Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#616 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 posts

Posted 11 April 2008 - 11:47

εγω παλι,μαθενω μονη μου ιαπωνικα,αρκετα μπορω να πω,τωρα μαθενω την hiragana,και μετα σειρα εχει η katakana αλλα το kanji,ελεος,ειναι παλουκι!:nosey:!!παρολο που το καλοκαιρακι θα πηγαινω σε φροντιστηριο ιαπωνικων!!:wis:
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#617 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 12 April 2008 - 13:27

Τί καλά! Καιτα κάντζι πίστεψέ με, δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονται στην αρχή!:tensai:
Με καλή καθοδήγηση θα δεις ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα και κατανοειτά!
Έχεις αποφασίσει ήδη σε ποιο φροντηστήριο θα πας?

#618 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 14 April 2008 - 12:34

Για να μην αποθαρρυνουμε λοιπον οσους σκεφτονται να ξεκινησουν Ιαπωνικα, οπως ειμαι και ο αγαπητος συμφορουμιτης, εχω κι εγω με την ταπεινη μου εμπειρια να παραθεσω τα εξης...τα Ιαπωνικα, τουλαχιστον μεχρι εδω που εχω φτασει δεν ειναι δυσκολα, καθε αλλο θα ελεγα.Το οτι ειναι περιεργη γλωσσα συντακτικα και ιδεολογικα ναι, αλλα αυτο ειναι λογικο αφου ειναι μια χωρα με τελειως διαφορετικη νοοτροπια απο τη δικη μας, σε ολους τους τομεις που μπορειτε να φανταστειτε. Για τη γλωσσα ομως, το μονο που χρειαζεται ειναι να μπεις στο τρυπακι.Να υιοθετησεις τον τροπο που σκεφτονται οταν κανουν μια προταση, ετσι θα ερχεται ευκολα το αναποδο συντακτικο στο μυαλο και απο κει κι επειτα ειναι καθαρα θεμα διαβασματος και εξασκησης..κατι που εγω εχω μεινει πισω λιγο, αλλα θα το παλεψω οταν βρω τον αναλογο χρονο. Τα τραγουδια δεν βοηθανε ιδιαιτερα, απλα σε κανουν να εξοικειωθεις με το ακουσμα της γλωσσας...απο την αλλη, ανιμε, live action σειρες, ταινιες (προσφατες παντα) βοηθανε πολυ γιατι απο ενα σημειο κι επειτα αρχιζεις και πιανεις οχι μονο λεξεις, αλλα και ολοκληρους τυπους γραμματικης.
Μεχρι το σημειο που εχω φτασει, δεν μπορω να πω οτι η γραμματικη με εχει δυσκολεψει. Παντα σε συγκριση με τα ελληνικα , που εχουμε διαφορετικο χρονο στο ρημα για καθε δευτερολεπτο που περναει. Στα ιαπωνικα ειναι απλα τα πραγματα. Παρον-Παρελθον, με παραλλαγες. Το τρυπακι σε αυτη την περιπτωση, κατα τη γνωμη μου ειναι οτι στην ουσια, δεν τους ενδιαφερει ποτε ακριβως εγινε κατι, τους ενδιαφερει η πραξη και οι συνεπειες της. Με την ιδια λογικη λοιπον εχω εκλαβει και την ελλειψη πλυθηντικου στις λεξεις...κοινως "πηρα λουλουδια", τα λουλουδια ειναι σε ενικο μονο, δεν τους ενδιαφερει αν πηρες ενα, η ενα μποστανι...τους ενδιαφερει οτι τα πηρες.Δεν ξερω Shihou-sensei αν τα λεω καλα, αλλα εμενα αυτο με εχει βοηθησει στο να ξεκολλησω απο την ελληνικη σκεψη και να μπω πιο ευκολα στη γλωσσικη νοοτροπια των ιαπωνων.
Κατα τα αλλα, ολα θελουν ενα προγραμμα...θαυμαζω τα ατομα που προσπαθουν μονοι τους, αλλα η αληθεια ειναι, οτι για μια τοσο διαφορετικη ξενη γλωσσα, μονος σου ακρη δεν βγαζεις..αναγκαστικα καποιον πρεπει να ρωτησεις αν εχεις απορια.Δεν ειναι γλωσσα που βρισκεις ευκολα καποιον να μιλησεις για εξασκηση, οπως τα αγγλικα για παραδειγμα που ακουγονται παντου. Απο την αλλη, το να κατσεις μονος σου να μαθεις μια τετοια ξενη γλωσσα, θελει απεριοριστη πειθαρχια, την οποια εγω δεν διαθετω ακομα και τωρα που εχω δασκαλα πανω απο το κεφαλι μου να με κραζει 6 ωρες την εβδομαδα, οποτε καταλαβαινετε τι γινεται οταν δεν εχεις κανεναν. Αν παρ'ολα αυτα, ο ενθουσιασμος σας κρατησει ακομα και αν μαθαινετε μονοι σας, καλο ειναι να βρειτε δασκαλο, γιατι οπως ειπε και η Tomodachi-chan στην αρχη ειναι ευκολα, αλλα οταν η μπουλντοζα (λολ) ξεφορτωσει τα γραμματικα φαινομενα, θα τρεχετε και δε θα φτανετε..εκει ειναι που πολλοι τα παρατανε...

