Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

The Hobbit: An Unexpected Journey

• Please log in to reply
149 replies to this topic

#121 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 posts

Posted 21 December 2012 - 01:32

Όχι η γνωμη της πλειοψηφίας δεν βαραίνει σε επιχειρήματα είτε μιλάμε για το hobbit, είτε για τον Παντελίδη, είτε για το αν υπάρχει Θεός, just sayin και εγώ.

Οχι sorry δεν ειναι ετσι. Πρεπει να κρινεις κατα περιπτωση αν βαραινει η γνωμη της πλειοψηφιας. Αν μιλαμε για το Twilight τοτε ναι, παρατηρωντας το οτι η πλειοψηφια που το διαβαζουν ειναι εφηβα κοριτσακια, καταλαβαινεις οτι πιθανοτατα δεν εχεις να κανεις με αριστουργημα της Παγκοσμιας λογοτεχνιας. Αλλα αν μιλαμε για παραδειγμα για εναν δισκο ενος συγκροτηματος οπου η πλειοψηφια που το κατακρινουν καταλαβαινεις οτι και γνωσεις εχουν και ακουσματα και εμπειρια τοτε ναι, φυσικα και θα την λαβεις σοβαρα υπ'οψιν σου. Που ειναι το λαθος σ' αυτο το συλλογισμο?

#122 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 21 December 2012 - 01:36

Το λάθος σε αυτό το συλλογισμό είναι ότι απαξιώνεις αυθαίρετα μία ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων εν προκειμένω τα "έφηβα κοριτσάκια". Αν δεν καταλαβαίνεις πόσο λάθος είναι αυτό ε τότε πραγματικά δεν μπορώ να κάτσω να το αναλύσω. Ίσως κάποιο από τα "εφηβα κοριτσάκια" που είναι μέλος στο φόρουμ να ψήνεται πάντως.

xbJ3b2w.jpeg

#123 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 posts

Posted 21 December 2012 - 01:47

Το λάθος σε αυτό το συλλογισμό είναι ότι απαξιώνεις αυθαίρετα μία ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων εν προκειμένω τα "έφηβα κοριτσάκια". Αν δεν καταλαβαίνεις πόσο λάθος είναι αυτό ε τότε πραγματικά δεν μπορώ να κάτσω να το αναλύσω. Ίσως κάποιο από τα "εφηβα κοριτσάκια" που είναι μέλος στο φόρουμ να ψήνεται πάντως.

Εχει διαφορα να απαξιωνεις εναν ανθρωπο γενικως απο το να μη θεωρεις σημαντικη την αποψη του για ενα θεμα. Αν βγω εγω και αρχιζω να σχολιαζω πραγματα για το ποδοσφαιρο, η αποψη μου πραγματικα πολυ μικρης αξιας θα ειναι γιατι ειμαι ασχετος με το ποδοσφαιρο. Αν βγουν 10 σοβαροι αναλυτες και κανουν μια κοινη δηλωση φυσικα και θα τη λαβει ολος ο κοσμος υποψη. Αν και αυτο το επιχειρημα προκαλει τη λογικη σου συγγνωμη, δεν εφαπτουν οι λογικες μας στο θεμα.

#124 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 21 December 2012 - 01:49

Αυτό όμως αναιρεί όλα τα παραπάνω που είπες για τους κριτικούς επομένως απλά η συζήτηση κάνει κύκλους μέσα από σωρεία αντιφάσεων :P

xbJ3b2w.jpeg

#125 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 posts

Posted 21 December 2012 - 01:51

Καμια αντιφαση. Ειπα οτι οι περισσοτεροι κριτικοι δεν ειχαν καν γνωσεις περι Τολκιν. Επισης οτι πρεπει να κρινεις κατα περιπτωση αν η γνωμη της πλειοψηφιας εχει στερεες βασεις. Και το πιο σημαντικο, απ την πλευρα των κριτικων οι αποψεις δεν ειναι τελειως onesided. Απ την πλευρα του κοινου ομως οι αντιδρασεις ηταν κατα βαση θετικες. Και εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο τη γνωμη ενος nerd που εχει διαβασει ολον τον Τολκιν 10 φορες και ξερει να μιλαει Sindarin απ' τη γνωμη του καθε κυριου Κουτσογιαννοπουλου που πρεπει να γραψει 20 κριτικες τη βδομαδα για ταινιες παντελως διαφορετικες μεταξυ τους.

Edited by Wild Monkey, 21 December 2012 - 02:00.

#126 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 21 December 2012 - 01:56

Ούτε οι πλειοψηφία, ούτα τα κριτήρια. Ο άνθρωπος είναι το μόνο κριτήριο. :D
Το να πάρεις μια ταινία και να την κρίνεις μηχανιστικά με μια σειρά κριτηρίων, εμένα σαν θεατή δεν μου λέει τίποτα. Αν την έχω δει και μου έχει δημιουργήσει κάποιο βίωμα δεν πα να σαι και ο πιο καταξιωμένος κριτικός κινηματογράφου και εγώ ένα έφηβο κορτσάκι, για εμένα αυτή η ταινία έχει αξία. Και αντίστροφα αν όχι, η αξία της σε προσωπικό επίπεδο είναι μικρή. Για να καταλάβεις ποια ακριβώς είναι η αξία της, πρέπει να καταλάβεις λίγο και εμένα σαν θεατή. Και επειδή δεν είμαστε κλώνοι και το βίωμα του καθενός είναι διαφορετικό, έτσι και η αξία είναι υποκειμενική.

