Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Περιοδικό ΚΟΜΙΞ, κατάντια, facebook και λογοκρισία
Posted 13 January 2012 - 14:43
Πραγματικά κι εγώ είχα παρατηρήσει την παρακμή του περιοδικού χρόνια τώρα αλλά συνέχιζα να το αγοράζω με την ελπίδα ότι θα έφτιαχνε κάποια στιγμή....
Παρόλαυτά δε γνώριζα το ''παρασκήνιο'' που έπαιζε πίσω από το περιοδικο και γιαυτό ευχαριστω τον Phantom Duck.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιο μέλος ποιά τεύχη του ΚΟΜΙΞ περιέχουν ιστορίες του Ρόσα ή του Μπάρκς που να αξίζουν αλλά από το τεύχος Φεβρουαρίου 2010 και μετά (καθώς από τότε έχω να το αγοράσω) έτσι ώστε να τα προμηθευτώ.
Σας ευχαριστώ !
Posted 14 January 2012 - 00:55
Posted 18 March 2012 - 15:29
Εμένα με έχασε όταν ήμουν περίπου στο Λύκειο, ακριβώς λόγω χαμηλής ποιότητας των ιστοριών. Δεν ήξερα πως τα πράγματα γίνονταν και χειρότερα (ιστορία Cars; Σοβαρά

Phantom Duck, ευχαριστώ για το thread και τις μαζεμένες πληροφορίες. Τουλάχιστον έχουμε ακόμα τα παλιά τεύχη και τις αναμνήσεις μας...
ΥΓ. Αν ακόμα επικοινωνείς με τον Rosa, στέλνε του την συλλογική αγάπη μας που και που. Αν και είμαι σίγουρη πως δεν παραλείπεις.
Posted 26 March 2012 - 12:34
Ήξερα τα περί Ρόσα, δεν ήξερα τα περί Facebook, και αν για το πρώτο λυπήθηκα, για το δεύτερο εξοργίστηκα!!! Τι να πω, καταστρέφουν μια απίστευτη δουλειά που ήταν πραγματικά πρωτοπόρα και ανέβαζε τον πήχυ πολύ ψηλά, αλλά είναι άξιοι της τύχης τους. Το θέμα είναι εμείς τι φταίμε;
Χείριστη εντύπωση μου έκανε επίσης η αναδημοσίευση των ιστοριών στη "Βιβλιοθήκη του Κόμιξ", "Οι επίγονοι" κ.τ.λ, εκτός απ' τη "Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς", ίσως. Τι σόι συλλεκτικό είναι λοιπόν το περιοδικό, όταν εγώ έδινα ποσά σημαντικά για να συμπληρώσω τη συλλογή μου ΚΑΙ γα να διαβάσω εξαιρετικές (μυθολογούμενες) ιστορίες δημοσιευμένες σε παλιότερα τεύχη, απ' τη στιγμή που τώρα οι ίδιες ιστορίες αναδημοσιεύονται και μάλιστα σε μορφή βιβλίου. Δηλαδή έχουν παρατήσει το περιοδικό αφού με τις ηλίθιες ιστορίες του δεν πουλάει (; ) και στράφηκαν σ' αυτό που ο ίδιος ο Τερζόπουλος είχε κατ' αρχήν (πολύ αρχή) απορρίψει, το να βγάζει δηλαδή τόμους, επειδή ο ίδιος, λέει, ήταν περιοδικατζής. Και μόνο απ' αυτό αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία τους!!! Όταν καβαλάς το καλάμι...
Posted 12 May 2012 - 09:55
Ο Rosa ήταν και θα είναι ο αγαπημένος μου σχεδιαστής και ιστοριογράφος, και λυπήθηκα αρκετά μόλις διάβασα για την αντιμετώπηση που δέχτηκε από την Νεα Ακτίνα.
Με το θέμα με το facebook εκνευρίστηκα ακόμα περισσότερο. Δηλαδή τι σόι εκδοτικός οίκος φτιάχνει μια σελίδα για να έχει επαφή με τους αναγνώστες και να ακούει τα παράπονα και να τα διορθώνει, και αντί για αυτό φιμώνει και λογοκρίνει τους αναγνώστες?
Από εμένα ένα τεράστιο μπράβο στον Phantom Duck και τον θαυμασμό μου για αυτό που έκανε. Συν ένα ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας πρόσφερε και έκατσε και έγραψε, μαζεμένες σε ένα θρεντ.
Posted 13 March 2013 - 23:59
Παρόλα αυτά όμως ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η ποιότητα του ΚΟΜΙΞ θα έφτανε σε σημείο να το σιχαθούν ακόμα και οι πιο πιστοί, ένθερμοι οπαδοί του. Κρίμα. Κρίμα δίοτι το περιοδικό κάποτε είχε καλή φήμη ακόμα και στο εξωτερικό.
Posted 01 April 2013 - 15:59
(επισις στο gamato παλια υπηρχε ενα τορεντ που ειχε πολα ΚΟΜΙΞ μαζεμενα αλλα δυστηχως..)
το συγκεκριμένο torrent υπάρχει στο mytog που είναι ο απόγονος του greekz και του thegt.net.
βρέθηκα στο φόρουμ σας από ένα λινκ που βρήκα στο coa.inducks. Δυστυχώς οι απόψεις σας με εκφράζουν απόλυτα σχετικά με το επίπεδο του ΚΟΜΙΞ τα τελευταία χρόνια...είχα αρχίσει να ξενερώνω με το γκρου και ρουφέρτος το cars κλπ, που δεν έχουν καμία σχέση με το περιοδικό, αλλά το χειρότερο είναι πως ακόμη και οι ιστορίες των ντακ είναι πια κυρίως β' διαλογής...λίγες ιστορίες αξίζουν πια και έξακολουθώ να αγοράζω το περιοδικό μόνο για τη συλλογή, αν και φοβάμαι ότι αντί να μου τη βελτιώνει μου την κάνει χειρότερη

