Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#601 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 posts

Posted 01 March 2008 - 02:59

:(:(:(:( Και γω θελω να κανω ιαπωνικα αλλα εχω πολλες υποχρεωσεις ακομα.... Μολις περασουν μερικα χρονια και βρω καμια σχολη, θα προσπαθισω να μαθω for sure :)

#602 Raptor

Raptor

ヴィジュアル系,

• Members
  • 93 posts

Posted 02 March 2008 - 22:57

Αν δεν πας κάπου να αρχίσεις μαθήματα και να σε βάλουν σε ένα ρυθμό, να σου δείξουν πώς να γράφεις και να σου μάθουν τη φιλοσοφία της γλώσσας, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις ιαπωνικά. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια ΙΜΟ. Εδώ πόσοι τα σταματάνε αφού έχουν γραφτεί στο διδασκαλείο του πανεπιστημίου και αφού έχουν σκάσει 330€.:P Αν τα πιάσεις μόνος σου να τα μάθεις, θα αφιερώσεις αρχικά λίγες ώρες, όσο διαρκέσει ο αρχικός ενθουσιασμός και μετά θα τα εγκαταλείψεις.

ΥΓ.Jiraiya, επειδή δε σε βλέπω στο msn, έχουμε tesuto την Τρίτη!:bleh:

Ρε, εγώ σκέφτομαι κάτι σε Japanese for dummies...
'Ετσι για να μάθω και προφορά με cd...
Κοίτα καλύτερα να δώσεις 25 ευρώ παρα 330 που είπες και να βαρεθείς..
Spoiler:
Ξεπερνά τα 250 pixels ύψος.

#603 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 03 March 2008 - 01:47

Πιο πιθανό είναι να βαρεθείς όταν μελετάς μόνος...Τουλάχιστον άμα έχεις δώσει τα λεφτά λες ας πάω μια φορά ακόμα τόσα έδωσα :P
Intelligence is nothing without wisdom...

#604 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 03 March 2008 - 08:53

για την προφορά: άνιμε. για τους ομιλούντες ελληνικά η προφορά της ιαπωνικής έιναι πολύ εύκολη (και γενικά είναι). να μου πεις θες να μάθεις κινέζικα ή κορεάτικα να πάω πάσο....εκεί όμως δε θα θες κασσέτες, αλλά δάσκαλο. όπως και στα ιαπωνικά αν θες να τα μάθεις σωστά και όχι απλά να περάσεις την ώρα σου. όπως και κάθε άλλη γλώσσα, βασικά.

Posted Image

#605 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 03 March 2008 - 14:14

Η γνώμη μου είναι πως αυτό που βοηθάει αρκετά είναι να ακούς Ιαπωνική μουσική κοιτάζοντας τους στίχους.

Μπορείς να βρείς εύκολα στο Internet Ιαπωνική μουσική καθώς και τους στίχους σε Ιαπωνικά, romaji και μετάφραση συνήθως στα αγγλικά.

X Japan, Dir en grey, Luna Sea, είναι γνωστά συγκροτήματα και λογικά θα βρεις άνετα.

Δεν ξέρω αν ισχύει σε όλους τουλάχιστον εγώ με την Ιαπωνική μουσική έμαθα αρκετά Ιαπωνικά και το κυριότερο ευχάριστα. (Κάνω 8 χρόνια χωρίς να διανοηθώ ούτε στιγμή να τα παρατήσω)

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#606 Raptor

Raptor

ヴィジュアル系,

• Members
  • 93 posts

Posted 03 March 2008 - 18:09

Kαι εγώ που ψάχνομαι γενικότερα με ιαπωνικές ταινίες και ιαπωνικό ραπ, αν και δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά ούτε τρεις μήνα μπορώ να συλλαμβάνω κάποιες λέξεις...
Στο θέμα της προφοράς και εκεί με βοήθησαν τα παραπάνω...
Αρχικά μόλις μου μπήκε στο μυαλό πίστευα ότι σε 1 βδομάδα θα βαρεθώ...
αλλα εντάξει... δεν το ζωρίζω το πράγμα... αφού βλέπω και με ευχαριστεί..!)
Spoiler:
Ξεπερνά τα 250 pixels ύψος.

#607 Mercurius

Mercurius

The Geek

• Members
  • 14 posts
  • LocationAthens

Posted 08 April 2008 - 23:03

ΟΠΑ ΜΗ!:oo:

Όχι J-Pop για το όνομα του θεού!'Όποιος δοκιμάσει να μάθει ιαπωνικά από μουσική είτε αυτή είναι σύγχρονη είτε του 50 ή θα έχει εντελώς λάθος προφορά ή δεν θα καταλάβει Χριστό.

