Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Bleach latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]

• Please log in to reply
6162 replies to this topic

#4321 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 23 November 2011 - 11:19

Pffff, τα spoiler σου Black Kaiser ήταν ολόσωστα!

Αντικειμενικά για μένα ήταν καλό το κεφάλαιο. Επειδή υπήρχε plot twist, όπως σωστά αναφέρθηκε, δεν χρειάζεται να είναι mindfuck και νομίζω ότι οι σκέψεις του Isshida ήταν οι σκέψεις όλων μας.
Επίσης, θα συμφωνήσω ότι ο Ginjou χαίρεται μόνος του. Ω μπουχουχου! Δηλαδή, ο Ukitake σκέφτηκε "θνητοί έχουν δυνάμεις αθανάτων και αλωνίζουν στη γη. Αυτό δεμπορεί να είναι καλό...μπορούν να καταχραστούν τις δυνάμεις τους εναντίων άλλων ανθρώπων που έχω ορκιστεί να πρστατεύω...γι αυτό ας κάνω κάτι γι αυτό." και τον θεωρεί κακό? Μα γιατί?

Ας σκεφτούμε λίγο τι έκανε ο τυπάς με το eyepatch που έγινε κανονικός δολοφόνος. Η Riruka όντως κοριτσάκι και τότε δεν ήξερε αλλά και πάλι, είχε πάρει αυτόν που της άρεζε και τον φυλάκισε. Προφανώς, οι φόβοι του Ukitake είναι ηλίθιοι, κανένας ποτέ δε θα καταχραζόταν τις δυνάμεις του.

Και προφανώς ο Ginjou θα έκανε βλακεία. Αν δεν ήταν χοντρή βλακεία δε δικαιολογείται οπότε τον βλέπω να έχει κάνει κανα killing spree ή οτιδήποτε παρεμφερές. Ειλικρινά όμως, αυτός ο άνθρωπος όσο πάει μου τη δίνει περισσότερο.

Εdit: Urahara and Isshin are awesome!

Πάντως αν αυτά που είπε ο Ginjou για το badge είναι αλήθεια τότε εφόσον αυτό του αποροφούσε τη δύναμη φαντάζομαι του έδωσε λίγη πίσω. Το βλέπω κάτι σαν το eye patch του Zaraki...

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#4322 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 23 November 2011 - 11:26

Ο Ukitake δεν είναι υπερασπιστής των ανθρώπων, αλλά των ψυχών. Να μην φαγωθούν είναι το θέμα του.

#4323 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 23 November 2011 - 11:40

O Ukitake όπως και όλοι στη Soul Society νομίζω ότι ο στόχος τους ήταν να προστατεύουν τις ανθρώπινες ψυχές οι οποίες είναι μέσα στους ανθρώπους...όχι κάτσε. Ααα, μπερδεύτηκα. Λοιπόν, ναι παίζει να χεις δίκιο. Πφφφφφ, πρέπει να ξαναδιαβάσω τα πρώτα κεφάλαια. My memory is not what it used to beexactly as it used t be T^T

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#4324 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 23 November 2011 - 11:43

Εδώ σφάγιασαν τους Κουίνσηδες στεγνά στεγνά. Να μην καταστραφεί η ψυχή είναι το θέμα. Και δεν υπάρχουν και πολλές ψυχές που να κινδυνεύουν απ' τους ΦΒ

#4325 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 23 November 2011 - 12:10

Απ'τους FB όχι αλλά από τον Ginjou σίγουρα! :kakaka:

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#4326 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 23 November 2011 - 12:12

Από το γεγονός και μόνο ότι η SS είναι στρατιωτική, φαινόταν ότι σιγά μην του είχαν ΤΗΝ εμπιστοσύνη του Ichigo. Δεν είναι τόσο θέμα "σε βλέπουν να πεθαίνεις και κάθονται", αλλά "είσαι πιόνι, φιλαράκο, και όχι σύμμαχος". Αυτό συμβαίνει σε κάθε κοινωνία η οποία βασίζεται σε ισορροπίες εξουσίας. Τη Soul Society τη λες άνετα και δικτατορία: ο στρατός είναι η κεντρική εξουσία.

Επίσης, μη ξεχνάμε ότι όλο αυτό το arc έχει ως κεντρικό θέμα τους υποτιθέμενος "φίλους" του Ichigo:

Αρχίζει με τον Ishida να πέφτει από επίθεση και τον Ichigo να αρχίζει να θέλει πίσω τις δυνάμεις του, με τη δικαιολογία ότι θέλει να βοηθήσει.

