Jump to content

Community Status Updates

Photo

iristella → Lord Leon

Λοιπόν τώρα που είμαι πιο ξεκούραστη και με περισσότερο χρόνο επανέρχομαι στο θέμα μας. Καταρχάς υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε ένα anime/manga που θέλει να δείξει τις σκοτεινές πλευρές τις ανθρώπινης φύσης και σε ένα anime/manga που θέλει να περάσει αυτές τις πλευρές ως κάτι το εντελώς φυσιολογικό και μη κατακριτέο είτε για λόγους προώθησης της πλοκής είτε για λόγους fanservice. Kαι επαναλαμβάνω το παράδειγμα που σου είχα δώσει στο yaoi anime thread. Άλλη αξία έχει από άποψη ιστορίας το [URL="http://www.mangaupdates.com/series.html?id=254"]Boys Next Door [/URL]και άλλη το boku no pico και το enzai πχ. Αφενός επειδή το πρωτο δεν έχει ως κύριο άξονα το fanservice αφετέρου γιατί δεν προσπαθεί να σου περάσει την αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου ως κάτι το normal και το φυσιολογικό. Όπως είναι διαφορετικό πράγμα να απεικονίζει ένας τίτλος την σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας ως κάτι το κακό και άλλο πράγμα ως πηγή fanservice και ως κάτι το οποίο "το ήθελε κατά βάθος". Ναι δεν υπάρχει περίπτωση ένα anime να επηρεάσει τον οποιοδήποτε νοήμονα άνθρωπο σε τέτοιο βαθμό ώστε από εκεί που ήταν εντελώς φυσιολογικός να αρχίσει να θερίζει ανθρώπους ΑΛΛΑ μπορεί να επηρέασει την οπτική κάποιου γιατί το έμμεσο σχόλιο είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και η προπαγάνδα. Πχ αν κοιτάξεις λίγο το thread onepiecenarutobleach θα δεις ένα από τα τελευταία post που λέει για το ότι η πειρατεία είναι κάτι το περισσότερο ευγενές από την απλή ληστεία και ότι είναι αντίδραση κατά του συστήματος. Και μιλάει για την irl πειρατεία από ότι καταλαβαίνω. (υπάρχει ένα επεισόδιο στο southpark επ 7 season 13 που έχει ακριβώς την γνώμη μου επι του θέματος). Για μένα τουλάχιστον το γεγονός ότι κάποιος λέει μια ιστορία δεν σημαίνει ότι θα την πει και καλά. Και αν μια ιστορία δεν είναι καλά δομημένη από ηθική βάση και καταφεύγει σε φτηνά τεχνάσματα για μένα έχει τεράστιο μειονέκτημα. Έχω κάποιες απόψεις οι οποίες με συντροφεύουν σε όλες τις πτυχές τις ζωής μου και αν δώ κάτι που δεν συμφωνεί με αυτές και με επιχειρήματα που δεν με πείθουν επιφυλάσσομαι του δικαιώματος να το απορρίψω (όπως πχ έθαψα και το HOTD όταν άρχισε την ακροδεξιά προπαγάνδα). Ο κάθε δημιουργός βγάζει μέσα από την ιστορία του κομμάτια του εαυτού του και όπως δεν συμφωνούμε όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας έτσι δεν είναι απαραίτητο να μας αρέσουν όλες οι ιστορίες. Δεν ειναι απαραίτητο να έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες στην αξιολόγηση ενός έργου.
Oct 09 2010 13:14
Photo

Lord Leon → mono

Thanx, καλά ήταν, 70'ς 60'ς παρτακι. [QUOTE]Επίσης άλλο ένστινκτα, άλλο συναισθήματα, άλλο λογική.[/QUOTE] Σωστό ασυναισθητα αλλαξα μια λεξη που εχει σημασία καλά έκανες και με διόρθωσες. Περαστικά.
Oct 09 2010 02:07
Photo

