Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

[βιβλία] A Song of Ice & Fire

• Please log in to reply
209 replies to this topic

#106 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 17 September 2012 - 18:46

Spoiler: 5

Edited by Anelis, 01 October 2012 - 22:25.
spoiler tag fixed

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#107 Jooji-san

Jooji-san

Lieutenant

• Members
  • 437 posts

Posted 01 October 2012 - 22:22

Spoiler: book 5

Edited by Anelis, 01 October 2012 - 22:24.
spoiler tag fixed

#108 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 01 October 2012 - 22:24

Ρε παιδιά, πείτε από ποιό βιβλίο κάνετε spoilers. Λυπηθείτε μας. Έλεος. T-T

Posted Image

#109 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 01 October 2012 - 22:27

^Δεν έχεις διαβάσει το Α Dance? Ouch. Χειρότερο spoiler δεν μπορούσες να φας.

#110 Jooji-san

Jooji-san

Lieutenant

• Members
  • 437 posts

Posted 01 October 2012 - 22:30

Sorry Anelis λαθος μου! Αν κ το κακο απο τι καταλαβα εγινε.

Edited by Jooji-san, 01 October 2012 - 22:30.

#111 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 01 October 2012 - 22:35

^Δεν έχεις διαβάσει το Α Dance? Ouch. Χειρότερο spoiler δεν μπορούσες να φας.

Το ξέρω... Τ-Τ
Έχω την τεράστια έκδοση που θέλει τραπέζι για να τη διαβάσεις και το έχω αφήσει εδώ και σχεδόν 1 χρόνο στις πρώτες 100 σελίδες.
Στο τέλος δε θα χρειαστεί να το διαβάσω μου φαίνεται, θα το έχω μάθει όλο xD

Όλα καλά (μπήκαν διευκρινήσεις στα ποστ των τελευταίων 2 σελίδων), αλλά παρακαλώ προσοχή από εδώ και πέρα! :3

Posted Image

#112 Kotsografetas

Kotsografetas

Anime Newbie

• Members
  • 38 posts

Posted 27 November 2012 - 14:58

Διαβαζω τωρα το feast(656 σελιδα) και ο ρυθμος με τον οποιο αναπτυσσεται η πλοκη πεφτει κατακορυφα σε σχεση με το storm το οποιο ειναι φανταστικο. Ωραιο ειναι και το feast αλλα εχει μερικα κουραστικα chapters. Ελπιζω να εχει να δειξει πραγματα στη συνεχεια. Τα αγαπημενα μου chapters στο feast ειναι μακραν της arya και τα χειροτερα της brienne με διαφορα. Αντε να πιανουμε και το dance σιγα σιγα :D

#113 mysteredgar

mysteredgar

lalalalala

• Members
  • 6 posts

Posted 02 December 2012 - 22:26

Εμένα μου φαινεται ότι όσο προχωράει η σειρα χειροτερευει...Ειδικά στο 4ο και λίγο στο 5ο βιβλίο αρκετα κεφαλαια δεν μπορουσες να περιμένεις πότε θα τελειωσουν... Άπ'οτι φαίνεται θα την παρατραβήξει τη σειρα ο Μαρτιν και στην καλύτερη περιπτωση να την τελειωσει μέσα στα επόμενα 7 χρόνια με τον ρυθμό που γράφει...
Spoiler: Γενικο

Edited by mysteredgar, 02 December 2012 - 22:27.

#114 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 06 December 2012 - 15:14

Εμένα μου φαινεται ότι όσο προχωράει η σειρα χειροτερευει...Ειδικά στο 4ο και λίγο στο 5ο βιβλίο αρκετα κεφαλαια δεν μπορουσες να περιμένεις πότε θα τελειωσουν... Άπ'οτι φαίνεται θα την παρατραβήξει τη σειρα ο Μαρτιν και στην καλύτερη περιπτωση να την τελειωσει μέσα στα επόμενα 7 χρόνια με τον ρυθμό που γράφει...