Συνεχίζουμε με την Orihime.

Oι nakama λένε συνεχώς ψέμματα μεταξύ τους ότι όλα πάνε καλά, δε συμβαίνει τίποτα σπουδαίο, ρε αδερφέ. Η φιλία τους τραντάζεται.

Η Orihime και ο Chad αποκαλύπτουν ότι περίμεναν τον Ichigo να ξαναπάρει τις δυνάμεις του, και προπονούνταν για να τον υποστηρίξουν.

Πάμε στη στιγμή όπου όλα καταρρέουν και ο Tsukishima κλέβει τους δεσμούς του Ichigo.

Οι δυνάμεις του επαναφέρονται από άλλους "φίλους/συμμάχους" της Soul Society.

Τώρα, αποκαλύπτεται ότι και οι άλλοι σύμμαχοι του του έκρυβαν πράγματα.

Είναι να τρελαίνεσαι. :blurah5:

Σχετικά με τα λόγια του Ginjou, νομίζω ότι λέει αλήθεια: Ο Urahara στην αρχή του κεφαλαίου έδωσε ένα στοιχείο ότι αυτό που θα μάθαινε ο Ichigo από τον Ginjou θα ήταν αρνητικό και το "κάθονται να σε βλέπουν να πεθαίνεις" χτυπάει αρκετά.

Ο Ichigo πάντα έβλεπε τη Soul Society ως φίλους, και τώρα μαθαίνει ότι μάλλον δε μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις ως κοινότητα. Το θέμα είναι ότι ο Ginjou έβαλε όλους τους shinigami σε ένα σακί και τους πάσαρε ως ενωμένη ιδεολογία, ενώ από βλέπουμε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις: ο Byakuya, για παράδειγμα. Κι εδώ είναι που θα παιχτεί το δράμα. Θα καταλάβει ο Ichigo, αφού μάθει τί πραγματικά έχει κάνει η SS, ότι δε γίνεται να τους βάλει όλους σε μια ομάδα; Κι αν δε το καταλάβει, θα τον πείσουν αυτοί που διαφοροποιούνται;

Έχω την εντύπωση πως μόνο οι παλιότεροι captains ξέρουν και ακολουθούν τη πολιτική της Soul Society, κι αυτοί είναι: ο Yamamoto, η Unohana, ο Ukitake, o Shunsui και αυτοί που έφυγαν, Urahara και Yuroichi. Οι "προδότες" Aizen, Gin και Tousen έγιναν "προδότες" επειδή μεν διαφωνούσαν, επειδή δε είχαν άλλες βλέψεις. Οι νεότεροι captains, οι οποίοι φαίνονται να είναι όλοι μαζεμένοι στη γη τώρα, μάλλον είναι στα σκοτάδια.

Πάντα πίστευα ότι υπήρχε κάτι γκρίζο (αν όχι σκοτεινό), στη δομή και λειτουργία της Soul Society. Ποιά στρατιωτική κυβέρνηση, για να έχει τη δύναμη που έχει, δε κρύβει σκελετούς στη ντουλάπα της; :golgo:

Άσε που η όλη ιστορία με τον Soul King με έχει αφήσει με ψύλλους παντού στ'αυτιά μου. Ο Urahara ήξερε, ο Αιζεν ήξερε κι αν κρίνω από τη σκηνή Ukitake-Aizen εδώ:

http://www.mangareader.net/94-632-16/bleach/chapter-178.html
http://www.mangareader.net/94-632-17/bleach/chapter-178.html

O κύριος Ukitake ξέρει πιο πολλά από ότι δείχνει.

Τέλος, κάτι που αναρωτήθηκα: ωρέ, εάν το badge είχε ως ρόλο την καταπίεση των δυνάμεων του Ichigo, δε σημαίνει αυτό ότι εξαιτίας του Badge, ο Ichigo κόντεψε να χάσει φίλους και οικογένεια στα χέρια δυνατότερων εχθρών, μιας και δε μπορούσε να πολεμήσει με όλη του τη δύναμη; Όχι πως το να κάνεις ένα θηρίο δύναμης σαν τον Ichigo (θυμάμαι τον Ishida να παρομοιάζει το reiatsu του Ichigo με τη βρύση που τρέχει, και τρέχει, και τρέχει...) να έχει ένα μέτρο στις δυνάμεις του κακό, αλλά με τί κόστος;