mono → Lord Leon

Όση υποκρισία και αν υπάρχει στις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα και στον τρόπο που αλληλεπιδρούν τα δύο φύλα δεν είμαστε ζώα όσο και αν θα θέλαμε να είμαστε. Οποιαδήποτε αλληγορία εκ μέρους του επομένως την θεωρώ απλά ατυχή και αφελή. Επίσης άλλο ένστινκτα, άλλο συναισθήματα, άλλο λογική. Τώρα για την επιρροή το είπα όχι με την έννοια ότι θα επηρεάσει κάποιον αλλά με το ότι δίνει πάτημα στους υποστηρικτές τέτοιων θεωριών να λένε κοίτα ο "τάδε" είναι τόσο γνωστός και μορφωμένος και λέει τα ίδια με εμάς. Γι'αυτό είπα ότι έπρεπε να το σκεφτεί διπλά. Εμπάσει περιπτώσει ακόμα και αν ήθελε να στηλιτεύσει την υποκρισία το έκανε τόσο μα τόσο λανθασμένα που καλύτερα να μασούσε παρά να μιλούσε... Καλή διασκέδαση, εγώ είμαι λίγο αρρωστούλα οπότε δεν έχει έξοδο. Θα κάτσω μέσα με καλή παρέα και καμιά ταινία :P
Oct 08 2010 21:57
Photo

Lord Leon → mono

Νο it's ok μιλα οπως θες. Το καταλαβαινω και δεν προσπαθω να σου αλλαξω γνωμη η κάτι, απλώς επειδη και εγω την ακουσα όλη: θα κάνω μια προσπάθεια μετάφρασης ετσι για το γαμωτο. (υπόψιν και εγω δεν το είπα για αφεση αμαρτιών το "καλλιτέχνης" αλλά για το "out of the box thinking" . Anyway...) Όταν λέει οτι μια γυναικα προκαλει με το ντυσιμο της εννοει οτι "μιλαει" στην ζωωδη πλευρα του αρσενικού. Οταν λεει οτι το αρσενικο δεν επιτιθεται εννοεί οτι φοβάται και κανει πισω. Με απλά λογια: Αυτή θέλει να δειξει βυζι αλλα να ρθουν να τις πουν για το μυαλο και τα ματια της. Αυτος θελει να πει "hey, ωραια βυζια παμε να σου ριξω εναν γιατι μου σηκωθηκε;" αλλα ξερει οτι δεν μπορει να το πει. Οποτε κολλάει το πράμα. "Ζηταει τον βιαστή" ειναι αλληγορια με τα ζωα. Οταν το θυλικο παγονι απλωσει την ουρα του, το αρσενικο δεν το ρωταει αν θελει η οχι. Βασικά την υποκρισια ηθελε να στηλιτευσει στα δικά μου ματια αλλα απο επιλογές λέξεων το @#$% και ψοφησε. Αυτό με την επιρροή σόρρυ αλλα το θεωρω μεγάλη πατάτα. Σιγά μην κουβαλησει στις πλάτες του ο καθε τσοκλης την ελειψη παιδειας της χωρας. Ελευθερια εκφρασης ftw και αν κάποιος επηρρεάζεται από τον τσόκλη (ελεος μεχρι χτες δεν τον ηξερε κανεις στην ελλάδα) ειναι δικο του προβλημα. Ειναι σαν να λεμε μεχρι χτες το σκεφτοταν να βιασει αλλα ειχε ενδοιασμους. αλλα τωρα που τον ακουσε πηρε τα πανω του. Ε, ριχτε το φανμποϋ στον καιαδα for all I care he's a fuckin' braindead (και πιθανος βιαστης). Με το ίδιο σκεπτικό πιο επικίνδυνες μου φαινονται οι σειρες του παπακαλιάτη... Τεσπαν αφου δε σε νοιαζει, και εγω βαριεμαι να πω περισσότερα, δεν πα να γ@μηθει κι ο τσοκλης; Με δυο κουβέντες η θέση μου ειναι: Ναι, αγομεθα και φερομεθα εκ των συναισηματων, ναι, ειναι στη φύση μας, όχι δεν εξεταζω τι ειναι ηθικο και τι δεν ειναι καθως εχει να κανει με την κοινωνια, οχι, δεν μπορεις να αφηνεις τα ενστικτα ανεξελεγκτα για τοτε δεν εχεις συστημα αλλα ζουγκλα. Εννοειται οτι συμφωνω σε οτιδηποτε ειπες περι βιασμου απολύτως. σιγα μην πρεπει να φοραμε και μπουργκα στις παραλίες. Για γυναικες και άντρες που όμως κατακοινη παραδοχη παιζουν με τις ορμες των αλλων θα θελα να υπηρχε μια τιμωρια. Οχι βιασμο προς θεου, αλλα να: ντυθηκες προστυχα και προκαλουσες επιτηδες ετσι να σπασεις πλακα; ωραια. Θα σε δεσω σε μια καρεκλα με ενα κεηκ σοκολατας θα σε αφησω μια ωρα και μετα θα ερθω να το φαω μπροστα σου! λολ τιμια πραγματα! μετά θα το ξανακάνεις; χαχαχα Τώρα όσο για τα ζώα του φορουμ, αυτά ειναι δυο φορές πιο επικινδυνα. Γιατι λογικές του τύπου "αφου δεν προσεχε καλα να παθει αυτη εφταιγε" εκτός απο χυδαιες οδηγουν σε κοινωνιες φοβου και ειναι ο λόγος που τα αμερικανακια βγαζουν αδειες οπλοφορίες και κοιμουνται με τα μαγκνουμ κατω απο τα μαξιλαρια. και δυστυχως δεν τερματιζει εκει. Μμμμ, παρασκευή ε; μήπως να παν να πιω κανα ρουμι; για να παρω κανα τηλεφωνο.
Oct 08 2010 21:04
Photo

