Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Πίστη VS Απόδειξη

• This topic is locked This topic is locked
283 replies to this topic

#91 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 30 January 2012 - 14:19

Και τι σημασία έχει τι θέλω εγώ; Δεν είναι προς όφελος της συζήτησης να παρατίθενται επιχειρήματα; Είναι προτιμότερο να μιλάμε στον αέρα και με ανακρίβειες;

Δεν παραθέτεις τις απόψεις σου. Δεν κάνεις συζήτηση. Η Anelis, ο Kamui, ο Kaizer, ο Zade και οι άλλοι κάνουν συζήτηση. Εσύ είσαι απλώς εδώ για να προσβάλεις χωρίς λόγο.

#92 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 January 2012 - 14:20

Guys and girls... ξέρετε πόσα ενδεχόμενα παίζουν;

- Μπορεί να υπήρξε θεός δημιουργός και να πέθανε. Why not, θνητός θεός.

- Μπορεί να υπάρχει και να μην έχει ιδέα ότι υπάρχουμε. Why not, μη παντογνώστης θεός. Τόσο απίστευτα μικροσκοπικοί που είμαστε σε σχέση με όλο το σύμπαν, δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση.

- Μπορεί να υπάρχει και να ξέρει ότι υπάρχουμε, αλλά να μην τον νοιάζει μία. Why not, αδιάφορος θεός. Και να μην έχει κανένα σχέδιο για εμάς, ούτε παραδείσους ούτε κολάσεις, ούτε τίποτα.

Και μου λέτε τώρα εσείς ότι ξέρετε με σιγουριά ότι υπάρχει, ή δεν υπάρχει θεός. We don't know jack shit. :hihi2:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#93 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 30 January 2012 - 14:21

Δε ξέρω τι είπε ο Zade αλλά το θεωρώ ανόητο να προσπαθούμε να βρίσκουμε αντιφάσεις μεταξύ της θεωρίας της εξέλιξης και αυτή της δημιουργίας.
Ξέρω οτι υπάρχουν ακόμα πολλοί που παίρνουν τη βίβλο κυριολεκτικά (και μάλιστα πολύ κοντινά μου πρόσωπα) αλλά ακόμα και στα θρησκευτικά μας λένε το αντίθετο.

Φυσικά και οτιδήποτε συμβαίνει σ' αυτό τον κόσμο μπορεί να αποδειχθεί μαθηματικά, και δεν καταλαβαίνω γιατί η ίδια η εκκλησία έκανε το λάθος να διαφωνίσει λέγοντας "όχι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ξεχωριστά", λες και το ένα πάει πλήρως κόντρα στο άλλο.
Προφανώς υπήρχε πάντα κάτι που διαχωριζε τον άνθρωπο απο τα ζώα, αλλά με το να ισχυρίζεσαι πως έπεσε απο τον ουρανό η ήταν το πρώτο ον στον κόσμο (ενώ είναι αποδεδειγμένο πως οι δεινόσαυροι κατοικούσαν στη Γη πριν απο αυτόν) χάνεις το δίκιο σου και χαλάς τη δική σου θεωρία.

O6rrvsU.jpg

#94 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

I'm just one hell of a butler :)

• Members
  • 1,306 posts

Posted 30 January 2012 - 14:21

Και για αυτον ακριβως τον λογο δεν κανει να ανοιγονται τετοιου ειδους thread.

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#95 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 30 January 2012 - 14:22

Guys and girls... ξέρετε πόσα ενδεχόμενα παίζουν;

- Μπορεί να υπήρξε θεός δημιουργός και να πέθανε. Why not, θνητός θεός.

- Μπορεί να υπάρχει και να μην έχει ιδέα ότι υπάρχουμε. Why not, μη παντογνώστης θεός. Τόσο απίστευτα μικροσκοπικοί που είμαστε σε σχέση με όλο το σύμπαν, δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση.

- Μπορεί να υπάρχει και να ξέρει ότι υπάρχουμε, αλλά να μην τον νοιάζει μία. Why not, αδιάφορος θεός. Και να μην έχει κανένα σχέδιο για εμάς, ούτε παραδείσους ούτε κολάσεις, ούτε τίποτα.

Και μου λέτε τώρα εσείς ότι ξέρετε με σιγουριά ότι υπάρχει, ή δεν υπάρχει θεός. We don't know jack shit. :hihi2:

Μπορεί επίσης ο Μητσοτάκης να είναι ο Θεός... Θα μας θάψει όλους έτσι πως παέι...

#96 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 30 January 2012 - 14:23

Και το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός δεν έρχεται στην ουσία σε κόντρα με την θεωρία της εξέλιξης.
Μπορούν να συμβαδίσουν, υπάρχει η εξής τρύπα.

