Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 26 April 2008 - 21:33
Posted 26 April 2008 - 22:31
Really??
Shihou-chan δεν φτιάχνεις κανένα blog με μαθήματα ιαπωνικών??
να ρωτήσω!υπάρχουν βοηθήματα στα ελληνικα για εκμάθηση ιαπωνικών κλπ??
To blog με τα μαθήματα ιαπωνικών θα ήταν θαυμάσια ιδέα....(αν μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι της μένει χρόνος για φτάρνισμα! Απ όσο ξέρω, τρέχει σε 40 μεριές....!)
Θα μπορούσε όμως να κάνει το άλλο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει ποστς όπου θα λύνει απορίες τύπου "Το μεγάλο μυστήριο του darou & πως στον κόρακα μπορούμε να πουμε ότι το χρησιμοποιούμε σωστά??" ή "ποιες καταλήξεις ή εκφράσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από κορίτσια? 'η και κάτι πιο ανάλαφρο, όπως...λεξιλόγιο για φλέρτ!
Αμα θέλετε, μπορούμε όλοι να την αναγκάσουμε να το κάνει!!
Βοηθήματα για τα ιαπωνικά γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, δεν υπάρχουν ακόμα! Υπάρχει ένα ιαπωνο-ελληνικό λεξικό, αλλα δεν εξυπηρετεί κανέναν σοβαρό σκοπό...
Ευκαιρίας δωθήσης (κι επειδή ακυρώθηκε ότι κανόνιζα-χρονιάρα μέρα και θα κάτσω σπίτι-σαν την κουρούνα, να κάνω Ανάσταση), λέω να ανοιξω ενα φλέγον ζήτημα για κουβέντα....
Γιατί να υπάρχει μια πλειοψηφεία ελλήνων που μαθαίνουν ιαπωνικά, με αρκετούς να τα κατέχουν σε υψηλό επίπεδο κιόλας, αλλά που να μην τολμουν να τα μιλήσουν??
Γιατί δένεται φιόγκος η γλώσσα μας όταν πάμε να μιλήσουμε ιαπωνικά, ενώ στην ουσία δεν έχουμε καμιά τεράστια έλλειψη γνώσης της γλώσσας?
Ας δώσουμε φως σ' αυτό το μυστήριο....
Μας χωρίζει ένα ημισφάιριο-απόσταση από την εν λόγω χώρα και τα ερεθίσματα κάποιων (πχ. αυτόν που δεν βλεπουν καν άνιμε) είναι ελάχιστα, όπως και η προφορική ή ακουστική επαφή τους μ' αυτή τη γλώσσα. Θα πει κανεις "ε, και με ποιόν να μιλήσω δηλαδή?" Τους δασκάλους και τους συμμαθητές, δηλαδή, γιατί τους έχουμε?
Εγώ όμως αλλού εντοπίζω το πρόβλημα. Ντρεπόμαστε, μπας και κάνουμε κανα λάθος. Μπας και πετάξουμε καμιά κοτσάνα και τον αφήσουμε τον άλλονε...σέκο! Αυτό μας δένει τη γλώσσα, ενώ δεν υπάρχει στην ουσία κανένα πρόβλημα στο πως να συντάξουμε την πρόταση που θέλουμε να πουμε.
Κι έτσι, όταν μας τυχαίνει να μιλήσουμε με ιάπωνα, κάνουμε τον κινέζο και δυσκολευουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, βγάζοντας μπροστά τα εξαιρετικά μας αγγλικά....
Εγώ λεω να φήσουμε τις ντροπές και να του δώσουμε να καταλάβει του πράγματος. Αν απευθυνόμαστε σε δάσκαλο ειδικά, εκεί είναι που δε χρειάζεται να κολώνουμε. Ο δάσκαλος θα μας διορθώσει και το λάθος θα μεινει στη μνήμη μας και πιθανόν δε θα επαναληφθεί. Όσο για το γιαπωνέζο....εε και να κάνουμε κανα λαθάκι τι πειράζει?? Σάματι, δε θα καταλάβει καθόλου τι θέλουμε να πουμε?
Posted 26 April 2008 - 22:48

