Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ichi

Action Adventure Drama Historical Seinen

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 05 October 2011 - 22:26

Ichi

 

banner.png

H πρωταγωνίστρια της ιστορίας,η Ichi, είναι μια τυφλή περιπλανώμενη τραγουδίστρια στα πρώτα χρόνια της περιόδου Bunkyu, όταν η Ιαπωνία είχε ανοίξει τις πόρτες της στο εξωτερικό εμπόριο. Η ιστορία ξετυλίγεται με φόντο το Edo, παρουσιάζοντας μας μέσα σε όλη την πλοκή την νοοτροπία και τις προκαταλήψεις των ανθρώπων τις εποχής απέναντι όχι μόνο στους ξένους αλλά και στους συντοπίτες τους με βάση την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκαν. Παρόλα αυτά η πρωταγωνίστρια μας δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, ούτε κάθεται ήσυχη και τραγουδάει σε μια γωνιά όλη την ώρα, μιας και εκτός από την τέχνη του shamisen κατέχει πάρα πολύ καλά και την τέχνη του σπαθιού και δε διστάζει να τη χρησιμοποιήσει όταν είναι ανάγκη.




ichi.jpg


Λόγω του εξαιρετικού της ταλέντου και στις δύο τέχνες, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι καταφεύγουν στις υπηρεσίες της είτε για τραγουδήσει είναι για ν’ αντιμετωπίσει κακοποιούς. Συνοδευόμενη από έναν περιπλανώμενο και κρατώντας συνεχώς έναν αέρα μυστηρίου γύρω της, καθώς δεν γνωρίζουμε τίποτα για το παρελθόν της ή τη σχέση με της με τον πιστό της και επιρρεπή σε μπελάδες σύντροφο, συνεχίζει να ταξιδεύει από πόλη σε πόλη, φαινομενικά άσκοπα, ζητώντας δουλειά. Καθώς τα σημάδια των ταραχών είναι εμφανή σε πολλές περιοχές μιας, όχι μόνο βλέπουμε μέλη της Joi εν ώρα δράσης αλλά και τους κινδύνους της εποχής.




nii.jpg


Εκτός του ότι το σχέδιο είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, έχουμε δει ήδη εμφανίσεις του Kiyokawa Hachiro, καθώς και των Kondo Isao και Hijikata Toshizo, αφήνοντας ελπίδες ότι στη συνέχεια θα μπλεχτεί ακόμη περισσότερο με ιστορικά στοιχεία. Ειδικά οι τελευταίοι φαίνεται ότι δεν είπανε ακόμα την τελευταία τους λέξη μέσα στην ιστορία του manga.

Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα κεφάλαια από τους easy going scans και είναι πολύ ικανοποιητικά μιας και δένουν όμορφα δράση και κομμάτια από τη ζωή της εποχής μαζί με μερικές δόσεις κωμωδίας.



san.png

Online||DDL

Genres: Drama, Historical, Adventure, Comedy, Action, Seinen


ySss0UF.jpg


#2 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 October 2011 - 22:30

Nice thread.
Απο τα manga που θέλω να αρχίσω μιας και είχα δει την live action ταινία του πριν 1-2 χρόνια και μου άρεσε αρκετά.
Βλέπω ότι λίγα chaps έχουν μεταφραστεί. :/

#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 October 2011 - 22:41

Nαι αλλά ακόμη και αν έχει μόνο 4 chapters η ιστορία φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Η πρωταγωνίστρια παραπέμπει στο concept τυφλός με ταλέντο στην ξιφομαχία που το έχουμε δει αρκετες φορές αλλά το παρελθόν της και η ιδιοσυγκρασία της της προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο.

Το σχέδιο είναι όμορφο και απεικονίζει το κλίμα της εποχής. Ευχάριστη αντίθεση αποτελεί ο βοηθός. Και οι δυο χαρακτήρες πάντως φαίνονται να κρύβουν πάρα πολλά. Στην Ιαπωνία το manga είναι ongoing με 7 volumes οπότε έχουμε πολύ υλικό να δούμε.

#4 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 05 October 2011 - 23:11

Ωραία παρουσίαση για μία ενδιαφέρουσα σειρά,σίγουρα θα το κοιτάξω.

Posted Image

Avatar & signature by Kai


#5 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 06 October 2011 - 01:19

Σίγουρα θα την τσεκάρω κι εγώ. Ωραία παρουσίαση Kai-chan.

Ήθελα να αναφέρω επίσης ότι υπάρχει και η live-action ταινία, την οποία την βρήκα εξαιρετική.

Εδώ το link. Μπορείτε να τη βρείτε εύκολα στο νετ.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#6 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 May 2012 - 03:24

Spoiler:




Also tagged with one or more of these keywords: Action, Adventure, Drama, Historical, Seinen