Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Πίστη VS Απόδειξη

• This topic is locked This topic is locked
283 replies to this topic

#46 ZeD

ZeD

完ぺき.にほかなら

• Members
  • 257 posts

Posted 30 January 2012 - 13:08

Ε ας πω και εγώ την ιστορία μου....True story όποιος θέλει πιστεύει. Είμαι 3 Γυμνασίου / ήτοι πολλά χρόνια πίσω/ και βρίσκομαι στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι και περιμένω κάτι φίλους. Εκεί πετυχαίνω δυο τυπάδες απ'αυτούς που έχουν τα ταμπελάκια "Πρεσβύτερος Τζον" ή "Αδερφος Γουίλιαμ" που είναΙ ντυμένοθ κολλεγιακά και φαίνονται αμερικανάκια. Ξέρετε για ποιούς λέω σίγουρα τους έχετε πετύχει... Και σκέφτομαι δαιμονιωδώς "πως να περάσω την ώρα μου?" Guess what...Και πιάνω συζήτηση με τα παιδιά...ε ας μην πολυλογώ αφού μου λένε 5 πίπες (innapropriate lunguage) στα αγγλικά ξεκινάω να τους αντικρούω και καταλήγω σε ένα πολύ ωραίο και ποιοτηικό τρολάρισμα...εν τέλει αφού μετά από μισή ώρα είδαν ότι δεν με έχουν μου λένε "we are so sorry, we have to go catch some friends" και έφυγαν τρέχοντας.... LOL!
Bruutaro Faitto! // MyAnimeList // tweet!

Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku

Spoiler:

#47 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 30 January 2012 - 13:10

Επίσης για μένα ,πρέπει να ξεχωρίζει κανείς το τι έχει ακούσει με το τι ισχύει πραγματικά. Μιας και αναφέρθηκε πιο πριν ας πούμε για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Κι εγώ είχα ακούσει οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Από το ότι πατάμε τις εικόνες και δεν βαφτίζουμε τα παιδιά μέχρι το ότι είμαστε σέκτα και κάνουμε διάφορα. Και κάποια στιγμή που μου χτύπησαν την πόρτα είπα να ακούσω να δω τι λένε για να έχω σχηματίσει εγώ ο ίδιος άποψη. Ε τελικά δεν ισχύει τίποτα περί σέκτας κλπ . Είμαστε μια χαρά άνθρωποι που προσπαθούμε πάντοτε να κάνουν αυτά που λέει η Αγία Γραφή. Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα λάθος σε αυτό. Ειδικά αυτό που κάνουμε και δεν πάμε στρατό για μένα θέλει τεράστια @@ για να το κάνεις.

έλα το έφτιαξα

#48 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 30 January 2012 - 13:14

@Ptomahawk: Είχα πάθει κι εγώ κάτι παρόμοιο, αλλά στο Λύκειο. Δύο συμμαθητές μου πήραν λιβάνι απ' το σπίτι τους (αμφιβάλλω πως ήταν μόνο λιβάνι, αλλά τέλος πάντων...), και μόλις γυρίσαμε απ' τις διακοπές του Πάσχα, παίρνουν και λιβανίζουν την αίθουσα που κάναμε μάθημα, ψέλνοντας παράλληλα "Χριστός ανέστη εκ νεκρών...". Όταν μπήκαμε μέσα μετά το διάλειμμα, όλοι ζαλιζόμασταν, και την επόμενη ώρα (Δίκαιο είχαμε, νομίζω) για τα πρώτα είκοσι λεπτά όλοι χαχανίζαμε ομαδικώς όποτε ακούγαμε άτομο να ανοίγει το στόμα του και να μιλάει. Ό,τι κι αν έλεγε! Ακόμα κι η καθηγήτρια, μια στρίγγλα απερίγραπτη. Θυμάμαι πως όλα μου φαίνονταν απίστευτα αστεία, και για την υπόλοιπη ώρα πάσχιζα να μην σκάσω στα γέλια με τις υποχρεώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, η διπλανή μου με κοίταζε και με ρωτούσε αν ήμουν εντάξει, κι εγώ θυμάμαι πως μετά ο από πίσω της της έλεγε: "Μην νομίσεις, κι οι μεθυσμένοι έτσι κάνουν! Λένε 'είμαι εντάξει, είμαι εντάξει!', μα αν τους δεις...". Το απόγευμα είχα απίστευτο πονοκέφαλο, βέβαια...

