@Κenny προσωπικά βρίσκω τη στάση ενός αγνωστικιστή πολύ πιο εντάξυ σε σύγκριση με αυτή ενός φανατικού άθεου/θρησκόληπτου, απλά καλό είναι να ξέρεις πως δεν κατέληξαν όλοι στην πίστη η την αθεϊα μόνο μέσω της σκέψης και της φιλοσοφίας ή της ενημέρωσης.
Εγώ για παράδειγμα ξέρω οτι υπάρχει Θεός, και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία γι αυτό, αλλά αν με ρωτήσει κάποιος γιατί ή μου ζητήσει να του το εξηγήσω δεν πρόκειται να το κάνω, και ούτε χρειάζεται γιατί ο καθένας το αισθάνεται και το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Η μόνη μου ανησυχία είναι για το αν ο Θεός ο οποίος ξέρω πως υπάρχει συνεπάγεται απο όλες τις θρησκείες και δέχεται όλες τις θρησκείες, ή αν όντως η ορθοδοξία είναι η αποκλειστική σωστή πίστη και πως όσα διδάσκει (απο τα οποία πολλά είναι απολύτως κόντρα στη λογική και την πίστη μου) είναι απολύτως αληθινά.
Εdit:
Κοίτα, τα Θρησκευτικά είναι μάθημα στο σχολείο, άρα αλλάζουν και με την πάροδο των χρόνων, για να εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους. Ποιος μας λέει πως στις προηγούμενες γενιές από εμάς δεν διδάσκονταν τα Θρησκευτικά σαν βιβλίο... Φυσικής, ακόμα και στην Ελλάδα; (Εδώ θα πρέπει να ρωτήσουμε τους γονείς μας)
Ένα παράδειγμα: τι είναι "της μόδας"; Η οικολογία. Τι είπε η Βίβλος; "Τα πάντα εν σοφία εποίησε". Συμπέρασμα: οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν και οι πρώτοι οικολόγοι, γιατί πίστευαν πως ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, και άρα πρέπει να τον αγαπάμε, αφού τον έφτιαξε τόσο τέλειο κ.τ.λ.
Eνοείται πως ισχύει αυτό που λες, εδώ στο δημοτικό η δασκάλα του "εμείς και ο κόσμος" που ήταν φανατική χριστιανή και πιο πολυ θρησκευτικά μας έκανε παρα το μάθημά της ήταν απολύτως κόντρα στη θεωρία της εξέλιξης.
Απλά με την πάροδο των χρόνων καλό είναι κάποια πράγματα να αναθεωρούνται και να αναδιατυπόνονται, και το γεγονός οτι εδώ και χιλιάδες χρόνια η εκκλησία καταχρειάζοταν την εξουσία της δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την ύπαρξη του Θεού, όσοι άθεοι το χρησιμοποιούν αυτό ως επιχείρημα, απλά αναφέρονται σε λάθη ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορεί να είχαν καμία καλύτερη τύχη απο τους μεγαλύτερους αμαρτωλούς.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 30 Ιανουάριος 2012 - 14:36