Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αγοράζετε anime σε Blurays/DVD;
Posted 29 August 2012 - 18:06
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Posted 29 August 2012 - 18:09
Είναι πανάκριβα. Ίσως άμα βρω τα λεφτά να αγοράσω κανένα. Σε τι τιμές κυμαίνονται τα BD players?
Δεν είναι και τόσο ακριβά, βρίσκεις και με 60-70ευρό πλέον BDplayer. Τώρα όσα αφορά τις ταινίες θα σου λεγα και γω ασε τα DVD, υπάρχει τρομακρική διαφορα σε σχεση με τα BD. Ίσος λόγο τιμης να αναγκαστείς να περνεις σπάνια αλλα αξίζει, αντιθέτα με τα DVD που είναι σχετικα φθινά τα περισσότερα

Edited by GhostPrince, 29 August 2012 - 18:10.
Posted 29 August 2012 - 18:16

Posted 29 August 2012 - 18:19
Posted 18 September 2012 - 13:22
Πάντως με αφορμή την αγορά 2 ντιβιντιών του Haibane Renmei και γενικότερα ως απόφαση, θα αρχίσω να συλλέγω Dvds.
Για blu-rays είμαι ακόμα διστακτική όμως.
Σε λίγα χρόνια όμως θα εξαφανιστούν τα DVD, και σκέφτομαι μην το μετανιώσεις..
Είναι πχ. σα να έχουν περάσει 5 χρόνια που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στην αγορά τα DVD και εσύ να αγοράζεις βιντεοκασέτες.
Βέβαια αν δε σε πειράζει η ποιότητα, και απλώς θες την ταινία, πάω πάσο..
Εμένα και τώρα, ένας φίλος μου, προσπαθεί να με πεισει πως θα μετανιώσω αργότερα που θα εξαφανιστούν τα Bluray και θα βγει ακόμα καλύτερο format!

Edited by filmmusic, 18 September 2012 - 13:23.
Posted 18 September 2012 - 14:54
3 άνιμε έχω σε DVD: Το Karakuri Zoushi Ayatsuri Sakon που απλά το λατρεύω, την ταινία Summer Wars σε γαλλικό dub για εξάσκηση της γλώσσας, και κάτι DVD του Yu-Gi-Oh της κακιάς ώρας επειδή είναι με το ελληνικό dub (καλτίλα). Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ειδικοί λόγοι, δεν είχα λόγο να τα αγοράσω.
edit: καλέ, ξαναπάντησα εδώ. αμνησία, λολ!
Edited by meidei, 18 September 2012 - 14:56.
Posted 18 September 2012 - 15:03
Ρε παιδιά, εγώ είδα στα ράφια DVD και BD άνιμε και αυτά τα πράγματα είναι απλά 4 επεισόδια ανά δίσκο... τίποτα που να αξίζει να αγοράσεις. Αυτά τα βρίσκεις και στο ίντερνετ στην ίδια ποιότητα. Έξτρα θέλω. Έχετε πιάσει στα χέρια σας DVD του παλιού Doctor Who (1963-1989); Σε όλα τα DVD υπάρχει σχολιασμός, info-subs, τουλάχιστον 1 μονόωρο μίνιντοκιμαντέρ για το θέμα της κάθε ιστορίας, συνεντεύξεις με το cast & crew, κλιπ από εμφανίσεις των ηθοποιών στην τηλεόραση, φωτογραφίες από τα σετ... Σκέτη απόλαυση.
Αυτό δεν ισχύει, σε πολλά anime νιτιβιντι υπάρχουν extras.
Εκτός αυτού ο λόγος που αγοράζεις DVD δεν είναι μόνο η ποιότητα. Το κάνεις και για τα extras, για να στηρίξεις τους δημιουργούς, αλλά και για συλλεκτικούς λόγους.
Posted 18 September 2012 - 15:58
*Ελάχιστα καλύτερα τα πράγματα στα boxsets.
Posted 18 September 2012 - 18:05
Aμα το παμε ετσι δεν χρειαζεται να παρεις καν καπιο βιντεο playerΣε λίγα χρόνια όμως θα εξαφανιστούν τα DVD, και σκέφτομαι μην το μετανιώσεις..
Είναι πχ. σα να έχουν περάσει 5 χρόνια που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στην αγορά τα DVD και εσύ να αγοράζεις βιντεοκασέτες.
Βέβαια αν δε σε πειράζει η ποιότητα, και απλώς θες την ταινία, πάω πάσο..
Εμένα και τώρα, ένας φίλος μου, προσπαθεί να με πεισει πως θα μετανιώσω αργότερα που θα εξαφανιστούν τα Bluray και θα βγει ακόμα καλύτερο format!