For the record, αναφέρω και την αντίδραση της Λυκειάρχισσας: "Τι είναι αυτή η βρώμα;!". Κάτι θέλατε να πείτε για δαίμονες και βρικόλακες, ε;

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#49 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 30 January 2012 - 13:21

Edit: Το θέμα, zade, είναι ο προσυλητισμός στην παιδική ηλικία, όταν η κριτική σκέψη του καθενός δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα. Γι' αυτό και επιμένουν οι παπάδες να διδασκόμαστε τη χριστιανική θρησκεία από το Δημοτικό. Ξέρουν γιατί το κάνουν.

Eκει ναι διαφωνώ κι εγώ. Νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα με την κατήχηση και όλοι (πλην του Ayu) είχαμε καταλήξει ότι είτε τα θρησκευτικά πρέπει να αλλάξουν τρόπο διδασκαλίας στο σχολείο, είτε να καταργηθούν πλήρως.

Σωστά. Γιατί είναι πολύ λογική και γούτσου γούτσου η άρνηση μετάγγισης αίματος σε ανήλικους.
:terror2:

Το ότι η μετάγγιση αίματος είναι η καλύτερη ιατρική μέθοδος για να αντιμετωπιστούν κάποιες καταστάσεις είναι τεράστιος μύθος. Υπάρχουν πάρα πολλοί γιατροί στο εξωτερικό κυρίως που αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν ότι οι μεταγγίσεις είναι απλά ένα κατάλοιπό του παρελθόντος και ότι με τον καιρό η αναίμακτη ιατρική θα γίνει η δεδομένη μέθοδος. η μετάγγιση αίματος απλά βολεύει περισσότερο γιατί δίνει τη δινατότητα στο γιατρό να είναι λιγότερο προσεκτικός κατά την διάρκεια της εγχείρησης. Ψάξτο αυτό που σου λέω. Κι εγώ ίδια άποψη με εσένα είχα στο θέμα και μετά το έψαξα.

Ναι ένας άθεος θα κάτσει να διαβάσει τι λέει η κάθε θρησκεία....
Εγώ έχει τύχει να το κάνω αλλά ούτε θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνεται, ούτε καταλαβαίνω ακριβώς πώς κολλάει στη συζήτηση.

Είναι σα να λες οκ ξέρω ότι δεν πιστεύεις στους μονόκερους, αλλά διάβασε 3-4εις διαφορετικές απόψεις για αυτούς.
Ναι καλά.

Μα εσύ καταστάλαξες σε κάτι. Αυτό λέω κι εγώ. να κατασταλάξεις σε κάτι ΑΦΟΥ έχεις ακούσει τουλάχιστον την αντίπαλη άποψη. Δεν σου είπα εγώ να διαβάσεις για τους μονόκερους αφού έχεις πειστεί ότι δεν υπάρχουν. Όντως θα ήταν παράλογο. Αλλά αν έχεις έστω και την παραμικρή αμφιβολία γι αυτά πιστεύεις, πρέπει να τα ερευνήσεις.

Και επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν , για μένα ένας άνρθωπος ποτε δεν πρέπει να πιστεύει τόσο ακράδα κάτι ώστε να αντιμετωπίζει με παρωπίδες μια διαφορετικά άποψη. Πχ λέω εγώ ότι πιστεύω στον Θεό έτσι; Εάν όμως κάποια στιγμή διατυπωθεί μια επιστημονική θεωρία η οποία με πειστικά επιχειρήματα και τεκμήρια αποδείξει ότι δεν υπάρχει Θεός ,ε τότε δεν θα ήταν παράλογο να μην την δεχτώ;

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#50 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

I'm just one hell of a butler :)

• Members
  • 1,306 posts

Posted 30 January 2012 - 13:22

Εγω οταν ημουνα μικρη...
.
.
.
.
.
No wait..! Ακομα μικρη ειμαι!:wis:

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#51 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 30 January 2012 - 13:23

Άσε τα φιλοσοφικά και παραδέξου ότι είσαι μάρτυρας του ιεχωβά τώρα.