Από κει και έπειτα υπάρχουν και αυτοί που ενδιαφέρονται για την αξία μιας ταινίας όσο αφορά την ιστορία του κινηματογράφου και το κατά πόσο εισάγει κάτι προτότυπο σε επίπεδο σκηνοθεσίας, σεναρίου, λοιπών υλικοτεχνικών μέσων, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να ενδιαφέρονται για την επίδραση της σαν έργο τέχνης σε κοινωνικό επίπεδο κλπ. Και ναι εκεί μπορούν να μπουν κάποια κριτήρια, αλλά δε νομίζω ότι αυτά αφορούν αναγκαστικά την αξία που έχει αυτή για εμένα ή για τους περισσότερους σε προσωπικό επίπεδο.

Επίσης, υπάρχουν και οι κριτικοί κινηματογράφου, που απλώς κάνουν κριτική γιατί είναι το επάγγελμά τους να το κάνουν. Και απλούστατα βλέπουν μια ταινία χωρίς απαραίτητα να προϋπάρχει κάποιο ενδιαφέρον γι αυτή και κάνουν κριτική για χάρη της κριτικής. Klain mein fraulein. Που να καταλάβουν τώρα αυτοί τι με συνεπαίρνει εμένα τον nerd σε ταινίες σαν το Hobbit και να αξιολογήσουν την εμπειρία μου από αυτές.

Edited by Gilmaru, 21 December 2012 - 02:57.

#127 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 21 December 2012 - 02:41

^ Man, i love you. Συμφωνώ όσο δεν πάει με τον από πάνω κύριο. Ορισμένες φορές μας καταλαμβάνει αυτό το δαιμόνιο να θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τάδε συγγραφέα κλπ άνθρωπο που μας αρέσει, λες και είμαστε εμείς οι ίδιοι, που οδηγούμαστε σε υπερβολές(γλωσσικές κ.α.).

Όσον αφορά την ταινία θα μιλήσω χωρίς να έχω γνώση του τι γίνεται στα βιβλία. Το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι προσπάθησαν να δώσουν μία περισσότερο παραμυθένια ατμόσφαιρα από ότι στον άρχοντα. Ούτε τους θανάτους έχουμε που είχαμε πχ στο fellowship of the ring ούτε την darkila της ατμόσφαιρας σε κάποια σημεία. Ήταν μία όμορφη συναρπαστική περιπέτεια. Και ο χαρακτηρας του Radagast όπως αποδόθηκε φάνηκε να δενει πολύ ωραία με το γενικότερο κλίμα.

Αυτό γιατί το Χόμπιτ κατατάσσεται στην παιδική λογοτεχνία και συγχαίρω τον Τζάκσον που έδωσε γέλιο σε μια τέτοια ταινία. Ήταν απίστευτη. Τη λάτρεψα, όπως και οι περισσότεροι tolkein fans. Έχω διαβάσει και το βιβλίο, οι μικροαλλαγές δε με χάλασαν καθόλου, το κλίμα και την ατμόσφαιρα τη λάτρεψα.
Το βιβλίο γράφτηκε το 1937 και ανέκαθεν είχε ο Tolkein την κάψα του παραμυθά και έβγαζε τέτοιες επικές ιστοριούλες. Ο άρχοντας γράφτηκε πολύ μετά, και θαρρώ πως είναι ένα δημιούργημα που επηρεάστηκε πάρα πολύ από τις εμπειρίες του από τους δύο Παγκοσμίους πολέμους και έχουν βγει πολλές απόψεις για τις αλληγορίες του.

*σκουπιζει διακριτικά τη ροχαλίτσα* ;-;

O δράκος είναι adorable και κάνει bling. Δεν γίνεται να μην είσαι με το μέρος του. Γιατί τι ζήτησε το έρμο? Ένα σπιτικό,μία αγάπη, μία ζεστασιά. Και ώθησε τους νάνους να βγουν στον έξω κόσμο να κοινωνικοποιηθούν που τους είχε φάει το σκοτάδι.

Όχι πές μου θα είχαμε το bromancu Βilbo- Thorin χωρίς τον δράκο?

Woman, i love you too! Epic post is epic! Μόνο η Ίρι μας θα έλεγε κάτι τόσο ανεκτίμητο για το Χόμπιτ. :hahaha:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#128 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 21 December 2012 - 16:42

*σκουπιζει διακριτικά τη ροχαλίτσα* ;-;

O δράκος είναι adorable και κάνει bling. Δεν γίνεται να μην είσαι με το μέρος του. Γιατί τι ζήτησε το έρμο? Ένα σπιτικό,μία αγάπη, μία ζεστασιά. Και ώθησε τους νάνους να βγουν στον έξω κόσμο να κοινωνικοποιηθούν που τους είχε φάει το σκοτάδι.

