Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#706 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 May 2008 - 15:11

ichigo you can't learn all in once if you look few pages back you will see links for sites that will help you. but what you need to learn kanji if you dont know everything else?

#707 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 16 May 2008 - 15:24

ichigo you can't learn all in once if you look few pages back you will see links for sites that will help you. but what you need to learn kanji if you dont know everything else?

Ε..Εντάξει ξέρω λίγα Hiragana!:emptyonexg1:Κάτι δεν είναι κι αυτό?
Posted Image

#708 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 16 May 2008 - 19:48

Off topic:Erisabetsu γιατι γραφεις καθε τρεις και λιγο στα Αγγλικα?
Intelligence is nothing without wisdom...

#709 Sanosuke

Sanosuke

Anime Fan

• Members
  • 245 posts

Posted 16 May 2008 - 20:10

ενταξει ..εγω ξερω hiragana - katakana και καποια kanji..και εχω καλο listening τοσα χρονια που ασχολουμαι με ανιμε και live action...λεξικα και λοιπα...και πολλα αλλα extra απο μονος μου....ελπιζω απο σεπτεμβρη να ξεκινησω μαθηματα ειμαι στο ψαξιμο
Posted Image

#710 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 16 May 2008 - 23:57

εγω βασικα ως μαθητης τησ 2ας λυκειου δν εχω χρονο οποτε οτι κανω..απο ενα βιβλιαρακι που εχω απο τα ανιμε κ απο το διαδυκτιο.και εγω hiragana και katagana ξερω και λιγο kanji.αλλα το συγουρο ειν οτι το πρωτο πραγμα που 8α κανω μετα το απολυτιριο ειναι ν ξεκινησω μαθηματα!

#711 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 19 May 2008 - 12:46

Εγώ πάλι αρχίζω να έχω αμφιβολίες για το αν θα πρέπει να κάνω Ιαπωνικά.
Το σκέφτηκα λίγο πιο σοβαρά και κατέληξα πως δεν έχω κάποιον σπουδαίο λόγο για να ξεκινήσω τα μαθήματα, πέρα από τα anime/manga και τα Ιαπωνικά video game imports.
Δεν ξέρω βέβαια αν στο μέλλον μου χρειαστούν για την δουλειά μου (εξαγωγές τροφίμων).
Εσείς που ξέρετε την γλώσσα για πιο λόγο την έχετε μάθει?
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#712 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 20 May 2008 - 10:13

Λόγοι για να μάθεις Ιαπωνικά.

1. Γιατί σε βάζει σε μια φιλοσοφία σκέψης διαφορετική από την Ευρωπαϊκή. Έτσι θα είσαι σε θέση να καταλάβεις περισσότερο τον πολιτισμό της Ανατολικής Ασίας.
2. Γιατί σα γλώσσα είναι ωραία και απλή.
3. Γιατί θα μπορείς να έρθεις στην Ιαπωνία για ταξίδι άνετος.
4. Γιατί θα μπορείς να βρεις δουλειά και να ζεις άνετα στην Ιαπωνία.
5. Γιατι θα μπορείς να έρθεις μαζί μου για Καραόκε:

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#713 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 20 May 2008 - 11:17

1. Γιατί σε βάζει σε μια φιλοσοφία σκέψης διαφορετική από την Ευρωπαϊκή. Έτσι θα είσαι σε θέση να καταλάβεις περισσότερο τον πολιτισμό της Ανατολικής Ασίας.

6. Για να δείχνεις σε όλους τι ωραία ζωγραφίζεις τα kanji ενώ στην ζωγραφική είσαι για κλάμματα... :hahaha:

Πάντως εγώ άρχισα επειδή μου αρέσει σαν γλώσσα και έχω βάλει σκοπό να πάρω και το 1kyuu.

#714 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 20 May 2008 - 12:01

Te form rules...ισως απο τις πιο κατανοητες γραμματικες μορφες σε μια γλωσσα...ακομα και απο τα αγγλικα πιο ευκολο ειναι....
στα δικα μας.

σορρυ για τα κεφαλαια..

ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ..!!!!:congrats:
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#715 Neuro

Neuro

Anime Professional

• Members
  • 730 posts

Posted 20 May 2008 - 14:48

Εμένα μου αρέσουν παρά πολύ ακουστικά τα Ιαπωνικά και αυτό δεν είναι επειδή βλέπω συνέχεια anime:wooi2:...Γενικά τα αγγλικά τα σηνχενομαι σαν γλώσσα και δεν μου αρέσουν:knock-knock: κοίτα Ιταλικά ή Γαλλικά ναι μου αρέσουν 10000 φόρες περισσότερο. Άμα κάποια στιγμή στο μέλλον βρω το χρόνο και τα χρήματα θα κάτσω να μάθω και Ιαπωνέζικα και ποιος ξερή ίσος να πάω και κόπια μέρα ταξιδάκι εκεί:kawaii::nbleed::nbleed:(όνειραααα :emptyonexg1: )

#716 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 21 May 2008 - 10:38

Είσαι τυχερός που δεν με έχεις ακούσει να τραγουδάω karaoke! Έχω φωνή χειρότερη και από γάιδαρο!:stubborn:

6. Για να δείχνεις σε όλους τι ωραία ζωγραφίζεις τα kanji ενώ στην ζωγραφική είσαι για κλάμματα... :hahaha:

Χμμ και στην ζωγραφική δεν τα πάω και τόσο καλά.. Θέλω χάρακα για να κάνω μια ευθεία γραμμή!:wis:
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#717 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 21 May 2008 - 12:42

για να διαβάζεις τα manual της sony k.a στην αρχική τους γλώσσα
το 5 με τρομάζει λίγο...

#718 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 21 May 2008 - 16:33

απλα...αν σου πω τωρα που ξερω τα πολυ βασικα οτι αγαπαω πλυ τν Ιαπωνια εγω προσωπικα πιστευω πως θα ημουν ψευτης!....μεχρι να μαθω την γλωσσα δεν μπορω να το πω αυτο γιατι δν γνωριζω το κυριοτερο μερος της κουλτουρας που λεω πως αγαπω...και αμα δεν σου φτανει αυτο εγω βριζω οσο γουσταρω τους φιλουσ μου στα Ιαπωνικα και αυτου μου απαντανε τσικου τσικου :kakashithumbup:

#719 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 22 May 2008 - 10:25

I suck i will never pass 4 kyuu i hate my self.. (emo mode on )

#720 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 22 May 2008 - 11:39

It's not hard. You can do it.
I sucked big at the listening bit, went very well at the kanji bit and was more than good in the grammar bit. Since the passing grade is the total of the three it's not that hard. It's actually easier than you think.

I am going for the 3kyuu this year (and yes I don't know whether I'll be ready or not, but will give it my best.) My problem will be mostly the grammar, because there is a lot of it at this point. (and the ~te form is there all the time!)