Η θεωρία της προέλευσης των ειδών έχει τον περιορισμό πως δεν μπορεί να επιστρέψει και να μελετήσει την εποχή που η εξέλιξη δεν οριζόταν από τους πληθυσμούς, τις μετακινήσεις και τις αλλοιώσεις σε βάθος χρόνου, αλλά από την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των οργανισμών.

Είμαι αδαής στο συγκεκριμένο και θα ήθελα να μελετήσω κάποια στιγμή το πως από τους μονοκύτταρους φτάσαμε στους πολυκύτταρους και πως και οι δύο, από εξαιρετικά απλοϊκές δομές έφτασαν στην τωρινή πολυπλοκότητα.

Πως σχηματίστηκαν τα διάφορα μέρη του κυττάρου και όργανα. Πως διαιρέθηκαν οι πρώιμοι πληθυσμοί και άρχισε να λειτουργεί η θεωρία της εξέλιξης από την απόλυτη ομοιομορφία μέχρι την απόλυτη ποικιλία.

#97 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 30 January 2012 - 14:23

Στο ότι είμαι εδώ για να προσβάλλω δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά στο χωρίς λόγο θα διαφωνήσω.

Μπορεί να μην παρέθεσα την άποψη μου, αλλά οι ερωτήσεις μου έχουν στόχο την εξέλιξη της συζήτησης, ανεξαρτήτως του τρόπου γραφής μου.

#98 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 30 January 2012 - 14:25

Στο ότι είμαι εδώ για να προσβάλλω δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά στο χωρίς λόγο θα διαφωνήσω.

Επομένως παραδέχεσαι πως δεν ήρθες να συζητήσεις. Ήρθες να κάνεις καβγά. Γιατί συνήθως το να προσβάλλεις σε αυτό οδηγεί. Συγνώμη, αλλά αυτή σου η επιθυμία δεν συμβαδίζει με τους όρους εγγραφής του forum στο οποίο τώρα γράφεις. Δεν έχεις ούτε έτσι δίκιο.

#99 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 30 January 2012 - 14:26

Ξέρω οτι υπάρχουν ακόμα πολλοί που παίρνουν τη βίβλο κυριολεκτικά (και μάλιστα πολύ κοντινά μου πρόσωπα) αλλά ακόμα και στα θρησκευτικά μας λένε το αντίθετο.

Κοίτα, τα Θρησκευτικά είναι μάθημα στο σχολείο, άρα αλλάζουν και με την πάροδο των χρόνων, για να εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους. Ποιος μας λέει πως στις προηγούμενες γενιές από εμάς δεν διδάσκονταν τα Θρησκευτικά σαν βιβλίο... Φυσικής, ακόμα και στην Ελλάδα; (Εδώ θα πρέπει να ρωτήσουμε τους γονείς μας)

Ένα παράδειγμα: τι είναι "της μόδας"; Η οικολογία. Τι είπε η Βίβλος; "Τα πάντα εν σοφία εποίησε". Συμπέρασμα: οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν και οι πρώτοι οικολόγοι, γιατί πίστευαν πως ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, και άρα πρέπει να τον αγαπάμε, αφού τον έφτιαξε τόσο τέλειο κ.τ.λ.

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#100 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 30 January 2012 - 14:27

Εξαρτάται πώς εννοείς τον καβγά. Επιμένω πως δεν απαιτώ κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο.

Το πόσο ειρωνικός είμαι δεν έχει σχέση με το πόσο δίκιο έχω ή όχι, άλλωστε δεν έγραψα τίποτα, ερωτήσεις έκανα.

Αν υπάρχουν κυρώσεις για τον σαρκασμό ευχαρίστως θα τις δεχτώ από κάποιον moderator.

#101 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 January 2012 - 14:28

Επομένως παραδέχεσαι πως δεν ήρθες να συζητήσεις. Ήρθες να κάνεις καβγά. Γιατί συνήθως το να προσβάλλεις σε αυτό οδηγεί. Συγνώμη, αλλά αυτή σου η επιθυμία δεν συμβαδίζει με τους όρους εγγραφής του forum στο οποίο τώρα γράφεις. Δεν έχεις ούτε έτσι δίκιο.

^ Το αυτό. Επίσης το όλο πράγμα που κάνεις είναι μάταιο, γιατί δεν θα αλλάξεις μυαλά σε κανέναν όσο μιλάς έτσι.

Take this both as an advice, and a verbal warning.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#102 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 30 January 2012 - 14:28

Μπορεί να μην παρέθεσα την άποψη μου, αλλά οι ερωτήσεις μου έχουν στόχο την εξέλιξη της συζήτησης, ανεξαρτήτως του τρόπου γραφής μου.

