Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περιοδικό ΚΟΜΙΞ, κατάντια, facebook και λογοκρισία

• Please log in to reply
40 replies to this topic

#16 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 18 October 2011 - 16:36

Καλά Phantom δεν παίζεσαι!

Ειδικά έμεινα λίγο διαβάζοντας το Κεφάλαιο 3 για το facebook. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι γίνεται τέτοια λογοκρισία και οι περισσότεροι δεν ψάχνονται, δεν διαμαρτύρονται και δεν λένε τίποτα! Έπρεπε κάποιος να κάτσει να το ψάξει και να το βγάλει στη φόρα επιτέλους! Και παρόλο που δεν έχω facebook έχουν πολλοί φίλοι μου και πιστεύω γενικά ότι πολλοί την πατάνε με τον ίδιο τρόπο.

Μπράβο για την δουλειά που έκανες και πραγματικά πιστεύω ότι είσαι από τους λίγους που θα κάθονταν να ψαχτούν τόσο. :riiight:
Posted Image

#17 kloklo

kloklo

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 19 October 2011 - 17:10

ΑΝ και προτιμώ να διαβάζω απόψεις και να μην σχολιάζω είτε θετικά είτε αρνητικά πιστεύω ότι αξίζει να πώ κάποια πράγματα εδώ.

Όντως η ποιότητα του περιοδικού έχει πέσει και αυτό δεν οφείλεται σαφώς στην έλλειψη ιστοριών (ακα μας πέθανε η αγελάδα που ξεζουμίζαμε τόσο καιρό) αλλά και στην μεταχείριση του. Σαφώς ενθουσιάστηκα όταν άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτοι τόμοι όπως όλοι όμως λίγο καιρό αργότερα άρχισα να παρατηρώ πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Εξωτερικού. Δεν θα επεκταθώ πολύ πέρας δύο ζητημάτων που μου έκαναν μεγάλη εντύπωση.

Στην πρώτη επίσκεψη του Dοn Rosa στην Ελλάδα είχα παει και στον Ελευθερουδάκη και την επομένη στην Ελληνο-Αμερικανική Ένωση. Χρειάστηκε να περιμένω αρκετές φορές την δεύτερη φορά (αστείο ήταν οτι αναγκάστηκα να πάρω μαζί μου την καθηγήτρια των αρχαίων και στην ουρά έκανα αρχαία άγνωστό και γνωστό μετάφραση.. καθώς εξεταζόμουν σε mid term εξετάσεις τότε προ των πανελληνιών) αυτό ωστόσο που με σοκάρισε ήταν η γλοιώδης συμπεριφορά των υπευθύνων των Εκδόσεων Τ. καθώς και ο ίδιος. Ήταν η παρουσία και το πως εξέλαβα αυτή την κατάσταση εκείνη την μέρα. Η εικόνα ήταν ξεκάθαρη, η κότα μετα χρυσά αυγά πουλούσε πέραν κάθε προσδοκίας(ποίος μπορεί να ξεχάσει τι έκανε άλλωστε ο υιός Τερζόπουλος πριν αναλάβει τις εκδώσεις...). Μετά από αυτή την εμπειρία υπήρξε μια απομυθοποίηση του χώρου και των ανθρώπων του.. ενώ δεν θα σας το κρύψω οτι ανακουφίστηκα όταν ανακοινώθηκε οτι ο Don Rosa θα έβγαινε στην σύνταξη. Κατα την αποψή μου ήταν η μεγαλύτερη απελευθέρωση του.

Δεύτερον ήταν η Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς. Η Συλλογη πωλείται πανάκριβα στην Γερμανία σε υπερπολυτελή τόμο και σε αριθμημένα αντίτυπα. Στην Ελλάδα αν και η Συλλεκτική του αξία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, η παρουσίαση της φαίνεται να στοχεύει και στις μικρότερες ηλικίες αλλα και πάλι είναι απόλυτα αποδεκτό. Αυτό ωστόσο που εγώ θεωρώ απαράδεκτο είναι η κοροιδία. Οι αγαπημένες μας εκδόσεις απλά πήραν το Ιταλική έκδοση με Ελληνική μετάφραση και εως ενα σημείο το καταλαβαίνω όμως το γεγονός οτι στην Ιταλία βγήκαν και οι 40+ τόμοι μέσα σε έναν χρόνο και ότι στοιχίζουν 10 ευρώ φθηνότερα (η ποιότητα, το δέσιμο κτλ είναι ακριβώς ίδια).

Συγγνώμη για την μη οργανωμένη σκέψη μου. Δυστυχώς σχολίασα πριν φύγω για αγοράσω κτηνιατρικά φάρμακα.

