Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#676 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2008 - 15:34

Μπορεί να έχει και στην Κέρκυρα!
Που θες να περάσεις? Διερμηνεία και μετάφραση?

Όχι. Στο τεχνών, ήχου και εικόνας. Αλλά δε νομίζετε ότι ψιλοφύγαμε από το θέμα????

εγω προσωπικα μαθενω απο το ιντερνετ,σε ιστιοσελιδες,και βοηθαει πολυ!!!

Μπορείς να μου στείλεις με ένα ΡΜ τα site plz????

Δημοσιευμένη  εικόνα

#677 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Μάιος 2008 - 13:27

βεβαια!!!:) ειναι αρκετα,ελπιζω να σε βοηθησουν!ειναι ενα παρα παρα πολυ καλο,αλλα δεν θυμαμαι ποιο απο ολα!!:P

JapaneseLearning.com - Learn Japanese, Japanese culture and about Japan for free! - Home

Learn Japanese - Japanese Language

Free Japanese Lessons - Learn the Japanese language online for free!

Tim's Takamatsu Home

νομιζω το καλυτερο ειναι το 2ο!!
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#678 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Μάιος 2008 - 22:52

βεβαια!!!:) ειναι αρκετα,ελπιζω να σε βοηθησουν!ειναι ενα παρα παρα πολυ καλο,αλλα δεν θυμαμαι ποιο απο ολα!!:P

JapaneseLearning.com - Learn Japanese, Japanese culture and about Japan for free! - Home

Free Japanese Lessons - Learn the Japanese language online for free!

Tim's Takamatsu Home

νομιζω το καλυτερο ειναι το 2ο!!

Arigatou nancy_neko-chan!!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#679 usopp-san!

usopp-san!

Starting...

• Members
  • 27 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Μάιος 2008 - 22:55

εγώ δεν ξέρω να μιλαώ ιαπωνικά αλλα σκοπεύω να μάθω σύντομα.........

#680 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2008 - 14:53

douitashimashite!:Dusopp-san δες κυριως το 2ο σαιτ!ειναι κατα την γνωμη μου πολυ καλο!!τι λετε εσεις οι sensei?

#681 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2008 - 13:19

Minna-san konnichiwa!!!!!:joyful:Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!
Επιστροφή στα θρανία από σήμερα και εκτός από τον διαγωνισμό ομιλίας που είναι αυτό το Σάββατο:wooi2:, άλλο ένα παιχνίδι με κάντζι έρχεται στις 25 Μαϊου στον Ελληνοιαπωνικό σύνδεσμο!!!!
Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν μέχρι τις 9/5 να το κάνουν!
Για περισσότερες πληροφορίες τσεκάρετε αυτό....
kanji.gr

#682 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2008 - 14:12

ναι παλι καλά που δεν το ανακοινωσες στις 24/05

#683 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2008 - 22:15

Αυτό το site είναι φοβερό! Έχω αρχίσει να μαθαίνω σιγα-σιγά-σιγά ιαπωνικα!!:emptyonexg1:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα
Click the hatchlings and save them!!!

#684 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 17:37

:wooi2:ειδατε??και εγω απο κει τα εμαθα οσα ξερω μεχρι τωρα και εχω ακομα κιαλλο!!

και απο οτι καταλαβα το last site που ποσταρα,ειναι κυριως για κουλτουρα και τετοια,εχοντας και μαθηση της γλωσσας!

#685 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2008 - 18:35

πάλι κοπάνα έκανα τελικά ειμαι πολύ αχ(α)ριστη

#686 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάιος 2008 - 18:15

konnichi wa nina-san...gia se olous hajimete desu!

#687 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάιος 2008 - 19:05

άλλο ένα παιχνίδι με κάντζι έρχεται στις 25 Μαϊου στον Ελληνοιαπωνικό σύνδεσμο!!!!

Ορίστε ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός, αν και δεν χαίρει τόσης δημοσιότητας, όσο ο διαγωνισμός ομιλίας...

