Καταρχήν, δέχομαι πως μια αναφορά του ονόματος κάποιου από έναν επιθεωρητή είναι βαριά κατηγορία. Οι επιθεωρητές είναι οι μοναδικοί από τους παίκτες που μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες. Ρωτάνε κάθε νύκτα και μαθαίνουν για το status κάθε έναν από εμάς. Ωστόσο, ακριβώς εξαιτίας του αργού ρυθμού που μαθαίνουν από τον story teller, λειτουργούν κυρίως με βάση τα posts. Με λίγα λόγια προσέχουν όπως οι πολίτες ρεύματα, κινήσεις, επιχειρήματα και δικαιολογίες. Δεν μπορούν να περιμένουν να "πέσουν" πάνω σε έναν δολοφόνο πρωτού δράσουν. Επομένως κατηγορούν και άτομα για τα οποία δεν έχουν ρωτήσει. Και ειδικά στην αρχή, όταν δεν έχουν και πολλές πληροφορίες, όταν οι πιθανότητες ορίζουν πως είναι δύσκολο να "πέσουν" πάνω σε δολοφόνο. Δηλαδή, οι επιθεωρητές μπορούν να κάνουν λάθη.
Η κυρία
Maria Momoe επιτέθηκε σε εμένα με πρωτοφανή αυτοπεποίθηση αρχικά δίχως να αναφέρει δικαιολογία αλλά μετέπειτα πρόσθεσε πως η σίγουριά πηγάζε από την ψήφο της Shiro σε εμένα, (τον θάνατο της και την αποκάλυψη της ως επιθεωρητής) αλλά και τις υπόλοιπες ύποπτες κινήσεις μου. (Ή από έναν ακόμα λόγο). Στους πρώτους γύρους, η Shirο είχε δικαίωμα ρωτήσει συνολικά για 3 άτομα ανάμεσα σε 40, 38 και 36 (αν δεν κάνω λάθος). Ξέρετε βασικά μαθηματικά, ξέρετε πόσο μικρή είναι η πιθανότητα να πέσει πάνω σε δολοφόνο με αυτά τα νούμερα; Να δεχτώ πως ήμουν "ύποπτος" και υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να ρωτήσει για εμένα η Shiro τον TP, το δέχομαι. Ανεβάζουμε λοιπόν το ποσοστό τόσο πολύ που μάλλον αδικεί εμένα; Το κάνουμε. Αυτό είναι το ποσοστό το οποίο εκφράζει την πιθανότητα η Shiro να έχει ρωτήσει για εμένα. Αυτό είναι το ίδιο ποσοστό το οποίο με ενοχοποιεί ως σίγουρο δολοφόνο με βάση την ψήφο της Shiro. Όμως υπάρχει και το υπόλοιπο ποσοστό το οποίο αμφισβητεί αυτή την άποψη. Δεν λέω πιο είναι το σωστό αφού εγώ είμαι ο κατηγορούμενος αλλά όπωσδήποτε η τόσο μεγάλη σιγουριά να με έχει ψηφίσει η κυρία
Μaria Momoe λόγω της Shiro, είναι αδικαιολόγητη. Βάλτο σε όσο μέγεθος θες, σε ότι χρώμα θες, στο κεντρο του κειμένου ή ψηλά. Δεν δικαιολογεί την σιγουρία σου με τίποτα.
Το μόνο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τέτοια σιγουριά θα ήταν να ήταν εκείνη επιθεωρητής και εγώ δολοφόνος και είχε ρωτήσει για εμένα. Αλλά αυτό το αντικρούει σχεδόν μόνη της, αν και έμμεσα. Αν είσασταν εσείς επιθεωρητής, θα δρούσατε τόσο σφοδρά εναντίον ενός ατόμου το οποίο είναι ήταν έτσι και αλλιώς τρομερά ύποπτο και έτοιμο να βγει; Θα είχατε αποκαλύψει την ταυτότητα σας για να οδηγήσετε την έρευνα σε ενα ήδη ύποπτο άτομο και μάλιστα με πρώτο ποστ; Όχι. Η κυρία
Maria Momoe δεν είναι επιθεωρητής. Μπορεί να περιμένει πως θα πεθάνει στον επόμενο γύρο και να ξεγελάσει τους δολοφόνους. (Που btw έτσι πρέπει να παίζουν οι πολίτες). Αλλά δεν είναι επιθεωρητής.
