Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

Hare+Guu

Comedy Parody Spring 2001 anime review

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 15 February 2012 - 14:34

Είδος: Κωμωδία
Έτος: 2001
Κατηγορία: TV
Επεισόδια:26
Studio: Shin'ei Doga



hg.jpg


Είσαστε πιεσμένοι από το στρες; Νιώθετε ότι όλοι γύρω σας ζούνε στον κόσμο τους, ότι είσαστε το πιο λογικό άτομο μέσα στον περίγυρό σας και ότι κανένας δεν σας καταλαβαίνει; Τότε θα συμπονέσετε βαθύτατα τον Hare, μόνο που εσείς σίγουρα δεν ζείτε στην ζούγκλα και δεν περνάτε αυτά που περνάει εκείνος…

Υπόθεση

Ο Hare ζει ευτυχισμένος στη ζούγκλα μαζί με την όχι και τόσο υπεύθυνη μητέρα του. Έχει πολλές ευθύνες στο κεφάλι του αλλά παρόλα αυτά οι μέρες κυλούν ειρηνικά για εκείνον. Μια μέρα η μητέρα του φέρνει σπίτι ένα όμορφο και αθώο κοριτσάκι, την Guu, και ανακοινώνει πως θα ζήσει μαζί τους. Το κοριτσάκι φαίνεται να τα πηγαίνει καλά μαζί του και ο Hare μένει ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τη νέα προσθήκη στην οικογένεια.

Η χαρά του όμως δεν κρατάει και πολύ μιας και η Guu όχι μόνο δεν είναι αθώα αλλά δεν είναι καν φυσιολογική αφού μέσα στο στομάχι της υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος και η ίδια μπορεί να καταβροχθίσει τους πάντες και τα πάντα. Ανίκανος να πείσει τους άλλους για την αλήθεια, η ζωή του Hare γεμίζει από στρες καθώς προσπαθεί διαρκώς να σταματήσει τη Guu να φάει τα πάντα γύρω της και να αντιμετωπίσει τα πειράγματά της, ενώ οι περίεργοι χαρακτήρες που τον περιβάλλουν χειροτερεύουν όχι μόνο την κατάσταση αλλά και τα νεύρα του.





01-17.jpg


Λίγα λόγια για τη σειρά

Η ζούγκλα στην οποία μένει ο Hare προσφέρει όλες τις ανέσεις της πόλης. Τα σπίτια διαθέτουν ηλεκτρισμό, ηλεκτρικά είδη, video games και παρόλα αυτά οι κάτοικοι του χωριού δεν παραλείπουν να πάνε για κυνήγι και να συλλέξουν την τροφή τους. Μάλιστα, από την ζούγκλα δεν λείπουν περίεργα ζώα , όπως τα pokute, που όχι μόνο συμπεριλαμβάνονται καμιά φορά στο διατροφολόγιό τους αλλά κάνουν και διάσπαρτες εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές της σειράς έχοντας πολλές και διαφορετικές χρήσεις. Με το supernatural στοιχείο να είναι αρκετά έντονο, το Hare+Guu χτίζει έναν δικό του μικρό κόσμο.

Το manga αρχικά, αντίθετα με τη σειρά, επικεντρωνόταν κυρίως στις ρομαντικές περιπτύξεις της Weda (της μητέρας του Hare), ενώ το anime επικεντρώνεται κυρίως στα κωμικά κομμάτια και τη σχέση μεταξύ του Hare και της Guu. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η Weda και η ιστορία της κλέβει μερικές φορές την παράσταση από τους δύο πρωταγωνιστές.

Η σειρά ήταν αρκετά δημοφιλής στην Ιαπωνία ώστε εκτός από μία σειρά 26 επεισοδίων να αποκτήσει και δύο sequels.






02-22.jpg


Σχολιασμός

To «Hare+Guu» είναι μια σειρά που χαρακτηρίζεται κυρίως από τις σουρεαλιστικές, κωμικές σκηνές του και γρήγορη δράση που δεν θ’ αφήσουν εύκολα απογοητευμένους τους λάτρεις της κωμωδίας. Από την άλλη, αν σας ενοχλούν οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ tsukkomi και boke τότε σίγουρα δεν είναι για εσάς καθώς ο χιουμοριστικός του χαρακτήρας βασίζεται πάρα πολύ στους δύο πρωταγωνιστές.

