~GYO~
ギョ
ψαρίλα
Director: Takayuki Hirao (Futakoi, Texhnolyse, Kara no Kyōkai, Paranoia Agent)
Original Manga: Junji Ito (Tomie, Uzumaki, Gyo)
Character Design: Takuro Takahashi (Kara no Kyōkai, The end of Evangelion)
Animation Production: ufotable (Fate/Zero, Kara no Kyōkai, Toriko, Tales of Symphonia )
Production: Aniplex (TTGL, Working, Rurouni Kenshin, R.O.D., ParaKiss, Cossette, Shiki, Flag, και άπειρα άλλα)
Genres: horror, psychological
Release Date: 2011-12-14 15.02.2012 (Japan Blu-Ray & DVD)
Format: OVA (70 min)
Ο Junji Ito είναι ένας από τους καλύτερους horror mangaka of all time. Οι δημοφιλέστερες δουλειές του, όπως η σαδιστική Tomie και το τριχωτό Uzumaki έχουν ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη σε live action εκδοχές, και τώρα ευτυχώς ήρθε και η σειρά του Gyo (2 τόμοι, μεταφρασμένο στα Αγγλικά από Viz), αυτή τη φορά σε animation. Ή μάλλον έρχεται, σε λίγους μήνες.
Η ιστορία πάει κάπως έτσι:
Ο Tadashi και η Kaori πάνε διακοπές στην Okinawa. Η Kaori (ψιλό-σκύλα) έχει ευαίσθητη μυτούλα, και παραπονιέται συνέχεια για άσχημες μυρωδιές (aka τα δόντια του Tadashi.) Έλα μου όμως που δεν είναι το στόμα του Tadashi, αλλά, όπως σταδιακά θα συνειδητοποιήσει το ζευγάρι, είναι ολόκληρη η πόλη που βρωμάει και ζέχνει. Και η μυρωδιά έρχεται από κάτι ψάρια....κάτι ψάρια με πόδια....ΝΤΑΝΤΑΝΤΑΑΑΑΑΑΜ!!!
Σας ακούγεται αστείο; Μην ξεγελιέστε, δεν είναι.
Οι γκροτέσκιες και συστηματικές λεπτομέρειες καθώς και όλη η αισθητική του manga δημιουργούν μια υπέροχη, σχεδόν ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Τα προηγούμενα συνδυάζονται με το μυστήριο που περικυκλώνει αυτά τα περίεργα πλάσματα, από πού έρχονται, πώς δημιουργήθηκαν, τι θέλουν και (κυρίως) πόσα είναι, καθώς και με την αλλοίωση των πρωταγωνιστών μετά από την επαφή τους με αυτά, δίνοντας έτσι στο έργο και μικρές νότες πάνω στο στοχασμό της ανθρώπινης φύσης. Αναμενόμενο από έναν master of horror. Αναρωτιέμαι αν το OVA θα καταφέρει να κρατήσει αυτή την αισθητική.
The "ιου, μπλιαξ" factor:
Αν έχετε πολύ αδύναμο στομάχι, 1ον)ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ και 2oν) ίσως θα έπρεπε να το αποφύγετε γιατί θα σιχαθείτε τόσο που δε θα μπορέσετε να το απολαύσετε, και το μόνο που θα σας μείνει θα είναι μια ανατριχίλα κάθε φορά που σας κοιτάει αινιγματικό το μάτι του ψαριού που έχει αφήσει η μάνα σας στο ψυγείο για να ψήσει το μεσημέρι (κ ας της έχω πει εκατό φορές ότι δεν τρώω ψάρι γaμώτο γιατί δε με αφήνει να τρώω ό,τι θέλω είμαι μεγάλος πια φακ δις σιτ άι χέητ μάη λάηφ).
Βλέποντας και τους συντελεστές ελπίζω σε κάτι πραγματικά καλό (ακόμα και αν το Gyo δεν είναι η καλύτερη δουλειά του Ito), πράγμα που θα ήταν μια ευχάριστη αλλαγή στον περιορισμένο κόσμο των horror anime. Άντε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε.
(ψάρια...get it? get it? get it?)
Η εκδίκηση της περήφανης τσιπούρας.
~ANN~
~Anidb~
~Official Site~
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Anelis: 13 Μάιος 2012 - 09:03