Μια συζήτηση θέλει απόψεις για να εξελιχθεί. Μπορεί να διαφώνείς ή να συμφωνείς με μία άποψη, αλλά η συζήτηση πάντα εξελισσεται. Δεν χρειάζεται ερωτήσεις από κάποιον που από ότι φαίνεται δεν τον ενδιαφέρει να συμμετάσχει. Δηλαδή τι, εμείς είμαστε βλάκες, που λέμε τις απόψεις μας και εσύ είσαι έξυπνος που "συμμετέχεις" χωρίς να λες τίπoτα;

#103 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 938 posts

Posted 30 January 2012 - 14:29

μπορειτε να συνεχισετε την κουβεντα χωρις να δημιουργειτε
προσωπικες αντιπαραθεσεις?
νομιζω πως δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνησουμε.
και να παμε παρακατω ειτε εχουμε καποιο στοιχειο να προσθεσουμε
ειτε θελουμε απλα να διαβασουμε αλλα
διαφωνω με το να απαιτουμε απο καποιον να γραψει κατι!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#104 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 30 January 2012 - 14:30

Και για αυτον ακριβως τον λογο δεν κανει να ανοιγονται τετοιου ειδους thread.

Αυτό είναι άδικο που είπες. Και μόνο που κάνουμε κουβέντα, κάτι καλό θα βγει. (ΟΚ, κι ας τσακωθούμε στην πορεία!) Αξίζει να λέγονται πέντε πράγματα γι' αυτά τα ζητήματα, απ' όποια πλευρά κι αν είναι κανείς.

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#105 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 30 January 2012 - 14:31

@Κenny προσωπικά βρίσκω τη στάση ενός αγνωστικιστή πολύ πιο εντάξυ σε σύγκριση με αυτή ενός φανατικού άθεου/θρησκόληπτου, απλά καλό είναι να ξέρεις πως δεν κατέληξαν όλοι στην πίστη η την αθεϊα μόνο μέσω της σκέψης και της φιλοσοφίας ή της ενημέρωσης.

Εγώ για παράδειγμα ξέρω οτι υπάρχει Θεός, και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία γι αυτό, αλλά αν με ρωτήσει κάποιος γιατί ή μου ζητήσει να του το εξηγήσω δεν πρόκειται να το κάνω, και ούτε χρειάζεται γιατί ο καθένας το αισθάνεται και το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Η μόνη μου ανησυχία είναι για το αν ο Θεός ο οποίος ξέρω πως υπάρχει συνεπάγεται απο όλες τις θρησκείες και δέχεται όλες τις θρησκείες, ή αν όντως η ορθοδοξία είναι η αποκλειστική σωστή πίστη και πως όσα διδάσκει (απο τα οποία πολλά είναι απολύτως κόντρα στη λογική και την πίστη μου) είναι απολύτως αληθινά.

Εdit:

Κοίτα, τα Θρησκευτικά είναι μάθημα στο σχολείο, άρα αλλάζουν και με την πάροδο των χρόνων, για να εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους. Ποιος μας λέει πως στις προηγούμενες γενιές από εμάς δεν διδάσκονταν τα Θρησκευτικά σαν βιβλίο... Φυσικής, ακόμα και στην Ελλάδα; (Εδώ θα πρέπει να ρωτήσουμε τους γονείς μας)

Ένα παράδειγμα: τι είναι "της μόδας"; Η οικολογία. Τι είπε η Βίβλος; "Τα πάντα εν σοφία εποίησε". Συμπέρασμα: οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν και οι πρώτοι οικολόγοι, γιατί πίστευαν πως ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, και άρα πρέπει να τον αγαπάμε, αφού τον έφτιαξε τόσο τέλειο κ.τ.λ.

Eνοείται πως ισχύει αυτό που λες, εδώ στο δημοτικό η δασκάλα του "εμείς και ο κόσμος" που ήταν φανατική χριστιανή και πιο πολυ θρησκευτικά μας έκανε παρα το μάθημά της ήταν απολύτως κόντρα στη θεωρία της εξέλιξης.
Απλά με την πάροδο των χρόνων καλό είναι κάποια πράγματα να αναθεωρούνται και να αναδιατυπόνονται, και το γεγονός οτι εδώ και χιλιάδες χρόνια η εκκλησία καταχρειάζοταν την εξουσία της δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την ύπαρξη του Θεού, όσοι άθεοι το χρησιμοποιούν αυτό ως επιχείρημα, απλά αναφέρονται σε λάθη ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορεί να είχαν καμία καλύτερη τύχη απο τους μεγαλύτερους αμαρτωλούς.

Edited by Kamui, 30 January 2012 - 14:36.

O6rrvsU.jpg