mono → Lord Leon

Και με τα δυο γέλασα, απλά με αυτό γέλασα περισσότερο :P Forgive me Lord (Leon) for I have sinned... Τώρα για τον Τσόκλη. Και τον Κieslowski τον λατρεύω σαν σκηνοθέτη αλλά δεν του δίνω άφεση αμαρτιών για αυτό που έχει κάνει. Αν και είναι δύσκολο να διαχωρίσεις την καλλιτεχνική υπόσταση από την προσωπική ζωή ενός ανθρώπου και όσο και αν παραδέχομαι ότι πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες ήταν καθηκάκια από τα λίγα (Dali πχ), το έργο του οποιοδήποτε δεν θα με εμποδίσει από το να κρίνω τα λεγόμενα του. Επομένως ποσώς με ενδιαφέρει πόσο σπουδαίος είναι εδώ ή παραέξω. Επίσης δεν με νιάζει τι εννούσε όταν έλεγε αυτά που έλεγε. Αν και δύσκολα όταν λες ότι μια γυναίκα που βγάζει τα βυζιά της έξω φταίει που βιάστηκε, να εννοείς κάτι άλλο. Εκεί δεν έχει να κάνει με την κατάντια των φύλων αλλά με έναν άνθρωπο να προσπαθεί με ωραίες λεξούλες να μας πείσει ότι η ανθρώπινη φύση άγεται και φέρεται από τα ένστινκτα της και δεν θα πρεπε να εναντιωνόμαστε σε αυτά αλλά να ενδίνουμε. Άκουσα ένα αρκετά μεγάλο απόσπασμα από τη συνέντευξη του και είπε ακριβώς αυτά. Από κει και πέρα είναι ακόμα πιο λυπηρό ένας άνθρωπος με τη δική του επιρροή να βγαίνει και να λέει αυτά τα πράγματα γι'αυτό ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί δύο φορές πριν μιλήσει ακόμα και αν ήθελε να πει κάτι άλλο που αμφιβάλλω. Όπως είδες επειδή και στο φόρουμ έχουμε αρκετά ζώα υπήρχνα κάποιοι που συμφώνησαν ότι ναι είναι οι γυναίκες υπεύθυνες που βιάστηκαν επειδή ήταν "ξετσίπωτες". Και πίστεψε με δεν φαντάζεσαι πόσο συχνή δικαιολογία βιαστών είναι το "she was asking for it" . Επομένως αυτή η άποψη δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο αλλά αρκετά διαδεδομένη αντίληψη και δεν χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο με τόση επιρροή να τη σιγοντάρει... Λυπάμαι αλλά στα δικά μου μάτια, αυτά που είπε είναι αισχρά και δεν είμαι καμιά συντηρητικιά φεμινίστρια απλά είμαι γυναίκα και για να στο θέσω λίγο πιο χοντρά, δεν νομίζω να ήθελες έναν π****ο με τη βία μέσα στον ποπαρίκο σου επειδή έβγαλες τη μπλούζα σου παίζοντας μπάσκετ ή επειδή έβαλες στενό παντελόνι και προκάλεσες με τον θεσπέσιο σου κώλο. Συγγνώμη αν είμαι κάπως έντονη, I really can't help it :P
Oct 08 2010 20:08
Photo