Εις τη τελική, ακόμη κι αν δε κάνει τη Soul Society villains, αυτή η αποκάλυψη δείχνει ότι τουλάχιστον έχει κρυμμένη ατζέντα και το εκτιμώ. Η Soul Society, ως οργάνωση και πολιτική, ποτέ δε μου κάθισε καλά. Άσε που ο παραλληλισμός της με την SS του Χίτλερ και αυτή των Quincy με τους Εβραίους παραείναι εμφανής για τη περάσω στο ντούκου. :golgo:

Posted Image

#4327 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 23 November 2011 - 12:52

Από το γεγονός και μόνο ότι η SS είναι στρατιωτική, φαινόταν ότι σιγά μην του είχαν ΤΗΝ εμπιστοσύνη του Ichigo. Δεν είναι τόσο θέμα "σε βλέπουν να πεθαίνεις και κάθονται", αλλά "είσαι πιόνι, φιλαράκο, και όχι σύμμαχος". Αυτό συμβαίνει σε κάθε κοινωνία η οποία βασίζεται σε ισορροπίες εξουσίας. Τη Soul Society τη λες άνετα και δικτατορία: ο στρατός είναι η κεντρική εξουσία.

Τυπική ιαπωνική στρατοκρατορία είναι. Τα πάντα από τον στρατό, για το στρατό. Οι 46 παππούδες ήταν διακοσμητικοί και δεν έλειψαν καθόλου όταν σφάχτηκαν από τον Aizen, απλά έκανε κομάντο ο παππούς. Οι άνθρωποι απλά είναι σαν να μην υπάρχουν, κλεισμένοι έξω κιόλας. Οι shinigami γενικά τους αντιμετωπίζουν εχθρικά. Το αναφέρουν πως ο Jidambo σε αντίθεση με τους άλλους, τους φέρεται καλά.

Σχετικά με τα λόγια του Ginjou, νομίζω ότι λέει αλήθεια: Ο Urahara στην αρχή του κεφαλαίου έδωσε ένα στοιχείο ότι αυτό που θα μάθαινε ο Ichigo από τον Ginjou θα ήταν αρνητικό και το "κάθονται να σε βλέπουν να πεθαίνεις" χτυπάει αρκετά.

Την αλήθεια τη λέει, αλλά δεν νομίζω να 'χε σκοπό να πάρει τον Ichigo μαζί του, μάλλον στράβωσαν τα σχέδιά του να τον κλέψει όταν έσκασαν οι Κάπταινς και του ξανάδωσαν τις δυνάμεις του.

Ο Ichigo πάντα έβλεπε τη Soul Society ως φίλους, και τώρα μαθαίνει ότι μάλλον δε μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις ως κοινότητα. Το θέμα είναι ότι ο Ginjou έβαλε όλους τους shinigami σε ένα σακί και τους πάσαρε ως ενωμένη ιδεολογία, ενώ από βλέπουμε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις: ο Byakuya, για παράδειγμα. Κι εδώ είναι που θα παιχτεί το δράμα. Θα καταλάβει ο Ichigo, αφού μάθει τί πραγματικά έχει κάνει η SS, ότι δε γίνεται να τους βάλει όλους σε μια ομάδα; Κι αν δε το καταλάβει, θα τον πείσουν αυτοί που διαφοροποιούνται;

Έχω την εντύπωση πως μόνο οι παλιότεροι captains ξέρουν και ακολουθούν τη πολιτική της Soul Society, κι αυτοί είναι: ο Yamamoto, η Unohana, ο Ukitake, o Shunsui και αυτοί που έφυγαν, Urahara και Yuroichi. Οι "προδότες" Aizen, Gin και Tousen έγιναν "προδότες" επειδή μεν διαφωνούσαν, επειδή δε είχαν άλλες βλέψεις. Οι νεότεροι captains, οι οποίοι φαίνονται να είναι όλοι μαζεμένοι στη γη τώρα, μάλλον είναι στα σκοτάδια.

