Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

[βιβλία] A Song of Ice & Fire

• Please log in to reply
209 replies to this topic

#136 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.292 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2012 - 16:57

Ίσως λιγουλάκι δευτερεύον στη συγκεκριμένη συζήτηση αλλά θέλω να το αναφέρω διότι είδα αρκετές φορές μια συγκεκριμένη αστοχία.Ότι το μισό 5 γράφτηκε ταυτόχρονα με το 4.Για άλλη μία φορά λυπούμαι που δεν θυμάμαι λινκ από την συνέντευξη που το είπε ο μάρτιν αλλά θυμάμαι πως είπε ξεκάθαρα πως ναι είχε γράψει τις 500 από τις χίλιες σελίδες του 5(για αυτό ήταν και σίγουρος ότι θα το έχει έτοιμο σε ένα χρόνο) ΑΛΛΑ στην πορεία επειδή δεν του άρεσε ο τρόπος που του έβγαινε το στόρυ τις έκανε rewrite ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ και για αυτό το βιβλίο βγήκε 6 χρόνια αργότερα.

Γίνεται να ποστάρεις ένα link, με την πληροφορία; Εγώ έχω διαβάσει πως αυτό έγινε με το original τέταρτο βιβλίο όπου ονομαζόταν Α Dance of Dragons και όχι με το actual 5ο. Μήπως αυτό εννοείς:

Martin originally planned for the fourth book to be called A Dance with Dragons with the story picking up five years after the events of A Storm of Swords (primarily to advance the ages of the younger characters). However, during the writing process it was discovered that this was leading to an overreliance on flashbacks to fill in the gap. After twelve months or so of working on the book, Martin decided to abandon much of what had previously been written and start again, this time picking up immediately after the end of A Storm of Swords. He announced this decision, along with the new title A Feast for Crows, at Worldcon in Philadelphia on September 1, 2001. He also announced that A Dance with Dragons would now be the fifth book in the sequence.[13]

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Black Kaiser: 07 Δεκέμβριος 2012 - 17:00

#137 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2012 - 17:00

Όχι όχι δεν αναφέρομαι σε αυτό.Ήταν πολύ συγκεκριμένος στο ζήτημα αλλά άιντε να το βρω τώρα.Αν το βρω I'll be glad to post it.

sc5bab.jpg

#138 helo

helo

lonely boy

• Members
  • 373 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2012 - 12:33

Αλήθεια, έχουμε πληροφορία πότε βγαίνει το 'winds of winter' ?
Δημοσιευμένη  εικόνα
the good the bad and the Hiratsuka

#139 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Δεκέμβριος 2012 - 22:25

Αλήθεια, έχουμε πληροφορία πότε βγαίνει το 'winds of winter' ?

Καπου ειδα οτι ο Μαρτιν ειπε οτι θα βγει μεσα στο 2014 αλλα με αυτον ολα σχετικα ειναι.Επισης ειδα οτι ο τιτλος του τελευταιου βιβλιου θα ειναι a Dream of Spring.

#140 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2012 - 22:24

Μετά από πολλούς μήνες κατάφερα επιτέλους να τελειώσω με τα 3 πρώτα βιβλία. Οπότε λέω να κάνω μια σούμα εντυπώσεων.
Disclaimer. Μερικά πράγματα δεν μου άρεσαν. Μην μου πάρετε το κεφάλι :P

Έχω γενικά πολύ καλές εντυπώσεις από την πλοκή. Πάντα κάτι τρέχει, πολλές παράλληλες ή και ασύγχρονες δράσεις, γενικά ενδιαφέρουσες τροπές. Μ' αρέσει τόσο η δολοπλοκία όσο και οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι. Γενικά μ' αρέσει που δεν χαρίζεται και σε κανέναν, όλοι οι χαρακτήρες (σχεδόν :P) μπορούν να πάθουν τα χειρότερα out of the blue. Πάντως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, παραμένει ενδιαφέρουσα.

Σε γενικές γραμμές μου αρέσει επίσης η ποικιλία χαρακτήρων. Έχουμε πάρα πολλές οπτικές γωνίες για τα ίδια γεγονότα, παίρνουμε έξτρα πληροφορίες και γνωρίζουμε περισσότερα κομμάτια και απόψεις του αχανούς κόσμου. Αν και ως ένα σημείο γυρίζει μπούμερανγκ, επειδή σε 3 βιβλία υπάρχουν κάποια σημαντικά μέρη που δεν έχουμε πάρει ούτε τζούρα.

