Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας
Nighteyes → DarkElf
Τουλάχιστον κάποιος το ολοκλήρωσε το trinity blood... Και βγαίνει και στα αγγλικά.
Όχι καμία σχέση. Καταρχάς η πρωταγωνίστρια αν προσέξει κανεις (ίσως να μην φαίνεται όμως τόσο σε 3 επ) είναι παιδί. Δεν λειτουργεί σαν γυναίκα και το "μ' αρεσεις" της είναι αντίστοιχο με αυτό ενός παιδιού. Αυτό θέλει να δείξει φυσικά η σειρά, το "shoujo" part: Το πως ωριμάζει μια κοπέλα και γίνεται γυναίκα. Μια χαρά είναι, πίστεψε με. Δεν την καρασυμπάθησα αλλά δεν την αντιπάθησα κιόλας. Ήταν ΟΚ. Αντιπάθησα την φιλενάδα της από Ιαπωνία όμως αλλά έχω την υποψία ότι ήταν filler char για να μπορέσουν να ταυτιστουν περισσότερο οι γιαπωνεζες με την σειρά, μια που η πρωταγωνίστρια ήταν half και χεσμένη στο τάλιρο.:P Αλλά η ιστορία ετσι κι αλλιώς σε άλλα (που δεν φανταζεσαι πριν να δεις τουλ μέχρι το 10) επικεντρώνει.
Εγώ κι αν δεν μπορώ τα shoujo... (Γιατί νομίζεις το γύρισα στα yaoi;:P Εκεί μπορώ να παραβλέψω κάπως τους ηλίθιους uke και το μελό) Εμένα και στο tsubasa με εκνεύριζε αυτή, και αυτός που ήταν συνέχεια δίπλα της σαν τον φλώρο(άσχετα που το πήγε μετα). Το cardcaptor το είχα δει μερικες φορές όταν το είχε στην tv και με εκνεύριζαν τα αξεσουαρ και το όλο concept μου είχε φανεί παιδικό. Αλλά ενταξει ήμουν ήδη μεγάλη όταν το είδα και ήταν και μεταγλωτισμενο...
Α που το θυμήθηκες αυτό πάλι; Αχ δεν αντεχω στην ιδέα να το ξεκινήσω πάλι, ακόμη... Αυτό θέλει να έχω διαβασει όλη την ιστορία της περιόδου πριν. Α και κει για να φανταστεις με ψιλοεκνευριζε η κοπέλα του θιάσου. Εγώ γενικά δύσκολα να συμπαθήσω γυναίκα σε anime. Το μόνο που τις πήγα εντελει όλες, είναι το gintama. Από shoujo τελευταία πήγα αυτή από το kaichou wa maid sama. Το manga ειδικά μου άρεσε πολύ για τέτοιο είδος.
Απρ 06 2011 18:50
DarkElf → Nighteyes
[QUOTE]και πεθαίνει και ο συγγραφέας[/QUOTE]
:zetsubou::zetsubou: Αυτό έγινε με το Trinity Blood.Έχει ακουστεί ότι το συνεχίζει κάποιος άλλος αλλά είμαι επιφυλακτική.
Το hanasakeru seishounen το'χα ξεκινήσει...πρέπει να είδα 3 επεισόδια...διαισθανόμουν ότι θ'αντιπαθήσω σφόδρα την πρωταγωνίστρια κι επειδή φοβόμουν το "Αχ,ποιόν να διαλέξω?Αχ,με θέλουν όλοι" το άφησα.Αν είναι τόσο καλό,όπως λες, θα το βάλω στα want to watch και θα κάνω άλλη μια προσπάθεια.Γενικά με πειράζει το shoujo,είναι κάτι σαν αλλεργία,μου ανεβαίνει η πίεση και πετάω σπυράκια.:hihi2: Τα μόνα που μου άρεσαν είναι Cardcaptor Sakura (έχει chibies,είναι χαριτωμένο,όχι τίγκα στο σιρόπι),Lovely Complex και Skip Beat! .A!Και το Tsubasa Chronicles,αλλά δε νομίζω να'ναι καθαρό shoujo (γενικά αυτό είναι ένα μπλέξιμο).
