Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Sakamichi no Apollon
Posted 12 April 2012 - 12:02
Posted 12 April 2012 - 12:04

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 12 April 2012 - 12:06
Δεν χρειάζεται group, θα το βγάλουν οι HorribleSubs.
Posted 12 April 2012 - 12:06
http://www.crunchyroll.com/anime-news/2012/04/06/crunchyroll-adds-kids-on-the-slope-to-spring-anime-lineup
edit με πρόλαβε η mono
Posted 12 April 2012 - 20:24
Η κοπέλα φαίνεται ότι θα είναι αυτή που θα αμβλύνει τις διαφορές τους, λειτουργώντας πολλές φορές και ως πυροσβέστης.
Δεν θα έλεγα ότι έδειξαν χαρακτήρες που δεν είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί, με εξαίρεση
Επίσης δεν μου φάνηκε πουθενά ότι έκοψαν κομμάτια της ιστορίας και ούτε τράβηξαν τις σκηνές ώστε να γίνουν βαρετές. Απλά
Posted 12 April 2012 - 21:19
Ο drummer πάει από τώρα για best supporting male στα επόμενα awards.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 12 April 2012 - 22:40
Δεν έχω ιδέα πόσα απ' τα κάδρα αυτού του πρώτου επεισοδίου οφείλονται στο manga (που ακόμα και απ' αυτό το λίγο που είδα φαίνεται διαλογής ΑΑΑ), αλλά ακόμα κι αν είναι όλα απ' εκεί, ο Watanabe προσθέτει τις δικές του πινελιές, κυρίως ηχητικές: οι ομιλίες στην ξένη διάλεκτο που ακούγονται σαν μουρμούρισμα, η ζαλάδα και το στρες που λες και βγήκαν από ταινία τρόμου (άλλο trademark του Watanabe: το πώς ελίσσεται ανάμεσα στα είδη), τα drums που δεν εννοούν να ξεκολλήσουν απ' το μυαλουδάκι του Nishima, το επαναλαμβανόμενο "Kaoru-kun" ("Γιατί ακούω ηχώ;". Το λέμε καψούρα, χαζούλι!). Αλλά δεν μένει μόνο στον ήχο: το ξύλο στην ταράτσα είναι σκηνή που μόνο σε action anime θα έβλεπε κανείς, με τέτοια "χωρογραφία" και animation, και το να την βλέπεις εδώ είναι σχεδόν σοκαριστικό.
Τι άλλο είναι σοκαριστικό; Το να βλέπεις anime στο οποίο το σχολείο δεν είναι ο Παράδεισος με τα κοριτσάκια με τις moe φωνούλες ή τα υπερφυσικά φουσκωμένα μπούστα, αλλά η Κόλαση όπου όχι μόνο θα σου την πουν για την παραμικρή αφορμή, αλλά θα σε απομονώσουν και με το καλημέρα σας, ή θα σε βαρέσουν (Accel World, κοίτα να μαθαίνεις πώς το κάνουν τα μεγάλα παιδιά)! Three cheers for realism, everyone! Ή το να βρίσκεις ένα τηλεοπτικό anime που παρότι είδες μόνο ένα εικοσάλεπτο, έχεις την εντύπωση πως βλέπεις ταινία και πως όπου να 'ναι θα συνεχίσεις από εκεί που έμεινες. ("Α, τι, τελείωσε κιόλας;" η πρώτη μου αντίδραση.) Αλλά όλα αυτά ίσως να είναι και επιφανειακά. Στο κάτω-κάτω της γραφής, είναι προαπαιτούμενα όταν μιλάμε για τον άνθρωπο που αποθέωσε το cool και το εκτίναξε σε ύψη τραγικότητας στο Bebop, που χώρεσε μια γλυκόπικρη ιστορία αποχωρισμού και απωθημένων ετών στο τέταρτο της ώρας του Baby Blue, που φαντάστηκε το μυστήριο της ταυτότητας ως κρυφτούλι με του Πράκτορες Smith στο A Detective's Story ή που πάντρεψε τους σαμουράι με την ραπ στο Samurai Champloo, με το άλλοθι πως κάνει anime "για τα Αμερικανάκια"! Ίσως τελικά και να μην έχουν σημασία.
Ξέρετε τι έχει σημασία; Πως μέσα σε ένα εικοσάλεπτο, έχω μάθει ήδη τόσα για τον Nishimi, την οικογένειά του, το background του, την οικογένειά του, τα γούστα του, τα άγχη του. Πως σε ένα εικοσάλεπτο έχω ξεναγηθεί σ' ένα σχολικό προαύλιο και νιώθω ήδη να το μαθαίνω, με τους νταήδες του, τους μ@λ@κες του, τις χαριτωμένες κοπέλες του, τους χώρους του. Και πως είχα την τύχη να πέσω πάνω στο θαύμα που ακούει στο όνομα Sentaro. Κατ' αρχάς, ας βγάλουμε αυτό απ' τη μέση. ΟΚ, ας προχωρήσουμε. Έχουμε δει ένα σκασμό χαρακτήρες που εμπνέουν τους πρωταγωνιστές ή τον περίγυρό τους να αλλάξουν με το να είναι "τρελοί", φεύγα, γεια σου, τζαζ, πέστε το όπως θέλετε. Σε τι διαφέρει ο Sen;
Το να αναφέρω υποδειγματικό art και animation είναι σχεδόν περιττό, όπως και τον απίστευτο ρυθμό του επεισοδίου (in typical Watanabe fashion, έχεις φτάσει στο μισό και δεν κατάλαβες πότε πέρασε η ώρα). Φτύστε το, φτύστε το! Σκόρδα!