#18 LuluChan92

LuluChan92

Lulu the Berserker

• Members
  • 519 posts

Posted 19 October 2011 - 18:11

Ντροπή και κατάντια, πραγματικά...

Θυμάμαι τις εποχές που δανειζόμουν Αλμανάκο, ΚΟΜΙΞ και Μίκυ Μάους από τα αγόρια ξαδέρφια μου ή από συμμαθητές μου... Μπορεί και να υπάρχουν ακόμα 2 ή 3 τεύχη κάπου στο σπίτι... Αυτά πριν το 2004 βέβαια, μετά άρχισαν τα δύσκολα και όλα τ'άλλα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα...

Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτή την κατρακύλα... Εντάξει, στην Ελλάδα είμαστε, όπου όλοι και όλα πλέον παραπαίουν, αλλά πραγματικά δεν το περίμενα...

#19 Gomu Gomu No Mi

Gomu Gomu No Mi

Anime Amateur

• Members
  • 120 posts
  • LocationPatra

Posted 19 October 2011 - 18:29

Έχω σταματήσει εδώ και 3 χρόνια να αγοράζω ΚΟΜΙΞ ή Μίκυ Μάους αν και με συνόδεψαν σε ολόκληρη την παιδική μου ζωή και έχουν για μένα τεράστια συναισθηματική αξία. Ιδίως με τις ιστορίες του Rosa ταξίδευα και τον θεωρώ κορυφαίο και πολύ αγαπημένο. Πραγματικά δεν ήξερα ότι είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο οι εκδότες και λυπάμαι που κατάντησαν έτσι κάτι τόσο όμορφο.Phantom πολύ καλά κάνεις και επικοινωνείς με τον Rosa. Είναι φοβερός άνθρωπος.
Oi,Oi,Oi baka.

#20 Zeroloke

Zeroloke

Manwe

• Members
  • 182 posts

Posted 19 October 2011 - 19:00

Πραγματικα νιωθω πολυ περιεργα με αυτη την κατρακυλα του αγαπημενου μου περιοδικου στη παιδικη ηλικια και σε ενα μεγαλο μερος της εφηβικης! Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια Phantom Duck! Βεβαια εδω και αρκετα χρονια δεν εχω αγορασει καινουριο τευχος( 2-3 χρονια πιστευω) γτ πλεον αρχιζε να με κουραζει το περιοδικο και αρχιζα να το βαριεμαι. Στην αρχη νομισα πως ηταν η ηλικια που με εκανε να το βαρεθω αλλα τωρα που διαβασα ολα αυτα και ξανακοιτωντας μερικα απο τα τελευταια τευχη που ειχα αγορασει και συγκρινοντας τα με παλια βλεπω πραγματικα τη διαφορα που τοτε δεν ειχα καταλαβει! Συγχαρητηρια για ολη σου τη προσπαθεια μεγαλε! Και σε ζηλευω λιγο καθως ειχες την ευκαιρια εστω και με email να μιλησεις με το Don Rosa!!!

#21 Shevliaskovic

Shevliaskovic

Smoke two joints.

• Members
  • 204 posts

Posted 22 October 2011 - 14:21

εγώ έχω σταματήσει να το αγοράζω το ΚΟΜΙΞ κάμποσα χρόνια τώρα,γιατί μου φαινόταν αρκετά βαρετό,αν εξαιρέσεις μερικές ιστορίες του Ρόσα.
Τώρα που έμαθα κιόλας πως δεν φτιάχνει νέες,δεν έχει και πολύ νόημα να ξαναγοράσω. =\

I can't stop from just smiling
When that damn sun is shining on

#22 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 24 October 2011 - 21:18

Πολύ όμορφο και ενημερωτικό θέμα. Το διάβασα όλο, επειδή με ενδιέφεραν όσα εμπεριείχε. Αν και δεν ασχολούμαι με δυτικά κομιξ από τα 15 μου και μετά σε τέτοιο σημείο που να τα αγοράζω, δεν μου κάνουν εντύπωση όσα έγραψες για την εν λόγο εκδοτική. Θα μπορούσα να πω ότι είναι η μόνη ελληνική εκδοτική που 'δεν πάω', αλλά για εντελώς διαφορετικό θέμα, στο οποίο φάνηκε επίσης 'τι μυαλά κουβαλάνε' και εκ τότε έκοψα όλα τα περιοδικά της εν λόγο εταιρίας που αγόραζα.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#23 Kserw

Kserw

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 24 November 2011 - 01:33

Ωραίος ! . Λόγο του άρθρου σου αποφάσισα να γραφτώ στο σάιτ ! Πολύ ωραίο ! Και ότι είπες δυστυχώς είναι αλήθεια.

