Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 3 votes

The Hobbit: An Unexpected Journey


  • Please log in to reply
149 replies to this topic

#136 Wild Monkey

Wild Monkey

    Going Bananas

  • Members
  • 184 posts

Posted 21 December 2012 - 20:33

Θέλω τώρα να μου εξηγήσεις γιατί τα LOTR έχουν 92, 94 και 96%. Τι άλλαξε από τότε στα μυαλά των θολοκουλτουριάρηδων κριτικών;

Γενικά είναι ωραίο να προσαρμόζεις την πραγματικότητα ώστε να εξυπηρετεί τις αντιλήψεις σου πάντως. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι αντιφάσεις, δυστυχώς πέφτεις στις παγίδες τους.



Warchief, θα σου εξηγουσα αν πιστευα οτι κανεις κατι αλλο εκτος απο το να προσπαθεις ολη την ωρα να μειωσεις η να ειρωνευτεις τον αλλο. Δεν το πιστευω ομως.

Σχετικα με τους νανους και το χρυσαφι. Αν και ναι, σε ολη την ταινια οι νανοι μιλουσαν για τη νοσταλγια τους για την παλια τους πατριδα ως κινητρο δεν αποκλειεται στις επομενες να μπει και το χρυσαφι στο παιχνιδι. Μην ξεχναμε πως εγινε λογος για την απληστια των νανων κυριως στην εισαγωγη και το ποσο ''βουλιμικα'' εσκαβαν για πλουτη. Επισης στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιων ειδαμε πολλες φορες το μοτιβο της διαφθορας και του πειρασμου αγνων χαρακτηρων απο τον Σαρουμαν μεχρι τον Μπιλμπο και τον Μπορομιρ.

Τελικα νομιζω οτι οι χαρακτηρες του Τολκιν δεν ειναι τοσο ''ασπροι και μαυροι'' οσο θεωρειται οτι ειναι.

#137 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 December 2012 - 20:35

Μα είπαν ηδη νομίζω ότι θέλουν πίσω και το χρυσάφι τους και δεν μπορούν να επιτρέψουν να τους το πάρει κάποιος άλλος.

#138 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 21 December 2012 - 20:36

Warchief, θα σου εξηγουσα αν πιστευα οτι κανεις κατι αλλο εκτος απο το να προσπαθεις ολη την ωρα να μειωσεις η να ειρωνευτεις τον αλλο. Δεν το πιστευω ομως.

Παιδιά αναδιατυπώστε κάποιος. Από εδώ και πέρα θα γράφω με proxy!

(στην πραγματικότητα βέβαια δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι κι αλλιώς από την αρχή ανοησίες γράφεις)

#139 Chasapos

Chasapos

    Ninja in training

  • Members
  • 379 posts

Posted 21 December 2012 - 21:08

Θέλω τώρα να μου εξηγήσεις γιατί τα LOTR έχουν 92, 94 και 96%. Τι άλλαξε από τότε στα μυαλά των θολοκουλτουριάρηδων κριτικών;

Γενικά είναι ωραίο να προσαρμόζεις την πραγματικότητα ώστε να εξυπηρετεί τις αντιλήψεις σου πάντως. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι αντιφάσεις, δυστυχώς πέφτεις στις παγίδες τους.


Πολλοί κριτικοί αναφέρουν αυτό που λες δηλ ότι η ταινία είναι μια από τα ίδια, ότι δεν προκαλεί την ίδια έκπληξη με τα LOTR κλπ και πέφτει έτσι ο βαθμός. Αλλά αυτός ο λόγος για μένα προσωπικά δεν υφίσταται με την καμία, το αντίθετο μάλιστα. Τι καλύτερο να ξαναβλέπω μετά 10 χρόνια τη Μέση Γη... Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να μην αισθάνεται έτσι.
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#140 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 21 December 2012 - 21:25

Ε άμα τους είναι αγκαρία να την δουν, ας αφήσουν την κριτική σε κάποιον άλλο.

Κατά τα άλλα μην ξεχνάτε ότι οι δράκοι στα βιβλία του Tolkien είναι νοήμονα όντα, όχι απλώς ζώα. Επίσης πολλά από τα χαρακτηριστικά των δράκων ο Tolkien τα δανείστηκε από γνωστούς μύθους, όπως αυτός του Beowulf.

Ξέρετε τι μένει... Να έρθει μετά από κάποια χρόνια ο Τζάκσον και να μας πει: Τα Παιδιά του Χούριν, η ταινία(ή οι ταινίες :P ).

Νομίζω επιβάλλεται να το κάνει. Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο άνθρωπος!


Θα ήταν τρομερά ενδιαφέρον να δούμε μια ιστορία από το Silmarilion σαν αυτή. Το Hobbit με το LOTR είναι κοντινά σχετικά σε ύφος, κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Edited by Gilmaru, 21 December 2012 - 21:48.


#141 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 21 December 2012 - 21:41

Κατά τα άλλα μην ξεχνάτε ότι οι δράκοι στα βιβλία του Tolkien είναι νοήμονα όντα, όχι απλώς ζώα.


Αυτό δεν κάνει το όλο "κλέβουνε χρυσάφι γιατί είναι στην φύση τους" πολύ πιο περίεργο?

