία; Όχι. Λέω ότι ακούω ηλεκτρονική μουσική και είμαι Clubber. Διότι αν τους πω ότι είμαι Raver και ακούω Trance θα μου πουν "και δε σου φαίνεται...". Έτσι και εσύ τώρα. Και φυσικά δεν είσαι μόνο εσύ έτσι, είναι και αυτός ο πυρήνας των 20 - 30 ατόμων στην Αθήνα που ξέρουν όντως από Visual Kei (στο βαθμό που ξέρουν). Ε, είσαστε ελάχιστοι! Άλλο "Visual Kei" ξέρουν πλέον οι πολλοί εδώ, και αυτό το "άλλο" Visual Kei κράζω. Από την άλλη, εγώ δεσποινίς μου ζω στην Ευρώπη και φυσικά θα κρίνω βάση του εδώ. Όπως άλλωστε οι Ιάπωνες κρίνουν τα δικά μας βάση του εκεί. Λογικό δεν είναι; Επίσης, τυχαίνει και ζω σε μία χώρα που το Θεαθήναι αποτελεί τον κανόνα και όχι η ουσία. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, εγώ βλέπω το εξής (και για αυτό αντιδρώ). Στην Ελλάδα κινούνται τρεις "J' ομάδες και κάποιοι ανεξάρτητοι (στους οποίους μάλιστα υπάρχει και ένα ζευγάρι respect ατόμων που ξέρουν πολύ συνειδητοποιημένα αυτά τα πράγματα). Οι τρεις ομάδες που κάνουν τα πάρτι, έχουν αποκτήσει σταδιακά συγκεκριμένο χαρακτήρα: Cosplay - κυρίως - η μία, Visual Kei και J-Rock oι άλλες δύο. Το Anime, που είναι υποτίθεται αυτό για το οποίο ο πολύς ο κόσμος πάει σε αυτά τα πάρτι, μουσικά έχει περιοριστεί πάρα πολύ (για την μία ομάδα, ίσως και να μην υπήρχε καν μέσα στα πλάνα της, απλά το κότσαρε για να τραβήξει κόσμο...). Ο κύριος λόγος είναι ότι μετά το νέο anime music boom, τα anime ξεκόλλησαν από το Visual Kei (με λίγες εξαιρέσεις) και το j-rock γενικότερα, και τώρα βρίσκονται στο J-Pop, J-Dance και σε μια αναβίωση της ιδιαίτερης μουσικής που πάντα πλαισίωνε τα anime. Κάνε ένα overview στα OP/ED της τελευταίας εξαετίας και παρατήρησε την μουσική τους: ελάχιστα από αυτά πλέον είναι j-rock. Τα περισσότερα είναι ηλεκτρονική μουσική ή j-pop και υπάρχουν αρκετά που θυμίζουν απλό pop-rock (όπως αυτό: [URL]http://www.facebook.com/v/437934113517[/URL]). Και επίσης παρατηρώ επιστροφή στο Heavy Metal, αλλά με πολύ χιουμοριστική διάθεση. Επομένως, εφόσον τα anime δεν παράγουν τέτοια μουσική πλέον, έχει περιοριστεί η μουσική παρουσία τους στα event ή έχει μείνει στάσιμη (τα ίδια τραγούδια ξανά και ξανά). Παράλληλα όμως, σε αυτά τα event πηγαίνει κόσμος. Και ο κόσμος που πηγαίνει, αποδεδειγμένα και διασταυρωμένα από τα δικά μου τα ματάκια, είναι όλοι αυτοί οι πρώην emo. Τώρα το παίζουν Industrial και Visual Kei, ανάλογα την εβδομάδα. Η μουσική τους άποψη ως προς το Visual Kei, είναι "Καφρίλες, εκκεντρικότητες, τσιρίλες και οι bisexualιές", που στην γενιά σου είναι μόδα (ναι ή όχι; ). Ε, μαζί με αυτό το τελευταίο, έρχεται και η πουστροαισθητική που κράζω. Και πρόσεξε τι λέω συνεχώς: Από τους περαστικούς! O κόσμος του anime δεν είναι περαστικός! Αλλά με εξαίρεση εσάς τους 10 - 15 της Visual Kei που ξέρουμε (τους άλλους που είναι πραγματικά Visual Kei μόνο στα πάρτυ τους βλέπουμε και έχουν διαχωρίσει την θέση τους, "εμείς δεν είμαστε anime" λένε...), που πλειοψηφικά τυχαίνει να είσαστε γυναίκες και οι περισσότερες μάλιστα Gothic Lolita, ποιοι άλλοι είναι; Εν ολίγοις, εσείς, μια χαρά την βγάζετε, εμείς οι άλλοι τι κάνουμε; Περιμένουμε να πάει 3 το πρωί, να ακούσουμε "Yata" ή να θυμηθεί να βάλει ο Dj κανένα OP/ED από τα χιλιοπαιγμένα; Πάμε και παρακάτω τώρα: Επειδή πριν κάνα χρόνο (και βάλε) ακούστηκαν "παράπονα" περί μουσικής και επανάληψης, κλπ, οι ομάδες άρχισαν με διάφορους τρόπους να "ζητάνε" από το "κοινό" τους γνώμες, για τα κομμάτια που θα παίξουν στα πάρτι, ώστε να ξεφύγουν από το αδιέξοδο. Παραγγελιές με άλλα λόγια. Αυτό οδήγησε στους περαστικούς (τους δήθεν της Visual Kei) να σκάνε με τις παρέες τους (άσχετες από τα anime, έρχονται για το χαβαλέ) στα Πάρτι και να πάνε να ζητάνε τα δικά τους πράγματα, τα πολύ συγκεκριμένα, που θεωρώ ότι και εσύ ακόμα αντιπαθείς αλλά μπορείς και ανέχεσαι, όπως πχ εγώ μπορώ πχ να ανεχτώ και εγώ - έως ένα σημείο - την Goa / Psy Trance. Αυτό, σε συνδυασμό με την γυναικοδουλίαση κάποιων (διότι όπως και να το κάνουμε, οι gothic lolitas έχουν τις κατακτήσεις τους) και μία νοοτροπία τύπου "Τους anime τους έχω ούτως ή άλλως", οδήγησε σε μία κατάσταση που μας έκανε εμάς, τους anime fans, τον πυρήνα - υποτίθεται - όλων αυτών, να είμαστε μειοψηφία στα event που υποτίθεται ότι απευθύνονται σε εμάς. Επειδή όμως ο κόσμος αυτός του anime είναι χαμηλών τόνων, διακριτικός και μικρότερης - σχετικά - ηλικίας, έχει βγάλει το σκασμό για όλα αυτά και τα υπομένει. Μέχρι κάποια στιγμή να τα απαξιώσει. Ε, εγώ ούτε χαμηλών τόνων είμαι, ούτε μικρής ηλικίας, ούτε καν την ίδια γενιάς. Και το αίμα που έχω φτύσει εγώ για να βοηθήσω τον χώρο του anime σε αυτήν την χώρα, και χωρίς να έχω πει σε κανέναν τίποτα, λίγοι πιστεύω ότι το έχουν κάνει. Πράττω και περιμένω αντιδράσεις. Και έως τώρα, δεν μου έχουν πει κατ' ιδία ότι έχω άδικο σε όλα αυτά. Απλά ότι ο τρόπος μου είναι "κακός". Συγνώμη, αλλά με τους καλούς τρόπους φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο, μπας και ξεκολλήσουμε τώρα. Αυτά και ελπίζω να γνωριστούμε και από κοντά αν βρεθούμε σε κάποιο από τα event της Αθήνας.
Sep 21 2010 13:25
Photo

nancy_neko → Labrokratis

για το στερεοτυπο του ελληναρα,δυστυχως το εχω ζησει πολλες φορες απο προσωπικες εμπειριες,σε συγγενεις και φιλους,και οχι μονο,γιαυτο και λεω οτι λεω τωρα στο θεμα του visual kei στην ευρωπη,τι περιμενεις?οταν ολα τα δηθεν-εμο ξαφνικα σταματανε να ειναι στην μοδα,και χωνονται στο visual kei χωρις κανενα λογο,γιαυτο και το visual kei σταματαει να θεωρηται κατι καλο. δυστυχως,σε αυτο που λες,οτι οι περισσοτεροι τα εχουν τσουβαλιασμενα,ειναι αληθεια κατα την γνωμη μου,τα εχουν τσουβαλιασμενα,γιατι δεν εχουν ασχοληθει,και ακολουθουν τα πλεον εμπορικα visual kei. εγω απλα θα σου δωσω μερικα links για να σου δειξω οτι η θεματολογια,αλλαζει αναλογα με τα συγκροτηματα και τα συγκροτηματα που θα σου δειξω,ειναι απλα μερικα γνωστα στην ιαπωνια,αλλα και αρκετα στην ευρωπη(nightmare λογω death note) [url]http://www.youtube.com/watch?v=tsYUo-qHcrI[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=QELIi9TM7tw[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=sRfH0Xd8N_s[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=ur_GsiXtvbI[/url] πιστευω οτι οι στιχοι σε αυτα τα τραγουδια,ειναι πραγματικα υπεροχοι,και η μελωδια,και το visual kei που κανουν,δεν εχει σχεση με την πουστροαισθητικη,αλλα με κατι διαφορετικο,πιο ιδιαιτερο οσο για αυτο που λες οτι το vk απετυχε,κανεις λαθος,ειναι απο τα ειδη που δεν χανονται,και ακομα βλεπεις απιστευτα πολλα συγκροτηματα,και οχι σε underground φαση,αλλα με δισκογραφικες και τα σχετικα,δεν εχει αναβιωσει λογω των emo.το ολο θεμα αυτο της αναβιωσης στην ελλαδα,προηλθε λογω των emo,αλλα στην ιαπωνια δεν ειναι ετσι,καθολου μην κοιτας το τι γινεται εδω στην ευρωπη,που ειχε γινει το ιμο ενα τρεντ με μανια εχεις δικιο οτι το vk ειναι ενας αποηχος καποιων δυτικων πραγματων,αλλα καταφερε να ξεχωρησει για αυτο που ηταν(στην ιαπωνια παντα,γιατι στην ευρωπη πηγαν τα ιμο και τα εχουν κανει σκατα)εξαλλου το ροκ ειναι αποηχος του rock 'n' roll,η μεταλ ειναι αποηχος του ροκ,τα dance τα σημερινα,ειναι αποηχος της δεκαετιας του 80 εν μερη παντα,υπαρχει μια πηγη εμπνευσης και το οτι κραταει στη ιαπωνια,ακομα,και οχι undergroung(υπαρχουν πολλα,αλλα επεισης παρα πολλα που δεν ειναι,και ειναι και πολυ γνωστα) και ειναι ακομα μεσα στα πραγματα,εμενα μου αρκει εφ'οσον δεν εχει φυγει,κατι σημαινει οσο για αυτο που λες,οτι κρατησε 5 χρονια στην κανονικη μορφη του,και το ροκ εξελισσεται,και ακομα και τωρα τα ροκ που υπαρχουν,δεν θυμιζουν ιδιαιτερα τα ροκ κομματια της εποχης που ξεκινησαν,ουτε τα dance θυμιζουν αυτο που ξεκινισαν,παντα υπαρχει μια εξελιξη. δυστυχως,κρινεις βαση της ευρωπης,και επειδη το vk εγινε γνωστο στην ευρωπη κατα κυριο λογω εξαιτιας των ιμο,βγαινει οτι το visual kei ειναι αισχος,και οτι οι στιχοι εκφραζουν κανεναν παρα μονο 15χρονους ιαπωνες.ε,οχι,δεν ειναι ετσι,δυστυχως η ευτυχως(μαλλον ευτυχως)δεν ανηκω στη κατηγορια που με εκφραζει το ελληνικο καψουροτραγουδο,και τα χαζοχαρουμενα dance και τα λοιπα τραγουδακια που το μονο που μιλανε ειναι το σεξ,και το ποσο ωραια ειναι μια γκομενα.τα τραγουδια που σου εστειλα εκφραζουν και εμενα,και προφανως μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων(οχι παραλαγγες του ιμο) και δεν ειναι αισχος.φυσικα ο καθενας εχει τις δικιες του αποψεις,και εγω δεν ειμαι εδω για να αλλαξω την αποψη κανενος,απλα το θεμα ειναι,οτι στην ευρωπη,εχουμε την ταση να χαλαμε διαφορα πραγματα,επειδη ερχονται απο ηλιθιοτητες(ιμο) αφου στη ιαπωνια το ειδος ειναι ακομα μια χαρα,οπως και τα dance και η j-rock kai h j-metal,και πολλα απο τα j-rock και j-metal υπαγονται στο visual kei,δεν βλεπω κανενα προβλημα συμφωνουμε ομως οτι στην ελλαδα και την ευρωπη,ολα τα παιδακια που ηταν ιμο,και θελουν να κρατησουν το μαλλακι,χωθηκαν στο βιζουαλ κει.
Sep 21 2010 00:04
Photo

Labrokratis → nancy_neko

Τελικά έχω δίκιο που λέω ότι δεν με νοείς απόλυτα. Έχω ένα μισάωρο ελεύθερο και θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω περισσότερο την άποψή μου. Καταρχάς, το στερεότυπο που λες ότι υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία, ήταν το στερεότυπο έως και στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και από τότε έχουν περάσει 50 χρόνια! Από την μεταπολίτευση και ύστερα, η Ελληνική κοινωνία δεν έχει καμία σχέση με το στερεότυπο του "Ελληναρά" και της "Γυναίκας για σπίτι" που περιγράφεις, για αυτό και σατιρίζεται συστηματικά, καθώς συναντάτε μόνο σε κάτι ηλικιωμένα κατάλοιπα. Γενικά, δεν θα βρεις γύρω σου πλέον πολλές γυναίκες και άντρες κάτω από 45 χρονών, που να ακολουθούν αυτό που περιγράφεις, όχι τουλάχιστον στα αστικά κέντρα. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι, αλλά είναι στα λογικά πλαίσια μία σύγχρονης κοινωνίας, στην οποία υπάρχουν πάντα αναχρονιστικά στοιχεία. Αυτοί πιστεύουν ότι κρατάνε με την στάση ζωής τους τις παραδόσεις και πιθανώς να έχουν δίκιο. Όμως είναι ελάχιστοι και δεν συναντιούνται εύκολα. Θα δεις άτομα που να θυμίζουν τον τύπο του "Ελληναρά" και της "Γυναίκας για σπίτι" που περιγράφεις, κυρίως σε Αλβανούς, που είναι ένας πολύ συντηρητικός λαός σε αυτά τα θέματα. Όμως αυτοί δεν είναι Έλληνες και καλά κάνουν και διατηρούν τις παραδόσεις τους. Επίσης θα δεις αυτά τα φαινόμενα σε μουσουλμάνους. Και στην Ελλάδα έχουμε πολλούς Κούρδους / Ιρακινούς / Πακιστανούς κλπ, που έχουν εγκλιματιστεί πλήρως στην Ελλάδα, δεν ξεχωρίζουν καθόλου οπτικά από εμάς, αλλά διατηρούν τις δικές τους συνήθειες και παραδόσεις, που για λόγους θρησκείας έχουν και τίνουν να παρουσιάζουν μία συμπεριφορά που θυμίζει αυτό που εσύ καλείς "Ελληναρά". Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τους Ρώσους που βρίσκονται στην χώρα μας, και που θυμίζουν κάπως τους βουνίσιους παραδοσιακούς Κρητικούς σε κάποια θέματα. Όμως όλοι αυτοί (εκτός των Κρητικών) δεν είναι Έλληνες! Είναι αλλοδαποί, που ζούνε σε αυτήν την χώρα και έχουν υιοθετήσει - στα πλαίσια προσπάθειας της αποδοχής του από την δική μας κοινωνία - μία υπερσυντηριτική πεπαλαιωμένη νοοτροπία "μέσου Έλληνα" που πλέον μας την υπενθυμίζουν μόνο οι παλαιές καλές Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες που συνεχώς επαναλαμβάνονται στην τηλεόραση. Επομένως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το στερεότυπο που αναφέρεις. Εγώ δεν ξέρω κανέναν πάντως! Σχετικά με το Visual Kei και την Ιαπωνική μουσική τώρα: Προσωπικά ασχολούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια με όλα αυτά, ίσως και από προτού γεννηθείς. Το Visual Kei το γνώρισα στην γέννησή του, καθότι το παρουσίαζε συστηματικά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 το MTV Europe που τότε έκπεμπε επίγεια στην Αθήνα, μέσω της εκπομπής "Alternative Nation". Προσωπικά, είμαι της χορευτικής μουσικής και είχα ανέκαθεν κάποιες επαφές με πολλά άλλα είδη Ιαπωνικής μουσικής (πχ Super Eurobeat - που έχω γράψει και άρθρο στην ελληνική wikipedia - και την ανερχόμενη - τότε - J Trance, ενώ γνώριζα και αρκετά για την Ιαπωνική σχολή της Intelligent Jungle που τελικά δεν ευδοκίμησε). Έτσι, το να ασχοληθώ και με το Visual Kei, στην πρώτη του μορφή που αποτελούσε ακόμα "σκηνή" και εικαστική προσέγγιση, μου ήταν κάτι εύκολο αλλά και φυσιολογικό. Στα μάτια μου ΤΟΤΕ ήταν μια εκκεντρική Ιαπωνική αναβίωση της βρετανικής Glam Rock, με στοιχεία New Romantics και ελάχιστα στοιχεία Goth. Με όλα είχα μουσική