Posted 26 April 2008 - 23:07
Ειλικρινά δεν είχες τι να κάνεις και τα έγραψες όλα αυτά??Μπράβο! Πάντως αυτό με το ή "ποιες καταλήξεις ή εκφράσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από κορίτσια? 'η και κάτι πιο ανάλαφρο, όπως...λεξιλόγιο για φλέρτ! είναι ενδιαφέρον! όχι όμως να την πιέσουμε! αν θελει φυσικα!
Πίστεψε με...
Για εκείνη δεν υπάρχουν καλύτερα θέματα, από "λεξιλόγιο για φλέρτ" και "εκφρασεολόγιο που χρησιμοποιείται από τους yakuza" για να μας δώσει τα φώτα της! Τρελαίνεται για κάτι τετοια....

Posted 27 April 2008 - 00:18
Ευχαρίστως να βοηθήσω όσο περνάει από το χέρι μου!

Minna yoroshiku ne!

Posted 29 April 2008 - 03:08

Θελω να τα μαθω αυτα"λεξιλόγιο για φλέρτ" και "εκφρασεολόγιο που χρησιμοποιείται από τους yakuza"

Posted 29 April 2008 - 12:49
που??????????????????????????????????????????
Posted 29 April 2008 - 13:37
Posted 29 April 2008 - 13:51

Ναι στο διδασκαλείο και σε άλλα φροντιστήρια αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε διαφήμιση...

Το θέμα είναι ότι χαίρομαι που βλέπω να υπάρχουν άτομα που αγαπάνε την ιαπωνική γλώσσα, όσο κι εγώ!

Minna-san ganbatte kudasai!!!!!

Posted 29 April 2008 - 14:00
Χριστός Ανέστη!!!
Ευχαρίστως να βοηθήσω όσο περνάει από το χέρι μου!
Minna yoroshiku ne!
[hyper-spam]12 θαυμαστικα σε 2 posts. Beat that!Αχ βρε Τζιράγια!
Ναι στο διδασκαλείο και σε άλλα φροντιστήρια αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε διαφήμιση...
Το θέμα είναι ότι χαίρομαι που βλέπω να υπάρχουν άτομα που αγαπάνε την ιαπωνική γλώσσα, όσο κι εγώ!
Minna-san ganbatte kudasai!!!!!

Παντως, γενικα στην Ελλαδα απο ξενες γλωσσες ντρεπεται να μιλησει ο κοσμος, επειδη φοβουνται τα λαθη(?) Χωρις λαθη δεν μαθαινεται τιποτα.
Υπαρχει μια πιθανοτητα να αρχισω το σεπτεμβρη Ιαπωνικα. Αν χωρεσουν στο προγραμμα μου, θα κανω την ερευνα εδω.
Posted 29 April 2008 - 14:03
Posted 29 April 2008 - 16:51
Λοιπόν...Εγώ με ένα ακόμα φίλο μου έχουμε πάρει απόφαση από σεπτέμβρη να ξεκινήσουμε ιαπωνικά!Είμαστε από Θεσσαλονίκη και όποιος/α έχει συγκεκριμένο φροντιστήριο ή δάσκαλο ή και βιβλία τέλοσπάντων(καλό το remembering the kanji αλλά εδώ εμείς hiragana βλέπουμε και τρομοκρατούμαστε!

Posted 29 April 2008 - 19:35
στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 4 σχολές Ιαπωνικών.
θα τα βρείς όλα στο site της Ιαπωνικής πρεσβείας,
αν έχεις οικονομική άνεση καθώς και άνεση χρόνου τότε μπορείς να ξεκινήσεις στη σχοή της Ικτίνου, διαφορετικά με την Tamaki Sense στο Language lab (είναι αυτό ακριβός πίσω απο το harry spot στην Αλεξάνδρου σβόλου) στο οποίο πηγαίνω και εγώ.
μετά υπάρχουν τα ΞΥΝΗ που εκεί δεν σου κάνει Ιαπωνας μάθημα.
αν θες πάντως μπορείς να έρθεις μια μέρα την ώρα του μαθήματος να δεις πως είναι τα πράγματα και να αποφασίσεις.