Community Status Updates
DarkElf → Nighteyes
Βασικά θέλω να προσπαθήσω να πάω Ιαπωνία όταν τελειώσω με τη σχολή,οπότε πέρα απο το γεγονός οτι μου αρέσουν σαν γλώσσα,αν πάω θα'ναι απαραίτητο.
Νομίζω οτι το δέχτηκαν γιατί βλέπουν οτι το θέλω και είμαι αποφασισμένη ν'ασχοληθώ σοβαρά.Για τα anime γενικά μου τη λένε που και που...κάποιοι είναι πιο ανεκτικοί απο άλλους.:hehehe:Ο κολλητός μου πχ,που δεν έχει καμία σχέση με anime και ούτε θα μπορούσα ποτέ να τον πείσω ν'ασχοληθεί,είπε οτι θα μου πάρει όποιο manga θέλω για τα γενέθλιά μου.:ureshii:
Jun 04 2010 19:34
Nighteyes → DarkElf
Τι μου λες τώρα... Εμένα συνεχίζουν όλοι να το θεωρούν τρελό. Βασικά φταίει που δεν ασχολούμαι πια τον ελεύθερο μου χρόνο με τίποτα άλλο πέρα από anime και Ιαπωνικά και όταν μιλάω με ατομα εκτός forum ε όλο και κάτι θα πω γι αυτά και καταλαβαίνω ότι είναι κάτι που τους είναι ξένο και δεν καταλαβαίνουν γιατί ασχολούμαι. Είναι που ξεκίνησα και σε μεγάλη ηλικία οπότε δεν ξερω αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ποτέ σε δουλειά ή κάτι τέτοιο. Αλλά εγώ τα μαθαίνω καθαρά για μένα οπότε δεν με νοιάζει αν μου χρησιμεύσουν.
Jun 04 2010 19:26
DarkElf → Nighteyes
Τουλάχιστον μπορείς και κάνεις κάποια μετάφραση,είτε είναι απόλυτα σωστή είτε όχι.Σε κανα μήνα θα σου κλαίγομαι οτι δε μπορώ να μεταφράσω ούτε την πρώτη φούσκα.:hahaha:Πάντως το'χω δει πολύ σοβαρά το θέμα με τα ιαπωνικά.Οι φίλοι μου στην αρχή δε με πίστευαν όταν έλεγα οτι θ'αρχίσω μαθήματα...όταν το πίστεψαν άρχισαν να με κοροιδεύουν...:emptyonexg1:Τώρα το'χουν δεχτεί.
Jun 04 2010 19:16
Nighteyes → DarkElf
Nαι το νόημα περίπου θα βγαίνει. Απλά για ακριβή μετάφραση δύσκολο, ενώ σε μια "κανονική" :P γλώσσα θα ήταν δυνατό αυτό. Λέω για ακριβή μετάφραση γιατί θέλω να κλαφτώ. Προσπαθώ να μεταφράσω όσο το δυνατόν πιο σωστά κάτι raw και έχω κολλήσει εδώ και 2 βδομάδες στο ίδιο σημείο.:D
Jun 04 2010 19:09
Black Kaiser → DarkElf
Τώρα γράφω στις 11 Αρχές Γλωσσών Προγραμματισμού και μετά 14 Γραμμική. Έχω κάποιες μέρες κενό και θα διαβάσω μάθημα της άτυπης αύριο. Εσένα το επόμενο πότε είναι ?
Δυστυχώς ο Νικολός είναι τελείως απρόβλεπτος. Μπορεί να λέω πως έχω γράψει καλά και να μου έρθει κανένα 3.:madtodeath:
Jun 04 2010 19:03
Black Kaiser → DarkElf
Χθές έγραψα σχετικά καλά. Σήμερα Ι messed it up. Nah.
Εσύ πως τα πήγες ? Ελπίζω καλύτερα απο εμένα.