δε με ενοχλει η αναδημοσίευση των παλιών ιστοριών σε αυτοτελείς εκδόσεις (βιβλιοθήκη κόμιξ, άπαντα καρλ μπαρξ ή βίος και πολιτεία) με ενοχλεί όμως η αναδημοσίευσή τους σε νέα τεύχη του περιοδικού.
θα προτιμούσα 1000 φορές να δημοσιεύουν ανέκδοτες στη χώρα μας ιστορίες των αγαπημένων μου Ιταλών δημιουργών (Ρομάνο Σκάρπα κλπ) ή αντίστοιχες δημοσιευμένες σε αρχαία τεύχη του Μίκυ Μάους ή Του κλασικά παρά τις μετριότητες που δημοσιεύουν στο περιοδικό. αλλά ακόμη και στα κλασικά, που ανακυκλώνουν επαναδημοσιευμένες ιστορίες, αντί να επιλέξουν κάποιες αρχαίες με ασπρόμαυρο εκτύπωση και σε παλιόχαρτο, αυτοί ξαναβάζουν ιστορίες που είχαν τυπώσει πριν μερικά μόλις χρόνια.
πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά με τον κο Τερζόπουλο και τους συνεργάτες του..
έχω και μια απορία...στα άπαντα του Καρλ Μπαρξ δεν υποτίθεται οτι περιλαμβάνονται όλες οι ιστορίες του δημιουργού; γιατί η τελευταία ιστορία κάθε τεύχους ΚΟΜΙΞ αν ανατρέξω στον αντίστοιχο (χρονολογικά) τόμο δεν υπάρχει;
Posted 10 September 2013 - 23:43
και τελικα καταφερε ο Τερζοπουλος και εκλεισε ολα τα περιοδικα και μαζι μια ολοκληρη περιοδο..Συγχαρητηρια (μακαρι να βρεθει καποιος αλλος πιο φιλοτιμος να συνεχισει αλλαδυσκολο μαλλον)
Posted 21 July 2014 - 18:41
Το Κόμιξ επιστρέφει!Κυκλοφορεί μα νέες ιστορίες στις 30 Ιουλίου 2014
Posted 22 July 2014 - 01:36

Θα κυκλοφορει κανονικα σε οπιοδηποτε περιπτερο υποθετω ετσι?

Posted 08 August 2014 - 23:41
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί. Στα περίπτερα κυκλοφορούν αυτή την στιγμή δυο διαφορετικά Μικυ Μάους. Ένα που αριθμείται από την αρχή, από τις καινούριες εκδόσεις και το παλίο που συνεχίζει κανονικά. Εν τω μεταξύ όλα τα περίπτερα έχουν γεμίσει με παλαιά τεύχη του (παλιού) Κόμιξ ενω κυκλοφορεί ένα καινούριο που από όσο είδα ακολουθεί την φόρμα του παλιού. Υποθέτω πως όσα παλιά κυκλοφορούν έχουν πλημμυρίσει εδω και δυο μήνες τα περίπτερα είναι από την αποθήκη της Νέα Ακτίνας; Επίσης η Νέα Ακτινα έκλεισε ή μετονομάστηκε Εκδόσεις Τερζόπουλος; Στο Facebook έχω βρει σελίδα "Εκδοσεις Τερζόπουλος" που διαφημίζει τα (παλιά) Κομιξ και Μίκυ Μάους ενώ έχω πετύχει και πακέτα με διάφορα σπέσιαλ τύπου Η Ιστορία της Δυναστείας των Ντακ (που έχει εκδοθει δεκάδες φορες με άλλο εξώφυλλο). Τι ακριβώς γίνεται;