Δεν νομίζω να είναι στα σκοτάδια. Ο Byakuya έχει την ευγενική καταγωγή και ο παππούς του ήταν ένας σεβάσμιος γέρος αρχηγός της ίδιας!!! μεραρχίας πριν 112 χρόνια. Ο Zaraki θα ήταν ο τέλειος για να καθαρίζει διαφωνούντες. Ο Hitsugaya πάντα απέφευγε τον Ichigo και, ήταν αρχηγός της ομάδας που είχαν στείλει για να συνεργαστεί μαζί του, την επαύριο της εμφάνισης των Arrancar. Θα ήταν παράλογο να μην είναι ενήμερος. Το ίδιο ισχύει για τα μέλη της ομάδας εκείνης, κυρίως τη Rukia και το Renji που είναι πιο κοντά του. Η Rukia είναι και η άμεση υφιστάμενος του Ukitake τώρα. Επίσης, ο Urahara ήταν αρχηγός για 10 χρόνια μόλις. Αν το είχαν μοιραστεί μαζί του και δεν του το 'πε η Yoruichi.

Εις τη τελική, ακόμη κι αν δε κάνει τη Soul Society villains, αυτή η αποκάλυψη δείχνει ότι τουλάχιστον έχει κρυμμένη ατζέντα και το εκτιμώ. Η Soul Society, ως οργάνωση και πολιτική, ποτέ δε μου κάθισε καλά. Άσε που ο παραλληλισμός της με την SS του Χίτλερ και αυτή των Quincy με τους Εβραίους παραείναι εμφανής για τη περάσω στο ντούκου. :golgo:

Λείπει το ρατσιστικό στοιχείο. Μου φέρνει περισσότερο σε εκκαθάριση διαφωνούντων, αιρετικών, αντίπαλων σεκτών. Βασικά μου φέρνει στους Ναΐτες.

#4328 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 23 November 2011 - 13:22

^Πολύ σωστό αυτό με το κεντρικό θέμα της φιλίας και της εμπιστοσύνης σε αυτό το arc. Ο Ginjou έθεσε θέμα εμπιστοσύνης μέχρι και στον ίδιο του πατέρα του Ichigo. Και το χειρότερο είναι πως έχει δίκιο. Ο Isshin γνωρίζε για όλο αυτό το πράγμα και δεν έλεγε τίποτα στον ίδιο του τον γιο. Μου δίνεται η αίσθηση πως ο μόνος ο οποίος συμπεριφέρεται "σωστά" είναι και θα είναι ο Ishida.

Θυμίζει δικτατορία indeed. Πέρα από την εξόντωση των Quincy υπάρχουν και άλλα ράμματα για την γούνα τους: τί είδους οργάνωση είναι αυτή που κατέχει στις τάξεις της assassination squad, έναν επιστήμονα του οποίου οι μέθοδοι (είχε εγκαταστήσει βόμβες στους ίδιους του τους subordinates!) είναι πέρα για πέρα διεστραμμένοι, ανήθικοι και διαβολικοί, ένα διεφθαρμένο σύστημα δικαιοσύνης (όπως είδαμε με την φίλη του Tousen, στην δίκη-παρωδία του Urahara αλλά και στην δίκη του Aizen όπου σαν σωστοι losers του βάλανε παραπάνω ποινή επειδή τους κοροΐδευε), ένα τελείως άδικο και απαράδεκτο σύστημα φυλάκισης ("φυλακίζουμε όσους ΜΠΟΡΕΙ να είναι επικίνδυνοι στο μέλλον") αλλά ακόμα και διαστροφικές τιμωρίες όπως η εξορία εγκληματιών στο dangai. Το μόνο που μένει είναι να επαναφέρουν τον λάκκο με τα hollows ως μορφή εκτέλεσης.

Δεν νομίζω να είναι στα σκοτάδια.

Ούτε εγώ. Εντάξει μπορεί ο Zaraki να μην δίνει δεκάρα για πολιτικές αλλά ο Byakuya ή η Soifon? Μπορεί να μην είναι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις αλλά σίγουρα θα γνωρίζουν κάποια πράγματα και θα συναινούν σύμφωνα με τις αρχές του "αναγκαίου κακού" (κάτι παρόμοιο που νομίζω πως υποστηρίζει ο Urahara για την ύπαρξη του Soul King).

Και προφανώς οι 46 είναι διακοσμητικοί. Κοίτα πόσο γρήγορα βρεθήκανε 46 καινούριοι γέροντες να αντικαταστήσουν εκείνους που είχαν γίνει κομματάκια.

Αναρωτιόμουν αν αυτό το arc θα ήταν filler-kinda, 100% φτιαγμένο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του ο Ichigo και μόνο. Με τα τελευταία chapters αρχίζει -IMO- να αχνοφαίνεται που θέλει να οδηγήσει την σειρά ο συγγραφέας.