Η δεύτερη δικαιολογία είναι οι "ύποπτες" κινήσεις μου. Τον πρώτο γύρο ψήφισα την κυρία
Mariya Shindou η οποία με ψήφισε και εκείνη ακριβώς μετά τον κύριο
Kanji Tatsumi. Δικαιολόγησα την άποψη μου πως βρήκα περίεργη σύμπτωση να ψηφιστώ καπάκι πριν συμπληρωθούν δύο σελίδες, ακόμα και χωρίς πληροφορίες. Έκανα λάθος, δεν έκανα, δεν ξέρω. Επίσης πρόσεξα το post που έκανε ο κύριος
Oliver Pοplan και μου φάνηκε πολύ σωστό αλλά κρατώντας πάντα επιφυλάξεις
είπα πως θα τοποθετηθώ στο δεύτερο γύρο. Αλλά φυσικά δεν είναι αυτές οι ύποπτη κίνησεις μου αλλά μάλλον εκείνες στον δεύτερο γύρο που με έφεραν στην "αγχόνη".
Στον δεύτερο γύρο έκανα μια "κωλοτούμπα" όπως το αποκάλεσε η κυρία
Μοmoe. Ψήφισα τον κόμη
Μόντε Κρίστο ο οποίος είχε ψηφίσει εμένα. Αυτός με κατηγόρησε επειδή με είχε "υπερασπίσει" o Squalo και εγώ τον κατηγόρισα επειδή ψήφισε τον τελευταίο, τελευταίος. Όταν είχε ήδη κριθεί η αποπομπή του κάτι που το βρήκα τρομερά ύποπτο. Ο κόμης
Μοντε Κρίστο με έπεισε (εξού και η κωλοτούμπα) πως η λογική μου δεν ισχύει γιατί πολύ απλά η προηγούμενη του ψήφος άνηκε στον αμέσως μετά από τον Squalo. Άρα και εκείνου η ψήφος ήταν κρίσιμη. Η κατηγορία μου ήταν λάθος. Στο ίδιο post αναφέρω τα άτομα τα οποία ακολούθησαν την λογική μου και δημιούργησαν το πρώτο ρεύμα κατά του κυρίου
Poplan (μεταξύ τους και ο κυρίος
Black Jack ο οποίος μάλιστα δήλωσε και αριθμό ενόχων στην λίστα αυτών που ψήφισε ο κύριος Squalo, πράγμα το οποίο δεν δικαιολογείται καθόλου). Ωστόσο, ψήφισα τον κο Jack Simon για αυτό
εδώ το post του. Μια κατηγορία εναντίον του κόμη η οποία πέρα από την γελοία δικαιολόγηση είναι ύποπτη ως προσπάθεια ρεύματος εναντίον του πάνω στην δική μου λανθασμένη κατηγορία. Επίσης στον δεύτερο γύρο ο κος
R Ichirou Tanaka με κατηγόρισε αρχικά και άλλαξε την ψήφο του μόλις του εξήγησα σε ποιά θεωρία αναφερόμουνα και επομένως η κατηγορία του ήταν αβάσιμη. Ότι έκανα και εγώ πριν ότι θα έκανε και ο καθένας μας.
Και φθάνουμε στο τέλος, όπου η κυρία
Momoe αλλάζει την ψήφο της την τελευταία στιγμή (η οποία έχει αρχικά ψηφίσει
Poplan) εναντίον μου και με αναγκάζει να ποστάρω στο τέλος για να αποφύγω μια ισοπαλία με τον κύριο Black Jack. Μια ισοπαλία η οποία με την ψευδή εντύπωση που είχε δημιουργίσει ο κύριος Black Jack πως είναι γιατρός, θα ήταν καταδικαστική για εμένα. Υποπτευόμουν τον Black Jack και το είχα πει αλλά ψήφισα γιατην ζωή μου καθαρά.
Ποιά είναι λοιπόν η πράξη,η κίνηση που σας φαίνεται ύποπτη και αδικαιολόγητη, δημιουργεί ρεύμα εναντίον ατόμων ή μπερδεύει την έρευνα;