"Γιατί" θα μου πείτε τώρα και καλά κάνετε δηλαδή,αλλά η J-Pop έχει την κακή συνήθεια να προσπαθεί να χώνει Άγγλικά μέσα σε τραγούδια και σαν να μην εύτανε αυτό έχουν και μία τάση να τραγουδάνε με προσποιητή αγγλική προφορά σε ιαπωνκο-αγγλικούς στοίχους. Όσο για παλαιότερη μουσική υπάρχουν άλλα προβλήματα,όπως ακατανόητες λέξεις για τον μέσο ξένο και το τράβηγμα των συλλαβών για να βγουν τα μουσικά μέτρα.

Κάτι ακόμη,κάποιοι Έλληνες καθηγητές κυρίως ((ναι υπάρχουν και αυτοί)),έχουν εισαγάγει ένα παλιό σύστημα εκμάθησης της ιαπωνικής στο Ellada.Σου μαθαίνουν ιαπωνικά με Romaji,δηλαδή μαθαίνεις γραμματική,συντακτικό κλπ κλπ αλλά ΟΧΙ τους Ιαπωνικούς χαρακτήρες.Αυτή η μέθοδος θα ήταν προς το καλύτερο να την αποφεύγετε,έιναι σαν να μαθαίνετε ελληνικά με greeklish...
If you do not like the answers you are getting, then perhaps you are asking the wrong questions.

#608 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 08 April 2008 - 23:12

συμφωνώ μαζί σου και δυστυχώς διαφωνώ με την άποψη του Θανάση ότι η μουσική βοηθάει. το καλό ειναι ότι κατέβασα τις πράλλες ένα τραγούδι και έπιασε πολλές λέξεις αρά τα μαθήματα αποδίδουν σιγά σιγά.

btw να ενημερώσω ότι έργα ζωγραφικής της Amanda Tamaki (Η sensei μου ) υπάρχουν σε έκθεση στο ισόγειο του κέντρου αρχιτεκτονικής στην Αγγελάκη
όποιος θέλει ας πάει να ρίξει μια ματιά.

#609 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 09 April 2008 - 02:24

.....και δυστυχώς διαφωνώ με την άποψη του Θανάση ότι η μουσική βοηθάει.....

...κι εγώ συμφωνώ με την άποψη της κουμπάρας.

Για να πιάσεις το νόημα στίχων ενός δημοφιλούς κομματιού (ε, να μην είναι πια και το "maigono maigono koneko chan, anata no uchi wa doko desu ka") χρειάζεται να έχεις levelιάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, γιατί συναντάς στα τραγούδια καταστάσεις όπως..

α) λεξιλόγιο (ντάξ! είναι ένα θέμα. όλο μαθαίνεις και ποτέ δεν είναι αρκετό...)
β) παραλείψεις (συνήθως αφορούν θέματα γραμματικής) για να ταιριάξει η ρίμα στο στοίχο. Όσοι αρέσκονται στο να κάνουν προφορική εξάσκηση, εδώ αποκλείεται να τα βρούν σκούρα...
γ) το επίπεδο της γραμματικής. Τι εννοεί η Θεια-Tomo? η Η γραμματική των ιαπώνικών μοιάζει κάπως με τοίχο-μπατικό. Πρέπει να στρώνεις τα τούβλα με τη σειρά. Πχ. στο 4 σου δίνονται 5-6 τούβλα, κι ετσι χτίζεις το πρώτο επίπεδο που λέγεται "μαθαίνω να μιλάω, σα μικρό παιδάκι-αρα ξέρω κάτι λιγότερο από τα βασικά!". Στο 3 και λίγο πιο κει, σου δίνεται ένα καρότσι τούβλα και μ αυτά χτίζεις το επόμενο επίπεδο που λέγεται "κατέχω τη βασική γραμματική. Τίποτα λιγότερο-τίποτα περισσότερο". Ε, στο 2 σου σκάει μια μπουλντόζα με τούβλα, ντεραπάρει η καρότσα, στ' αδειάζει όλα μπροστά στα πόδια σου και πολεμάς μ αυτά να βάλεις μια σειρά για να χτίσεις το επόμενο επιπεδο που λέγεται "Σάματι, μπορώ να μιλήσω σωστά και να καταλάβω πολλά πράμματα..."
Προς τι η προηγούμενη...παπαρολογία? Στο ότι πολύ αμφιβάλλω αν ενα τραγούδι-που δεν είναι παιδικό, θα περιέχει μέσα γραμματική και λεξιλόγιο χαμηλού επιπέδου.