Edited by Black Kaiser, 23 November 2011 - 13:30.

#4329 reignYOMA

reignYOMA

Yoma INSIDE

• Members
  • 168 posts

Posted 23 November 2011 - 14:38

μμμμ game breaking ανακοινωση απο τον Ginjou? Το ολο θεμα (βεβαια παντα αυτο δν ηταν?) ειναι πως θα το σκεφτει ο Ιτσιγκο ολο αυτο. Λετε να κανει το clutch και να σκασει μυτη να ελευθερωσει καναν πεταλουδιτσο?(Aizen sama)

#4330 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 23 November 2011 - 14:42

^ Συμμαχία με Aizen τώρα , or no b@llzzz........... :D

PS:Ούτε εγώ πολυκατάλαβα πόσο κακό ήταν ότι θέλανε να ξέρουν τι κάνει εκεί κάτω.......
Posted Image

#4331 Animanga fan

Animanga fan

Kaede FTW

• Members
  • 164 posts

Posted 23 November 2011 - 15:17

Είχα απογοητευτεί πολύ με το Bleach αλλά μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το chapter και μου αρέσει πολύ η πλοκή που πήρε:smokingg:

#4332 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 23 November 2011 - 15:41

Αναρωτιόμουν αν αυτό το arc θα ήταν filler-kinda, 100% φτιαγμένο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του ο Ichigo και μόνο. Με τα τελευταία chapters αρχίζει -IMO- να αχνοφαίνεται που θέλει να οδηγήσει την σειρά ο συγγραφέας.

Θα συμφωνήσω με αυτό συν ότι είπε η Tea-chan. Εντάξει, απορώ που ακόμα πέφτει απ'τα σύννεφα ο Φραουλίτσας αλλά είναι αφελής όπως και να το κάνουμε. Επίσης, σαν αναγνώστρια σίγουρα δε μου φαίνεται περίεργο που έγινε κάτι τέτοιο απλώς -και πάλι, ίσως είναι μόνο άποψη δική μου- δεν είναι μόνο αναμενόμενο να παρακολουθούν μερικούς που έχουν τη δύναμή τους αλλά ίσως και φυσικό λόγω όλων των σωστών λόγων που παρέθεσε η Tea-chan στο ότι είναι ολοκληρωτικό καθεστώς.

Όσο για τον πατέρα του Φραουλίτσα που κι αυτός λέει ψέματα στον γιο του ας μην είμαστε τόσο έτοιμοι να τον κατηγορήσουμε έστω κι αν ουσιαστικά κάνει κάτι κακό. Μπορεί να παίζει πολύ με τον λόγο που αφήσαν ένα shinigami να παντρευτεί και να κάνει παιδί με μία θνητή και μετά να τον αφήσουν να ζήσει και μαζί της με ανθρώπινο σώμα. Δεν ξέρουμε τους όρους με τους οποίους κάτι τέτοιο επιτράπηκε. Επίσης, όπως έχουμε δει είναι συναισθηματικός ως προς το να προστατέψει τα παιδιά του εφόσον πάντα τον πρόσεχε όπως έδειξε και ήξερε τι έκανε κι όταν ήταν στη shinigami form του.
Καθώς επίσης, έχει και να του εξηγήσει πολλά πράγματα, αν μη τι άλλο και πρέπει κάποια στιγμή να του τα πει (αλλά εδώ ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Φραουλίτσας είπε "Όταν εσύ θες" όταν πήγε να πει κάτι ο Isshin ή να δικαιολογηθεί οπότε ας μην κάνει έτσι.) Τέλος αν δεν είναι κι ατός ένας ή ο κύριος λόγος που ο Isshin δεν έλεγε τίποτα να πάει να κουρευτεί ο Kubo!

Τώρα για τον Urahara...όλοι ξέρουμε ότι αυτός φταίει! :8): καλά ίσως όχι όπως θα νομίζαμε αρχικά αλλά ειλικρινά κι αυτός ξέρει πολλά και δε μας λέει. Και έχει ομολογήσει ότι κρύβει πολλά πολλά πράγματα.