Όχι πές μου θα είχαμε το bromancu Βilbo- Thorin χωρίς τον δράκο?

Να αναφέρω πως δεν υπάρχει πουθενά εξήγηση του γιατί ακριβώς ο δράκος έκλεψε το χρυσό των νάνων.Το βιβλίο πρακτικά έλεγε "δράκος είναι,αυτή είναι η δουλειά του".For all we know,you could be right :hahaha:

ΥΓ.Βάσικα έλεγε και ότι του αρέσει να βάζι την κοιλίτσα του πάνω στο χρυσάφι όταν κοιμάται :3

Edited by Kalamaris, 21 December 2012 - 16:43.

sc5bab.jpg

#129 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 December 2012 - 16:46

Του αρέσει ότι λαμποκοπάει και κυλιέται ώστε στο τέλος να γίνει χρυσή και η κοιλίτσα του. Είναι απολύτως κατανοητό κίνητρο και δεν θέλει άλλη εξήγηση πιστεύω. Απλά κάθεται στη γωνιά του και κάνει χρυσόλουτρα. Περισσότερο κακό κάνει ο Σκρούτζ στο Disney Universe αλλά ένα fellowship που αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη όλο στην στενή το βάζουνε.

#130 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 21 December 2012 - 17:10

Spoiler: Minor sp. Εξήγηση από το Σιλμαρίλιον

Spoiler: Μην ανοίξετε αν δεν έχετε διαβάσει το Σιλμαρίλιον

Spoiler: Σοβαρά σπόιλερ. Από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Βιβλίο 1, γνωρίζουμε πως

#131 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 21 December 2012 - 17:33

Kι εδώ να πω πως είναι κοινώς αποδεκτό και κοινός τόπος για όλους τους ROG players ότι οι δράκοι λατρεύουν το χρυσάφι και πως αν θες λεφτά πας σε dungeon με δράκο. Μάλλον τους τραβάει ό,τι λάμπει...!

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#132 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 21 December 2012 - 17:39

^Σύμφωνη σε όλα,αλλά αν τα συνοψίσω πραγματικά αυτό που μένει είναι "στους δράκους αρέσει το χρυσάφι".Όχι ότι το χρησιμοποιούν έστω και στο ελάχιστο,πέρα από το να ξαπλώνουν πάνω του,αλλά απλώς τους αρέσει γιατί έτσι.Δεν λέω πως είναι αδυναμία της ιστορίας ή τίποτα τέτοιο ίσα ίσα τονίζει το παραμυθίστικο στυλ του χόμπιτ.

Και εδώ κάνω μία υπόθεση
Vague book spoilers+movie spoilers
Spoiler:

Edited by Kalamaris, 21 December 2012 - 17:40.

sc5bab.jpg

#133 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 21 December 2012 - 18:03

Ξέρετε τι μένει... Να έρθει μετά από κάποια χρόνια ο Τζάκσον και να μας πει: Τα Παιδιά του Χούριν, η ταινία(ή οι ταινίες :P ).

Νομίζω επιβάλλεται να το κάνει. Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο άνθρωπος!

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#134 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 21 December 2012 - 18:45

Καμια αντιφαση. Ειπα οτι οι περισσοτεροι κριτικοι δεν ειχαν καν γνωσεις περι Τολκιν. Επισης οτι πρεπει να κρινεις κατα περιπτωση αν η γνωμη της πλειοψηφιας εχει στερεες βασεις. Και το πιο σημαντικο, απ την πλευρα των κριτικων οι αποψεις δεν ειναι τελειως onesided. Απ την πλευρα του κοινου ομως οι αντιδρασεις ηταν κατα βαση θετικες. Και εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο τη γνωμη ενος nerd που εχει διαβασει ολον τον Τολκιν 10 φορες και ξερει να μιλαει Sindarin απ' τη γνωμη του καθε κυριου Κουτσογιαννοπουλου που πρεπει να γραψει 20 κριτικες τη βδομαδα για ταινιες παντελως διαφορετικες μεταξυ τους.

Θέλω τώρα να μου εξηγήσεις γιατί τα LOTR έχουν 92, 94 και 96%. Τι άλλαξε από τότε στα μυαλά των θολοκουλτουριάρηδων κριτικών;

Γενικά είναι ωραίο να προσαρμόζεις την πραγματικότητα ώστε να εξυπηρετεί τις αντιλήψεις σου πάντως. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι αντιφάσεις, δυστυχώς πέφτεις στις παγίδες τους.

#135 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 21 December 2012 - 19:26

Ξέρετε τι μένει... Να έρθει μετά από κάποια χρόνια ο Τζάκσον και να μας πει: Τα Παιδιά του Χούριν, η ταινία(ή οι ταινίες :P ).

Νομίζω επιβάλλεται να το κάνει. Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο άνθρωπος!

Την πτώση της γκόντολιν η του νούμενορ να δω και θα πεθάνω ευτυχισμένος. :if:

sc5bab.jpg