Lord Leon → mono

PLAKA ME KANΕΙS ETSI???? Από τα δύο με αυτό γέλασες περισσότερο; Θα σαλτάρω! Α, κάτι που ηθελα να σου πω εσένα και το ξεχασα. Ειδα και εδω να συζητιέται καπου η κλασικη ιστορία με τον Τσοκλη, που λεει κατι παιδεραστικά κτλ. και απλως θελω να σου πω οτι ο τυπος ειναι γ@μώ τα παιδια. οσο ειμαι εγω βιαστης και παιδοφιλος αλλο τόσο ειναι και αυτός. Απλώς δεν ξερει να μιλαει. Αυτος ηθελε να πει για την "κατάντια των φυλων" και πως αλληλοευνουχιστηκαμε με το να απαιτουμε οι αντρες διπλους ρολους απο τις γυναικες και το αναποδο, και εφαγε πανελληνιο κραξιμο ετσι οπως τα ειπε ο μαλαξ... Η αήθεια είναι οτι πρέπει να τον έχεις "γνωρίσει" λίγο για να τον καταλάβεις, μιλάει σαν τους δυσλεξικούς, με "εικόνες". Αλλά δε γ@μιέται, ζωγράφος ειναι οχι πολιτικός. Γενικά ειναι ενας τύπος που μεγάλωσε δύσκολα (φτωχά) και εχει πολυ καλες σχεσεις με ολα τα μελη τις οικογενειας του, εχει πολύ ανοιχτό και ωραιο μυαλό και πολλά κιλά ταλέντο, και έγινε πρωτα γνωστος εξω (ειναι πρωτοπόρος στο ειδος του - "κινούμενο πορτραίτο") και μετά εδώ. Στα λέω αυτά οχι για να τον υπερασπιστώ -εκει που βρισκεται δεν εχει κανεναν αναγκη αυτός :) - αλλά γιατί αν θες τη γνώμη μου ειναι ωραίος τύπος και οπου βρεις εκθεση του (κραταει και πάντα χαμηλά το εισητήριο) ή συνεντευξη του, μην τη χασεις επηρρεασμένη από τα προηγουμενα. Αξιζει τον κοπο imo.
Oct 08 2010 19:43
Photo

didimakia → Lord Leon

Ok thank you . (Το ειχα ηδη ξεχασει λολ.)
Oct 08 2010 15:46
Photo

mono → Lord Leon

[QUOTE=Lord Leon;435435] "Εχετε βιβλία του φουκω; το εκκρεμές ψάχνω..." ![/QUOTE] I loled so hard :hahaha:
Oct 08 2010 14:54
Photo

Lord Leon → didimakia

κατι για ναρκωτικά πόσταρε ο κροκομπου αλλά απο τα 10 λεπτά τα πέντε εδειχνε καποιον που εψαχνε να βρει φλεβα και ειχε τρυπησει το μισο χερι μεχρι να καταφερει να σουταρει. Δεν έχασες και τπτ. στο youtube θα βρεις διακοσια τετοια.
Oct 08 2010 10:13
Photo

iristella → Lord Leon

Αχ ανοίγεις απίστευτη συζήτηση την πιο ακατάλληλη ώρα. Eπιφυλάσσομαι να απαντήσω στο μέλλον. Ετοιμάσου για μεγάλη συζήτηση.
Oct 08 2010 00:40
Photo