σχέση, έτσι μπόρεσα εύκολα να το ακολουθήσω και όλο αυτό. Ωστόσο, το Visual Kei ΑΠΕΤΥΧΕ εμπορικά διεθνώς και παρέμεινε underground ακόμα και στην χώρα του για αρκετά χρόνια. Μόνο πρόσφατα (μετά το 2006) και εξαιτίας της αισθητικής των emo επανήρθε στην "μόδα". Το βραχυκύκλωμα έγινε στην Γερμανία εξαιτίας των Tokyo Hotel που μπόρεσαν να αφομοιώσουν το ευρωπαίκό κοινό των emo, που είχε μεγαλώσει πλέον. Ωστόσο, οι πραγματικές συνθήκες που ευνόησαν την επάνοδο του Visual Keι στην Ευρώπη είναι πραγματικά άσχετες! Ο κύριος λόγος ήταν η μαζική εμφάνιση των fansubs στα anime, που εξαιτίας της εξάπλωσης της adsl, έγινε εφικτό ξαφνικά στους Ευρωπαίους να αποκτήσουν πρόσβαση σε ολόκληρες σειρές anime από το πουθενά. Συμπτωματικά, στα περισσότερα anime παραγωγής 1999-2005, πολλά από τα OP/ED ήταν J-Rock, από συγκροτήματα που είχαν σε κάποια φάση κάποια σχέση με το Visual Kei. Ένα τμήμα της ευρωπαϊκής γενιάς που μεγάλωσε με την αισθητική των emo και δεν ήθελε να την αλλάξει, βρήκε διέξοδο εκεί και από το να αποχαρακτηριστεί από emo, αλλά και να μην χάσει την εμφάνισή της. Βρήκε το άλλοθι που χρειαζότανε! Το παράδοξο είναι ότι στην ίδια Ιαπωνία την ίδια περίπου περίοδο (από το 2007 και μετά) έχουμε το νέο Anime Music Boom και την άνοδο της J-Pop! Η διεθνή αγορά συντηρεί το Visual Kei, στην Ιαπωνία είναι πλέον πολύ περιορισμένο - από ότι τουλάχιστον εγώ γνωρίζω). Ο δεύτερος άσχετος λόγος, είναι η εμφάνιση - πάλι στην Γερμανία - μίας τάσης "j-dance" μουσικής. Ήταν ένας μηχανισμός της κατακερματισμένης τοπικής μουσικής βιομηχανίας κατά της fileshare συνήθειας που τους άφησε χωρίς πωλήσεις. Η λύση απλή: Παρουσίασε η μουσική βιομηχανία στην Ευρώπη μουσική που δεν ήξερε κανένας και δεν μπορούσαν να βρουν τσάμπα. Παράδειγμα: Πήρανε eurohouse τραγούδια της δεκαετίας του 1990 ([URL]http://www.youtube.com/watch?v=2j_jnrqcdzo[/URL] αυτό είναι η διασκευή του 2002, το κανονικό κυκλοφόρησε το 1996 και είναι εδώ: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=HxWRrqEWy2w[/URL]) που σε μορφή Super Eurobeat είχαν κάνει επιτυχία κάποια στιγμή στην Ιαπωνία ([URL]http://www.youtube.com/watch?v=C5Q7hYV0IMI[/URL]) και τα κυκλοφόρησαν ξανά έτσι Ιαπωνομεταφρασμένα σε Ευρωπαϊκή έκδοση, λίγο διαφοροποιημένα ([URL]http://www.youtube.com/watch?v=tcma31JBwLs[/URL]). Τέτοια παραδείγματα έχω δεκάδες να σου παραθέσω. Αυτό είχε επιτυχία, αλλά δεν είχε συνέχεια! Έτσι ο κόσμος που του άρεσε και ψάχτηκε με την J μουσική, έψαξε διέξοδο και λόγο συνθηκών οδηγήθηκε στην αναβίωση του Visual Kei, που πλέον, αποτελούσε - άτυπα αν θες να πεις - είδος μουσικής! Μπορεί μεν τα χορευτικά κομμάτια να είναι άσχετα με όλα αυτά, ωστόσο ήταν αρκετό στο να κάνει ένα κόσμο που είχε συνηθίσει το J και διψούσε για τέτοιο υλικό, να στραφεί προς τα εκεί. Στιγμιαία όμως όπως αποδείχτηκε, γιατί το Visual Kei μετά την πρώτη εντύπωση, έχασε όλο αυτό το κόσμο. Και λογικό είναι... Πέρα από την αισθητική δεν έχει ενδιαφέρον για έναν Ευρωπαίο! (πχ, τι ενδιαφέρον να βρεις εδώ; 15άχρονος Ιάπωνας είσαι; Δε σε αγγίζει αυτή η θεματολογία! [URL]http://www.youtube.com/watch?v=XXLwz8GOfYI[/URL] ) Οπότε τι έγινε; Το καινούργιο "Visual Kei", σε όποιους πρόλαβε και έπιασε, εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο σε μία ακραία και κάκιστη μορφή μουσικής, που και καμία σχέση δεν έχει με το πως ξεκίνησε και πιθανώς έχεις εσύ στο μυαλό σου σφαιρικά. Ε, αυτό εγώ το χαρακτηρίζω ΑΙΣΧΟΣ. Και για αυτό το θάβω και το κράζω. Αυτή είναι η κυρίαρχη τάση σήμερα! Αυτήν θα κράζω! Οι εξαιρέσεις