Το παιχνίδι με τα Kanji-cards είναι μια ιδέα της Suzuki-sensei του ελληνοϊαπωνικού συνδέσμου, και περιλαμβάνει κι άλλα μικρότερα παιχνίδια, καθώς και κλήρωση με δωράκια.

Το Kanji-cards game είναι φτιαγμενο ειδικά για τους λεγόμενους...."Εραστές των kanji". Κι επειδή είμαι μια από αυτούς, περυσι, πρώτη χρονιά διεξαγωγής του, είχα λάβει μέρος.

Πως παίζεται?
Υπάρχουν 300 κάρτες με κάντζι, οι οποιες απλώνονται με τυχαία σειρά επάνω σ' ενα μεγάλο τραπέζι. 300 καντζι, θα πει πως οι παίκτες που κατέχουν το 3kyu έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα πάνε καλά, καθώς 300 καντζι είναι εντός των δυνατοτήτων τους.
Οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες των 3 ατόμων, οι οποιες προκύπτουν από κλήρωση. Οι ομάδες εμφανίζονται με ψευδώνυμα. Σε κάθε ομάδα δίνεται μια λίστα με αριθμημένα κάντζι σε αυστηρά συγκεκριμμένη σειρά και οι παίκτες πρέπει να μαζέψουν τις κάρτες με τα κάντζι από το τραπέζι και να τισ τοποθετήσουν σ' ενα σωρό ακριβώς με την αριθμητική σειρά που τους δίνεται στη λίστα. Φυσικά, κρατείται χρόνος. Δεν κερδίζει όμως η πιο γρήγορη ομάδα, αλλά η πιο σωστή....

#688 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάιος 2008 - 12:19

Με έχει πιάσει μια μανία τον τελευταίο καιρό να μάθω Ιαπωνικά, έστω τα βασικά (αν υπάρχει κάτι τέτοιο..), μιας και έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο.
Ένας φίλος μου είχε πει κάποτε πως η Ιαπωνική πρεσβεία κάνει κάτι σεμινάρια για την εκμάθηση της, αλλά δεν ήξερε λεπτομέρειες.
Εσείς που μαθαίνετε την γλώσσα πως την έχετε μάθει?
Επίσης πόσο χρόνο θα χρειαστώ για να αρχίσω να κατανοώ τα διάφορα αλφάβητα?

#689 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάιος 2008 - 12:45

Τα Hiragana και τα katakana είναι αρκετά εύκολα και μαθαίνονται γρήγορα. Ιδίως τα hiragana, στα katakana έχω κάτι ψιλοπροβλήματα ακόμα... (ναι δεν έχω κάτσει και να τα διαβάσω σοβαρά...) Δεν χρειάζονται πολλά μαθήματα για τα kana. Από εκεί και πέρα μόλις μάθεις τα kana αρχίζεις με γραμματική και kanji. Τα Kanji θέλουν πολύ χρόνο και μόνο σιγά σιγά μαθαίνονται. Και η γραμματική το ίδιο. Η γραμματική του 4ου level όπως και τα kanji είναι αρκετά εύκολα, εγώ πάω για το 3ο, και εδώ τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν στην γραμματική, αλλά με λίγο διάβασμα μια χαρά θα είμαι.

Εγώ κάνω ιδιαίτερα μαθήματα, 2 ώρες την εβδομάδα.

#690 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάιος 2008 - 12:52

Καλώς ήρθες στο φόρουμ matu-san. Εδώ θα βρεις τις πληροφορίες που ζητάς.
Όσο αφορά το παιχνίδι με τα kanji, ψήνομαι να συμμετάσχω. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεσκονίσω λίγο τα ιαπωνικά. Κάποιος άλλος ενδιαφέρεται;
@shihou-chan Στον λινκ που μας έδωσες λέει συμμετοχή μέχρι τις 16 Μαΐου. εσύ λες μέχρι τις 9. Τι ισχύει τελικά;

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Namida: 09 Μάιος 2008 - 14:45