Spoiler: Γενικο

Το κακό είναι ότι μπήκε πολύ filler και πολύ κακή κατανομή των κεφαλαίων στο 4ο και 5ο βιβλίο. Τώρα αν ο Martin σταματήσει να χαίρεται από δω και από κει και κάτσει να γράψει και να οργανώσει σωστά τα 2 τελευταία βιβλία ελπίζουμε να ξαναγυρίσει η σειρά στα προηγούμενα επίπεδα. We'll see.
Spoiler:

15fkk04.jpg

#115 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 December 2012 - 15:25

Spoiler: νοτ ρίλι α σπόιλερ

Posted Image

#116 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 06 December 2012 - 15:38

Το κακό είναι ότι μπήκε πολύ filler και πολύ κακή κατανομή των κεφαλαίων στο 4ο και 5ο βιβλίο.

Για το δεύτερο δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη του ίδιου. Το 4ο και 5ο βιβλίο χωρίστηκαν έτσι (δηλαδή ανα χαρακτήρες και όχι χρονολογικά) εξαιτίας του εκδοτικού οίκου του ο οποίος δεν μπορούσε να εκδόσει ένα βιβλίο με 1527 σελίδες που ήταν το αρχικό του manuscript. Here:

In May 2005 Martin announced that his manuscript for A Feast for Crows had hit 1527 completed pages but still remained unfinished, with "another hundred or so pages of roughs and incomplete chapters, as well as other chapters sketched out but entirely unwritten." As the size of the manuscript for 2000's A Storm of Swords, his previous novel, had been a problem for publishers around the world at 1521 pages, Martin and his publishers had decided to split the narrative planned for A Feast for Crows into two books.Rather than divide the text in half chronologically, Martin opted to instead split the material by character and location.

Ωστόσο, η προσωπική μου γνώμη είναι πως το A Dance of Dragons ήταν στα επίπεδα των προηγούμενων του βιβλίου. Σε αντιθεση με το ΑFfC. Μάλλον επειδή οι πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες ήταν εκεί.

#117 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 06 December 2012 - 16:18

Για το δεύτερο δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη του ίδιου. Το 4ο και 5ο βιβλίο χωρίστηκαν έτσι (δηλαδή ανα χαρακτήρες και όχι χρονολογικά) εξαιτίας του εκδοτικού οίκου του ο οποίος δεν μπορούσε να εκδόσει ένα βιβλίο με 1527 σελίδες που ήταν το αρχικό του manuscript.

Προσωπικά νομίζω ότι είναι λίγο (πολύ βασικά, αλλά your mileage may vary) ευθύνη του αν γράφει ένα βιβλίο και έχει γράψει 500 σελίδες πάνω από το υπολογισμένο μέγεθος χωρίς να καταφέρει να το κλείσει.

Ισχύει ότι το 5ο βιβλίο ήταν πολύ καλύτερο από το 4ο, αλλά εμένα με ενοχλούσε και εκεί το υπερβολικό filler (που δεν υπήρχε σε τέτοιο βαθμό στα πρώτα βιβλία).

15fkk04.jpg

#118 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 06 December 2012 - 17:10

Προσωπικά νομίζω ότι είναι λίγο (πολύ βασικά, αλλά your mileage may vary) ευθύνη του αν γράφει ένα βιβλίο και έχει γράψει 500 σελίδες πάνω από το υπολογισμένο μέγεθος χωρίς να καταφέρει να το κλείσει.