Jun 04 2010 18:48
DarkElf → Nighteyes
Arigatooo!!!:ureshii: Το φανταζόμουν οτι δε θα'ναι τόσο εύκολο αλλά θα το προσπαθήσω,να έχω τουλάχιστον μια γενική ιδέα.Δε γίνεται να περιμένω 2-3 μήνες για το επόμενο chapter..!!!:mador2:
Jun 04 2010 08:39
Nighteyes → DarkElf
[QUOTE]Αχ,θ'αρχίσω ιαπωνικά τον άλλο μήνα και με βλέπω με το βιβλίο των kanji να'χω πάρει τα raws και να τα μεταφράζω ένα ένα![/QUOTE]Nα ταν τόσο απλό...Το πιο ζόρικο στα Ιαπωνικά είναι η έκφραση. Το καλό είναι ότι τελείωνεις όλη την γραμματική τα πρώτα 2 χρόνια. Αυτό με την έκφραση όμως δεν τελειώνει... Βέβαια θα μπορείς να καταλάβεις περίπου τι λέγεται και από τον πρώτο χρόνο (με το λεξικό μαζί φυσικά) αλλά περίπου...
Για λεξικό κράτα το link για να το έχεις. [URL]http://jisho.org/words?[/URL] Αν πατήσεις και πάνω εκεί που λέει radicals μπορείς να κάνεις πολύ πιο εύκολα αναγνώριση kanji απ' ότι σε οποιοδήποτε βιβλίο-λεξικό.
Jun 04 2010 08:15
DarkElf → Nighteyes
Χμμ...κατι ψιλοβιασμοί/καταναγκασμοί υπάρχουν,αλλά όχι σε στυλ enzai.Τέλος πάντων,δεν έχει νόημα να σου πω αν είναι καλό/βαρύ/βίαιο κλπ..Διαβάζεις/βλέπεις και ό,τι δε σ'αρέσει το παρατάς.
Το πιο ασφαλές είναι το sekkaichi hatsukoi,αλλά κι εκεί σε βλέπω να μπλέκεις με Raws γιατί δεν έχει προχωρήσει πολύ.(και το anime θα βγει κάποια στιγμη τον επόμενο χρόνο νομίζω:damn:)
Αχ,θ'αρχίσω ιαπωνικά τον άλλο μήνα και με βλέπω με το βιβλίο των kanji να'χω πάρει τα raws και να τα μεταφράζω ένα ένα!
Πάντως εδώ το κάψιμο είναι πολύ επικίνδυνο!Να σε ρωτάνε "'Εχεις φάει?" και ν'απαντάς "Τι?Feilong???Πού???":uhh:
Jun 04 2010 08:03
Nighteyes → DarkElf
Δεν με πειράζει να ξεφεύγουν (φτάνει να μην έχει τίποτα βιασμούς), σου είπα μου αρέσει το crimson spell. Ήταν στο όριο της κτηνοβασίας στην αρχή αλλά δεν το πέρασε (ευτυχώς). Με το hard δεν έχω κανένα πρόβλημα το αντίθετο μάλιστα.:P Απλά το haru για μενα ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Και ήταν και μεγάλο οπότε δενόσουν με τους χαρακτήρες.
Είναι να μην πάθεις πλάκα;:P
Ναι, έχω σκοπό να δω/διαβάσω πολλά (το viewfinder το έχω κατεβασμένο btw) αλλά προσπαθω με μέτρο γιατί είναι επικίνδυνο να τα βλέπεις μαζεμένα. Πολύ κόλλημα, κι εκεί κι αν ξεφεύγεις από τον real world...Aν είναι και μεγαλούτσικο manga, σαν ζόμπι είμαι μετά.:D
Jun 04 2010 07:48
DarkElf → Nighteyes
Εγώ το είδα χωρίς να ξέρω τι παίζει. :p
χμμμ....Viewfinder και Maiden Rose τις έχουν τις "ανωμαλίες" τους.Βασικά το Viewfinder και το Crimson Spell είναι της ayano yamane και νομίζω οτι θεωρείται αρκετά hardcore.Και το Ikoku Irokoi Romantan δικό της είναι αλλά σε πιο light,σε σχέση με τ'άλλα 2.
Με το viewfinder έπαθα την πλάκα μου όταν είδα αυτόν---
[SPOILER][IMG]http://www.showwallpaper.com/wallpaper/0708/011394.jpg[/IMG][/SPOILER]
:nbleed::nbleed:
Για το maiden rose,θα σου'λεγα να δεις τα OVA για αρχή,αλλά και τα 2.Εγώ είδα το 1ο χωρίς να ξέρω οτι υπάρχει 2ο (ή οτι το manga συνεχίζεται) και είχα μείνει έτσι :OMG3::OMG3:
Jun 04 2010 07:29
Nighteyes → DarkElf
Όχι δεν είναι. Αλλά μόνο στην ιδέα ότι παίζει κάτι μεταξύ ενός πιτσιρίκου και ενός μεγάλου με ενοχλεί. Αλλά σου είπα δεν νομίζω να με πειράξει τόσο ώστε να μην μπορέσω να το δω. Απλά ήταν ανατρεπτικός παραγοντας με την έννοια του ότι προτιμούσα να δω πιο ενήλικα ζευγάρια.
Εμένα αυτό μου άρεσε πιο πολύ γιατί ήταν το τέλειο ζευγάρι και δεν είχε τίποτα περίεργα φανταστικά. πχ το crimson spell μου αρέσει αλλά έχει την "ανωμαλία" του. Έχει μια δόση κτηνοβασίας. Στην αρχή. Τα άλλα δεν τα έχω διαβάσει.
Το τελευταίο που είχα διαβάσει ήταν της mangaka του haru το when a man loves a man. Πολύ καλό κι αυτό. Αλλά δεν τελείωσε η μετάφραση του και το παιδεύω raw. Μιλάνε και πολύ παναθεμα τους. Βασικά απ' όσο θυμάμαι και στο haru πολύ μιλούσανε. Ορίστε, για να μην λένε ότι τα yaoi δεν έχουν επίπεδο:P
Jun 04 2010 00:08
DarkElf → Nighteyes
Δε νομίζω οτι θεωρείται shota,δε γίνεται δηλαδή και τίποτα τρομερό.
haru wo daiteita?Όχι Crimson Spell/Viewfinder/Maiden Rose?Εμένα μ'αρέσει και το sekkaichi hatsukoi της mangaka του junjou romantica αλλά έχουν μεταφραστεί πολύ λίγα chapter.:unlucky:
Jun 03 2010 19:10
Nighteyes → DarkElf
Nαι, με τα shota δεν τα πάω καλα, το ότι είναι ελαφρυ το σώζει γι αυτό δεν με πειραζει να το δω.
Καλά εννοείται αυτό. Τα yaoi manga είναι πολύ καλύτερα από τα anime. Το haru wo daiteita για παραδειγμα, το πετσοκόψανε και είναι το καλύτερο yaoi που έχω διαβασει μέχρι τώρα.
Jun 03 2010 18:48
DarkElf → Nighteyes
Ήταν το 2ο shonen ai που είδα (πρώτο ήταν το gravitation) οπότε δεν είχα εξοικιωθεί για τα καλά με το είδος +τον πιτσιρικά πρωταγωνιστή,με ξένισε στην αρχή αλλά είναι πραγματικά υπέροχο.Το manga είναι ongoing αλλά αργεί αρκετά κάθε φορά το νέο chapter και παθαίνω υστερία!!:roar:
Θα σου'λεγα να το δεις ΚΑΙ να διαβάσεις το manga,καθώς το anime μόλις που σε μπάζει στον κόσμο του loveless.Είναι μέσα στ'αγαπημένα μου,αλλά ακριβώς επειδή είναι στη μέση το θέμα της ηλικίας δε μπορώ να εγγυηθώ οτι θα σ'αρέσει.
Jun 03 2010 18:22

This status update has reached the maximum number of replies allowed