Μερικά πράγματα που δεν μου αρέσουν:

Η εμμονή με τις λεπτομερείς περιγραφές. Ναι, μετά από 2 3 βιβλία μπορεί να ξαναδούμε το ίδιο μέρος και να βρούμε πως είχε κάποιο νόημα η περιγραφή που φάγαμε στη μάπα. Όταν σ' ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα και τόσο εκτενή σειρά έχουμε τόση πολυλογία για περιγραφές, απλά κουράζομαι. Α, και πολλές φορές, οι λεπτομέρειες στη δράση πχ είναι κακογραμμένες. Οι λεπίδες φιλήθηκαν, χώρισαν, ξαναφιλήθηκαν;

Η κακή χρήση των χαρακτήρων-pov. Δεν γίνεται να έχουμε κεφαλαιάκι με τον Τάκη, κεφαλαιάκι με τον Μάκη, κεφαλαιάκι με τον Λάκη, μετά πάλι Τάκη, Μετά Πάκη, μετά Λάκη, μετά Μάκη. Οι χαρακτήρες δεν κάνουν όλη την ώρα ενδιαφέροντα πράγματα. Μερικές φορές, πρέπει ο συγγραφέας να έχει το θάρρος να βροντήξει την πόρτα, να τους κλειδώσει στο χρονοντούλαπο και να απαλλαχτούμε από την ανιαρή τους παρουσία μέχρι να κάνουν κάτι που ν' αξίζει να τ δούμε. Επίσης, θα μπορούσε να δώσει περισσότερο μυστήριο έτσι.

Το μέγεθος. Δεν είναι θέμα πλοκής, απλά το φουσκώνουν οι πολλαπλοί χαρακτήρες και οι τεράστιες περιγραφές. Αν είχε γραφτεί διαφορετικά, θα ήταν πολύ μικρότερο και άνετο, αν και πυκνογραμμένο.

Και κάτι που ξέχασα όταν πρωτοέγραφα. Οι Χάρτες. Απαιτώ (:P) έναν πλήρη και καλό χάρτη του κόσμου, και ο κόσμος περιλαμβάνει και το Έσσος, ολόκληρο!!!. Πάρε παράδειγμα τον Τόλκιν, ρε Μάρτιν. Το πρώτο πράμα που βλέπεις στο χάρτη του Άρχοντα; "Καρν Ντουμ". Γίνονται μια; δυο; αναφορές στο Κάρν Ντουμ σ' όλο το βιβλίο. Κι όμως υπάρχει στο χάρτη. Σε αντίθεση με τον σχεδόν ανύπαρκτο χάρτη του Έσσος στα τρία πρώτα βιβλία.

Σε γενικές γραμμές μου αρέσει πάρα πολύ η πλοκή. Η γραφή όμως δεν μ' αφήνει να το καταβροχθίσω. Α, το διαβάζω στα ελληνικά.
Θ΄ακολουθήσουν συγκεκριμένα παράπονα και ύμνοι, με spoilers :P

Οκ, θα το κάνω τώρα. Θέλω να βγάλω από μέσα μου πολλά πράματα συγκεκριμένα, για την πλοκή και τους χαρακτήρες.

Spoiler: Βιβλία 1 - 2 - 3

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από OdyMonaxos: 28 Δεκέμβριος 2012 - 01:37

#141 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 17:02

Και ναι ο martin μας προσφέρει επιτέλους νέο sample chapter από το winds of winter.

ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.

http://georgerrmartin.com/if-sample.html

sc5bab.jpg

#142 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.292 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 18:19

Και ναι ο martin μας προσφέρει επιτέλους νέο sample chapter από το winds of winter.

ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.

http://georgerrmartin.com/if-sample.html

Το μαρτύριο της σταγόνας or something?

Erhmm... Book 6 Spoilers? Sample commentary? Whatever.
Spoiler:

#143 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2013 - 14:44

Λοιπόν ξεκίνησα αισίως το 3ο βιβλί της σειράς, με την ελπίδα να το έχω διαβάσει πριν δω την τηλεοπτική σειρά. Έχω να πω πως αγαπώ το γράψιμο του George Martin. Όπως και στα βιβλία του Tolkein, δίνει τόση έμφαση στις περιγραφές(κάτι που κουράζει πολλούς) και είναι κάτι που αγαπώ. Για μένα, όταν ένας συγγραφέας αποφασίζει να κάνει κάτι τέτοιο στην αφήγησή του, ντύνει με εξαίσια ενδύματα το γραπτό του λόγο. Το λατρεύω.

Επίσης, είναι ένας πάρα πολύ ωραίος και subtle τρόπος για να γεμίσεις με πληροφορίες έναν χαρακτήρα, ακόμα και με τον πιο ήσσονα σχολιασμό για τη ζωή του. Η γλώσσα του πρωτοτύπου είναι εξαιρετική και μ'αρέσει που ώρες ώρες χάνεται και σε πιο obsolete τρόπους γραφής, με αρχαϊσμούς κ.ο.κ.