Εμείς έχουμε κι ένα bakumatsu να συνεχίσουμε,κυρία μου!Παρτο απόφαση για να το κάνω κι εγώ.:hehehe:
Απρ 06 2011 17:34
Nighteyes → DarkElf
XD
Αυτό με το shounen onmyouji το παθα κι εγώ. Πόσο καιρό περίμεναμε να γίνει κάτι, γιατί πιο πριν το πήγαιναν λίγο αργά, και πάνω που γίνεται ο χαμός μας κόβουν. Τουλάχιστον δεν μας αρχισαν τα filler. Μια από τα ίδια και στο Kaze no stigma, ένας από τους λόγους που άρχισα Ιαπωνικά γιατί ήταν απο τα πρώτα που είχα δει που μας κόβαν στη μέση και έμαθα ότι είχε βιβλία που συνεχίζουν την ιστορία και ότι αυτά συνήθως δύσκολο να τα βρεις μεταφρασμένα σε αντίθεση με τα manga, και πεθαίνει και ο συγγραφέας. Που σημαίνει ότι και τα βιβλία στη μεση στην προκειμενη.
Πάντως από τις μεταφράσεις και των 2 έχω την άποψη ότι τα βιβλία είναι πολύ πιο σκοτεινά απο τα anime. Οι σκοτεινες σκηνές περιγράφονται πιο τρόμου απ' ότι τις δείξανε ή ίσως απ' ότι μπορούν να τις δείξουν.
Πλέον πάντως έχω συνηθίσει. Εκπλήσσομαι πιο πολύ αν το anime τελειώσει εντελως παρα αν κοπει στη μέση.:P Προτιμώ να κοπει από το filler γιατί μου μένει η ελπίδα ότι κάποτε θα διαβασω το original χωρίς να έχω το filler σεναριο στο μυαλό μου να με χαλαει.
Τώρα που το είπα αυτό, να δεις το hanasakeru seishounen. Απίστευτο κι όμως τελειώνει.:P Το manga είχε τελειωσει και μετα το φτιαξαν το anime: Σωστες δουλειές.:P
btw έχει παρα πολύ καλή πλοκή. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έχει δει κόσμος. Μάλλον φταίει το harem part. Λάθος πάντως γιατί θα μπορούσαν να το δουν όλοι ανετα. Δεν είναι το επίκεντρο αυτό ούτε το μ' αρεσουν όλοι ποιον να διαλέξω. Ούτε αυτοί "τρελαινονται" χωρίς λόγο μαζί της όπως συνηθίζεται σε τέτοια. Και όλα από αρχή ως τέλος εξηγούνται. Είναι το μόνο harem εκτός του ouran και του saiunkoku monogatari(αυτό όμως είναι βασισμενο σε novels και μένει στη μεση.) που θα πρότεινα γενικά.
Απρ 06 2011 14:17
DarkElf → Nighteyes
Το φαντάζομαι...βασικά γενικά δε βλέπω και τι είδους τέλος θα του δώσουν..Θα γυρίσει τον κόσμο του?Και τι θ'απογίνουν όλοι οι υπόλοιποι?Θα μείνει στο Shin Makoku?Θα παντρευτεί τον Wolfram?Τι??:hihi2:
Τσαντίζομαι με τα anime που πιάνουν ένα 50-60% (ορισμένες φορές ούτε καν αυτό) μιας ιστορίας,κάνουν ένα δικό τους ότι να'ναι τέλος ή σ'αφήνουν σε cliffhanger και μετά πρέπει να τρέχεις να διαβάζεις manga/light novels και αν είναι διαθέσιμα.Τέτοιο ξενέρωμα έφαγα και με το shounen onmyouji,που πάνω που άρχισε να σοβαρεύει,τη στιγμή που εμφανίζεται το angst το κόβουν!Υπάρχουν κάποια light novels μεταφρασμένα,αλλά μέτρια δουλειά.:unlucky:
Απρ 06 2011 10:50
Nighteyes → DarkElf
Ναι, το παρακάναν νομίζω στο anime. Στο λίγο που διάβασα στα βιβλία(υπάρχει μεταφραση για το πως πήγαν γίναν τα πράγματα στο shimaron, στο anime από κει μπλεξανε τα filler κομματια) υπάρχει μια ελαφρυα νότα και κυρίως με τα σχόλια του πρωταγωνιστή με τις αναφορές στο μπέιζμπωλ και την έκπληξη που νιώθει βλέποντας πως λειτουργεί αυτός ο κόσμος σε σχέση με το πως μεγάλωσε. Είναι και το γράψιμο πιο χύμα όταν μιλάει(συμφωνα με την μεταφραση που διαβασα) για να γίνει πιο "φιλικό" προς τους εφηβους της ιαπωνίας λογικά. Και διαβαζοντας τις σκέψεις του καταλαβαίνεις ότι παρα την προσπάθεια που έγινε στο anime να τον δείξουν πιο συγκροτημένο και ψύχραιμο, στην πραγματικότητα παραμένει όπως ήταν περίπου.