Με τα περισσότερα αστεία όμως να βασίζονται κυρίως πάνω στις υπερβολικές αντιδράσεις του πρωταγωνιστή απέναντι σε αφύσικες καταστάσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος, η σειρά μάλλον αδιάφορη και κουραστική ακούγεται. Παρόλα αυτά καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον παρουσιάζοντας ανά διαστήματα νέους, εκκεντρικούς χαρακτήρες που όλοι μαζί δημιουργούν ένα αρκετά μεγάλο και τρελό cast.

Δεν ακούγεται αρκετό; Μάλλον αυτό είχε σκεφτεί και η δημιουργός και δεν είχε διστάσει να αλλάξει και το setting μερικές φορές για να βοηθήσει όσους πιστεύουν ότι το κλίμα της ζούγκλας δεν τους σηκώνει άλλο. Ταυτόχρονα δίνει έτσι και την ευκαιρία σε ορισμένους χαρακτήρες να πάρουν περισσότερο μέρος. Τα λίγα «σοβαρά» κομμάτια της σειράς, χρησιμοποιούνται πολλές φορές τόσο ως μεταβατικό σημείο όσο και σαν τροφή για ακόμη περισσότερη τρέλα.

Παρότι η σειρά έχει επεισοδιακό χαρακτήρα, κινείται σε αρκετά σημεία σημεία γύρω από την ιστορία της Weda. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνει να κρατήσει τις ισορροπίες και τα γεγονότα δεν έχουν τόσο ομαλή ροή όσο θα μπορούσαν. Θετικό είναι το γεγονός ότι κάποια αναπάντητα ερωτήματα της σειράς λύνονται αργότερα στα OVA.

Η δράση της κινείται τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο απαιτώντας από τον θεατή να εστιάσει σε δύο σημεία, κάτι που ίσως κουράσει ορισμένους.





03-13.jpg


Χαρακτήρες

Με ένα πολύ δυνατό δίδυμο πρωταγωνιστών όπως αυτό της σειράς είναι κάπως δύσκολο να αποτύχει παταγωδώς. Ακόμη και αν οι αντιδράσεις του Hare φανούν υπερβολικές και οι μονόλογοι του κουράσουν σε ορισμένα σημεία, η Guu είναι πάντα εκεί με μια αποστομωτική απάντηση, ένα πείραγμα, μια νέα σκανδαλιά. Επίσης, είναι πάντα εκεί για να ακούσει τα προβλήματά του Hare, να του δώσει μια συμβουλή και μερικές φορές καταφέρνει να σπείρει το χάος στην προσπάθειά της να τον «βοηθήσει» χτίζοντας έτσι μια περίεργη σχέση μεταξύ τους.

Ο Hare και η Guu είναι αξιολάτρευτοι πρωταγωνιστές, με εξαιρετική χημεία. Αυτό που φτιάχνει όμως τη σειρά είναι το πλούσιο καστ που είναι γεμάτο με εκκεντρικούς χαρακτήρες δημιουργημένους για να πετύχουν αυτό στο οποίο στοχεύει η σειρά: Να χαρίσουν δηλαδή άφθονο γέλιο συμβάλλοντας με τη δική τους νότα στη σειρά. Από τον αξιολάτρευτο δήμαρχο του χωριού, που έχει ως τιμή του και καμάρι ή μάλλον θρέφει μια παθολογική αγάπη για το τριχωτό του στήθος μέχρι και την μικρή Marie που διαρκώς φαντάζεται τον εαυτό της σαν τραγική ηρωίδα. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν αρκετό χρόνο στη σειρά, αλλά όχι υπερβολικά αρκετό ώστε να προλάβουν να κουράσουν.

Η μηδαμινή σχεδόν εξέλιξη των χαρακτήρων, καθώς και 1-2 χαρακτήρες από μόνοι τους ίσως απωθήσουν μερικούς.






