Ούτε οι πλειοψηφία, ούτα τα κριτήρια. Ο άνθρωπος είναι το μόνο κριτήριο.

Το να πάρεις μια ταινία και να την κρίνεις μηχανιστικά με μια σειρά κριτηρίων, εμένα σαν θεατή δεν μου λέει τίποτα. Αν την έχω δει και μου έχει δημιουργήσει κάποιο βίωμα δεν πα να σαι και ο πιο καταξιωμένος κριτικός κινηματογράφου και εγώ ένα έφηβο κορτσάκι, για εμένα αυτή η ταινία έχει αξία. Και αντίστροφα αν όχι, η αξία της σε προσωπικό επίπεδο είναι μικρή. Για να καταλάβεις ποια ακριβώς είναι η αξία της, πρέπει να καταλάβεις λίγο και εμένα σαν θεατή. Και επειδή δεν είμαστε κλώνοι και το βίωμα του καθενός είναι διαφορετικό, έτσι και η αξία είναι υποκειμενική.
Από κει και έπειτα υπάρχουν και αυτοί που ενδιαφέρονται για την αξία μιας ταινίας όσο αφορά την ιστορία του κινηματογράφου και το κατά πόσο εισάγει κάτι προτότυπο σε επίπεδο σκηνοθεσίας, σεναρίου, λοιπών υλικοτεχνικών μέσων, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να ενδιαφέρονται για την επίδραση της σαν έργο τέχνης σε κοινωνικό επίπεδο κλπ. Και ναι εκεί μπορούν να μπουν κάποια κριτήρια, αλλά δε νομίζω ότι αυτά αφορούν αναγκαστικά την αξία που έχει αυτή για εμένα ή για τους περισσότερους σε προσωπικό επίπεδο.
Επίσης, υπάρχουν και οι κριτικοί κινηματογράφου, που απλώς κάνουν κριτική γιατί είναι το επάγγελμά τους να το κάνουν. Και απλούστατα βλέπουν μια ταινία χωρίς απαραίτητα να προϋπάρχει κάποιο ενδιαφέρον γι αυτή και κάνουν κριτική για χάρη της κριτικής.
Klain mein fraulein. Που να καταλάβουν τώρα αυτοί τι με συνεπαίρνει εμένα τον nerd σε ταινίες σαν το Hobbit και να αξιολογήσουν την εμπειρία μου από αυτές.
Edited by Gilmaru, 21 December 2012 - 02:57.