#52 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 30 January 2012 - 13:26

έλα το έφτιαξα

Μα βέβαια, στο ίντερνετ αυτό συμβαίνει δυστυχώς. Αν κάποιος πάει να υποστηρίξει κάτι που δεν είναι κοινώς αποδεκτό αυτομάτως χάνει coolness points και αναγκαστικά ανήκει σε αυτό που υποστηρίζει. Δηλαδή άμα έλεγα ας πούμε ότι ο κομμονυισμόςς λέει καλά πράγματα στη θεωρία αυτομάτως είμαι κομμουνιστής;

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#53 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 30 January 2012 - 13:26

Μα οι θρησκείες δεν είναι ερευνητικές. Η κάθε μία έχει τη μυθολογία της. Αν θες όντως να ερευνήσεις το αν υπάρχει θεός ή όχι μέσα από το διάβασμα τότε πρέπει να διαβάσεις επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά βιβλία αναφορικά με την ιστορία των θρησκειών και τη συγκριτική θρησκειολογία.
Όχι να διαβάσεις το τι λέει ο καθένας και να αποφασίσεις πιο "σου ταιριάζει." Αυτό είναι για αφού ξέρεις ότι είσαι θειστής.

Το να πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι υπάρχει ΔΕΝ είναι άποψη. Είναι πίστη. Και όχι, δεν μπορώ να σεβαστώ κάτι που δεν στηρίζεται από επιχειρηματολογία.

Edited by Anelis, 30 January 2012 - 13:32.

Posted Image

#54 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 30 January 2012 - 13:27

Το ότι η μετάγγιση αίματος είναι η καλύτερη ιατρική μέθοδος για να αντιμετωπιστούν κάποιες καταστάσεις είναι τεράστιος μύθος. Υπάρχουν πάρα πολλοί γιατροί στο εξωτερικό κυρίως που αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν ότι οι μεταγγίσεις είναι απλά ένα κατάλοιπό του παρελθόντος και ότι με τον καιρό η αναίμακτη ιατρική θα γίνει η δεδομένη μέθοδος. η μετάγγιση αίματος απλά βολεύει περισσότερο γιατί δίνει τη δινατότητα στο γιατρό να είναι λιγότερο προσεκτικός κατά την διάρκεια της εγχείρησης. Ψάξτο αυτό που σου λέω. Κι εγώ ίδια άποψη με εσένα είχα στο θέμα και μετά το έψαξα.

Για την ώρα, όμως, ας πάμε με αυτή τη λογική, τι λες; Εξάλλου, όλοι ξέρουμε πως στο εξωτερικό όλοι οι γιατροί πάντα έχουν δίκιο, έτσι;

Και επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν , για μένα ένας άνρθωπος ποτε δεν πρέπει να πιστεύει τόσο ακράδα κάτι ώστε να αντιμετωπίζει με παρωπίδες μια διαφορετικά άποψη. Πχ λέω εγώ ότι πιστεύω στον Θεό έτσι; Εάν όμως κάποια στιγμή διατυπωθεί μια επιστημονική θεωρία η οποία με πειστικά επιχειρήματα και τεκμήρια αποδείξει ότι δεν υπάρχει Θεός ,ε τότε δεν θα ήταν παράλογο να μην την δεχτώ;

Κοίτα, μπορώ να σου βρω κάμποσες θεωρίες που αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει Θεός, που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Γιατί τότε υπάρχουν ακόμα Χριστιανοί; Προφανώς γιατί εδώ δεν λειτουργεί η λογική. (Ο Φρόιντ είπε διάφορα εύστοχα πάνω στο "γιατί πολλοί άνθρωποι "χρειάζονται" το Θεό". Τσέκαρέ το όποτε έχεις χρόνο).