στις νεότερες παραγωγές, είναι μια μικρή μειοψηφία. Δεν είναι αρκετό αυτό από το να με κάνει να κρατήσω σε ποιο διπλωματικούς τόνους τον λόγο μου. Από εκεί και πέρα, η ενδυματολογία, το βάψιμο του προσώπου και η σκηνική παρουσία που έχουν οι καλλιτέχνες του Visual Kei, είναι ένας Ιαπωνικός μεταλλαγμένος απόηχος μιας μουσικής νοοτροπίας που υπήρξε από το 1967 έως και το 1984 στον δυτικό κόσμο. Τίποτα από αυτά που κάνουν δεν γίνεται για πρώτη φορά, ούτε μου προκαλούν κάποια εντύπωση. Τα έχω δει και τα έχω ζήσει δεκαετίες νωρίτερα. Επίσης, οι προσαρμοσμένοι συμβολισμοί τους (για την Ιαπωνική κοινωνία), μου είναι αδιάφοροι, γιατί ξέρω (και έως ένα σημείο πρόλαβα και έζησα) τα γνήσια μουσικά ρεύματα από τα οποία εμπνεύστηκε το Visual Kei. Ψάξε πχ να δεις από: New Romantics, Gothic Rock, Glam Rock, Rock Opera, Dark Wave, NDW. 20 χρόνια νωρίτερα, τα κάνανε οι Ευρωπαίοι αυτά και 30 χρόνια νωρίτερα οι Αμερικάνοι! Ορίστε: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=9JkQmqTuR2o[/URL] (1982), [URL]http://www.youtube.com/watch?v=UMPC8QJF6sI[/URL] (1979), [URL]http://www.youtube.com/watch?v=VBEcLxnXVAc[/URL] (1972), ([URL]http://www.youtube.com/watch?v=Z61tlxcqaVE[/URL] 1968 ). Ποια είναι η διαφορά; Στους στίχους! Το Visual Kei πλέον, ως είδος μουσικής όπως έχει εξελιχθει, έχει μόνο σκληροπυρηνικούς εκφραστές και στην συνείδηση των πολλών έχει ταυτιστεί με αυτούς και τον ήχο τους. Και αυτό γιατί είναι το μόνο που "πουλάει". Ε, όλο αυτό να πάει από εκεί που ήρθε! Και μαζί με τα ξερά (αυτά) καίγονται και τα χλωρά (τα άλλα που ακούς εσύ, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται πραγματικά με το Visual Kei, έστω και από απόσταση και ξέρουν λίγο παραπάνω από την επιφάνεια το τι συμβαίνει). Επειδή τώρα υπάρχετε εσείς οι 10 - 20 ψαγμένοι (και τυχαίνει και είσαστε και όλες γυναίκες, άλλωστε από Θεσσαλονίκη και γυναίκα ξεκίνησε όλο αυτό το σκηνικό, η αντίστοιχη πρώτη προσπάθεια στην Αθήνα είχε j-Rock κατεύθυνση (και αυτήν διατηρεί) ), πρέπει να μιλάω ποιο "σφαιρικά" και "αντικειμενικά" και να μην τα τσουβαλιάζω όλα; Ε, είσαστε ελάχιστοι για να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία! Η πλειοψηφία τσουβαλιασμένα τα έχει, και εγώ τσουβαλιασμένα τα κράζω. Το ξαναέγραψα: Ατυχώς, δίπλα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Τέλος, το Visual Kei στην πρώτη του μορφή κράτησε μετά βίας 5 χρόνια και στην σύγχρονη μορφή του, που αποτελεί ένα είδος αναβίωσης δεν έχει κλείσει καν άλλα 5. Στο ενδιάμεσο ήταν όχι απλά underground, ήταν ξεγραμμένο! Μπορεί στην ηλικία σου 5 χρόνια να φαντάζουν πολλά, αλλά δίπλα σε άλλα είδη μουσικής που παραμένουν έως και την εποχή μας είναι ελάχιστο! (πχ η Rock έκλεισε 60 χρόνια, η Disco 40, το Punk (το γνήσιο, όχι η εμπορική μορφή των Sex Pistols) 43, η Disco 37, η House 27, η trance 20 (στην Ευρωπαϊκή της μορφή). Έτσι δεν με εντυπωσιάζει το "κράτησε τόσα χρόνια". Μια στιγμή κράτησε! Μου αρέσει να τοποθετώ τα πράγματα ως έχουν χωρίς ομορφοποιήσεις και διπλωματίες. Στην διαδικασία που το πράττω αυτό μπορεί να φαντάζω ακραίος, εκκεντρικός, παράξενος, προκατειλημμένος, συντηρητικός, κλπ. Τα πράγματα δεν είναι έτσι, αλλά δεν μπορώ να πίσω και κανέναν για το αντίθετο. Για ότι λέω, ξέρω γιατί το λέω. Απλά δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος να κάτσω να το αναλύσω σε τόσο μεγάλο βαθμό, ούτε έχω την διάθεση να κάνω την γραφή μου απλούστερη. Το απλούστερο θέλει πολύ περισσότερο γράψιμο και ήδη γράφω πολλά όπως βλέπεις.
Sep 20 2010 16:39
Photo

