Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#691 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 14 May 2008 - 22:29

..... wo(προφέρεται "ο") korosu(προφέρεται "κοροςς")= σκοτώνω
shinne=πέθανε(εσύ), είναι προστακτική

to rima einai shinu(kati kserw k egw):P...epipleon xrisimopoihtai k to kiru(=kobw)opws k to korosu!

#692 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 14 May 2008 - 22:37

Μία ερώτηση προς γνώστες,όταν το ρήμα τελείωνει σε -e(πχ tasukete,yamete) είναι προστακτική ή υποτακτική?Έχει καμιά σχέση με το αν βάλεις kudasai μετά ή όχι?

#693 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 15 May 2008 - 00:04

Άλλαξε η ημερομηνία διότι δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή...:nosey:

#694 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 15 May 2008 - 07:08

Μία ερώτηση προς γνώστες,όταν το ρήμα τελείωνει σε -e(πχ tasukete,yamete) είναι προστακτική ή υποτακτική?Έχει καμιά σχέση με το αν βάλεις kudasai μετά ή όχι?

Αυτό που λές είναι ο τύπος te, και δεν είναι ούτε προστακτική ούτε υποτακτική. Έχει να κάνει με το πού και πως χρησιμοποιείτε αυτός ο τύπος. te + kudasai είναι απλά μία χρήση του te τύπου. Δηλαδή όλα τα ρήματα έχουν te τύπο. Π.χ. Αν πεις tabako wo yamete kudasai και tabako wo yamete imasu είναι Te τύπος και στις δύο περιπτώσεις, αλλά διαφορετικό νόημα. Η πρώτη περίπτωση σημαίνει: "Παρακαλώ σταματήστε το τσιγάρο" ενώ στην δεύτερη περίπτωση σημαίνει "Σταματάω το τσιγάρο".

#695 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 15 May 2008 - 10:07

Te Form Sucks!!

#696 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 15 May 2008 - 10:22

hahahaha δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται Λιζάκι. Κι εγώ στην αρχή είχα ένα μικρό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πως θα μετατραπεί ένα ρήμα σε τύπο te και σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιείς te τύπο. Απλά λίγο διάβασμα θέλει.

#697 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 15 May 2008 - 15:26

dld...as poume an pei kapoios sketo yamete dn einai prostaktiki?

#698 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 15 May 2008 - 16:16

dld...as poume an pei kapoios sketo yamete dn einai prostaktiki?

*~te form
Ας μη το συνδέουμε μόνο με την προστακτική. Η προστακτική υπακούει επίσης σε βαθμούς ευγενείας (yamete kudasai, yamete, yamero!). Το ~te form έχει κι άλλα τερτίπια. Συνδέει ρήματα μέσα σε μια πρόταση. Επίσης σχηματίζει, μαζί με άλλες λέξεις γραμματικά φαινόμενα τα οποια χρησιμοποιούμε για να πουμε καποια πράγματα πχ. ~te + shimatta= εκανα/εγινε κάτι κατα λάθως.

Για την Erisabetsu τώρα, το ~te είναι ενας αθώος, δημοφιλής γραμματικός τύπος. Σίγουρα δεν είναι ο χειρότερος τύπος ρήματος που έχεις συναντήσει ως τώρα. Κράτα κέφια για παρακάτω, που θα σου ρθουνε...causative verbs, και passive....

Μια συμβουλή. Μάθε τα ρήματα ανάλογα με τα groups. Θα σε βοηθήσει πολύ παρακάτω με τις μετατροπές, γιατί το ~te δεν είναι το μοναδικό...

#699 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 15 May 2008 - 16:22

*~te form
Ας μη το συνδέουμε μόνο με την προστακτική. Η προστακτική υπακούει επίσης σε βαθμούς ευγενείας (yamete kudasai, yamete, yamero!). Το ~te form έχει κι άλλα τερτίπια. Συνδέει ρήματα μέσα σε μια πρόταση. Επίσης σχηματίζει, μαζί με άλλες λέξεις γραμματικά φαινόμενα τα οποια χρησιμοποιούμε για να πουμε καποια πράγματα πχ. ~te + shimatta= εκανα/εγινε κάτι κατα λάθως.

Για την Erisabetsu τώρα, το ~te είναι ενας αθώος, δημοφιλής γραμματικός τύπος. Σίγουρα δεν είναι ο χειρότερος τύπος ρήματος που έχεις συναντήσει ως τώρα. Κράτα κέφια για παρακάτω, που θα σου ρθουνε...causative verbs, και passive....

Μια συμβουλή. Μάθε τα ρήματα ανάλογα με τα groups. Θα σε βοηθήσει πολύ παρακάτω με τις μετατροπές, γιατί το ~te δεν είναι το μοναδικό...