Αυτα τα ολιγα απο μενα...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#619 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 14 April 2008 - 12:47

Σ'εμένα έχει αρχίσει να ξεφορτώνει η μπουλντόζα! Το έχω βάλει πείσμα βέβαια να πάρω και το 1. Το πρόγραμμα είναι φέτος το 3ο, 2 χρόνια μετά (αν μπορέσω και 1 χρόνο) το 2ο, και μετά από 2 χρόνια ακόμα το 1ο.

Λίγο διάβασμα και πείσμα χρειάζεται. Και αγάπη για την γλώσσα των ιαπωνικών.

#620 usagi 19

usagi 19

Didi-chan

• Members
  • 168 posts

Posted 14 April 2008 - 12:55

Σκοπεύω να ξεκινήσω στο Διδασκαλείο το καλοκαίρι
αν και δε ξέρω πως θα είναι...:hmmm:

Πάντως απο θέμα διαβάσματος δε θα έχω πρόβλημα!είμαι διαβαστερό το καημένο!:ureshii:
οι τοίχοι δεν έχουν μόνο αυτία , έχουν και φωνή...

Posted Image

#621 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 14 April 2008 - 17:17

Usagi μη μασας ειναι πολυ καλα στο διδασκαλειο.Διαβασμα θελει και ολα οκ XD
Intelligence is nothing without wisdom...

#622 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 posts

Posted 14 April 2008 - 20:57

βασικα δεν ξερω που θα παω ακομα,η μανα μου τα κανονιζει αυτα,αλλα υπαρχει μια γνωστη ενος καθηγητη,και εκεινη εχει φροντιστηριο ιαπωνικων,και μαλλον εκει θα πηγαινω,αλλα αμα δεν με περνει λογω ωρων και τετοια,ισως κανω ιδιαιτερα!το καλο ειναι οτι τα καταλαβαινω πολυ ευκολα,δεν ειναι τοσο δυσκολα οσο λενε ολοι,ειναι να μπει καποιος στην νοοτροπια οπως πολυ σωστα ειπε ο matsu!και το αλλο καλο ειναι επισης οτι εχω μαθει καποια βασικα και τα αρχικα,και τουλαχιστον κατι θα ξερω!!!:ureshii:
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#623 Punk

Punk

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 14 April 2008 - 21:20

Σας ζηλέυω... (τ_τ) Κάνετε Ιαπωνικά και παραπονιέστε κιόλας; Ξέρετε ΤΙ έχω τραβήξει για να κάνω μαθήματα; Και ακόμα τίποτα! Που να βρω καθηγητή Ιαπωνικών στην Καλαμάτα; Είναι άδικο!!
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!

#624 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 14 April 2008 - 21:39

έλα ρε συ προσπάθησε σιγά σιγά μόνος / η μέσα απο το ιντερνετ,
και αν το έχει μεράκι θα το καταφέρεις.
εμένα στο τμήμα μου δύο παιδιά έτσι έμαθαν πριν αρχίσουν τα μαθήματα.

#625 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 14 April 2008 - 22:11

Σας ζηλέυω... (τ_τ) Κάνετε Ιαπωνικά και παραπονιέστε κιόλας; Ξέρετε ΤΙ έχω τραβήξει για να κάνω μαθήματα; Και ακόμα τίποτα! Που να βρω καθηγητή Ιαπωνικών στην Καλαμάτα; Είναι άδικο!!
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!