nancy_neko → Labrokratis

well,μπορει το εκπαιδευτικο συστημα να ειναι αισχος,και συμφωνω απολυτα,αλλα εχω την χαρα να ερχομαι απο μια οικογενεια,πανεπιστημιακου επιπεδου,οποτε μπορω να καταλαβω αρκετα πραγματακια,και ουτε εχω αναγκη απο φιλολογους,γιατι αυτο που κανουν ειναι μονο να μιλανε και να μιλανε. ενταξει,εχεις δικιο στο να ασχοληθεις με κατι που δεν σου αρεσει,αλλα οχι να κραζεις γενικα ενα πραγμα,μια μοδα αν θελεις,βαση ορισμενων συγκροτηματων θα σου ξεκαθαρησω κατι,το visual kei,ειναι κατι unisex(οπως υπαρχουν και παπουτσια :P) υπαρχουν γυναικες,αντρες,αναμεικτα συγκροτηματα,και δεν βλεπω που ειναι το κακο,δεν βλεπω δηλαδη γιατι πρεπει απαραιτητα ο αντρας να ειναι καπως και η γυναικα καπως,εξαλλου στην ελλαδα η ιδεα ειναι μια,ο αντρας ο βαρβατος και η γυναικα δουλα και κυρα,ε αυτα τα στερεοτυπα τα θεωρω ηλιθια. το visual kei ειτε αρεσει ειτε οχι,ειναι κατι που ειναι εδω και πολλα χρονια,καπου απο το 80 και λιγο αργοτερα. να σου πω την αληθεια,εγω δεν εχω δει να ασχολειται κανενας με το vk φανατικα,ειλικρινα σου μιλαω.οσο για τους tokio hotel ηταν μια μοδα,οπως και το emo,και περασε,το visual kei κραταει για πανω απο 10 χρονια ηδη,οποτε νομιζω ειναι κατι παραπανω απο απλα μια μοδα που ερχεται και φευγει ναι,δυστυχως υπαρχουν παιδακια ''emo''(γιατι ποτε στην ελλαδα δεν ειχαμε κατι που να γνωριζει την θεωρια πισω απο την μοδα,ειχαμε τους δηθεν-fake αλλιως-που απλα για να κρατησουν το μαλλακι λενε οτι ειναι visual kei οσο και αν το αντιπαθεις,δεν μπορεις να αρνηθεις,οτι τα περισσοτερα βασικα για την μουσικη σκηνη συγκροτηματα,προερχονται απο το visual kei,και δεν λεω σε φαση an cafe προφανως,μιλαω για x japan,buck tick,colour και τα λοιπα,που εχουν αφησει μια χαρακτηριστικη ηχητικη στην ιαπωνικη μουσικη. πιστευω προσωπικα(και οχι,δεν ημουν ιμο,ουτε πηγαινα στα σκαλακια του συνταγματος,και ουτε εχω το μαλλι μου περιεργα)οτι το visual kei ειναι κατι unisex που ενθουσιαζει μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων,γιατι δεν αρεσει ουτε στην ιαπωνια σε ολους το visual kei,που ειναι εν μερη καλλιτεχνικο,απο την στιγμη που εχει συνδυαστει τοσο αμεσα με την μουσικη,και την ενδυματολογια και το βαψιμο του προσωπου. απο κει και περα,δεν μπορεις να τα βαζεις στο ιδιο τσουβαλι,λεγοντας οτι η θεματολογια ειναι σκατα,γιατι μπορω να σου αποδειξω περιτρανα οτι η θεματολογια αλλαζει,αναλογα με το συγκροτημα κατα κυριο λογο. και οπως ειπα,ουτε ιμο ειμαι,ουτε εχω το μαλλακι περιεργα,ουτε τιποτα,ειναι κατι πολυ απλο.κατα την γνωμη μου,αυτος ο τροπος που ντυνονται(γυναικες και αντρες)ειναι καλλιτεχνικος,και μου φαινεται πολυ ωραιο οταν ενας τροπος,κραταει τοσα χρονια,και απλα ανανεωνεται.πως μπορεις να λες οτι το θεωρεις αισχος,απλα και μονο επειδη υπαρχει ενα unisex στυλ?αυτο δειχνει δουλια στα στερεοτυπα του τοπου που γεννηθηκαμε.και να σου υπενθυμισω,αλλιως ειναι οι ελληνες,αλλιως οι ιαπωνες.ελευθερος ανθρωπος εισαι,να μην σου αρεσει κατι,αλλα οχι να κραζεις τους αλλους,επειδη μπορουν να δεχθουν αλλες ιδεες περα των στερεοτυπων που μας δινει ο τοπος μας.δεν λεω να παμε να γινουμε ιαπωνες,αλλα νομιζω οτι δεν βλαπτει να δεχθεις οτι υπαρχουν και αλλα πραγματα,αλλες νοοτροπιες,περαν της ελληνικης
Sep 20 2010 14:56
Photo