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#55 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 30 January 2012 - 13:28

Γιατί οι μεταγγίσεις αίματος είναι μόνο για τις προγραμματισμένες εγχειρήσεις...Δεν υπάρχουν τα τροχαία ούτε αρρώστιες στις οποίες είναι απαραίτητο...

xbJ3b2w.jpeg

#56 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 938 posts

Posted 30 January 2012 - 13:32

μηπως να ανοιξει ενα νεο thread και να συνεχιστει εκει?
ετσι θα μπορουν να παρατεθουν περισσοτερα στοιχεια

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#57 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 January 2012 - 13:32

Τι γίνεται όμως με κάποιες άλλες καταστάσεις;

Άμα τον άλλο τον πάνε στα επείγοντα γιατί, πες, κόπηκε το πόδι του, και έχει ήδη χάσει πολύ αίμα, και κινδυνεύει να πεθάνει απ' αυτό και μόνο... τί πρέπει να κάνουν για να τον σώσουν;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#58 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 30 January 2012 - 13:33

Για την ώρα, όμως, ας πάμε με αυτή τη λογική, τι λες; Εξάλλου, όλοι ξέρουμε πως στο εξωτερικό όλοι οι γιατροί πάντα έχουν δίκιο, έτσι;

Κοίτα, μπορώ να σου βρω κάμποσες θεωρίες που αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει Θεός, που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Γιατί τότε υπάρχουν ακόμα Χριστιανοί; Προφανώς γιατί εδώ δεν λειτουργεί η λογική. (Ο Φρόιντ είπε διάφορα εύστοχα πάνω στο "γιατί πολλοί άνθρωποι "χρειάζονται" το Θεό". Τσέκαρέ το όποτε έχεις χρόνο).

Και στην αντίποδα, μπορεί να ειπωθεί ότι Θεός υπάρχει γιατί οι άνθρωποι ψάχνουν τον Θεό. Ο Πλάτωνας, νομίζω, είχε πει ότι "πόλη χωρίς τείχη θα βρείς, πόλη χωρίς Θεούς ποτέ". Το να λέμε ότι δεν υπάρχει Θεός επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις, είναι το ίδιο στενόμυαλο σαν να λέμε ότι υπάρχει Θεός και δεν με ενδιαφέρει αν αποδεικνύεται ή οχι.

Guys, αν ο μεγάλος υπάρχει, είναι σαν οντότητα πολύ υπεράνω του κόσμου που δημιούργησε, για να κολλήσει στα στενά όρια των αποδείξεων, ενός κατώτερου προς αυτόν, κόσμου.

#59 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,291 posts

Posted 30 January 2012 - 13:40

Το να πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι υπάρχει ΔΕΝ είναι άποψη. Είναι πίστη. Και όχι αλλά δεν μπορώ να σεβαστώ κάτι που δεν στηρίζεται από επιχειρηματολογία.

Το ξέρω ότι δεν με ρώτησε κανείς (:P) αλλά εγώ διαφωνώ με αυτό. Πρέπει να έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου πως η λογική σου, εκείνη δηλαδή που επιζητά και επεξεργάζεται τα λογικά επιχειρήματα, περιορίζεται από τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου σου. Δηλαδή ακριβώς επειδή είμαστε άνθρωποι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, που είναι υπεράνω της λογικής μας. Το να πεις "Θεός υπάρχει" ή "θεος δεν υπάρχει" με βάση "ανθρωπίνως-λογικά" επιχειρήματα είναι ουσιαστικά λανθασμένο. Το ζήτημα είναι καθαρά θέμα πίστης και όχι λογικής αλλά συνιστά άποψη.

Και zade δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει "επιστημονική απόδειξη πως ο θεός δεν υπαρχει". Η ίδια η φύση του τι ονομάζουμε "Θεού/θεού" δεν συμβαδίζει με τον όρο "λογική". Η λογική είναι ανθρώπινη και επομένως είναι περιορισμένη και γεμάτη σφάλματα.

#60 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 30 January 2012 - 13:40

Ωραία άρα είναι στενόμυαλο να πω πχ ότι δεν υπάρχει αόρατος ροζ μονόκερος επειδή δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι υπάρχει. Οσάμα ο συλλογισμός σου δεν είναι σωστός και σίγουρα η λέξη στενόμυαλος δεν κολλάει.
Αν είναι να αρχίσουμε τους χαρακτηρισμούς από την άλλη...
Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να πάμε εκεί.

Posted Image