Ακριβώς, και δεν είναι και τόσα πολλά τα groups. 3 group όλα κι όλα, και το 3ο έχει τα δύο ανώμαλα ρήματα μόνο (Kuru/kimasu και suru/shimasu). Προσωπικά, τα passive verbs είναι το χειρότερό μου. Τουλάχιστον προς το παρόν. Αλλά θα τα μάθω κι αυτά καλά.

#700 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 15 May 2008 - 19:35

πωπω...παιδιά με αυτά που μου λέτε με πωρώνετε ακόμα περισσότερο!!η ρωτήσω και κάτι άλλο...εγώ δεν έχω καταλάβει πως αλλάζει το -nasaiστο τέλος του ρήματος δηλαδή ας πούμε
yamenasai(μιας και πιάσαμε το yameru) ή ikinasai μήπως είναι κάνας τύπος ευγενίας?

και κάθε φορα που άκουγα το shimmatta νόμιζα ότι βρίζει XD...gt από τα anime που είδα το shimatta το μεταφράζει ως "αφοδεύματα" lol... κοιτα να δεις...:D

Edited by Kenny, 16 May 2008 - 13:25.
greeklish + triple post o__________________O

#701 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 May 2008 - 10:43

λοιπόν αρχικά το nick σου σημαίνει Ο shinobi του κώστα.
κατά δεύτερον διάβασε τους κανόνες http://www.anime.gr/forums/%CA%E1%ED%FC%ED%E5%F2-%EA%E1%E9-%C1%ED%E1%EA%EF%E9%ED%FE%F3%E5%E9%F2/918-%CA%C1%CD%CF%CD%C5%D3-%CB%C5%C9%D4%CF%D5%D1%C3%C9%C1%D3-%D4%CF%D5-forum.html

εκεί θα καταλάβεις ότι απαγορεύεται
va γραφεις greeklish All Greek to me! Any Greeklish to Greek
και va "διπλοποσταρεις".

tomodachi senpai : δυσκολεύομαι να καταλάβω ποτε και γιατί χρησιμοποιούνται.
να τα μετατρέπω μπορώ πολύ εύκολα χωρίς βοήθεια τον groups :P
φοβάμαι ότι θα πάρω το πτυχίο χωρίς να ξέρω ιαπωνικά

#702 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 16 May 2008 - 12:25

:orly:Erisabetsu... (και οι υπόλοιποι):wooi2:
Τίποτα δύσκολο με τις "τε" μορφές των ρημάτων.
Το μυστικό είναι να τα έχεισ στο μυαλό σου συνδυαστικά.
Τί εννοώ...
-te kudasai(το χρησιμοποιώ όταν θέλω να πω σε κάποιον να κάνει κάτι)
Douzo, tabete kudasai. Φάτε παρακαλώ.
-te imasu (είναι ο ενεστώτας διαρκείας, μια πράξη που γίνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε ή μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να δηλώσω μια συνήθεια(κάτι που κάνω ως συνήθεια).
1 Tanaka-san wa ima hon wo yonde imasu. Ο κύριος Τανακα τώρα διαβάζει βιβλίο.
2 Tabako wo sutte imasu. Καπνίζω τσιγάρα. (μπορείνα μην το κάνω τώρα.έχω ως συνήθειο να καπνίζω.)
-te mo ii desuka(όταν ζητάω άδεια για κάτι)
Otearai ni itte mo iidesuka. Θα μπορούσα να πάω στην τουαλέτα?

Κάποια μικρά παραδειγματάκια γιατί δεν θα έπρεπε να σας τρομάζει το "τε" φορμ...(βαρέθηκα να το γυρίζω από ελληνικά σε αγγλικά....):nosey:

#703 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 May 2008 - 12:58

you will make me scan my book.

#704 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 16 May 2008 - 13:07

Από γραφή πάντως τα kanji είναι πανδύσκολα!Δεν ξέρω είναι κανείς απο το forum που ξέρει kanji!Δεν λέω κανα δυο φυσικα.Εννοω να ξέρει αρκετά!Εγω όταν προσπάθησα να τα μάθω απογοητεύτηκα!
Posted Image

#705 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 16 May 2008 - 13:15

συγνωμη αλλα μαλλον το πολυ μσν μου'χει κανει κακο και συνηθησα τα greeklish...ασε που ειμαι φρικτος στην ορθογραφια...α!και για το ονομα μου ειναι τα εσφαλμενα ιαπωνικα που μαθαινει κανεις μονος του...shihou-chan ευχαρηστουμε για τα παραδειγματα κ τισ διευκρινησεις..τελικα με το -nasai τι γινεται γιατι δν το εχς πιασει καθολου

Edited by kostas no shinobi, 16 May 2008 - 13:32.