Και ναι, δεν θα λεγα ότι αξίζει να ασχοληθείς. Εξαλλου το τέλος, το αληθινό τέλος δεν πρόκειται να το μάθεις στο anime.
Απρ 05 2011 22:50
DarkElf → Nighteyes
Κοίτα,γενικά το κλίμα στο KKM είναι λίγο χαζοχαρούμενο( :hehehe: ),αλλά κι εγώ κάποια fillers τα προσπέρασα.Για να είμαι ειλικρινής,δε θυμάμαι που το σταμάτησα (και γιατί το σταμάτησα) αλλά είναι τόσα τα καινούρια anime που θέλω να δω,που δε με βλέπω να το ξαναπιάνω κάποια στιγμή σύντομα.
Απρ 05 2011 20:25
Nighteyes → DarkElf
Μπα. Το έχω αφήσει στην ακρη μέχρι να αποκτήσω μεγαλύτερο λεξιλόγιο. Γι αυτό το γύρισα στα raw manga. Την σειρά την είχα παρατήσει με το που άρχισαν τα filler, με στεναχώρια από την μια γιατί μου άρεσε το κλίμα ως τότε αλλά δεν είχα καμία διάθεση να χαλαστώ με τα χαζα που συνηθίζουν στα filler.
Απρ 04 2011 00:16
DarkElf → Nighteyes
Niiiiiiice!Thanks!Θα πρέπει να το κοιτάξω οπωσδήποτε!Εσύ με το Kyou Kara Maoh παλεύεις ακόμα?Παρεπιπτόντως τον 3ο κύκλο ακόμα να τον τελειώσω..
Απρ 03 2011 23:54
Nighteyes → DarkElf
Πολλά έχει στο nihonomaru. Ρίχνε καμια ματια και σ' [URL="http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=6445"]αυτό [/URL]που αν και ήταν για light novels το έκανα μια μετατροπή για να ενημερώνουμε και για raw manga που διαβάσαμε, αν κάτι βρήκαμε ότι θα ωφελήσει κάποιους. πχ ότι έχει furigana κτλ. Θα προσθέτω link στο πρωτο ποστ.
Απρ 03 2011 23:33
DarkElf → Nighteyes
:hihi2:Σωστό.Όχι,δεν έχει incest,εκτός κι αν προκύψει κάτι στην πορεία,αλλά δεν το κόβω.Η sig μου είναι απ'αυτό (Masatooooo.... :nbleed: ).
Τα yaoi δεν είναι της υπομονής...:hehehe: Το monochrome factor θεωρείται seinen (παρότι το anime το έκαναν με μια shounen ai νότα)...θα ψάξω για raws γιατί το scanlation(της συμφοράς) έχει σταματήσει σε κρίσιμο σημείο.Μακάρι να'χει furigana.Εσύ που το'χεις πετύχει?
Απρ 03 2011 21:39
Nighteyes → DarkElf
Α δικιά μας είσαι κι εσύ.:P Εγώ παιδεύω το sekaiichi, το raw του 5ου τόμου. Προσωπικά όμως προτιμώ να ταλαιπωρηθώ με raw για κάποιο πιο σκοτεινο θέμα με suspense, μυστήριο κτλ κι όχι με yaoi(δεν έχω υπομονη με yaoi). Αλλά είναι απίστευτα δυσεύρετο κατι τέτοιο με furigana. Ελαχιστα έχω βρει.