04-7.jpg


Εικόνα

Λίγα πράγματα έχει να δείξει η σειρά σ’ αυτόν τον τομέα αφού το στυλ είναι αρκετά αφαιρετικό και το παρασκήνιο μένει στατικό κατά κύριο λόγο. Τα έντονα χρώματα και το αφαιρετικό σχέδιο όμως συμβάλουν στην ευχάριστη αίσθηση της σειράς ενώ το καρτουνιστικό στυλ δίνει περισσότερη ελευθερία στις εκφράσεις και τις κινήσεις των χαρακτήρων. Ορισμένες σκηνές έχουν πολύ ενδιαφέρον σκηνοθετικά αφού για να επιτευχθεί περισσότερη κωμικότητα το στυλ του σχεδίου και η κάμερα αλλάζει.

Ήχος

Οι ερμηνείες θα σας αφήσουν χωρίς παράπονα αφού οι seiyuu φαίνεται να το διασκεδάζουν περισσότερο από τους θεατές. Η Watanabe Naoko, γνωστή πιθανόν από τη δουλειά στην στο Dragonball, προσφέρει μια αξέχαστη ερμηνεία ως Guu.Το opening της σειράς, σε ρυθμούς καραϊβικής, είναι γεμάτο ενέργεια και τα ηχητικά εφέ εκπληρώνουν με ακρίβεια τον σκοπό τους.

Στις εκδόσεις που θα βρείτε περιέχεται και το αγγλικό audio. Γενικότερα δεν το συστήνω ποτέ, χωρίς να εννοώ ότι κάποια αγγλικά dubs δεν αξίζουν, αλλά αυτό το συγκεκριμένο δεν αγγίζει καν τη ζωντάνια και την ένταση των Ιαπωνικών φωνών.





05-2.jpg



Με λίγα λόγια

Το Hare+Guu δεν έχει να προσφέρει πολλά από πλοκή και animation, παρόλα αυτά θα προσφέρει αξέχαστη συντροφιά για όσους ψάχνουν μια σειρά με γέλιο και διασκεδαστικούς χαρακτήρες.



Trivia


  • Πολλοί χαρακτήρες της σειράς έχουν ονόματα που συσχετίζονται με τον καιρό.
  • Ο ίδιος ο τίτλος της σειράς έχει δύο σημασίες και μπορεί να μεταφραστεί ως «Mostly fair skies, but then Guu» αλλά και «The Jungle was Nice, then came Guu». Οι περισσότεροι όμως το ξέρουν ως Hare+Guu.
  • Ο Gupta, ο Uighur και η Ravenna έχουν πάρει τα ονόματά τους από αρχαίους πολιτισμούς και πόλεις.
  • Αρκετοί τοποθετούν το χωριό του Hare στην Ινδονησία
  • Το ending της σειράς έχει αντικατασταθεί από folk μουσική στην αγγλική έκδοση επειδή δεν είχαν καταφέρει να πάρουν τα δικαιώματα από την Bandai.
  • Το τελευταίο επεισόδιο των OVA άφηνε τη σειρά ανοιχτή αλλά και το ενδεχόμενο για μια νέα season αφού έλεγε “See you soon”, κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με τον τίτλο "Hare+Guu Final". Από τότε δεν υπάρχουν νέα για κάποια συνέχεια.

06-2.jpg


Κατεβάζετε από bakabt


Edited by Kai, 15 June 2017 - 20:46.

ySss0UF.jpg


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 29 February 2012 - 21:12

Έλα ρεεεε κανείς, για το έπος της παραφροσύνης. Επική σειρά που ιδιαιτέρως λίγοι θα εκτιμήσουν, Guu και τα μυαλά στα κάγκελα. Μηδέν σενάριο, κορυφαίο γέλιο. Must seeeeeee!:burningbe3:
rsrGbGx.gif

#3 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 29 February 2012 - 22:05

Το θυμάμαι αυτό, από τις πιο αστείες σειρές Anime που έχω δει, και το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Το χιούμορ του γενικά μου θύμιζε πολύ το εξίσου τρελό Mahoujin Guru Guru που είχε επίσης τρελό γέλιο. :kakaka:

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#4 BrainDeadAlive

BrainDeadAlive

    Dead By Dawn

  • Members
  • 139 posts

Posted 02 March 2012 - 02:52

Φοβερό είναι! Τέλεια σειρά!Είχα λιώσει στα γέλια! Και το πρώτο opening σπέρνει!
Posted Image



Also tagged with one or more of these keywords: Comedy, Parody, Spring 2001, anime review