Συνεπώς, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ρίχτε τρελλο διάβασμα, αν θέλετε να πιάνετε τι λένε τα τραγούδια.
Αλλα στα σίγουρα, να ακουτε πολλά τραγούδια στα ιαπωνικά! Βοηθούν το αυτί να εξασκείται-όπως και τα ανιμε με καθημερινούς διαλόγους. Βοήθεια στο να τα καταλαβαίνετε με τη μια, θα σας δόσει μόνο η συστηματική μελέτη...

Τα ιαπωνικά απαιτούν διάβασμα....
Είναι χρονοβόρα, απαιτιτικά....

#610 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1,108 posts

Posted 09 April 2008 - 08:56

.
Τα ιαπωνικά απαιτούν διάβασμα....
Είναι χρονοβόρα, απαιτιτικά....

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Και γω τα έχω αφήσει, αρχικά λόγο υποχρεώσεων, και νοιώθω πολύ άσχημα για αυτό. Όλο λέω ότι θα τα ξαναπιάσω, και συνεχώς το αναβάλω (έχω πάρει το τρίτο, και μετά σταδιακά εγκατέλειψα)

#611 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 09 April 2008 - 09:00

Αχ η 先生 (δασκάλα) μου μ'έχει ταράξει στην γραμματική... Μετά θα πιάσουμε τα kanji, αν και τα περισσότερα τα ξέρω, απλά επαναλήψεις χρειάζομαι. Αλλά στην γραμματική μ'έχει ταράξει. (Καλά βρε παιδιά πόσες μορφές έχουν αυτά τα ρήματα επιτέλους???????????)
Η ιαπωνική γραμματική τελικά είναι τεράστια.

Κι εγώ συμφωνώ με την Tomodachi και την Λίζα. Καλύτερα anime, και διάβασμα. Τα τραγούδια σε καμμία γλώσσα δεν βοηθάνε μιας και στο τραγούδι και στην ποίηση υπάρχει μία ελευθερία με το συντακτικό γενικότερα.

#612 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 10 April 2008 - 15:25

Πρώτα από όλα "Yoroshikuuuuuuuuuu":wooi2: σε όλους σας!!! Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σας ότι τα ιαπωνικά θέλουν διάβασμα, αλλά πάνω από όλα πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις.(αυτό φυσικά ισχύει για όλα...) Πρέπει να έχεις "τρέλα"για να μάθεις τα ιαπωνικά! Δεν είναι μια απλή γλώσσα! (Όπως καταλαβαίνετε σας μιλάει κάποια με μεγάλη τρέλα για τα ιαπωνικά!):joyful:

#613 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 10 April 2008 - 15:43

Επειδή όποιος διαβάσει το thread μπορεί να αποθαρρυνθεί και να τα παρατήσει πριν ξεκινήσει, είπα να γράψω και την άλλη πλευρά των πραγμάτων.

Τα Ιαπωνικά είναι μια γλώσσα με ελάχιστη γραμματική και πολύ απλό Συντακτικό. Σε σύγκριση δε με τα ελληνικά φαίνονται αστεία.

Το λεξιλόγιο αρχικά παρουσιάζει δυσκολίες γιατί δεν είναι λατινογενής γλώσσα, αλλά το πρόβλημα αυτό (στα πρώτα επίπεδα) ξεπερνιέται και ακούγοντας τραγούδια και βλέποντας άνιμε καθώς οι λέξεις επιπέδου Lower επαναλαμβάνονται συνεχώς (όπως ισχύει και με όλες τις γλώσσες).

Η μοναδική πραγματική πρόκληση και δυσκολία είναι τα kanji. Αλλά αν σου αρέσουν τα ιδεογράμματα, κρατήσεις μια σταθερή πορεία, και δεν τα φοβάσαι όλα θα πάνε καλά!

jaa ganbarimashou!!!!!!:wooi2::Blissfull:

#614 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 10 April 2008 - 21:38

βασικά μετά τα αγγλικά είναι η πιο έυκολη γλώσσα που έμαθα ποτέ,
απλά θέλει διάβασμα και καλό μνημονικό αλλά το αλτσχάιμερ και η κούραση δεν με βοηθάει.

#615 hachix山P

hachix山P

Uso datte ite o, Joe!

• Members
  • 126 posts

Posted 10 April 2008 - 23:31

Και εμένα δενμε πολυ βοηθήσανε τα τραγούδια!Τ_Τ
Αν και αρκετά πλέον τα καταλαβαίνω!Αλλά δε σε βοηθάνε να μιλήσεις καλά(δεν εννοώ προφορά!)
Αντιθέτως,με βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τα dorama!
Πάντως είναι αλήθεια ότι θέλουν πολύ διάβασμα!
Posted Image