Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 7 votes

.aNiMe//GR's next top writer contest!


  • Please log in to reply
377 replies to this topic

#361 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 02 December 2012 - 23:14

5 - Fa_tsa

3 - Babba

Δε θα βαθμολογησω αλλον διοτι α) ειναι δυσκολο να διαλεξω για την τριτη θεση αναμεσα σε 3 που ειναι τοσο κοντα και β) ειστε πολυ μακρια απο τους δυο πρωτους σε αρτιοτητα και διασκεδαστικοτητα (ναι το ξερω οτι δεν υπαρχει αυτη η λεξη αλλα μαστουρωσα να σας διαβαζω με τη σαπια την οθονη μου)

Βαbba σε περασε στα σημεια η Φωλεν, επειδη στεκοταν καλυτερα ακομα και αν δε γνωριζες τις αναφορες. Κατα τα αλλα αψογοι και οι δυο.
Spoiler:

Edited by Lord Leon, 02 December 2012 - 23:40.

stasou%2520mygdala.jpg


#362 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 04 December 2012 - 20:34

5 - Babba

Σου δίνω το άριστα. Όχι, το κείμενό σου δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό όσο της FAI, αλλά ήταν πολύ πιο φιλόδοξο και περίπλοκο. Βάζεις στοιχεία από διάφορες ιστορίες, ξεκινάς με παραλληλισμό προσώπων και των αντίστοιχων ζώων και όσο προχωράς (είτε χάνεις τον έλεγχο είτε) το γυρνάς επίτηδες στον ζωομορφισμό. Εύστοχος στις συνδέσεις σου, απλή η σύνθεση αλλά παραμένει σύνθεση και πολύ καλή η απεικόνιση του μεικτού περιβάλλοντος, τόσο σύγχρονου όσο και παραμυθικού.

3 - Hitachi

Τι να λέμε τώρα. Απλά σου χάλασα το "μόνο 5άρια" για το τίποτα. Με ένα πάρα πολύ απλό twist in the tale έφτιαξες μια ανάλαφρη, διασκεδαστική, ρευστή ιστορία. Παρά τη μυθολογία, το κυνηγητό που ρίχνει η Περσεφόνη περιγράφεται πολύ απλά, άνετα και καθημερινά, ενώ η μυθολογία μόνο καθημερινή δεν είναι. Πάντα μ' έκανε να γελάω η ιστορία σου. Απλά έδωσα το άριστα σε κάτι πιο φιλόδοξο και σύνθετο. Και δεν σου στερώ και τη νίκη σου. :P

Δεν δίνω το 2, οι Οσάμα και Κάιζερ είναι ισόπαλοι.

Spoiler: Οι άλλοι




Παράταση μιας μέρας, Τετάρτη 5/12 24:00 Και ο Οσάμα και ο Καμούι (δεν το 'χα δει νωρίτερα, me bad) δεν έχουν καταθέσει το ψηφαλάκι τους.

Edited by OdyMonaxos, 04 December 2012 - 23:01.


#363 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 04 December 2012 - 23:56

Προτελευταίος και καταϊδρωμένος αλλά εδώ είναι οι ψήφοι μου:

5 Fallen_Mpougatsa
Στα είπαν και οι άλλοι θα στα ξαναπώ και εγώ. Ανάλαφρο και φρέσκο με εξαιρετική γραφή και πανέμορφους διαλόγους. Σίγουρα η καλύτερή σου συμμετοχή μέχρι στιγμής και 100% μέσα στο θέμα που μας δόθηκε. Συγχαρητήρια!

3 Babba
Τρεις πόντοι γιατί ήσουν επίσης 100% μέσα στο θέμα. Η ροή του κειμένου σου ήταν πολύ καλή και το κείμενό σου διαβαζόταν πολύ ευχάριστα, απλώς της Fallen μου άρεσε περισσότερο.