Τώρα για τους νάνους και το χρυσάφι.Δεν διαφωνώ πως υπάρχει ακόμα η απληστία τους για το χρυσάφι αλλά στο βιβλίο η απληστία αυτή ήταν σε μεγάλο βαθμό το κεντρικό θέμα της ιστορίας από πολλές απόψεις.Εδώ πέρα τονίζεται πολύ πολύ περισότερο η έμφυτη ανάγκη να έχεις ένα σπίτι δηλαδή έναν τόπο στον οποίο να ανήκεις.Από την άλλη δεν παραβλέπω πως στο τραγούδι "song of the lonely mountain" που είναι το theme της ταινίας αναφέρονται με πάνω κάτω την ίδια έμφαση η θέληση τους να πάρουν πίσω το βασίλειο τους ΚΑΙ το χρυσό τους.Θα δούμε πως θα το παίξουν.

sc5bab.jpg


#142 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 21 December 2012 - 21:51

Κοίτα όπως είπα πολλά πράγματα από τον Tolkien πατάνε σε διάφορες μυθολογίες. Και στους μύθους, όπως και στον Tolkien υπάρχουν συμβολισμοί. Μην ψάχνεις να εξηγήσεις να πάντα ορθολογιστικά.

#143 Wild Monkey

Wild Monkey

    Going Bananas

  • Members
  • 184 posts

Posted 21 December 2012 - 21:57

Αν το σκεφτουμε πιο απλοικα, το χρυσαφι ετσι κι αλλιως ειναι κομματι του Ερεμπορ, οποτε καθε φορα που μιλανε για το σπιτι τους εννοουν ΚΑΙ το χρυσαφι, χωρις να δινεται ιδιαιτερη εμφαση σε αυτο και χωρις να χανεται το νοσταλγικο υφος του ταξιδιου των νανων.

#144 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 26 December 2012 - 22:51

Είδα και εγώ την ταινία! Πολύ όμορφο, μ'άρεσε αρκετά. Δεν βαρέθηκα παρ'όλο που ήταν 3ωρη η ταίνια. Σε αυτό συνέβαλλε βέβαια και το ότι έπεσε σχολιασμός, νάτσος και ποπκορν.

Η fangirl πλευρά μου βέβαια έμεινε με ένα τεράστιο παράπονο. Γιατί τόσα λίγα elves; T_T Που 'σαι legolas μαζί με τα υπόλοιπα νεαρά ξανθομαλλούσικα, οεο;

Α και ο αρχηγός των νάνων έμοιαζε στον Jesus.

#145 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 29 December 2012 - 01:51

Το είδα σήμερα.
Ήταν πολύ οικείο.
Ένιωσα σαν να βλέπω κομμένες σκηνές της τριλογίας.
Τελείωσε πολύ γρήγορα.
Σε γενικές γραμμές, είδα αυτό που περίμενα να δω και πέρασα όμορφα.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#146 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 07 January 2013 - 20:57

Εντυπωσιακή γενικώς η ταινία αλλά...φαινόταν η διαφορά ανάμεσα στο canon + τα φίλερ.
Το storyline με το σμήγκολ ήταν καταπληκτικά γραμμένο με το ολο
"True courage is not knowing when to take a life, but when it spare it"..

προφανώς πιστό στον Τόλκιν
Ενώ η φιλεριά που ανακάλυψαν ο Τζάκσον και ο Ντελ Τόρο με τον ανταγωνισμό του Θόριν και του Ορκ, θύμιζε ταινίες με υπερήρωες και σόνεν β διαλογής.

Edited by D.Dragon, 07 January 2013 - 20:57.

Posted Image

#147 ThePirateHunter

ThePirateHunter

    Anime Fan

  • Members
  • 273 posts

Posted 07 January 2013 - 21:23

Το ειδα κι εγω τελικα(με το ζορι :P ). Ηταν καλυτερο απ οτι περιμενα, λογω των φιλλερ του Τζακσον(υποθετω). Οι εξτρα σκηνες εντυσαν ωραια τη νεροβραστη πλοκη του βιβλιου, με αποτελεσμα να περναει ευχαριστα η ωρα. Ενα 7~/10 απο εμενα, τιποτα το ιδιαιτερο, χωρις να ειναι κακο.

#148 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 18 January 2013 - 20:27

Υπάρχει κι αυτό αν θέλετε την Ρώσικη εκδοχή. :P

Youtube Video


#149 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1,430 posts

Posted 18 January 2013 - 23:32

Το είδα την περασμένη εβδομάδα σε 3D & 48fps και μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο 3D που έχω δει μέχρι στιγμής.
Τα 48fps δίνουν μία αληθοφάνεια στην εικόνα και εν αντιθέση με άλλα 3D αυτό ηταν πιο φωτεινό και το βρήκα πιο άνετο στην παρακολούθηση.
Στα της ταινίας, σίγουρα δεν είναι τόσο σκοτείνή και μαγευτική στην ατμόσφαιρά της όπως ο Άρχοντας, αλλά αναλογιζόμενος ότι πρακτικά το έγραψε για παραμυθάκι ο Τόλκιεν, στέκεται πολύ καλά και κρατάει το ενδιαφέρον καθ' όλη τη διάρκεια.
Το ταξίδι στη Μέση Γη μόλις ξανάρχισε...
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#150 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 27 February 2013 - 18:16

Μου φαίνεται ότι τα ξωτικά διαχωρίζονται στα παλιά και τα νέα. Τα παλιά ξωτικά που βλέπουμε στην αρχή της ταινίας αλλά και όταν δείχνει τη Γκαλάντριελ είναι τρομακτικά. Είναι σαν εξωγήινοι.
Θεωρώ τη Γκαλάντριελ πιο τρομακτική και από τον Σαρουμαν.

Κατά τ' άλλα ευχάριστη ταινία, γεμάτη με δράση και περιπέτεια. Και φαντασία φυσικά. Αυτά περίμενα και αυτά πήρα οπότε δεν έχω παράπονο.

Spoiler: