Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Hobbit: An Unexpected Journey
Posted 19 December 2012 - 23:39
Σορρυ, εκφραζομαι περιεργα μερικες φορες.
Posted 20 December 2012 - 21:30
Btw σε οσα fora k sites εχω δει να γινεται συζητηση σχεδον ολοι λενε τα καλυτερα. Μονο εδω βλεπω παραπονα μαζεμενα. Δεν τιμα και πολυ το γουστο μας κατα τη γνωμη μου...
Posted 20 December 2012 - 21:46
Πάντως για να το λένε όλοι οι άλλοι (που ούτε καν το λένε δηλαδή, 65% στο RT) δίκιο θα έχουν.
Posted 20 December 2012 - 21:49
Όσον αφορά την ταινία θα μιλήσω χωρίς να έχω γνώση του τι γίνεται στα βιβλία. Το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι προσπάθησαν να δώσουν μία περισσότερο παραμυθένια ατμόσφαιρα από ότι στον άρχοντα. Ούτε τους θανάτους έχουμε που είχαμε πχ στο fellowship of the ring ούτε την darkila της ατμόσφαιρας σε κάποια σημεία. Ήταν μία όμορφη συναρπαστική περιπέτεια. Και ο χαρακτηρας του Radagast όπως αποδόθηκε φάνηκε να δενει πολύ ωραία με το γενικότερο κλίμα.
Πέρασα πολύ ωραία σε γενικές γραμμές. Με τα pop corn μου τα καραμελάκια μου να fangirlizw για τα ξωτικά όπου φαίνονταν, να ζητάω και εγώ άρμα με κουνέλια για τα χριστούγεννα και να τραγουδάω το " ο Ολυμπος και ο Κίσσαβος τα δύο βουνά μαλώνουν". Νομίζω αυτό ήταν και το ζητούμενο πάνω κάτω.
Αν μη τι άλλο με προέτρεψε να πιάσω τα βιβλία κάποια στιγμή.
(also εγώ είμαι με το μέρος του δράκου).
Posted 20 December 2012 - 22:01
Edited by Chasapos, 20 December 2012 - 22:03.
Posted 20 December 2012 - 23:15
Παίδες, επιχειρήματα τύπου "κάτι λέει για το γούστο σου που η πλειοψηφία λέει το αντίθετο" είναι αν μη τι άλλο τραγικά. Χέστηκα για να το πω ευγενικά τί λέει η πλειοψηφία, έχω δικό μου μυαλό και μπορώ να σκεφτώ μόνη μου τί μου αρέσει και τί όχι. Ούτε έκατσα να την πω σε κάποιον γιατί του άρεσε, ούτε έπρηξα κανέναν για να τον πείσω για το πόσο γαμάτη είμαι εγώ που δεν μου άρεσε και πόσο ποταπός κολίγος αυτός που του άρεσε.
Είναι αστείο να επιτίθεσαι όχι στην άποψη του άλλου αλλά στον ίδιο για το "γούστο" του.
Και για να είμαι ειλικρινής χαίρομαι να βλέπω κόσμο που είναι fans του Tolkien και τους άρεσε γιατί για αυτό την έκανε το έτερο fanboy ο Jackson, για να σας αρέσει. Τώρα αν υπάρχουν και κάποιοι που δεν του βάζουν 10 αλλά 7 ας πούμε δεν μειώνει τη δικιά σας ευχαρίστηση για την οποία επαναλαμβάνω είμαι πανευτυχής.
Posted 21 December 2012 - 00:24
Οσο για τις αποψεις των κριτικων, μου ειναι οσο αδιαφορες ειναι και τα τουρκικα σηριαλ. Οι περισσοτεροι ελαχιστη γνωση εχουν απο Τολκιν και πανω απο τα μισα τους παραπονα αφορουσαν την απεικονιση (48 καρε ανα δευτερολεπτα). Αν το ματι τους εχει δυσκολια να προσαρμοστει στην απεικονιση δε μου λεει εμενα κατι για το περιεχομενο της ταινιας.
Συγγνωμες δε δεχομαι, γιατι δε ζητησα καμια.
Posted 21 December 2012 - 00:33
Από κει και πέρα αν το μοναδικό σου επιχείρημα είναι η άποψη της πλειοψηφίας ελπίζω να καταλαβαίνεις και μόνος σου το μεγαλειώδες της αποτυχίας του επιχειρήματος

Posted 21 December 2012 - 00:42
Οι καλύτερες. Πραγματικά μου άρεσε την ολότητά του, και στα ήρεμα σημεία και στις όποιες μάχες είχε και τα πάντα. Η διήγηση στην αρχή με την ιστορία του Ερεμπόρν καθώς και η εμφάνιση Frodo/old Bilbo με κέρδισε αμέσως. Φυσικά τα πλάνα ήταν πολύ ωραία και φαντασμαγορικά. Radagast λατρεία. Thorin και πολύ majestic ρε παιδί μου, ο Κilli, όπως είπε και μια κοπέλα στο tumblr παίζει να ναι female dwarf και να μην το χει καταλάβει και όλοι οι χαρακτήρες μου άρεσαν πολύ! Αγαπημένος ο Bofur συν των δύο που ανέφερα.