Labrokratis → nancy_neko

Δε με νοείς καθόλου τελικά. Πιθανώς το εκπαιδευτικό σύστημα της μεταπολίτευσης ήθελε να κάνει ακριβώς αυτό: Να δημιουργήσει στερεοτυπική και επαγωγική αντίληψη στους νέους, χωρίς δυνατότητα ανάλυσης του τι λέει πραγματικά ο άλλος. Σου προτείνω λοιπόν, να πας σε έναν φιλόλογο 55άρη, που πρόλαβε το παλιό εκπαιδευτικό σύστημα, να του δώσεις τα κείμενά μου και να κάτσει να σου εξηγήσει λέξη προς λέξη τι εννοώ. Οι νεότεροι φιλόλογοι είναι άχρηστοι, μην μπεις καν στο κόπο να το κάνεις μαζί τους. Πάντως εγώ δεν έχω χρόνο να κάτσω να σου τα εξηγώ από την αρχή. Θα σταθώ όμως σε ένα: Και φυσικά θα ασχοληθώ με κάτι που δεν μου αρέσει, όπως θα ασχοληθώ και με κάτι που μου αρέσει. Αυτό σε κάνει ελεύθερο άνθρωπο, όχι η απαξίωση που προτείνεις. Η απαξίωση σε κάνει συμβιβασμένο σκλάβο του συστήματος. Από εκεί και πέρα, το Visual Kei είναι ένα τόσο μικρό πράγμα στην εποχή μας, που μου κάνει εντύπωση το πως ασχολούνται όσοι ασχολούνται στην Ελλάδα μαζί του και μάλιστα τόσο φανατικά. Πιθανολογώ ότι αυτοί προέρχονται από τους Emo και την αισθητική τους, που μεγάλωσαν κάτι χρόνια και επειδή βρήκαν οπτικές ομοιότητες με το VK και το άλλο ψόφησε, το παίζουν τώρα έτσι. Εμφανίστηκαν και κάτι "Tokyo Hotel" και τρεχαγυρευόπουλος και οδήγησαν την μάζα αυτού του κόσμου στο "Japan". Έξυπνη κίνηση. Άλλωστε πάνω από 30 άτομα που βλέπω στα πάρτυ της Αθήνας να το παίζουν Visual Kei τώρα, τους θυμάμαι πριν 3 - 4 χρόνια στα σκαλοπάτια του Συντάγματος. Απλά είναι πλέον γύρω στα 19-21 σε ηλικία και δεν θέλουν να αλλάξουν το μαλλί τους. Καλά κάνουν...
Sep 20 2010 13:03
Photo

nancy_neko → Labrokratis

απο την στιγμη ομως που λες οτι ειναι μουσικο ειδος,και δεν το βαζεις στην ιδια κατηγορια με τα gothic lolita,gangaru κτλ που ειναι τροποι ντυσιματος,τοτε κανεις λαθος,διοτι ειναι ενα ειδος,ενας τροπος ντυσιματος,αναμεσα σε μουσικους,και γιαυτο πολλοι μπλεκονται οτι ειναι ειδος μουσικης δεν μπορεις να κρινεις τα παντα επειδη δεν σ'αρεσει κατι πραγματικα εισαι πολυ λανθασμενος,δηλαδη εαν κανει καποιος crossdressing ως cosplay ενος χαρακτηρα ,τοτε θεωρειται καρναβαλος ε? δεν ειπες τιποτα για το αρχικο που ειπες ομως,οσον αφορα τα θεματα των τραγουδιων visual kei.πληροφοριακα,η j-pop οπως και η k-pop εχουν πολυ συχνα την ιδια θεματολογια περιπου,και απλα εκφραζονται διαφορετικα,μεσω της ποπ η της μεταλ,αναλογα στην χωρα που γεννηθηκες,γεννηθηκαμε και οι περισσοτεροι εδω μεσα,αλλα δεν ειμαστε τοσο στενομυαλοι με κολλημενες αποψεις,και τα στερεοτυπα του ''βαρβατου''κατα τα αλλα ελληναρα ο Mana σαφως και ηταν ενας πανεξυπνος ανθρωπος,και κρατησε το image του απιστευτα καλα(σε σημειο στις συνεντευξεις να μην μιλαει κανονικα,αλλα να κανει νοηματα και διαφορα) εχεις μπερδεψει εννοιες και ειδη επειδη εχεις το δικο σου στερεοτυπο ααααααααααα,και για να σε πληροφορησω,visual kei υπαρχουν και γυναικες!!!!!!!!! oh yeah!it's true! δηλαδη τι,αυτες ειναι λεσβιες???πραγματικα εχεις μπερδεψει τα πραγματα αν δεν σ'αρεσει κατι,μην το κραζεις,απλα μην ασχολησαι,και μην κανεις οτι ξερεις για τι πραγμα μιλας,οταν την μια μου λες οτι η θεματολογια ειναι σκ@τ@,και μετα το αφηνεις στην ακρη διαφορετικη θεματολογια υπαρχει παντου,και στα παντα,και το visual kei δεν ειναι εξαιρεση στον κανονα,ειναι το ιδιο πραγμα οι αντρες που ειναι στο visual kei ειναι 2 ειδων,και αντρες με την δικια σου εννοια,και gay οι γυναικες που ειναι στο visual kei ειναι 2 ειδων,και γυναικες με την δικια σου εννοια,και λεσβιες οι αντρες που ειναι στο j-pop ειναι 2 ειδων,και αντρες με την δικια σου εννοια,και gay και bla bla bla αν δεν σ'αρεσει κατι,μην ασχολησαι,και μην κρινεις(οπως στα ανιμε,αν δεν σ'αρεσει καποιο,το κανεις drop,δεν ασχολησαι με αυτο για να το κραξεις!) δεν σου λεω να σου αρεσει το visual kei,προς θεου,αλλα τουλαχιστον μην γινεσαι κραχτης επειδη απλα και μονο δεν μπορεις να βγαλεις τις παρωπιδες απο την ελληνικη νοοτροπια αυτα ειχα να πω,με γεια σου και χαρα σου που δεν σ'αρεσει κατι,αλλα μην λες οτι καποιος ειναι που***ς που θελει να κανει crossdress μεσω ενος cosplay,και μην λες οτι οσοι κανουν/ασχολουνται με κατι(δηλ. εδω το visual kei)ειναι πουσ****ς πραγματικα,ψαξε καλυτερα τα πραγματα,δεν κανει κακο oh,kai btw,δεν ειμαι ουτε visual kei ουτε gothic lolita ουτε τιποτα,μια κανονικη κοπελα ειμαι που τυχαινει τα περισσοτερα μεταλ συγκροτηματα της ιαπωνιας που μου αρεσουν,να ειναι visual kei-και τρελενομαι για τις γυναικες που κανουν visual kei-ειμαι λεσβια με την λογικη σου??πραγματικα ας μην το κουραζουμε αλλο,μεινε με τις κολλημενες ιδεες και εγω με την συμπαθεια μου προς το visual kei
Sep 19 2010 20:33
Photo

Labrokratis → Kenny

Σιγά που έγραψα έκθεση καλέ! Απλά γράφω γρήγορα και λόγο επαγγέλματος έχω μια άνεση λόγου, τίποτα παραπάνω.
Jul 31 2010 19:37
Photo

Kenny → Labrokratis

Μιας και έγραψες ολόκληρη έκθεση για το EF, κρίμα θα ήταν να χαθεί μέσα στον ωκεανό από posts του Currently Watching Anime thread. Κάν' τα ένα copy-paste και στο thread του anime. ;)
Jul 28 2010 19:52
Photo

Labrokratis → Radagast

α, ναι, υπάρχουν πολλά anime που έχουμε μέσα τον Captain Harlock ως guest ή σε πρωταγωνιστικό ρόλο! Απλά το Harlock 1978 είναι μακράν το καλύτερο :) Εντάξει, το θέμα με τα γούστα και την οπτική της κωμωδίας είναι πολυπλοκο. Υπάρχει η σάτιρα, η προκλητικότητα, το κομεντί, η κωμωδίες συνθηκών, κλπ. Είναι ένα είδος με μεγάλη ποικιλία! Πχ, έβλεπα έως πρόσφατα ένα πραγματικά παιδικό (κυριολεκτικά, σε δεκάχρονα απευθύνεται) anime, το Akazukin Chacha. To θέμα είναι ότι αν το δεις με αποστασιοποιημένο ενήλικο μάτι, ξαφνικά βλέπεις σε όλα αυτά που αναφέρει εκεί μια απίστευτη σάτιρα που αλλάζει όλη την οπτική. Αρκεί να αντιληφθείς το πνεύμα της. Αντίστοιχο είναι και το Urusei Yatsura, που κάνει εντύπωση του ότι είναι του 80! Από σύγχρονες κωμωδίες, δεν μπορώ όντως τα "καψίματα" τύπου Lucky Star, ίσως γιατί δεν μπορώ να μπω σε αυτό το πνεύμα. To FLCL πχ, μεθυσμένος μετά από ξενύχτια, το "αντιλήφθηκα" διαφορετικά xD Τέσπα, αν έχω μάθει κάτι στην ζωή μου, είναι το να είμαι ανοικτός σε όλα! Πράγματα που δεν θα έκανα πριν 10 και 20 χρόνια, τα κάνω τώρα με άλλη αντίληψη. Πάντως αυτές τις μέρες χωρίς να το καταλάβω κωμωδίες και Κομεντί βλέπω! Karin, NieA Under 7, H2O - Footprints in the Sand... Είχα αφήσει ΠΟΛΥ υλικό από δεκ. 00ς τελικά. Και που να πιάσω πράγματα των 90ς...
Jul 18 2010 15:32