2 Black Kaiser
Εξαιρετική τεχνική, όπως πάντα, αλλά πέρα του ότι φάνηκε λίγο εκτός θέματος, το μεγαλύτερο μέρος της ανατροπής του φινάλε το είχα καταλάβει από πολύ νωρίς και χάλασε λίγο το αίσθημα του φόβου και του σκοταδιού που προσπαθούσες να δημιουργήσεις. Ακόμα και έτσι πάντως, οι περιγραφές σου ήταν εξαιρετικές.

Οι υπόλοιποι:
Spoiler:


#364 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 05 December 2012 - 21:32

5 - Black Kaiser
Πρωτοτυπία στις ιδέες, καλή δομή ιστορίας, σωστή και μετρημένη χρήση του λόγου, σχεδόν επαγγελματικό επίπεδο συγγραφής. Υπήρχαν λίγα τυπογραφικά και λοιπά τεχνικά ψιλολαθάκια, αλλά ο λόγος για τον οποίον τα παρατήρησα είναι το γεγονός οτι ένιωθα σαν να διαβάζω επαγγελματικό λογοτεχνικό κείμενο. Το κύριο αρνητικό ήταν οτι με κούρασαν οι υπερβολικά εκτεταμένες περιγραφές που έδιναν όγκο στην ιστορία πολύ υπέρ του δέοντος, αλλά σαν σύνολο εξακολουθούσε να είναι σε άλλο επίπεδο απο τα υπόλοιπα κατ' εμέ. Απλώς την επόμενη φορά προσπάθησε να γράψεις μια μικρή ιστορία και όχι ένα απόσπασμα απο κάποιο μεγάλο έπος ή λογοτεχνικό έργο or something, γιατί μπορεί να σου στοιχήσει σε βαθμούς απο εδω και πέρα. Συμφωνώ επίσης με τις επισημάνσεις του lord leon, αλλά για μένα ανάλατο ξε-ανάλατο, ήταν σε άλλο επίπεδο απο τα υπόλοιπα, και παρ' όλη την αργοκίνητη αφήγηση αντί να βαρεθώ ήθελα να διαβάσω περισσότερο.
Kάτι που παρατήρησα/δεν κατάλαβα:
Spoiler:


3 - Babba
Ήξερες τι έκανες, και το έκανες σωστά.
Αυθεντικό humor, ωραία puns, πρωτοτυπία, απλότητα αλλά όχι απλοϊκότητα.
Η καλύτερή σου μέχρι τώρα απο μένα.

Λοιπόν, κι εγώ δε θα δώσω πουθενά τους δύο, θα έλεγα οτι ο Ody και ο Osama ήταν ισόπαλοι.
Spoiler:


Οι υπόλοιποι:
Spoiler:


Αυτα τα...λίγα λοιπόν, όσον αφορά στη δική μου ιστορία, δεν εκπλήσσομαι που δεν παίρνω βαθμούς, καθώς ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής να ποστάρω την ιστορία, όχι μονο μισοτελειωμένη, αλλά και εξ αρχής δυσνόητη και με λάθη που δεν προλάβαινα να διορθώσω. H αδυναμία της ιστορίας να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και να σας γίνει κατανοητή είναι δική μου ευθύνη.
Εγώ το ευχαριστήθηκα πάντως. :'D

Edited by Kamui, 05 December 2012 - 22:08.

O6rrvsU.jpg


#365 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 05 December 2012 - 21:50

Μπορώ να προτείνω μερικές ιδέες αντί μόνο να υποστιρίζεται το format .rtf μόνο καλό είναι να υποστιρίζεται και το format .pdf γιατί μπορεί κάποιος να γράφει σε LaTeX και να μην μπορεί να το κάνει σε μορφή .rtf .

#366 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 05 December 2012 - 21:59

φανταζομαι καπως ετσι θα νιωθε καποιος που εκει που ακουγε για ωρες κλασσικη μουσικη, ξαφνικα πεταγεται ενα προβατο. Η μια κορνα νταλικας. Ή... oh well, you get the point.

stasou%2520mygdala.jpg


#367 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 05 December 2012 - 22:05

5 Babba η καλύτερη που διάβασα από τις συμμετοχές, πραγματικά μ' έκανε να γελάσω χωρίς να προσπαθήσεις και πολύ. Απλό χιούμορ και ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσε το θέμα που δόθηκε. Την είχα ξαναδιαβάσει και όταν κάθισα να τα διαβάσω όλα, το διασκέδασα το ίδιο. Μ' άρεσαν πολύ τα puns, τα ονόματα, γέλασα πραγματικά. Ήταν έξυπνο και διασκεδαστικό.