Όσο έχεις ίντερνετ όλα γίνονται. Γράψε learn japanese στο isohunt και κατέβαζε. Μπορείς να μάθεις και μόνος σου:Blissfull:

#626 Punk

Punk

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 14 April 2008 - 22:11

Όταν λες μόνος μου τι μέθοδο προτείνεις; Και μέσω internet ξέρει κανένας κάποια καλή ιστοσελίδα;

#627 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 14 April 2008 - 22:17

Όταν λες μόνος μου τι μέθοδο προτείνεις; Και μέσω internet ξέρει κανένας κάποια καλή ιστοσελίδα;

Σε τόρρεντς
Aυτά είναι ευχάριστα βίντεο με χρήσιμο υλικό για αρχάριους
Let's Learn Japanese Basic I 1-26 ep + textbooks
Let's Learn Japanese Basic II 27-52 ep + textbooks

NHK Japanese lessons 1-29

Υπάρχουν και τα audio cds Pimsleur

Επίσης για γραμματική για αρχάριους πήγαινε εδώ
Entering Tim's Takamatsu

Γενικά ψάξε. με how to learn japanese, teach yourself japanese κλπ. Υπάρχουν άπειρα πράγματα στο ίντερνετ και πολύ κόσμος που μαθαίνει μόνος του

#628 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 15 April 2008 - 08:14

Εγώ ψάχνω πάντως τα εξής audio: Shin Nihongo No Kiso I & II. Τα βιβλία τα έχω τα audio μου λείπουν. Αν κάποιος τα έχει βρεί από κάπου, ας στείλει ένα PM please να τα κατεβάσω...

Θα τσεκάρω και τα βιβλία σελίδες κλπ που λέει η himawarinosekai...

#629 Mercurius

Mercurius

The Geek

• Members
  • 14 posts
  • LocationAthens

Posted 16 April 2008 - 16:28

Μια από τις βασικότερες δυσκολίες των Ιαπωνικών είναι πως δεν βομβαρδίζεσαι με αυτά όπως ας πούμε τα Αγγλικά. Αν και η αλήθεια είναι πως όσοι είναι σε αυτό το community έχουν πολύ μεγαλύτερη έκθεση στα ιαπωνικά από ότι ένας μέσος Έλληνας οπότε έχετε ένα κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους που πάνε χωρίς καμία επαφή.

Από την άλλη όμως έχετε άλλα προβλήματα όπως το ότι διάφοροι χαρακτήρες σε διάφορα anime είτε μιλάνε περίεργα, είτε μιλάνε κάποια διάλεκτο (πχ Wolfwood στο Trigun που μιλάει Kansai-ben), είτε μιλάει μεσαιωνήστικα (πχ Kensηin στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον). Ακόμη μπορεί να υπάρχουν λέξεις ("Dattebayo" από το Naruto) ή και επιφωνήματα ("Oro" από το Kenshin) που έχουν φτιαχτεί για κάποια συγκεκριμένα manga/anime.

Παρ' όλα αυτά το να βλέπει κανείς anime ή Ιαπωνικές ταινίες (προσοχή σε αυτόν τον τομέα κυκλοφορούν και πολλές φόλες) βοηθάει πολύ.
If you do not like the answers you are getting, then perhaps you are asking the wrong questions.

#630 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 16 April 2008 - 18:02

Από την άλλη όμως έχετε άλλα προβλήματα όπως το ότι διάφοροι χαρακτήρες σε διάφορα anime είτε μιλάνε περίεργα, είτε μιλάνε κάποια διάλεκτο

Δε νομίζω πως είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα. Δύσκολα θα συγχύσει κάποιος το hyoujungo με το kansaiben. Συνήθως οι διάλεκτοι στα manga/anime χρησιμοποιούνται από μεμονωμένους χαρακτήρες, έτσι ώστε και ο ελάχιστα κριτικός νους να μπορεί να τα διαχωρίσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο. To μόνο anime (από αυτά που έχω δει) που θα προκαλούσε σύγχυση σε κάποιον καινούριο, είναι το Abenobashi που οι πρωταγωνιστές του μιλάνε kansaiben (απ' ότι θυμάμαι).
Την ύπαρξη διαλέκτων στα manga τη βλέπω πιο πολύ ως πλεονέκτημα για όσους τα χρησιμοποιούν ως βοήθημα, αφού οι περισσότεροι καθηγητές δε διδάσκουν τέτοια πράγματα.