Τώρα για την εισήγηση του Ukitake για το σήμα μπορώ να πω πως είναι λογικό και ίσως ένα απλό μέσο παρακολούθησης που είναι πιο "αθώο" από άλλα πράγματα που εχουμε δει. Στην αυστηρή λογική ότι όλοι είναι πιόνια και assets της SS -το οποίο συντομογράφεται το ίδιο με τα SS του Hitler :thatsit:- είναι και πραγματικά αθώο μέτρο και δεν είναι φοβερό ότι ο συγκεκριμένος που το πρότεινε. Keep a close watch, dispose only those who are against us and dispatch them quietly. Honestly, στα πλαίσια της μοναρχίας της συγκεκριμένης κοινωνίας I see no problem :canthelp: Ginjou is clearly overreacting.

Plus, εντάξει ο Byakuya ξέρει, αλλά η Rukia? O Renji? Εξάλλου ας επαναλάβουμε ότι όλα τα shinigami μπορούν να εντοπιστούν πανεύκολα. Γιατί να τους φαίνεται περίεργο ότι ο Ichigo επίσης παρακολουθείται όταν οι ίδιοι εισέρχονται στην ακαδημία και βγαίνουν α'αυτή μ'αυτόν τον όρο σαν δεδομένο? Θα ήταν το αντίστοιχο να πάει ένας νέος δόκιμος -ας το πούμε- αστυνομικός και να πει σε έναν άλλο αστυνομικό: "ξέρεις τι? Παρακολουθούν που βρίσκομαι απ'το GPS του περιπολικού μου." "Well duh!" θα του πει ο άλλος! Δεν είναι "σωστό" αλλά είναι η κοινή πρακτική. Ναι όχι εδώ σίγουρα δε διαθέτουμε αρκετά μέσα ή δεν είναι αρκετά διαδεδομένο ακόμα στην χώρα μας αλλά σε πολλές γίνεται.

Εν τέλη να σχολιάσω πως ο Ishida όντως είναι ο μόνος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και ξέρετε κάτι, όντως αυτή η arc πάει βαθύτερα απ'ότι κι εγώ νόμιζα.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#4333 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 23 November 2011 - 15:56

Plus, εντάξει ο Byakuya ξέρει, αλλά η Rukia? O Renji? Εξάλλου ας επαναλάβουμε ότι όλα τα shinigami μπορούν να εντοπιστούν πανεύκολα. Γιατί να τους φαίνεται περίεργο ότι ο Ichigo επίσης παρακολουθείται όταν οι ίδιοι εισέρχονται στην ακαδημία και βγαίνουν α'αυτή μ'αυτόν τον όρο σαν δεδομένο? Θα ήταν το αντίστοιχο να πάει ένας νέος δόκιμος -ας το πούμε- αστυνομικός και να πει σε έναν άλλο αστυνομικό: "ξέρεις τι? Παρακολουθούν που βρίσκομαι απ'το GPS του περιπολικού μου." "Well duh!" θα του πει ο άλλος! Δεν είναι "σωστό" αλλά είναι η κοινή πρακτική. Ναι όχι εδώ σίγουρα δε διαθέτουμε αρκετά μέσα ή δεν είναι αρκετά διαδεδομένο ακόμα στην χώρα μας αλλά σε πολλές γίνεται.

Με μια διαφορά. Μπορούν να βρουν ανά πάσα στιγμή τους shinigami στη Γη, αλλά δεν τους παρακολουθούν συνεχώς, δεν αναλύουν το reiatsu τους και τις δυνάμεις τους και δεν περιορίζουν τη δύναμή τους. Τελείως διαφορετικά. Και άλλο να το ξέρεις, άλλο να μην το ξέρεις.

Εν τέλη να σχολιάσω πως ο Ishida όντως είναι ο μόνος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και ξέρετε κάτι, όντως αυτή η arc πάει βαθύτερα απ'ότι κι εγώ νόμιζα.

Κι εδώ έχουμε ένα θέμα. Σκέφτεται πράματα που δεν μπορούν να σκεφτούν οι άλλοι αλλά δεν τα λέει.

#4334 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 23 November 2011 - 16:23

Έχω την εντύπωση ότι περιορίζουν τους ισχυρούς shinigami. Στη μάχη με τους arrancars είχαν κόφτη στη δύναμη και χρειάστηκε να τον βγάλουν για να νικήσουν.

#4335 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 23 November 2011 - 16:30

Ισχύει μόνο για Κάπταινς και Βάισκάπταινς, για να μην προκαλούν προβλήματα στις ψυχές στη γη. Ο Ικκάκου όμως πχ δεν είχε τέτοιο θέμα, ήταν στο 100% κι ας είναι ισχυρότερος από πολλούς Βάισκάπταινς