Θα ψηφίσω μόνο αυτό, τα άλλα μου άφησαν πολλές θετικές εντυπώσεις αλλά δεν μου βγαίνει να ψηφίσω κανένα άλλο.
Μερικά σχόλια για μερικούς:
Black Kaiser, πραγματικά γράφεις πολύ ωραία, θυμίζει βιβλίο. Πολύ επαγγελματικό, αλλά με κούρασε. Έπρεπε να σταματήσω να το διαβάζω σε κάποια σημεία για να συνεχίσω, οι εκτενείς περιγραφές σου είναι πολύ ωραίες αλλά κουράζουν. Ίσως έφταιγε και η έκταση του κειμένου. Παρόλα αυτά ήταν πολύ ενδιαφέρον και σε συγχαίρω γι' αυτό.
FAI, καλή προσπάθεια σαν χιουμοριστικό κείμενο αλλά δεν με κράτησε. Του BK ακόμη και με τόσο εκτενείς περιγραφές και τόσα πράγματα με κράτησε σαν ενδιαφέρον. Ο Άδης συμπαθητικός σαν χαρακτήρας, αλλά η Περσεφόνη μου ήταν αρκετά αντιπαθητική χωρίς παρεξήγηση, γνωρίζεις το γούστο μου.
Kamui, πολύ ωραία σαν κείμενο αλλά μου φάνηκε πολύ βιαστικό προς το τέλος. Δεν μπόρεσα να ακολουθήσω την ιστορία σε αρκετά σημεία αλλά καλή σαν προσπάθεια.

Edited by Kamen Tantei Zura, 05 December 2012 - 23:46.


#368 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 05 December 2012 - 22:11

Ποιος γύρος είναι τώρα γιατί ετοιμάζω την δικία μου. (Και βέβαια σύμφωνα με τους κανόνες έχει ελεύθερη θεματολογία)

#369 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 05 December 2012 - 22:14

Ποιος γύρος είναι τώρα γιατί ετοιμάζω την δικία μου. (Και βέβαια σύμφωνα με τους κανόνες έχει ελεύθερη θεματολογία)


Έχει λήξει ο τρίτος γύρος και τα μεσάνυχτα λήγει η ψηφοφορία του.

Το θέμα ήταν ελεύθερο μόνο στον πρώτο γύρο, ο εκάστοτε νικητής καθορίζει το θέμα του επόμενου. Το τωρινό ήταν να βασίσουμε την ιστορία σ' ένα παραμύθι ή μια μυθολογική παράδοση, επιλεγμένο από την Kai. Το επόμενο θα αποφασιστεί από τον σημερινό νικητή.

#370 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 December 2012 - 23:19

Με πολύ κόπο κατάφερα και τα διάβασα όλα στη ζούλα και παραδόξως προλαβαίνω και να ψηφίσω και να γράψω και δυό λόγια για το καθένα. Σαξές!

5 - Nikos1451
Θέατρο του παραλόγου με stream of consciousness γραφή υποστηριζόμενη από γερή σάτιρα. "Λογοτεχνικά" ήταν αδύναμο αλλά ήταν φρέσκο, αναπάντεχο και με έκανε να γελάσω δυνατά. Μακάρι να είχαν και οι υπόλοιποι την όρεξη και τις ιδέες σου.

3 - Babba
Χαριτωμένη μεταφορά με έξυπνη δομή. Θα έλεγα ότι ο ανθρωπομορφισμός ήταν απλοϊκός και χάλαγε το κείμενο, αλλά δεδομένου του θέματος και της ιστορίας που χρησιμοποιούσες σα βάση πρέπει να ομολογήσω ότι ταίριαζε γάντι.