Posted 12 April 2012 - 22:45
Δεν θα σαι με τα καλά σου μου φαίνεται γλυκούλι. Over my dead body!
Τέσπα αναρωτήθηκα και εγώ γιατί τα op/ed δεν ήταν τζαζ κομμάτια αλλά ίσως ήθελαν κάτι διαφορετικό μιας και κατά τη διάρκεια του επεισοδίου είχε μπόλικη τζαζ και σίγουρα παρακάτω θα έχει ακόμα περισσότερη. Αυτή που τραγουδούσε το opening ήταν αυτή που τραγουδούσε και το op του Honey and Clover?
Κατά τάλλα ένα πρώτο επεισόδιο αντάξιο των προσδοκιών πιστεύω, με παρουσίαση των βασικών χαρακτήρων ~άκου εκεί supporting!~, εισαγωγή στο θέμα της σειράς, πανέμορφο σχέδιο και ωραία μουσική. Για εισαγωγή έκανε καλή δουλειά σκιαγραφώντας τους χαρακτήρες.
Posted 12 April 2012 - 22:53
Είμαι τόσο, μα τόσο ενθουσιασμένος. Yeah, i totally liked it! Ελπίζω να γίνει όλη η σειρά(όταν με το καλό ολοκληρωθεί το manga) και να ΜΗΝ την ΚΟΨΟΥΝ!
Και όταν με το καλό τελειώσει, review here I come
Posted 12 April 2012 - 22:59
Όντως, η Riko είναι μια γλύκα! Ούτε ηλίθια, ούτε μυξοπαρθένα, cool και άνετη με όλους, με το κλασικό κοκκίνισμα να της κάνει το πρόσωπο πιο όμορφο! Ναι, υπάρχουν και τέτοιες anime πρωταγωνίστριες! (Αλλά ρε Kaoru κι εσύ, καλά καλά δεν έφτασες στην καινούρια πόλη, θες κι επισκέψεις σε σπίτια... Πονηρούλη...)
Το OP γιατί σας χάλασε; Ε, δεν είναι τζαζ, αλλά είναι γλυκύτατο όπως και να 'χει. Ούτε μελιστάλαχτο να κολλάς σιρόπια όταν το ακούς, με μια όμορφη μελωδία και εξαιρετικά visuals από πίσω. (Βασικά, το λέω γιατί θεωρώ το OP και το ED σαν έξτρα συμπλήρωμα. Αν είναι καλό, ανεβάζει μια ήδη καλή σειρά στην υπόληψή μου. Αν δεν είναι, το αφήνω στην άκρη και δεν χαλάω την άποψή μου για τη σειρά. Αν η σειρά είναι κακή και μόνο τα OP/ED λένε, κρατάμε μόνο αυτά!)
Αγαπητή, τι σόι crazy fangirl reputation θα έχω αν σας αφήσω να μου αρπάξετε τον Sen από τα χέρια;
Posted 12 April 2012 - 23:16
Posted 12 April 2012 - 23:22
Posted 13 April 2012 - 00:01
Σε αυτό το anime έχουμε ακριβώς αυτά που μ'αρέσουν.
Υπέροχο και unique art design και animation.
Japan, 1966 με θέμα την μουσική (μου αρέσει η Jazz αλλά ποτε δεν υπήρξα μεγάλος fan) και φυσικά τον Sentarou, έναν μαθητή που κάνει ότι του καπνίσει στο σχολείο, μαλώνει με όλους, πάει στη τάξη όποτε θέλει, τους γράφει όλους στα παπάκια του αλλα είναι drummer (παίζω drums απο τα 8 μου) ρε γαμώτο.
Θα δω και το 2ο επεισόδιο και άμα μου αρέσει όσο και το πρώτο, τότε κατευθείαν πάω να κατεβάσω το manga.
Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν τα τραγούδια του op-en.
Posted 13 April 2012 - 01:07
OK, άμα αποδειχτεί ότι ο Sentarou έχει screentime και development ισάξιο με του Kaoru, πάει κι αυτός για lead. Προς το παρόν πάντως μου δίνει περισσότερο την εντύπωση του supporting character. Ένας supporting character που κλέβει την παράσταση, ενδεχομένως (ειδικά για όλες εσάς που... απολλωνίζεστε με το πόσο παίδαρος είναι
Anyway, μην πέσετε να με φάτε... μέχρι το Γενάρη του 2013