Είδα μια ζομποταινία με το τρομερά πρωτότυπο όνομα "The Dead"(2010). Η Αφρική έχει χτυπηθεί από κάτι που κάνει τους ανθρώπους ζόμπι. Όλοι οι ξένοι την εγκαταλείπουν ή τουλάχιστον προσπαθούν.
Ένας από αυτούς είναι και ο πρωταγωνιστής μας που επιβιώνει από τη πτώση του αεροπλάνου διαφυγής του.
Από εκεί κι έπειτα ξεκινάει ο αγώνας για επιβίωση. Κάτι που μου άρεσε ήταν που τα ζόμπι περπατούσαν αργά γιατί ποτέ δεν συμπάθησα τους υπερκινητικούς ομοειδείς τους.
Αργοί όμως είναι και οι ρυθμοί της ταινίας. Οι διάλογοι δεν είναι ιδιαίτερα δραματικοί, μουσική σχεδόν δεν υπάρχει και οι σκηνές μάχης είναι λίγες και αληθοφανείς(ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός).
Μερικά παράπονα που έχω από τη ταινία.
Την είδα κι εγώ σήμερα αυτή, καθόλου πρώτοτυπο όνομα όντως, και παρόλο που ήταν πολύ ρεαλιστική, πχ έδειχνε μέχρι και το κεφάλι να λιώνεται όταν το πάτησε αμάξι ή διάφορα χέρια πόδια κλπ, σεναριακά δυστυχώς κούρασε γιατί εκτός απ'το ότι ήταν αργή ήταν και κάπως ανούσια. Δηλαδή περισσότερο νόημα βρίσκω στο να δω τα Resident Evil παρά αυτή. Είναι άλλη μιά απλή ζομποταινία που προσπαθεί να το παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο σοβαρά γίνεται, ξεχνώντας όμως να δώσει κάποιο νόημα σε όλο αυτο! Όποιοι άλλοι την έχετε δεί και θέλετε, γράψτε κι εσείς την άποψη σας...
Επίσης είδα πρόσφατα επιτέλους και το Don't Be Afraid of the Dark, το οποίο ενώ το περίμενα πως και πως, τελικά με απογοήτευσε. Παρόλο που χρησιμοποιεί το όνομα του Del Toro για να διαφημιστεί, δυστυχώς δεν μοιάζει ούτε με το Pan's Labyrinth ούτε κάτι άλλο αξιόλογο δικό του (μέχρι και το Hellboy μου άρεσε περισσότερο απ'αυτό). Είναι απλά μία ιστοριούλα με τερατακιά που πολύ θα ήθελαν να μοιάζουν στα Gremlins, αλλά ούτε καν που τα φτάνουν.