Δεν΄εχει να κάνει με το mileage του τι είναι πολύ ή λίγο. Κατά την γνώμη μου μια ιστορία πρέπει να είναι τόσο μεγάλη όσο θέλει ο συγγραφέας της και όχι το μέγεθος της να προκαθορίζεται εξαιτίας κάποιου ανώτατου όριου που έχει να κάνει 100% με το υλικό και τα λοιπά τεχνικά μέσα. Το μέγεθος των 1000 ή λιγότερων σελίδων το οποίο υποθέτω πως είχε μπει ως ανώτατο όριο από τον εκδοτικό οίκο, δεν ήταν απόφαση του ίδιου του Martin. Για αυτό είπα πως δεν είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Η ιστορία που ήθελε να σου παραδώσει ο ίδιος τελείωνε σε 1500 σελίδες. Το βιβλίο που τελικά τυπώθηκε ήταν 800 σελίδων με ότι αυτό συνεπαγόταν. Έχει τόσο μεγάλη ευθύνη γι'αυτό;

Για να λέμε και την αλήθεια, δεν βρίσκω ποιό είναι το πρόβλημα ενός βιβλίου 1500 σελίδων. Ειδικά από την στιγμή που μπορεί να χωριστεί και σε τόμους από τους οίκους που έχουν τα δικαιώματα του.

#119 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 06 December 2012 - 17:28

Δεν΄εχει να κάνει με το mileage του τι είναι πολύ ή λίγο. Κατά την γνώμη μου μια ιστορία πρέπει να είναι τόσο μεγάλη όσο θέλει ο συγγραφέας της και όχι το μέγεθος της να προκαθορίζεται εξαιτίας κάποιου ανώτατου όριου που έχει να κάνει 100% με το υλικό και τα λοιπά τεχνικά μέσα. Το μέγεθος των 1000 ή λιγότερων σελίδων το οποίο υποθέτω πως είχε μπει ως ανώτατο όριο από τον εκδοτικό οίκο, δεν ήταν απόφαση του ίδιου του Martin. Για αυτό είπα πως δεν είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Η ιστορία που ήθελε να σου παραδώσει ο ίδιος τελείωνε σε 1500 σελίδες. Το βιβλίο που τελικά τυπώθηκε ήταν 800 σελίδων με ότι αυτό συνεπαγόταν. Έχει τόσο μεγάλη ευθύνη γι'αυτό;

Για να λέμε και την αλήθεια, δεν βρίσκω ποιό είναι το πρόβλημα ενός βιβλίου 1500 σελίδων. Ειδικά από την στιγμή που μπορεί να χωριστεί και σε τόμους από τους οίκους που έχουν τα δικαιώματα του.

Το κακό δεν είναι το μέγεθος του βιβλίου, το κακό είναι ότι ο Martin έκανε λάθος στους υπολογισμούς του. Είχε σχεδιάσει να βγάλει την ιστορία μέσα σε ένα βιβλίο και του ξέφυγε εκτός ορίου(σελίδων και χρόνου) χωρίς καν να έχει φτάσει σε κάποιο κρίσιμο σημείο που θα επέτρεπε να χωριστεί το βιβλίο χρονολογικά. Και έτσι έβγαλε ένα πολύ μέτριο βιβλίο και οι fans περίμεναν 11 χρόνια για να ξαναδούν πρόοδο στην ιστορία. Και δεν είναι κανένας νέος συγγραφέας, έχει περάσει όλη του τη ζωή στη βιομηχανία της διασκέδασης, οπότε ήταν δική του ευθύνη να τα υπολογίσει σωστά.

15fkk04.jpg

#120 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 December 2012 - 17:54

Το βασικό κακό ήταν ότι δεν είχε έναν αυστηρό editor να του πει τι να κόψει και μας πήδησε στην παρλαπίπα, για να το πω και πιο λογοτεχνικά.
Δεν έχω βρει το κουράγιο να διαβάσω το 5ο ακόμα, αλλά πολλά κομμάτια του 4ου θα μπορούσαν και ίσως θα έπρεπε να λείπουν. Ήδη από το 2ο βιβλίο και μετά έχει αρχίσει να φθίνει το σφιχτοδέσιμο πλοκής και γραψίματος που είχαμε δει στον 1ο τόμο της σειράς. Το πρόβλημα του Martin δεν είναι ότι του περιόρισαν την ελευθερία του, αλλά το ότι χρειάζεται να του την περιορίσουν περισσότερο για να βγει κάτι πραγματικά καλό.

Posted Image