Αλήθεια αυτό έχει incest; Αν και να μου πεις τι incest, λες και θα γίνει "μίξη" του αίματος από τα παιδιά που δεν θα κάνουνε.:hahaha:
Απρ 03 2011 20:44
DarkElf → Nighteyes
Κοίτα,όταν είμαστε 15-20 άτομα ούτως ή άλλως σπάμε σε ομάδες...ε,δεν ασχολούνται με το τι λέμε παρά μόνο όταν καταλάβουν ότι μιλάμε για yaoi: "Τι?Πάλι για gay και αηδίες μιλάτε?" :mador2:
Ιαπωνικά κάνω από τον Ιούλιο (με διαλείμματα λόγω εξεταστικών) και υπολογίζω μέχρι τον Δεκέμβρη να'μαι σε επίπεδο για την 4 ενότητα..οπότε hiragana,katakana και σιγά σιγά λίγα kanji την παλεύω.Αυτό για τα furigana δεν το ήξερα.Τα μόνα raw που έχω κοιτάξει είναι από hana wa saku ka και yuuutsu na asa (τέλεια και τα δυο:lovulovu:) και δεν τα είχαν.Αν υπάρχουν όμως σε κανένα loveless ή monochrome factor θα με βόλευε πολύ (να κάνω και λίγο εξάσκηση με τα ιαπωνικά).
Ρε συ,όλα τα ωραία είναι ongoing,πώς να τ'αποφύγεις??Σχεδόν όλα τα αγαπημένα μου είναι ongoing.Σκάω που περνάει 6μηνο ή και χρόνος(brother x brother:sadist:) χωρίς chapter αλλά τι να κάνω??:nanteee:
Απρ 03 2011 20:33
Nighteyes → DarkElf
Ε εντάξει αν είναι μαζί κι ασχετοι δεν φταίνε οι καημένοι. Όπως πχ να κάθεσαι και να ακούς να μιλάνε οι άλλοι για ποδόσφαιρο ενώ δεν σε ενδιαφέρει.:P
Δεν είναι shounen ai. Είναι λάθος κατ εμε που το λένε έτσι όσοι το λένε.
Το vassalord αν τελειώσει δεν θα είχα πρόβλημα να το διαβασω. Προσπαθώ να διαβαζω completed όσο μπορώ. Πως έχω καταφέρει όπως και έχω καμια 10αριά ongoing από δω κι απο κει, δεν ξέρω... Πάντως μην το διαβάζεις κι αυτό όπως είδες το uragiri γιατί θα απογοητευτείς φοβάμαι.
Α και κάτι ακόμα. Δεν ξερω απο Ιαπωνικά τι γνωρίζεις αλλά για διευκόλυνση χρησιμοποιούν δίπλα στα kanji κάτι που λεγεται furigana. Δείχνει την προφορα του καθε kanji ώστε αν δεν το γνωρίζεις να μπορέσεις να το βρεις πιο εύκολα. Τα furigana σε seinen/josei είναι ελαχιστα γιατί υποτίθεται ότι είναι για ανω των 18 κι έτσι ξέρεις να διαβαζεις τα βασικα kanji χωρίς αυτα. Αν σου πω ότι το junjou και το sekaichi και ένα σωρο αλλα που τα θεωρούμε και 18+ να σκεφτείς, έχουν furigana; Οπότε αν ήταν να πούμε κάποιο shounen ai θα πρεπε να πούμε κάτι τέτοια κι όχι το uragiri ή κάτι αλλα που [U]δεν γίνεται απολύτως τίποτα[/U], να παρει η ευχή...
Απρ 03 2011 17:22
DarkElf → Nighteyes
Δεν με πειράζει η ανάλυση,το αντίθετο θα έλεγα.Οι fujoshi είμαστε στιγματισμένες και σε meetings δε μας αφήνουν να μιλάμε για BL(:run: ) οπότε τέτοιες αναλύσεις δεν γίνονται συχνά.
Αυτό που λες με την κατηγοριοποίηση ισχύει.Δηλαδή,το Uraboku πώς ακριβώς είναι shounen ai? Περίμενα,περίμενα...τίποτα!Μόνο το οφθαλμόλουτρο και τα pairings που τίποτα δεν σου αποδεικνύει ότι είναι ερωτικά(μεγάλος καημός αυτό το anime!).
Για το vassalord...δεν ξέρω πως να το κατηγοριοποιήσω,όμως πραγματικά αξίζει να το διαβάσεις.Και μόλις είδα στο site που μου έδωσες ότι βγήκε ο 5ος τόμος!:yahoo:Άντε πιάστε δουλειά groups,από τον δεκέμβρη έχουμε να δούμε chapter...
Απρ 03 2011 10:30
Nighteyes → DarkElf
Γιατί να σε σοκάρει; Παρα πολλές γράφουν και yaoi παραλληλα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως αμφισβητώ τον όρο...