2 - Κανένας
-

Spoiler: Λίγα λόγια και αυστηρή κριτική για τους υπόλοιπους

Posted Image


#371 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 06 December 2012 - 00:11

Ladies and gentlemen,

Μετά από σχεδόν έξι (6) μήνες νέκρας, παρατάσεων, καύσωνα και κρύου, μετά από πολλά δάκρυα, αίμα και ιδρώτα, κι ένα θρίλλερ στην παράταση, τελειώνει σήμερα ο τρίτος γύρος του .aNiMe//GR Next Top Writer Short Story Contest. Αρκετά λιγότερη συμμετοχή, μια νέα νικήτρια και είμαστε ακόμα εδώ.

Πρώτη θέση και θέμα 4ου γύρου:

Fallen_Mpougatsa - 38 βαθμοί

Δεύτερη θέση: Babba - 37 βαθμοί (-12 προ παράτασης, -1 στη λήξη!!!)

Τρίτη θέση: Black Kaiser - 21 βαθμοί

4. Nikos1451 - 10 βαθμοί
5. Osama Bin Laden - 7 βαθμοί
6. OdyMonaxos - 4 βαθμοί
7. Kamui - 0 βαθμοί

Honourable mention: Anelis presents RRH and the 3VPs, RRH and the GMZ

Περιττό να σας πω πως όταν η διαφορά έφτασε στο -1 και η παράταση λίγο έλειψε να φέρει ανατροπή, ο γράφων, που την έδωσε, έζησε 40 λεπτά αγωνίας...

Fallen_Mpougatsa, συγχαρητήρια. Επιλέγεις το θέμα του επόμενοι γύρου και το στέλνεις στον Osama ή εμένα με πμ. Ο γύρος όμως αρχίζει μόνο όταν γίνει post από τoν Osama με το θέμα και το deadline.


Παιδιά, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή παρόλο που κάποια κείμενα πραγματικά γράφτηκαν την τελευταία στιγμή. Ελπίζουμε στον επόμενο γύρο η δραστηριότητα να αυξηθεί. Επίσης ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία για τις επιβραβεύεις, τους κολάφους και τα σχόλιά τους.

Αναλυτικός πίνακας ψήφων στο attachment.

Attached Files


Edited by OdyMonaxos, 06 December 2012 - 00:58.


#372 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 06 December 2012 - 00:16

Θέλω ειδικό βραβείο για την anelis, όχι για την ιστορία που δεν έγραψε, αλλά για εκείνη που σχεδίασε κάποτε και ταιριάζει άψογα με το θέμα.
http://www.anime.gr/forum/index.php?/topic/4412-drawings-by-anelis-approved-by-cthulhu%E2%84%A2/page__st__150#entry469760

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#373 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 06 December 2012 - 01:19

Kamui, μιας και ρώτησες:
Spoiler:


Anyways, congrats στην FAI για την νίκη της αλλά και σε όλους όσους γράψανε και συμμετείχαν. Επίσης, ευχαριστώ όλους όσoυς μου έκαναν κριτική και είπαν τι κατα την γνώμη τους πρέπει να αλλάξω και να βελτιώσω.

#374 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 07 December 2012 - 00:39

The Champion has decided!

Κάτι που μου κόλλησε στο μυαλό μου όμως είναι "ο φόβος" ή οι φοβίες ή γενικά κάτι που μπορεί να φοβίζει. Τον όποιονδήποτε για το οτιδήποτε. Ό,τι μιλάει στον καθένα μέσω του θέματος του φόβου.


Πριν αρχίσω τον γύρο, the champion awaits your questions. Επίσης, μόλις απαντηθούν οι ερωτήσεις πείτε μας πόση προθεσμία θα θέλατε για αυτό το θέμα. Δύο εβδομάδες ή παραπάνω;

Edited by Osama Bin Laden, 07 December 2012 - 01:00.


#375 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 04 February 2013 - 22:04

Ακόμα να ξεκινήσουμε!!!