Μαν αυτό για τα απολιθώματα ,ούτε ο Dawkins δεν το δέχεται! Αλλά δεν θα ψάξω να βρω την σύντευξη που το είπε πρώτον επειδή βαριέμαι και δεύτερον επειδή δεν θα βγάλουμε άκρη.Για τα απολιθώματα δεν θα πω πολλά. Έχουν βρεθεί αλλά θα μου πάρει πάρα πολλή ώρα να βρω την απαραίτητη βιβλιογραφία και να την παραθέσω, οπότε ας μείνουμε στο οτι προσωπικά απλώς διαφωνώ με αυτό που λες. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορώ να σου προυσιάσω αυτή τη στιγμή τις αποδείξεις, δεν θα ζητήσω να το δεχτείς απλώς επειδή το λέω.
Δεν ξέρω τι λένε οι φυσικοί , εμείς ΔΕΝ την δεχόμαστε ως πιθανή. Και επίσης η φυσική επιλογή δεν επαληθεύεται πουθενά. Το αντίθετο μάλιστα , η φύση αποδεικνύει ότι τόσο ο ισχυρός όσο και ο αδύναμος μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.Για τις πιθανότητες όμως, θεωρώ πως έχεις άδικο. Μαθηματικώς δεν δεχόμαστε ως αδύνατη καμία πιθανότητα πάνω από 0 (από όσο ξέρω τουλάχιστον). Μπορεί για τις ανάγκες της πράξης να τη θεωρούμε αμελητέα και να μην τη λαμβάνουμε υπ'όψη, αλλά πρακτικά υπάρχει.
Πέραν τούτου, η πιθανότητα μπορεί να μοιάζει υπερβολικά μικρή στην καθημερινότητά μας, αλλά γεωλογικά και αστρονομικά είναι αρκετά μεγάλη, τόσο που μοιάζει συνηθισμένη. Και αν λάβουμε υπ'όψη και τη θεωρία του πολυσύμπαντος (αναπόδεικτη, σύμφωνοι, αλλά είναι και η μόνη που μπορεί να εξηγήσει γιατί η Κβαντική μηχανική δεν ισχύει στον μακρόκοσμο), τότε και η μικρότερη δυνατή πιθανότητα τείνει να γίνεται όχι απλώς πιθανή, αλλά σχεδόν σίγουρη.
Ένα ωραίο βιντεάκι επί του θέματος:
Youtube Video
Και από τα σχόλια του βίντεο:
Έπειτα, το μάτι δεν δημιουργήθηκε με τη μια αλλά στρωματικά. Αρχικά αναπτύχθηκε ένας αισθητήρας που μπορούσε να εντοπίσει αν υπάρχει φως ή όχι, αρκετά απλός και πρωτόγονος, και αυτό το όργανο σιγά σιγά άρχισε να βελτιώνεται μέσω της φυσικής επιλογής μέχρι να γίνει το πολύπλοκο όργανο που ξέρουμε σήμερα ως μάτι.