Ο Bilbo ήταν υπέροχος! Ειλικρινά μου πέρασε όλη την ενέργεια και τα συναισθήματα που ήθελε. Αυτό το στοιχείο του παραμυθιού που λένε όλοι ναι υπήρχε και ήταν φανταστικό. Με ταξίδεψε. Επίσης, όχι δεν ήμουν με το μέρος του δράκου αλλά κι ο παππούς του άλλου με σπασε τα νεύρα. Ακόμα, ειδική μνεία στο Gollum. Andy Serkis, ακόμα καλύτερος απ'ότι περίμενα.
Αγαπημένη στιγμή
Posted 21 December 2012 - 00:45
Ε, ναι, σε ενα ανιμε φορουμ που λιγο πολυ ξερουμε τα ενδιαφεροντα μας, στο fantαsy genre ειμαστε λιγακι πιο απαιτητικοι, διοτι από ένα βαθμο καψίματος και πανω ο μεσος οτάκος εχει δει της παναγιας τα μπουτια.
Δεν θα αρνηθω κατηγορηματικα οτι μπορει οι απαιτησεις μου/μας να ηταν υπερβολικα υψηλές επειδη "ήταν Τολκιν" διοτι μπορει οντως να συμβαινει.
Ομως ειναι σαν να παω εγω στον εσκιμωο και να του πω για το χιονι που ριξε σημερα στην κηφισια. Ε ειναι πιο απαιτητικος τι να κανουμε.
Παρόλα αυτά αν καποιος μιλαει με επιχειρηματα για μια ταινια, εστω και αν παραειναι αυστηρος, και παιρνει κριτικη για το γουστο του βασισμενη στην πλειοψηφια, δεν ειναι και παραλογο να νιωσει θιγμενος. Προσωπικα δε θιχτηκα, αλλα κατανοω την αντιδραση.
Posted 21 December 2012 - 00:45
Για να ελαφτύνω το κλίμα παραπάνω, είπα να γράψω κι εγώ εντυπώσεις...!
*σκουπιζει διακριτικά τη ροχαλίτσα* ;-;
O δράκος είναι adorable και κάνει bling. Δεν γίνεται να μην είσαι με το μέρος του. Γιατί τι ζήτησε το έρμο? Ένα σπιτικό,μία αγάπη, μία ζεστασιά. Και ώθησε τους νάνους να βγουν στον έξω κόσμο να κοινωνικοποιηθούν που τους είχε φάει το σκοτάδι.
Όχι πές μου θα είχαμε το bromancu Βilbo- Thorin χωρίς τον δράκο?
Posted 21 December 2012 - 00:54
Posted 21 December 2012 - 01:08
Αλλα ναι, πιστευω οτι τα κριτηρια μερικων ειναι λαθος για την προσεγγιση αυτης της ταινιας. Ναι μεν και η τεχνικη απεικονισης και η μεγαλη διαρκεια και το εξτρα υλικο ηταν υπαρκτα θεματα αλλα δε δεχομαι οτι μειωνουν το βαρος της ταινιας σε ''χρυσαφι'' (Smaug approves). Απλα πιστευω οτι καμια φορα ψαχνουμε λογους για να γκρινιαζουμε ενω δεν υπαρχουν. Νομιζω οτι για το εν λογω εργο εγινε η καλυτερη δυνατη δουλεια που θα μπορουσε (με μικρες αποκλισεις) κι εχοντας πολυ feedback απο οσους την ειδαν, ενισχυθηκε πιο πολυ η αποψη μου.
Απο τις απαντησεις που πηρα εδω, οι τρεις ηταν απολυτα σεβαστες και δεν πηγαινε εκει το σχολιο μου για το υφος. Mono, επειδη ο Justin Bieber, το Twilight, η ταινια του Παπακαλιατη, το 50 shades of grey και ο Παντελιδης (?) πουλανε σαν hot cakes δε σημαινει οτι η γνωμη της πλειοψηφιας δεν παιζει σοβαρο ρολο γενικως σε επιχειρηματα, just saying...
Edited by Wild Monkey, 21 December 2012 - 01:11.
Posted 21 December 2012 - 01:18
Και το θέμα μου εμένα δεν είναι το αν έγινε καλή μεταφορά που μπορεί να έγινε υπέροχη δουλειά. Είναι ότι η ίδια η ιστορία δεν με τράβηξε εξού και την βρήκα βαρετή.
edit: Επίσης είναι καλη βάση για διάλογο να μην προκαταλαμβάνουμε τα αισθήματα και τις σκέψεις του συνομιλητή μας.