Διάβασα και ένα μέρος του πρώτο βιβλίου και συνειδητοποίησα πόσο, μα πόσο καλή είναι η μεταφορά των βιβλίων στην τηλεόραση. Για λόγους οικονομίας όμως, τα αναγνώσματα 1 + 2, τα άφησα για το μέλλον, όπου θα θέλω να διαβάσω τη σειρά συνολικά. :P

:moeee:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#144 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.292 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2013 - 15:14

Διάβασα και ένα μέρος του πρώτο βιβλίου και συνειδητοποίησα πόσο, μα πόσο καλή είναι η μεταφορά των βιβλίων στην τηλεόραση. Για λόγους οικονομίας όμως, τα αναγνώσματα 1 + 2, τα άφησα για το μέλλον, όπου θα θέλω να διαβάσω τη σειρά συνολικά. :P

Να σου δώσω μια συμβουλή; Μην παίρνεις καθόλου την σειρά υπόψη όσον αφορά το διάβασμα και ξεκίνα κανονικά από το 1ο ή στην χειρότερη ξεκίνα από το 2ο, το A Clash of Kings στο οποίο υπήρχαν πολλές διαφορές από βιβλίο και tv. Ναι, είναι πολλές και αρκετά σημαντικές. Οι δύο πρώτες σεζόν της σειράς ζήτημα να περιέχουν το μισό των πληροφοριών στα βιβλία και μάλιστα για λόγους τηλεοπτικού χρόνου έχουν αλλάξει μερικές storylines και έχουν παραλείψει κάποιους χαρακτήρες (μερικούς από τους οποίους οι παραγωγοί θα τους εμφανίσουν στην τρίτη σεζόν αλλά κανονικά εμφανίζονται στο δεύτερο) Σε μερικά σημεία θα χαθείς σίγουρα διαβάζοντας το 3ο δίχως να έχεις διαβάσει το 2ο πρώτα.

Δεν είναι χάσιμο χρόνο το διάβασμα του 1ου και του 2ου ακόμα και αν έχεις δει τις πρώτες σεζόν. Trust me, δεν θα βαρεθείς καθόλου.

#145 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2013 - 18:39

Το ξέρω πως δε θα βαρεθώ, άλλωστε έχω διαβάσει ένα μέρος του πρώτου, αλλά αυτήν την χρονική στιγμή με την εξεταστική, δε νομίζω να καταφέρω να τα διαβάσω και τα δύο πριν βγει η σειρά. Εκτός αν κλειστώ στο σπίτι και αγιάσω :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#146 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2013 - 22:08

http://www.tor.com/blogs/2013/01/george-r-r-martin-to-debut-new-song-of-ice-and-fire-novella

George R. R. Martin recently unveiled the table of contents for Dangerous Women, the upcoming anthology edited by him and Gardner Dozois, and revealed that it will include a new novella set in the world of A Song of Ice and Fire.

The novella, titled “The Princess and the Queen,” will reveal the origins of the Targaryen Civil War, otherwise known as “The Dance of the Dragons.” A war that split a then fledgling Westeros in two, pitting Targaryen against Targaryen and dragon against dragon.
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#147 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2013 - 13:52

^Αυτό είναι δηλαδή prequel;

Τα 5 βιβλία ακολουθούν κανονική χρονική πορεία, ή ένα βιβλίο μιλά μόνο για το παρελθόν;

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#148 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2013 - 18:40

^Αυτό είναι δηλαδή prequel;

Λογικά ναι.

Τα 5 βιβλία ακολουθούν κανονική χρονική πορεία, ή ένα βιβλίο μιλά μόνο για το παρελθόν;

Κανένα βιβλίο δε μιλάει για το παρελθόν. Τα παρελθοντικά γεγονότα τα μαθαίνουμε είτε μέσα από συζητήσεις μεταξύ χαρακτήρων είτε από διάφορα όνειρα και οράματα των πρωταγωνιστών. Η αφήγηση των βιβλίων ακολουθεί μια γραμμική πορεία, με εξαίρεση το 4ο και 5ο βιβλίο που έχουν μερικά κομμάτια [όχι όλα] που διαδραματίζονται παράλληλα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#149 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2013 - 20:00

Λογικά ναι.

Κανένα βιβλίο δε μιλάει για το παρελθόν. Τα παρελθοντικά γεγονότα τα μαθαίνουμε είτε μέσα από συζητήσεις μεταξύ χαρακτήρων είτε από διάφορα όνειρα και οράματα των πρωταγωνιστών. Η αφήγηση των βιβλίων ακολουθεί μια γραμμική πορεία, με εξαίρεση το 4ο και 5ο βιβλίο που έχουν μερικά κομμάτια [όχι όλα] που διαδραματίζονται παράλληλα.

To be more precise:

Υπάρχουν 3 novellas (όχι novels, αυτά είναι πολύ πιο μικρά από τα άλλα), & η προαναφερόμενη η 4η, οι οποίες διαδραματίζονται στο παρελθόν της κύριας σειράς. Δεν είναι άμεσα prequels, αλλά έχουν να κάνουν με την ιστορία των Targaryen.

Οι 3 υπάρχουσες είναι οι ιστορίες με τον Dunk & Egg & η καινούργια πηγαίνει ακόμη πιο στο παρελθόν.
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#150 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Φεβρουάριος 2013 - 17:13

Αφού η Meera Reed και ο Jojen Reed εμφανίζονται πριν από το μισό του δεύτερου βιβλίου, γιατί δεν τους έβαλαν στη σειρά; Οικονομία χαρακτήρων;

84886513_zpsfd6f6e60.jpg