Κοίτα, μετα από ψάξιμο έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει shounen ai έτσι όπως το εννοούμε.:P Τι εννοώ. Στην Ιαπωνία έχουν μια κατηγορία manga/novel που την λένε BL. Στη Δύση τα βαριά BL τα λένε [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Yaoi"]yaoi [/URL]και τα ελαφριά [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Yaoi#Sh.C5.8Dnen-ai"]shounen ai[/URL]. Τα ελαφρυα δεν περιορίζονται απαραίτητα μόνο σε φιλιά και αυτό αν. Μπορεί να έχουν και αυτά sex scenes αλλά επικεντρώνουν πιο πολύ στο romance απ' ότι τα αλλα που τα λενε yaoi και έχουν explicit scenes.
[QUOTE]In Japan, the term has largely been replaced by the rubric [B]Boys' Love[/B] (ボーイズラブ, [I]Bōizu Rabu[/I][URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Help:Installing_Japanese_character_sets"][COLOR=#0000ee][FONT=sans-serif][B]?[/B][/FONT][/COLOR][/URL]), which subsumes both parodies and original works, and commercial as well as dōjinshi works.[/QUOTE][QUOTE]In recent years, the terms [I]yaoi[/I] and [I]shōnen-ai[/I] have sometimes been used [B]by[/B] [B]western fans[/B] [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Yaoi#Terminology"]to differentiate between the contents of the genre[/URL]. Yaoi has been used to describe titles that contain largely sex scenes and other sexually explicit themes and [B][I]shōnen-ai[/I] is used to describe titles that focus more on romance [/B]and do not include explicit sexual content, [B]although they may include implicit sexual content.[/B][/QUOTE]Το vassalord σύμφωνα με αυτό το [URL="http://www.hmv.co.jp/en/books/"]site [/URL]που χρησιμοποιώ, δεν το έχουν στην κατηγορία BL οπότε μάλλον είναι απλά shoujo. Αλλά δυστυχώς έχουμε φτάσει σήμερα, εσφαλμένα, ακόμα και τα manga που έχουν απλά ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι ή ακόμα και κάποια που μόνο υπαινίσσονται ομοφυλοφιλικότητα, να τα κατατάσσουν οι δυτικοί, shounen ai. Δεν είναι όμως. Shounen ai θα πει αγαπη αγοριών. Δηλαδή ένα manga που [B][U]επικεντρώνει[/U][/B] σε σχέσεις αντρων με στυλ shoujo/josei μπορεί να είναι BL. Διαφορετικά, όχι.
Ρε συ, εδώ είδα να έχουν στην περιγραφή seinen ότι είναι shounen ai.:oo: Ναι, έχει μέσα κάποιους ομοφυλόφιλους και κάνουν σεξ (δεν το δείχνει βέβαια) αλλά δεν μπορεί να λες ένα seinen ότι έχει στοιχεία BL. Αφού το είδος έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για γυναίκες. Κινδυνεύουμε τότε να ταυτίσουμε τον όρο με το ομοφυλόφιλος. Δεν είναι αυτό σωστό και ακούγεται και λίγο ρατσιστικό σε τέτοιες περιπτώσεις για μένα.
Sorry για την ανάλυση αλλά με απασχόλησε το θέμα καιρό γιατί τα μισα και βάλε shoujo και όπου δεις bishounen στα anidb κτλ τα κατατάσσουν ως shounen ai. πχ το kyou kara maou, το yami no matsuei και ένα σωρό άλλα. Kαι απο την άλλη το Ikoku Irokoi Romantan το έχουν 18+ παρέα με τα hentai αλλά το okane ga nai που είναι πολύ πιο βαρύ το έχουν shounen ai. Κοινώς, ένα μπάχαλο και η ταξινόμηση γίνεται αναλογα με το πως θα του καπνίσει του εκαστοτε χρήστη-group στο net. Γι αυτό πήγα και το έψαξα γιατί αναρωτιόμουν πως το έχουν το καθετι καταχωρημενο επίσημα κι απλά... δεν το έχουν έτσι όπως τα γραφουμε εμείς. Και είναι άδικο που πολλές φορές ένα anime βασισμένο σε yaoi που του έχουν πετσοκόψει τις σκηνές θεωρείται το ίδιο με ένα hentai.
Απρ 03 2011 01:28

Αυτή η ενημερωμένη κατάσταση έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό των απαντήσεων που επιτρέπονται