Εγω παντως το εχω υποψην να αγορασω Bluray.
Posted 18 September 2012 - 19:36
Το οποίο θα είναι;
Εδώ ακόμα το DVD ζει και βασιλέψει δεν νομίζω να αντικαταστήσουν το Blu-ray σύντομα.
Posted 19 September 2012 - 00:01
Το οποίο θα είναι;
Εδώ ακόμα το DVD ζει και βασιλέψει δεν νομίζω να αντικαταστήσουν το Blu-ray σύντομα.
ε,φαντάζομαι θα βγει format όπου θα χωράει ακόμα περισσότερα δεδομένα, και θα έχει ΤΕΛΕΙΑ ανάλυση σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Όχι δηλαδή μόνο 1080p. Γιατί το 1080p μπορεί να είναι καλό για οθόνες κτλ των διαστασεων που έχουμε τώρα, αλλά αν πας να το προβάλλεις σε οθόνη διαστάσεων σινεμά δε θα είναι.
Και στο τέλος εκεί θα καταλήξουμε, να βλέπουμε τέλεια ποιότητα σε τέτοιες οθόνες! ;-)
Posted 19 September 2012 - 00:18
ε,φαντάζομαι θα βγει format όπου θα χωράει ακόμα περισσότερα δεδομένα, και θα έχει ΤΕΛΕΙΑ ανάλυση σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Όχι δηλαδή μόνο 1080p. Γιατί το 1080p μπορεί να είναι καλό για οθόνες κτλ των διαστασεων που έχουμε τώρα, αλλά αν πας να το προβάλλεις σε οθόνη διαστάσεων σινεμά δε θα είναι.
Και στο τέλος εκεί θα καταλήξουμε, να βλέπουμε τέλεια ποιότητα σε τέτοιες οθόνες! ;-)
καλά αυτο ισχύει, αλλα έτσι κιαλιώς φορμάτ μεγαλύτερων διαστάσεων για οθόνη δε θα χει κάποιο λόγο ύπαρξης. Κάτι καλύτεορ σα ανάλυση όμως πιθανο να βγει στα επομενα 10χρονια, χαχα, απ'την άλη αυτα που προβάλονται στο σινεμά τα τραβάνε με κάμερες που πιάνουν αναλύσεις των 2Κ και 4Κ

Όσο αφορά τα BD πάντος συμφωνό, όπως και να χει τα DVD έχουν λιγο πολυ ξεπεραστεί ήδη, πλέον οι περισσότερες (αν όχι όλες) ταινίες και ανιμε βγαίνουν σε BD, δε βλέπω το λόγο γιατι να πάρει κάποιος dvd,΄έτσι κιαλιως ΄λοπως είναι τα πράματα για συλεκτικούς λόγους θα το πάρεις περισσότερο, οπότε γιατι να μη το χεις σε καλή ποιότητα? xD
και σ'αυτο που ανέφερ εο Meidei, πάνω κάτω ισχύει αυτο που λες, απ'την άλη έχω πετύχει και καλα σετάκια με αρκετό πραμα μέσα πέρα απτα δισκάκια, αλλα μιλάμε πλεον για limited editions , collectors e.t.c >.< και μιας και ανέφερες τη βλακειούλα με τα 2discs/4-5επ. , έχω πετύχει τα steins;gate έτσι, που οκ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΙΝΑΙ, αλλα έχουν μπολικα extra πράματα μέσα.
Posted 19 September 2012 - 13:56
Βρήκα ένα χρήσιμο site, που βάζεις μια τιμή συναλλάγματος και σου βγάζει πως κυμαίνεται η ισοτιμία ανάλογα με το χρόνο.
http://www.x-rates.com/graph/?from=JPY&to=EUR&amount=6851
οπότε, σύμφωνα με αυτό:
αν αγόραζα ένα Ghibli Bluray την 1η Απριλίου από YESASIA, θα πλήρωνα τη χαμηλότερη τιμή (61,8 ευρώ περίπου), ενώ αν το αγόραζα στις 24 Ιουλίου θα πλήρωνα περίπου 73 ευρώ!!

Τώρα είμαστε κάπου στα 66.
Edited by filmmusic, 19 September 2012 - 14:00.
Posted 12 March 2013 - 12:19
http://ultimatemegax.wordpress.com/2012/11/28/animation-quality-and-anibin/#more-2809
Τις μετρήσεις αυτές τις παίρνει από αυτο το blog για όποιον ξέρει ιαπωνικά: http://anibin.blogspot.gr/
Posted 21 March 2013 - 21:25
Edited by Korkofilaki, 21 March 2013 - 21:26.