#24 valadorn

valadorn

Fantasiac

• Members
  • 378 posts

Posted 25 November 2011 - 16:48

Θεωρω σημαντικο να επαιρνε το θεμα μεγαλυτερες διαστασεις. Υπαρχουν αδικιες που δε πρεπει να μεινουν ετσι..

#25 kon1991

kon1991

Spoiling Spammer

• Members
  • 84 posts

Posted 20 December 2011 - 12:11

Απειρο respect για τον Phantom Duck.

#26 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 29 December 2011 - 11:28

Εξαιρετικό θέμα. Το διάβασα κι εγώ ολόκληρο, και δυστυχώς δεν μου έκανε τόση εντύπωση. Αν σκεφτούμε πόσο καιρό είχε τα πρωτεία στην Ελλάδα ο Τερζόπουλος, δεν είναι περίεργο που καβάλησαν το καλάμι. Παλιότερα αγόραζα τα περισσότερα από τα περιοδικά τους, αλλά πριν κάποια χρόνια έχασα το ενδιαφέρον μου και η Βιβλιοθήκη Κόμιξ δεν έκανε πολλά για να με ξαναξερδίσει. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα φάνε μια γερή ψυχρολουσία και θα προσπαθήσουν να γυρίσουν στην ποιότητα που είχαν πριν κάμποσα χρόνια.

15fkk04.jpg

#27 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 29 December 2011 - 16:09

-

Edited by Gbak, 20 August 2019 - 23:47.

#28 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 December 2011 - 17:17

πως μου ξεφυγε αυτο;

εγω μικυ μαους εχω διαβασει περισσοτερα στα Γερμανικα παρα στα Ελληνικα. εκεινη την εποχη οι γερμανικες εκδοσεις ηταν καλη χαρτοδεσια και ποιοτικο φυλλο χαρτιου, ενω οι ελληνικες σελιδες ξεκολλουσαν.....

η κατασταση ειναι γενικοτερη στο χωρο του τυπου και του βιβλιου

οντως εταιρεια ειναι και θελει να βγαλει χρημα.

απλα στην Ελλαδα οι περισσοτερες εταιρειες ειναι οικογενειακη επιχειρηση ή εχουν τετοια νοοτροπια. Ποιος εισαι εσυ που θα πεις στον αλλον πως να διευθυνει το μαγαζακι του;

η χωρα εχει γεμισει με προισταμενους επιχειρησεων......

απο τη στιγμη που σταματησαν τα κρατικα κονδυλια στον τυπο χειροτερεψαν τα πραγματα.

συγχαιρω την προσπαθεια σου να λογικευσεις αυτους τους ανθρωπους αλλα δυστηχως τετοιες προσπαθειες πανε στο βροντο.

Μονη λυση; Παντρεψου καμια συγγενη του Τερζοπουλου μπας και σου δωσει μερος της επιχειρησης και μπορεσεις να αλλαξεις κατι.

#29 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 29 December 2011 - 18:36

Αλήθεια αν θέλουμε όλες τις ιστορίες του Ρόσα έστω και στην Αγγλική -αν και θα προτιμούσα την Ελληνική έκδοση- πια συλλογή να αγοράσουμε;

υπαρχει η βιβλιοθηκη του κομιξ (http://www.protoporia.gr/advanced_search_result.php/search/quick_find?keywords=%CE%9A%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9E&x=0&y=0) 5 τομοι μεχρι τωρα που εχουν μονο ιστοριες του ροσα χωρις κειμενα κλπ (ο phadom duck εξηγησε γτ), αλλιως πρεπει να βρεις το καθε κομιξ ξεχωριστα.. αυτη ειναι η μονη λυση στα ελληνικα
(εννοειτε δεν αναφερω το βιο και πολιτια του σκρουτζ που ειναι must για καθε βιβλιοθηκη)

για τα ξενα ειχα βρει ενα τορρεντ που ειχε ολες τις ιστοριες του μαζεμενες, σιγουρα υπαρχουν και τομακια στην αγορα αλλα ποιος ξερει τι τιμες θα εχουν..

(επισις στο gamato παλια υπηρχε ενα τορεντ που ειχε πολα ΚΟΜΙΞ μαζεμενα αλλα δυστηχως..)

Edited by matassos, 04 January 2012 - 00:29.

#30 kapetsonis

kapetsonis

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 03 January 2012 - 23:58

πολύ ωραίο το θέμα και η συζήτηση που αναπτύχθηκε..!!!