Lord Leon → iristella

Παρατηρώ μια διαφωνια που ειχαμε κανα δυο φορες σε διαφορα θεματα και επαναλαμβανετε κατα καιρους. (μου αρεσει, δεν το λέω επικριτικά or smthing) Ειναι η εξης: Εσυ κατα καποιο τρόπο θεωρεις οτι τα ανιμε μπορει να εχουν καποιο παιδαγωγικό χαρακτήρα, και να επηρρεασουν αρνητικά τον δέκτη τους. Εγώ παλι ενω δεν μπορω να διαφωνησω με αυτό (τουλαχιστον οχι 100%)αλλα κυρίως θεωρω οτι η τέχνη γενικότερα ειναι για να εκφράζει όλες τις πτυχες του ανθρωπου, ακομα και τις πιο σκοτεινες. Που σημαινει οτι αν καποιος δεν εχει κριτική σκέψη, το πρόβλημα στην περιπτωση του δεν ειναι ουτε οι πειρατες, ουτε η βια, ουτε η παιδοφιλία. Ειναι τελειως αλλο πραγμα (στο μυαλο μου τουλαχιστον) να βλεπεις τον σουπερμαν, και το να θες να πεταξεις. Ειναι αλλη η βια που χυνεις δεκα λιτρα αιμα, σπας ολα σου τα κοκκαλα και ζεις, και αλλη να πεθαινεις απο μηχανακι. Και προπαντως ειναι αλλα τα ανιμεητεντ 15χρονα και αλλα τα κανονικα με τα σπυρακια τους, που δεν έχουν κάτι να βάλουν στο σουτιεν πολλες φορες, με τις σοπρανο φωνες τους, κοκ. Ασε που irl τα ροζ, λαχανι κτλ. μαλλια ειναι 9/10 περιπτωσεις χαλια :Ρ Μα οπου και να τα πιασεις, θελει πολυ προσπαθεια να τα μπλέξεις... Σιγουρα τα ξερεις ολα αυτά, απλώς θελω να πω οτι 1ον, ο καθενας βλεπει διαφορετικά πραγματα στο ιδιο θεαμα, και 2ον η τεχνη δεν ευθυνεται για τιποτα κακο στον πλανητη, οπως και ο μαιριλυν μανσον δεν εφταιγε για "εκεινο" το φονικο επειδη τον ακουγαν 2 μαλ@#!$μένα. Την πετρια ή την εχεις ή οχι, και νομιζω τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες. Απλό παραδειγμα θα μπορουσε να ειναι το elfen lied. Πολλοι παραπονιουνται για ecchiλα και gore-ίλα, αλλα καποια π.χ. που πασχει απο ψωριαση και τρωει τον ρατσισμο για την εικονα της καθημερινα στη μαπα, μπορει να την συγκινουσε απιστευτα. That being said, εχω σοβαρές αμφιβολίες για το κατα πόσο τα "μυνηματα ηθικης που περναει" ένα μανγκα φερ'ειπείν, ειναι κριτηριο της ποιότητάς του. Either way, be my fuel & keep arguing! :-)
Oct 08 2010 00:14
Photo

Zoro → Lord Leon

Domo my friend, τις είχα αφήσει να μαζεύουν σκόνη σε έναν φάκελο και τελικά αποφάσισα να τις ποστάρω, όντως είναι κρίμα τέτοιες ωραίες εικόνες να μην τις χαίρονται και οι υπόλοιποι fans! ;)
Oct 05 2010 17:17
Photo

Lord Leon → Zoro

πάρα πολύ ωραία τα καινούρια [URL="http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7800&page=27"]One piece pics![/URL]
Oct 05 2010 11:33
Photo

Anelis → Lord Leon

:kawaii:Hail the zombie nation! Και thanx, man!
Oct 04 2010 00:25
Photo

Lord Leon → Anelis

Πολύχρωμη και εντοιχισμένη. Ειθε η φετα να ανθισει μες στο βαρελι που κανει παρέα στο μεθυσμενο λουκουμα, καθως τα χελωνονιντζακια πατιναρουν ανεμελα. Η τσεπη η καρδια και το κρεβατι να ειναι συχνα γεμάτα. hail zombie nation!
Oct 03 2010 23:17